12.9 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Suzuki Burgman 400, Gücüne Kavuştu

2024 Suzuki Burgman 400, Gücüne Kavuştu. 400 cc, sıvı soğutmalı, dört zamanlı 2024 Suzuki Burgman 400, DOHC, tek silindirli, yakıt enjeksiyonlu motor, üst devirlerde en yüksek beygir gücüne kadar güçlü hızlanma sağlayan güçlü düşük ila orta aralık torkuyla dengeli performans sunuyor. Gücünü ve estetik duruşunu hiçbir zaman kaybetmedi. Scooter Suzuki Burgman ile vücut buldu. Şimdi özlem gideriyor.

2024 Suzuki Burgman 400, Gücüne Kavuştu

Kısaca model geçmişine bakalım;

2002 yılında yakıt enjeksiyonlu AN2 serisi UH125, AN400 ve AN650 (L2) varyantlarında piyasaya sürüldü. Daha iyi aydınlatma, daha fazla depolama kapasitesi ve 1 litre daha fazla yakıt kapasitesi sağlayan yeniden tasarlanmış kaporta paketiyle AN400 ve AN650 modellerinde ABS seçeneği de mevcuttu. AN400, 2002 yılında ABD pazarlarında mevcuttu ve ertesi yıl AN650 (L3) ABD’ye geldi. 2005 yılında AN650 (L5) üzerindeki eCVT ve bilgisayarda yapılan değişiklikler.

Suzuki Burgman 650 - 20062004 yılında Suzuki, eksiksiz bir ABS ve aksesuar paketi içeren, üst sınıf bir AN650A Executive’i (ABD dışı) piyasaya sürdü.

Burgman 400’ün birkaç modeli vardı

2005-2006, Burgman 400S piyasaya çıktı, krom gidonlar, motosiklet ön camı gibi daha alçak bir spor ön cam ve beyaz ve kırmızı göstergeler içeriyordu. 2007’de 400, ön tekerleğe 13″ten 14″e güncellendi, önde çift diskli frenler vardı. 2018’de Burgman 400 tamamen yeniden tasarlandı.

Sevenleri çok, kalitesi ile kendisini kanıtlamış bir model

AN400 Burgman 400 ABS – büyük deplasmanlı bir scooter. CVT otomatik şanzımanla eşleştirilmiş 400cc, sıvı soğutmalı, tek silindirli bir motorla çalıştırılır. Burgman 400 ABS, konforlu bir sürüş pozisyonuna ve geniş bir koltuk altı saklama bölmesine sahiptir. Ayrıca ekstra güvenlik sağlayan ABS ile standart olarak gelir .

AN650 Burgman 650 – 2003’ten 2018’e kadar üretilmiş bir maxi-scooter’dır. 54 beygir gücü ve 46 lb-ft tork üreten 638cc paralel ikiz motorla çalışır. Burgman 650, sürekli değişken şanzıman (CVT) ile donatılmıştır ve 180 mil/saat azami hıza ulaşabilir. Burgman 650 rahatlığı ve pratikliğiyle tanınır. İki adet tam kapalı kaskı alabilecek geniş bir koltuk altı saklama bölmesinin yanı sıra iki ön bölmeye sahiptir. Scooter ayrıca geniş bir koltuğa ve döşeme tahtalarına sahip olup hem sürücü hem de yolcu için konforludur.

AN650A Burgman 650 Executive – bu pakete tipik olarak ABS, elektrikli ayarlanabilir ön cam, elektrikli ayarlanabilir katlanır aynalar, yolcu sırt dayanağı, krom çubuk uçları ve krom susturucu kapağı eklenir. Kanada ve Avrupa’da ısıtmalı elcikler ve ısıtmalı koltuklar da Executive paketin bir parçasıydı.

2024 Suzuki Burgman 400, Gücüne Kavuştu

2024 Suzuki Burgman 400, Gücüne Kavuştu

2024 Suzuki Burgman 400, renkler

Sadece gri renk olarak piyasaya sürülmüştür, 2024 yılı içinde farklı rengi piyasaya çıkabilir.

2024 Suzuki Burgman 400, hız

En yüksek hız 165 km olarak gerçekte test edilmeyen bir hız verisine sahiptir.

2024 Suzuki Burgman 400, fiyat

Yurtdışında fiyatı 8,699$ olarak belirtilmiştir. Türkiye fiyatı belirli değildir. Suzuki motosiklet fiyatları listesinde henüz bu model yok.

2024 Suzuki Burgman 400, yakıt tüketimi

Yakıt tüketimi 100km/h’de 3,2 litre olarak belirlenmiştir. Yakıt tüketim verileri tahmini ve kullanıcıları eski versiyonu ile orantılanmıştır.

2024 Suzuki Burgman 400, rakipleri

Rakipleri arasında en güçlü ve teknolojik olarak yakın Yamaha X-Max 400, Honda Forza 350 örnek olarak verilebilir.

Detaylı teknik özellikler

Sorunsuz çalışan, yakıt enjeksiyonlu, DOHC, 400cc, sıvı soğutmalı, tek silindirli motor, kesintisiz bir CVT otomatik şanzımana güç sağlar. Mükemmel yakıt ekonomisi ve dünya çapında emisyon uyumluluğu ile güçlü düşük devirli motor tepkisi.

Standart Kolay Çalıştırma ve Çekiş Kontrolü* sistemleri güncellenen Gösterge Panelinden izlenebilir.

Metalik Mat Kılıç Gümüş rengi ve gelişmiş LED aydınlatmaya sahip sportif ve ince gövde.

Sağlam şasi ve büyük 15 inç ön tekerlek sayesinde çevik kullanım sunuyor.

Geniş koltuk altı saklama alanı ve DC elektrik prizine sahip iki ön bölme, çeşitli kargo seçenekleri sunar.

Motor özellikleri

400 cc, sıvı soğutmalı, dört zamanlı, DOHC, tek silindirli, yakıt enjeksiyonlu motor, üst devirlerde en yüksek beygir gücüne kadar güçlü hızlanma sağlayan güçlü düşük ila orta aralık torkuyla dengeli performans sunar.

Burgman’ın güvenilir performansı, ister işe gidip gelirken, ister açık yolda gezinirken, ister bir yolcuyla yolculuk yaparken her zaman mevcuttur.

Motorun DOHC dört valfli konfigürasyonu, üstün mekanik avantajlar ve verimli yanma için emme ve egzoz valflerinin ideal konumlandırılmasına olanak tanır. Faydaları yumuşak ve anında sağlanan hızlanmayla hissedilebilir.

Yüksek verimli motor, optimize edilmiş yanma verimliliği sağlamak için bir çift uzun ömürlü iridyum bujinin hassas aralıklarla ateşlendiği Suzuki’nin Dual Spark teknolojisini kullanıyor.

Dikkatlice seçilen eksantrik mili zamanlaması, Burgman 400’ün dünya çapındaki emisyon standartlarına uymasına yardımcı olmak için valf örtüşmesini azaltarak yanma verimliliğini daha da artırır.

10 delikli yakıt enjektörü, emme havasıyla daha iyi birleşen, yakıt tüketimini ve genel performansı artıran daha ince bir yakıt spreyi sağlar.

Suzuki EFI sistemi, Darbeli İkincil Hava Enjeksiyonu (PAIR) sistemini kontrol eder ve yakıt verimliliğini artırmak ve Burgman’ın emisyon uyumluluğunu kolayca sağlamasına yardımcı olmak için katalizör donanımlı egzozdan O2 geri bildirimi alır.

Egzozun katalizörü, dışarı atılan egzoz gazını arıtma yeteneğini genişletmek için benzersiz bir metal katalizör taşıyıcı kullanan dahili bir petek tasarımına sahiptir.

Yüksek kapasiteli hava filtresi, gaz kelebeği tepkisine yardımcı olur ve dur-kalk trafikte hızlanmayı artırır. Koltuğun altında yer alan bu ses, heyecan verici bir giriş sesi çıkaracak şekilde tasarlandı.

Motorun ayarlanması aynı zamanda Burgman’ın yakıt ekonomisini de artırıyor ve scooterın düşük ağırlığından daha da yararlanarak cömert 3,6 galonluk yakıt deposunun sürüş menzilini artırıyor.

Güçlü bilgi işlem gücüyle tasarlanan Motor Kontrol Modülü (ECM), Çekiş Kontrolü* sisteminin yanı sıra Kolay Çalıştırma ve Otomatik Rölanti Devri Kontrolü (ISC) sistemlerinin hızlı ve sorunsuz çalışmasını sağlar.

Otomatik Rölanti Devri Kontrolü (ISC) sistemi, soğuk motor çalıştırıldıktan sonra bile her zaman uygun motor rölanti devrini sağlar.

Şasi özelilkleri

Burgman 400’ün kemik altı çerçevesi, iyi bir sağlamlığa sahip, iyileştirilmiş kullanım sağlayan, geniş çaplı, hafif, ince duvarlı tüplerden yapılmıştır.

41 mm’lik iç borulara sahip teleskopik ön çatal, olağanüstü manevra kabiliyeti ile motosiklet benzeri yol tutuşu sunan bağlantılı tip, mono amortisörlü arka süspansiyonu tamamlamak üzere 4,3 inçlik cömert bir tekerlek hareket mesafesine sahiptir.

Büyük 15 inçlik ön tekerlek, mükemmel stabilite ve gelişmiş görsel görünüm için önceki nesil Burgman 400’ün 14 inçlik tekerleğinin yerini alıyor. Döküm ön tekerlek bir çift 260 mm disk fren rotoru taşırken, 13 inç arka tekerlek 210 mm hidrolik disk frene sahiptir ve güvenilir durdurma kontrolü için tümü ABS ile donatılmıştır**.

Çalıştırılması kolay, T kollu bir park freni kolu, devreye girdiğinde arka tekerleğin hareket etmesini önlemek için gösterge paneli üzerinde kontak anahtarının yanında bulunur.

Yukarıya doğru kıvrılan ön cam her açıdan şık bir görünüme sahiptir ve optimum rüzgar koruması ve net bir yol görüşü sunar.

Burgman 400’ün kaportası hem ince hem de sportif olup scooterın çevik kişiliğine uygundur.

Scooterın burnunda, entegre LED konum lambaları ve altına monte edilmiş dönüş sinyalleri ile keskin bir şekilde tasarlanmış çift LED farlar bulunur. Temiz ve parlak ön uç, bir Suzuki Burgman’a ait olduğu anında tanınabilir.

Burgman 400’ün ince arka güvertesi, uçlarında dönüş sinyalleri bulunan bağımsız LED arka kombinasyon lambalarına sahiptir. Keskin hatlara sahip tasarımı zarafeti ve çevikliği ifade eder.

Geniş bagaj alanı, iki kask için yeterince geniş, koltuğun altında 42 litrelik bir saklama bölmesinin yanı sıra küçük kişisel eşyalar için iki ön bölme içerir. Kullanışlı, değiştirilebilir koltuk altı ışıkları tüm saklama alanını aydınlatır.

  • Kask boyutları ve şekilleri değişiklik gösterdiğinden bazı kasklar koltuğun altındaki bölmeye sığmayabilir.

Ön kaporta iki saklama bölmesi içerir: solda 2,8 litrelik bir bölme ve sağda elektrikli cihazları anında şarj etmek için uygun bir DC güç çıkışı içeren 3,5 litrelik bir bölme.

Kademeli ikili koltukta ekstra konfor için 3,1 inç (78,5 mm) kalınlığında dolgu bulunur. Koltuğun genişliği ve profili, sürücü ve yolcunun konforunu artırmak için incedir.

Peluş, zarif bir şekilde şekillendirilmiş iki katlı koltuk, Burgman’ın lüks görünümüne katkıda bulunan deri benzeri bir dokuya sahip, elementlere dayanıklı bir kapağa sahiptir.

Özellikle uzun yolculuklarda konforu artırmak için koltukta, bir kola basılarak ileri-geri yarım inç veya tam inç ayarlanabilen bir sürücü sırtlığı bulunmaktadır.

Koltuk değişiklikleri ve döşeme tahtası konumunun birleşimi, sürücü için rahat ve sportif olan dik bir sürüş konumu yaratır.

Kesilmiş basamaklar sürücünün duraklama ve kalkışlarda rahatça hareket etmesine ve scooterı desteklemesine olanak tanır.

Katlanabilir arka ayak dayama yerleri konfor sağlayarak, uzun yolculuklarda bile yolcunun dik ve rahat hissetmesini sağlar.

Yolcunun scooter’ı iyi ve rahat bir şekilde tutabilmesi için koltuğun yanlarına bir çift ergonomik tasarımlı tutma çubuğu monte edilmiştir.

Üstyapının alt kısmında yer alan bir güvenlik kapısı, zincir kilidinin gövde panelinden, ardından çerçevenin etrafından ve ardından hareketsiz bir nesnenin etrafından geçirilmesine olanak tanır.

Kontak anahtarı, yalnızca doğru kodlanmış bir anahtarla açılan manyetik bir güvenlik kapağıyla donatılmıştır.

Sürücü yardım özellikleri

Burgman’ın Çekiş Kontrolü* sistemi, gaz kelebeği tamamen açıkken durmadan kalkış sırasında kaymayı azaltır ve verimli ileri hareketi sürdürmek için kaygan veya engebeli yol yüzeylerinde tekerlek patinajını azaltır.

  • İster ıslak asfaltta ister arnavut kaldırımlı sokaklarda sürüş yapın, çekiş kontrolü sürücüye gönül rahatlığı ve mükemmel yol tutuş yeteneği sunar.
  • Sistem, sağ gidondaki bir anahtarla açılıp kapatılabilir.
  • Gösterge paneli üzerinde merkezi bir konuma sahip bir simge, sürücüye çekiş kontrol sisteminin açık olduğunu bildirir.
  • Hız göstergesindeki çekiş kontrolü (TC) LED simgesi çalıştırma sırasında bir kontrol sembolü olarak yanar ve sistem sürüş sırasında arka tekerleğin patinaj yapmasını önlüyorsa yanıp söner.

Suzuki Kolay Çalıştırma Sistemi, Burgman’ın marş düğmesine bir anlık basılarak hızlı ve kolay bir şekilde çalıştırılmasını sağlar (marş motorunun çalışması için frenin uygulanması gerekir).

Analog/LCD panel Gösterge Paneli şık ve işlevsel bir tasarıma sahiptir.

  • Büyük, okunması kolay analog hız göstergesi ve takometre kadranları, kilometre sayacını, ikili kilometre sayacını, yakıt göstergesini, ortalama yakıt tüketimi sayacını, ortam sıcaklığı göstergesini ve saati gösteren dijital ekranın yanındadır.
  • Merkezi konumdaki LCD panel, sürüş menzilini ve anlık yakıt tüketimini görüntüleyerek sürücünün yakıt tasarrufu yapmasını kolaylaştırır.
  • Takometre üzerindeki Eco Drive Göstergesi + , Burgman yakıt tasarruflu bir şekilde sürüldüğünde yanar ve sürücülerin daha iyi yakıt tasarrufu sağlayacak teknikleri öğrenmesine yardımcı olabilir.
  • LED servis göstergesi, sürücüye önceden belirlenmiş bir mesafede düzenli bakım yapması gerektiğini hatırlatır.
  • Devir saati yüzeyindeki bir LED donma göstergesi ++ sürücüyü buzlu koşulların mevcut olabileceği konusunda uyarır.

Standart Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS)** tekerlek hızını izler ve durdurma gücünü mevcut çekiş gücüyle eşleştirir.

  • Kompakt ABS kontrol ünitesinin ağırlığı, önceki nesil Burgman 400’de kullanılan üniteden 0,8 pound (36 g) daha hafiftir.
  • Gösterge panelinin üst kısmındaki Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS) LED’i, çalıştırma sırasında bir kontrol sembolü olarak yanar ve sistem sürüş sırasında frenin kilitlenmesini önlüyorsa yanıp söner.

Temel teknik özellikleri

  • Motor 400cc (24,4 cu. inç), 4 zamanlı, sıvı soğutmalı, tek silindirli, DOHC
  • Bore x Stroke 81,0 mm x 77,6 mm (3,189 inç x 3,055 inç)
  • Sıkıştırma oranı 10.6:1
  • Yakıt sistemi Yakıt enjeksiyonu
  • Başlangıç Elektrik
  • Yağlama Islak karter
  • Bulaşma CVT (otomatik, santrifüj kavrama)
  • Son sürüş V kayışı tahriki
  • Süspansiyon Önü Teleskopik, helezon yaylı, yağlı amortisörlü
  • Süspansiyon Arka Bağlantı tipi, tek şok, helezon yay, yağ sönümlemeli
  • Frenler Ön Disk fren, ikiz 260 mm, ABS donanımlı
  • Frenler Arka Disk fren, tek 210 mm, ABS donanımlı
  • Lastikler Ön 120/70-15M/C (56S), tüpsüz
  • Lastikler Arka 150/70-13M/C (64S), tüpsüz
  • Yakıt Tankı Kapasitesi 13,5 L (3,6 ABD galonu)
  • Renk Metalik Mat Kılıç Gümüş
  • Ateşleme Elektronik ateşleme (transistörlü)
  • Buji NGK CR7EIA-9 veya DENSO IU22D x 2
  • Far Çift LED (uzun ve kısa huzmeli farlar ve konum lambaları)
  • Stop lambası Var
  • Toplam uzunluk 2235 mm (88,0 inç)
  • Genel Genişlik 765 mm (30,1 inç)
  • Toplam yükseklik 1350 mm (53,1 inç)
  • Dingil açıklığı 1580 mm (62,2 inç)
  • Yerden yükseklik 125 mm (4,9 inç)
  • Koltuk yüksekliği 755 mm (29,7 inç)
  • Ağırlığı frenlemek 218 kg (481 lb.)
Motosikletler

QJ Motor LTR 125