14.3 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 MV Agusta LXP Orioli, 123 Beygir Güce Sahip

2024 MV Agusta LXP Orioli, 123 Beygir Güce Sahip. Eicma 2023’de tanıtılan model lüks bir ADV olarak konumlandırılmış. Özellikleri arasında çekiş kontrolü, ride-by-wire ve sürüş modu (Urban, Touring, Off-rad ve Custom) ile yalın duyarlı ABS yer alır. Ayrıca şalt sisteminde tam LED aydınlatma ve arkadan aydınlatmalı düğmeler bulunur.

2024 MV Agusta LXP Orioli, 123 Beygir Güce Sahip

2024 MV Agusta Temel Bilgiler

2024 MV Agusta, orijinal Lucky Explorer gibi yalnızca beyaz, yeşil ve kırmızıdan oluşan tek renk seçeneğiyle sunuluyor. Motosiklet 10.000 devir/dakikada 124 bg güç üreten 931 cc’lik sıralı üç motor kullanılıyor. Frenleme, öndeki çift 320 mm diskli Brembo Stylema kalipleri tarafından yapılır.

Motosiklet yakın zamanda uluslararası pazarlarda satışa sunulacak. 500 adet ile sınırlı olacağından ülkemize geleceğini sanmıyorum.

Bu yeni model, 1990’larda macera sürüşünün sembolü haline gelen ve dünyaya hükmeden ikonik Lucky Explorer renkleri olan yeşil, kırmızı ve beyazı giyen İtalyan motosiklet efsanesi Edi Orioli’ye bir saygı duruşu niteliği taşıyor. Üretilen her motosiklet, numaralandırılmanın yanı sıra Edi Orioli tarafından kişisel olarak imzalanacak ve her biri sürülecek ve toplanacak benzersiz bir parça haline gelecek.

2024 MV Agusta LXP Orioli, 123 Beygir Güce Sahip

21 inç ön tekerleğe ve 18 inç arka tekerleğe ve 9 inç zemin hareket mesafesine sahiptir. Fotoğraflarda gördüğünüz çarpma çubukları koruma plakasıyla birlikte standart olarak gelir. Alüminyum yan çantalar ve LED sis farları gibi diğer seyahat dostu cihazlar da standart olarak geliyor.

Detaylı Bilgiler

Motor

Motor tamamen Varese’de geliştirilen yeni 931 cc’lik üç silindirli motordur. Geliştirme, olağanüstü performans sunması ve çok çeşitli sürüş bağlamlarına uyum sağlaması gereken LXP Orioli gibi bir model tarafından yönlendirildi. Yeni üç silindirli motor güçlüdür, tork açısından zengindir, çok yönlü bir dağıtıma sahiptir ve yalnızca 57 kg ağırlığıyla özellikle hafiftir, bu da onu doğrudan rakiplerine göre ortalama %10 daha hafif kılar. 

2024 MV Agusta LXP Orioli, Hafif

Standart versiyonunda motor, 10.000 dev/dk’da 124 bg güç ve 7.000 dev/dk’da 102 Nm tork sağlıyor; özgül güç 133 bg/litredir ve torkun %85’i zaten yalnızca 3.000 dev/dk’da mevcuttur.

Karter, yağlama ve soğutma sistemleri tamamen yenilenirken, krank dişlisinde, ateşlemede (artık daha da sağlam) ve çıkarılabilir dişli kutusunda önemli değişiklikler yapıldı. Zamanlama sistemi üstten çift eksantrik mili tasarımına sahiptir ve kamlar spor motosikletlere özgü bir özellik olan DLC kaplamalıdır. 

2024 MV Agusta LXP Orioli, Gövde

Motor sıvı soğutmalıdır ve krank mili ters yönde dönmektedir; bu, kategorisinde benzersiz olan ve MV Agusta üç silindirli motorların ilk 675 cc modelin sunumundan bu yana her zaman öne çıktığı teknik bir çözümdür. Bu, büyük ölçüde geliştirilmiş sürüş anlamına gelir; azaltılmış atalet, yön değişikliklerini kolaylaştırır.

2024 MV Agusta LXP Orioli, Design

Ara mil ile titreşim daha da azaltılırken, hidrolik kavrama zorlu sürüş koşullarında bile düzgün çalışmayı sağlar. Egzoz sistemi, 950cc motorun performansını optimize etmek ve agresif sesi yoğunlaştırmak için tasarlanmış ve geliştirilmiştir.

2024-MV-Agusta-LXP-Orioli-Egzoz

Elektronik

LXP Orioli, yüksek frekanslı işlemciyle tamamlanmış motor kontrol ünitesinden oluşan, yerleşik elektroniklerle arayüz oluşturan, özellikle gelişmiş 6 eksenli bir atalet platformuna güvenebilir. Full Ride by Wire, tork yönetimi stratejilerine dayanırken, mevcut haritalar (Kentsel, Touring, Off-Road ve Özel All-Terrain) farklı kullanım koşullarında elektronik kontrollerin uygun şekilde sunulmasını ve ideal şekilde ayarlanmasını sağlamak için özel olarak geliştirildi. 

Kentsel, Touring, Off-Road ve Özel All-Terrain

Devre dışı bırakılabilen çekiş kontrolü, yol kullanımı için beş, arazi kullanımı için iki müdahale seviyesi ve olumsuz sürüş koşullarında bile maksimum güvenliği garanti eden Yağmur modu özelliğine sahiptir. Motor freni, seçilen Sürüş Modundan bağımsız olarak ayarlanabilen iki seviye sunar: seviye 1 azaltılmış motor freni ile, seviye 2 ise tam motor freni ile sağlanır.

Viraj ABS’si, dönüşlerde yüksek düzeyde güvenlik sağlamanın yanı sıra, kendi kategorisinde benzersiz bir strateji ile RLM’yi (Arka Tekerlek Kaldırma Azaltma) ve ayrıca aşağıdaki gibi off-road’a özgü diğer işlevleri içerir. Tamamen veya yalnızca arka tekerlekte devre dışı bırakma seçeneği var.

Viraj ABS'si, dönüşlerde yüksek düzeyde güvenlik sağlama

ABS sistemi ayrıca hem pürüzlü hem de yol lastikleriyle verimli bir şekilde çalışacak şekilde özel olarak geliştirilmiştir.

En son teknoloji, tüm üç silindirli seride olduğu gibi ters dönüşle tamamlanan bükümlü kavramaya kadar uzanır. Bu, hissi arttırmak ve hız sabitleyicinin sorunsuz bir şekilde devre dışı bırakılmasını garanti etmek için önemlidir. İkincisi, her seferinde 1 km/saat veya 5 km/saatlik hız artışları veya azalışlarıyla ayarlanabilir. Anahtar yönetim sistemi tamamen anahtarsız yapılmış.

En son teknoloji, tüm üç silindirli seride olduğu gibi ters dönüşle tamamlanan bükümlü kavramaya kadar uzanır.

Kalitesi ve kapsamlılığı açısından göstergeler, Bluetooth ve Wi-Fi üzerinden geniş bağlantı seçenekleri, 7” renkli TFT panelinin HD çözünürlüğü ve ayarlanabilir parlaklığıyla premium otomobil dünyasından ilham alıyor. Kişisel tercihinize bağlı olarak aralarından seçim yapabileceğiniz iki grafik vardır. 

Tüm seride ortak olan MV Ride uygulaması, sürücünün bir akıllı telefon bağlamasına, adım adım navigasyonu ayarlamasına, seyahat planlarını ve sürüş verilerini kaydetmesine ve bu verileri topluluktaki diğer kullanıcılarla paylaşmasına olanak tanır. 

MV Ride uygulaması, kullanıcının motoru çalıştırmadan önce LXP Orioli’yi akıllı telefon aracılığıyla programlamasına bile olanak tanıyor. Entegre konum belirleme özelliğine sahip Mobisat hırsızlık önleme cihazı da LXP Orioli’de standart olarak geliyor.

LXP Orioli’deki standart donanım, her koşulda mükemmel görünürlük için tam LED ön ve arka aydınlatmayı da içerir. Kullanıcı deneyimini daha da geliştirmek için gidon kontrolleri LED ışıklarla arkadan aydınlatılmıştır.

2024 MV Agusta LXP Orioli, 123 Beygir Güce Sahip

Şasi

LXP Orioli, kalınlıkların optimizasyonu sayesinde daha hafif bir alaşımdan üretilen ve çıkarılabilir arka alt çerçeveye sahip ikonik çevre çerçevesini sergiliyor. Optimize edilmiş sertlik değerlerine sahip kapalı çift beşik tasarımı, ister ikili yol turu ister saf arazi sürüşü olsun, farklı durumlarda ideal dengeyi sunar. 

Alüminyum alaşımlı salıncak kolu soğuk dökümdür. Sachs çatalı, 210 mm’lik tekerlek hareketi için sıkıştırma, geri tepme ve yay ön yükü açısından tamamen ayarlanabilir; ayarlanabilir Sachs mono amortisörü ise 210 mm’lik hareketi garanti eder ve kademeli bir bağlantı sistemi ile süspansiyona bağlanır.

2024 MV Agusta LXP Orioli, 123 Beygir Güce Sahip

Koltuğun yüksekliği iki konuma (850 mm ve 870 mm) göre ayarlanabilir ve farklı ortamlara ve sürücülere uyum sağlar. Dolgunun hem şekli hem de malzemesi, hem yolda hem de arazide konfor ve destek sağlamak üzere geliştirilmiştir. Gelişmiş üretim teknikleri sayesinde dış kaplama, en zorlu sürüş koşullarında konforu, dayanıklılığı ve sızdırmazlığı garanti eder.

230 mm’lik iyi bir yerden yükseklik, sürücünün arazi sürüşünün gizli tehlikeleriyle başa çıkmasına yardımcı olur. Dingil mesafesi 1.610 mm olup tekerlek çapları, off-road mesleğine sahip tipik bir enduro motosikletine uygundur; önde 21 inç ve arkada 18 inçtir. Motosiklet, hem yol hem de pürüzlü Bridgestone lastikleriyle kullanım için onaylanmıştır.

2024-MV-Agusta-LXP-Orioli-Egzoz

Frenler, 320 mm disklerde Stylema ön kaliperlerle ve arkada 265 mm diskli iki pistonlu kaliperle Brembo tarafından sağlanıyor.

Kaliperler

Aerodinamik araştırmalar, daha da konforlu bir yolculuk için sürücü ve yolcunun çevresinde rahatsız edici türbülanslara karşı koruma sağlayan bir ‘sakin bölge’ oluşturulmasına olanak tanıdı. 

LXP projesiyle en başından itibaren ergonomi ön planda tutulmuş, temas noktaları (ayak dayamaları, gidon ve koltuk), sürücü ve yolcunun bagajla bile uzun mesafeli seyahat için ihtiyaç duyduğu tüm konforu sağlamak ve arazi verimliliğini sağlamak için çalışılmıştır.

2024 MV Agusta LXP Orioli, Hafif ve ayak dayamaları

Daha kritik durumlarda, örneğin sürücünün dizlerinin aracı kontrol etmeye yardımcı olduğu durumlarda motosikleti kontrol etmek için gereklidir.

Teçhizat

LXP Orioli, motosikletin genel ralli estetiğini güçlendirirken, ister yolda ister arazide olsun, günlük kullanım sırasında önemli değer katan donanımlar, çarpışma çubukları, alüminyum motor koruması ve ek ışıkları ile öne çıkıyor. 

Her türlü arazide mükemmel performans sunan LXP Orioli, araziden ilham alan Bridgestone Battlax AX41 lastiklerini standart olarak monte ederken, Bridgestone Battlax A41 lastikleri saf yol kullanımı için onaylanmıştır. 

2024 MV Agusta LXP Orioli, 123 Beygir Güce Sahip

Doğrudan sert enduro dünyasından türetilen iç lastiksiz jantlar, katı malzemeden işlenmiş göbeklerle tamamlandı. LXP Orioli’deki kapsamlı standart donanım yelpazesi, motosikletin lüks macera ruhunu da vurgulayan MV Agusta markalı sert alüminyum yan kasalarla tamamlanıyor. 39 l ve 32 l (egzoz tarafı) kapasiteli kasalar, hızlı serbest bırakma ve itme blok sistemlerine sahiptir.

LXP Orioli, MV Agusta ve Termignoni tarafından ortaklaşa tasarlanıp geliştirilen, karbon fiber uç kapağı ve ısı kalkanıyla eşleştirilerek toplam 4 kg’dan fazla ağırlık tasarrufu sağlayan homolog titanyum egzozu içeren bir kit ile birlikte geliyor.

Özel kutusuyla sunulan kitin içerisinde motosiklet kılıfı ve orijinallik sertifikası da yer alıyor.

Stil

LXP Orioli, MV Agusta’ya ait olan ve sektördeki en iyi tasarımcıların onlarca yıldır dünyanın en güzel motosikletlerinden bazılarını yarattığı San Marino’da bulunan tarihi CRC stil merkezinde doğdu.

Motosikletin orta kısmı, koltuğun çoğu gibi Karbon-Metalik Siyah renktedir, ancak yanlarda beyaz kaplamalar görünmektedir.

Viraj ABS'si, dönüşlerde yüksek düzeyde güvenlik sağlama

500 adet LXP Orioli, 2024’ün ilk çeyreğinin sonundan itibaren müşterilere teslim edilmeye başlanacak.

MV Ride uygulaması

Tüm MV Agusta motosikletleri gibi, LXP Orioli de bağlantı açısından daha verimli ve gelişmiş hale getirmek için önemli ölçüde revize edilen ve güncellenen ücretsiz MV Ride uygulamasını içeriyor. Artık bir varış noktası girmek ve renkli TFT ekranda adım adım yol tariflerini görüntülemek mümkünken, hareket halindeyken veri toplama her zaman çalışır durumdadır. 

Deneyim, motor çalıştırılmadan önce başlar ve yolculuğun sonunda yeniden yaşanabilir; böylece sürücünün hızlanma, hız, yatma açısı ve gaz kelebeği etkinliği verilerini görüntülemesine olanak sağlanır. Kullanıcı, MV Ride uygulamasının diğer kullanıcılarıyla paylaşmak üzere kendi gününün fotoğraflarını yükleyerek deneyime katkıda bulunabilir. 

Kentsel, Touring, Off-Road ve Özel All-Terrain

Çeşitli MV Ride uygulaması seçenekleri, istenildiği gibi yeniden adlandırılabilen ve hatta ekosistemin diğer kullanıcılarıyla paylaşılabilen Özel harita aracılığıyla araç tepkisini özelleştirme olanağını içerir. Örneğin, daha sonra diğer motosikletçilerle paylaşılabilecek ve böylece bir topluluk oluşturulabilecek bir “Toskana” haritası oluşturmak mümkündür. Hırsızlığa karşı coğrafi konum verme ilk yıl için ücretsiz olarak fiyata dahildir.

MV Agusta Superveloce 1000 Serisi Oro

Geçen yılın başarısının ardından Superveloce 1000 Serisi Oro prototipi EICMA’da görücüye çıkarak nihai versiyonun 2024’ün üçüncü çeyreğine doğru satışa çıkacağını resmen duyurdu.

Motosikletler