17.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 KTM 1390 Super Duke R EVO, Tam Bir Canavar

2024 KTM 1390 Super Duke R EVO, Tam Bir Canavar. KTM 2024 için tamamen yeni değil aynı zamanda sezgisel WP Yarı Aktif Süspansiyon Teknolojisini (SAT) de ön plana çıkarıyor. Süspansiyonunu sürücünün hareketine veya yol yüzeyine otomatik olarak uyarlayabilen bu sistem, asfalta zeka katıyor.

2024 KTM 1390 Super Duke R EVO, Tam Bir Canavar

2024 KTM 1390 SUPER DUKE R EVO, Naked segmentine girerek rekabete net bir mesaj gönderdi;

Yeni bir CANAVAR ortalıkta dolaşıyor.

2024’te DUKE’ün 30 YILI’nı kutlayan tamamen yeni KTM 1390 SUPER DUKE R EVO, yeni ve daha agresif bir görünümle asfaltta şimdiye kadarki en korkunç versiyona dönüştü.

Tamamen yeni bir LED far ünitesi, yeni tank spoyleri ve eklenen kanatçıklarla birlikte, bu aracın diğerleri ile karıştırılmaması gerekiyor.

2024 KTM 1390 Super Duke R EVO, Tam Bir Canavar

Daha da küçültülmüş bir alt şasi kapağı, fren lambasını ortadan kaldırarak daha keskin, saf bir görünüm ve sürüş deneyimi sağlar. Daha düşük bir genel profil ve kompakt şasiye daha fazla vurgu yapılmasıyla KTM 1390 SUPER DUKE R EVO, her zamankinden daha kaslı ve agresif görünüyor. Kısacası KTM irtifayı düşürerek irtifayı yükseltti.

Yeniden tasarlanan hava girişi ve kutusu, önceki modele göre 1,5 litre artışla 4,6 galon (17,5 litre) toplam depo kapasitesine sahip revize edilmiş bir yakıt deposunu içeriyor. 

Bu sadece sürüş menzilini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda önemli bir ergonomik işlevi de yerine getiriyor. 

Ancak en büyük görsel etkiyi yaratan, hafif ve ‘akıllı’ far tasarımıdır. Önceki üniteden yaklaşık 700 gram daha hafif olan ve uzaylı benzeri bir tasarıma sahip olan bu ünite, 2024 KTM 1390 SUPER DUKE R EVO‘ya tamamen yeni, agresif bir görünüm katıyor. Pozisyon ve gündüz farları, ön panele entegre bir ışık sensörü sayesinde ortam ışık koşullarına göre yoğunluğu otomatik olarak ayarlayan farın profili üzerinde yer alıyor.

Ek olarak KTM 1390 SUPER DUKE R EVO, standart olarak Dönüş ışığı işleviyle donatılmıştır.

Burada, daha iyi bir ortam görüşü sağlamak için, kontak kapatıldıktan sonra far açık kalacaktır. Bu sadece çevreyi aydınlatmakla kalmıyor, aynı zamanda karanlık alanlara park ederken bir miktar güvenlik sağlıyor.

Bu vahşi CANAVAR, kaslı duruşuna ayak uydurabilmek için genişlemiş bir motora ihtiyaç duyuyordu. LC8’in güncellenmiş bir versiyonuyla övünüyor ve bölgesini alfa olarak işaretliyor. 1.350 cc’lik bir motor hacmine ulaşmak için silindir kafalarına entegre edilmiş tamamen yeni bir kam kaydırma mekanizmasıyla delik 110 mm’ye çıkarıldı. Bu, devir aralığı boyunca daha fazla güç ve tork sağlar ve en son emisyon düzenlemelerini karşılamak için daha farklı bir yakıt haritalamasına olanak tanır.

2024 KTM 1390 Super Duke R EVO, sürüş

Bu gücün yere ulaşması, çift bileşik teknolojisine sahip yeni, hafif MICHELIN Power GP lastiklerinin yanı sıra en yeni nesil WP Yarı Aktif Teknolojisi (SAT) ile tamamen yeni bir seviyeye taşınan yeni süspansiyon yönetimi sayesinde sağlanıyor. Piyasadaki en gelişmiş süspansiyon sistemi olarak, değişken sönümleme için elektronik olarak kontrol edilen manyetik valflere sahiptir ve maksimum konfordan piste hazır sağlamlığa kadar çok çeşitli ayarlanabilirlik sağlar.

Burada SCU (Süspansiyon Kontrol Ünitesi), manyetik valfler aracılığıyla sönümleme oranlarını gerçek zamanlı olarak uyarılar, yol yüzeyini ve sürücü stilini okuyarak süspansiyonu anında otomatik olarak ayarlar.

KTM 1390 SUPER DUKE R EVO’nun tur zamanlayıcı ve telemetri istatistiklerinin yanı sıra isteğe bağlı MOTOR FRENİ KONTROLÜ ve güncellenmiş SÜSPANSİYON PRO modülüyle tamamlanan güncellenmiş PERFORMANS ve PARÇA MODLARI’nı piyasaya sürmesiyle teknoloji şöleni burada bitmiyor.

2024 KTM 1390 SUPER DUKE R EVO ayrıca 2005 KTM 990 SUPER DUKE’de bulunan turuncu şemayı anımsatan seçilmiş 30 YILLIK DUKE renk gruplarında da sunulacak.

2024 KTM 1390 Super Duke R EVO, Tam Bir Canavar

TFT Ekran ve Bağlantı

5 inçlik cam TFT gösterge paneli, en yeni grafikler, bilgiler ve yazılımlarla yükseltilerek gezinmeyi daha hızlı, daha kolay hale getiriyor ve sürücülerin motosikletin çeşitli özelliklerine çok daha az tıklamayla daha hızlı erişmesini sağlayacak şekilde tasarlandı. TFT gösterge paneli aynı zamanda navigasyona, sese ve çağrılara erişmek için akıllı telefonunuzu gösterge paneline bağlayan isteğe bağlı KTMconnect ile birlikte çalışır. Akıllı cihazınızı şarj etmek için bir USB-C bağlantısı da mevcuttur.

Tank

4,6 galonluk (17,5 litre) KTM 1390 SUPER DUKE R EVO’nun deposu önceki modele göre 1,5 litrelik bir artış görüyor. THE BEAST – Canavar, eklenen kanatçıklar bastırma kuvvetini artırırken ve ön tekerlek kaldırma kuvvetini azaltırken menzilini artırabilir. Anahtarsız yakıt ikmali için KTM’nin imzası olan RACE ON yakıt kapağını da bünyesinde barındıran bu araç aynı zamanda akıllıdır.

3. Nesil Yarı Aktif Süspansiyon

KTM 1390 SUPER DUKE R EVO, en yeni nesil WP Yarı Aktif Teknolojili (SAT) süspansiyonla donatılmıştır. Değişken sönümleme için elektronik olarak kontrol edilen manyetik valflere sahip olması ve maksimum konfordan piste hazır sertlik ve desteğe kadar manuel veya otomatik olarak geniş bir ayarlanabilirlik yelpazesi sunması, piyasadaki en gelişmiş süspansiyon sistemi olma gibi özelliklere sahiptir.

Tekerlekler ve lastikler

KTM 1390 SUPER DUKE R standart olarak yeni hafif MICHELIN Power GP kauçukla donatılmıştır. Çift bileşik teknolojisi sayesinde bu lastikler hem düz hızlanmada hem de daha da önemlisi eğilme açısında gelişmiş kavrama sağlar. Yalnızca performansı izlemek için istisnalar vaat etmekle kalmıyor, aynı zamanda hem ıslak hem de kuru koşullarda olağanüstü yol davranışları da sunuyorlar.

2024 KTM 1390 Super Duke R EVO, frenler

Frenler

Tüm bu ileri itme gücü mevcutken, durmak ciddi bir ateş gücü gerektirir. Öndeki 4 pistonlu Brembo Stylema monoblok kaliperleri artık BREMBO’nun değişken mesafe ve oran ayarına olanak tanıyan MCS radyal fren ana silindiri tarafından destekleniyor. Kombinasyon üstün kontrol ve maksimum frenleme performansı sağlar. 

Ön kaliperler 320 mm’lik yüzer disklerden oluşan bir seti tutarken, arkada 240 mm’lik bir diskle eşleştirilmiş çift pistonlu yüzer kaliper kullanılıyor. Ek olarak tamamen yeni Brembo debriyaj silindiri, hidrolik sistemin havasının alınması ihtiyacını ortadan kaldıran kendi kendine havalandırma sistemine sahiptir.

Teknik Bilgiler

Motor
Torku 145 Nm
Şanzıman 6 vitesli
Akü kapasitesi 11,2 Ah
Soğutma Su/yağ ısı eşanjörü ile sıvı soğutmalı
KW Güç 140kW
Marş Motoru Elektrikli marş
Stroku 71 mm
Çap 110 mm
Debriyaj PASC (TM) kayan kavrama, hidrolik olarak çalıştırılır
Hacim 1350 cm³
EMS Keihin EMS RBW ve seyir ile kontrol, çift ateşleme
Tasarım 2 silindirli, 4 zamanlı, V 75°
Yağlama 3 yağ pompalı basınçlı yağlama

 

Şasi
Ağırlığı (yakıtsız) 200 kg
Ön fren diski çapı 320 mm
Arka fren diski çapı 240 mm
Ön fren 2 x Brembo Stylema Monoblok dört pistonlu, radyal olarak monte edilmiş kaliper
Arka fren Brembo çift pistonlu sabit kaliper, fren diski
Zincir 525 X-Ring
Çerçeve tasarımı Krom- moly boru şeklinde uzay çerçevesi, toz boyalı
Yerden yükseklik 149 mm
Koltuk yüksekliği 834 mm
Direksiyon başlığı açısı 65,3°
Süspansiyon hareketi (ön) 125 mm
Süspansiyon hareketi (arka) 140 mm

Motosikletler