14.4 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Kawasaki Ninja ZX-10R

2024 Kawasaki Ninja ZX-10R, Jonathan Rea ve Kawasaki altı SBK dünya şampiyonluğu kazandı ancak sonuncusu 2020’deydi. O zamandan beri yeşil füze iki büyük rakibe karşı en üst sıralarda mücadele etmekte zorlanıyor: Álvaro Bautista ve Ducati Panigale V4 R ve Yamaha ile Toprak Razgatlıoğlu YZF-R1 .

2024 Kawasaki Ninja ZX-10R mı geliyor?

Japonya’dan gelen haberler , Euro 5+ homologasyonunun yakında yürürlüğe girecek olmasından yararlanan Kawasaki’nin , hem dinamik hem de estetik açıdan köklü bir değişiklik anlamına gelecek yeni bir Ninja ZX-10R’yi tanıtacağını öne sürüyor.

Yeni model sadece mağazalarda değil, SBK Dünya Şampiyonası’nda da başarılı olmalı . Bu nedenle Kawasaki , Jonathan Rea’nın yedinci dünya şampiyonluğunu elde etmesini sağlayacak yeni bir yeşil füze sunmak için çok çalışıyor. ZX -10R, genlerinde rekabet ruhuyla doğdu, bu nedenle yeni sürüm pistlerde parlayacak şekilde tasarlanacak.

Kawasaki’nin muhtemelen başvuracağı yönlerden biri , dört silindirin düşük veya yüksek devirlerde dönmesine bağlı olarak farklı özelliklere uyum sağlayan değişken bir giriş sistemi olan VAI (Değişken Hava Girişi) teknolojisidir. Bu, motorun performansını geniş bir devir aralığında iyileştirmeyi mümkün kılar.

İyileştirmeler burada bitmeyecek ve hem şasiyi hem de maşayı etkileyecek. Diğer yenilikler, bu bölümde mümkün olduğunca fazla ağırlıktan tasarruf etmek için bir karbon fiber gövde olabilir . Kaçınılmaz (ve bazen tartışmalı) kanatlardan başlayarak aerodinamik önemli bir rol oynamalıdır .

Bu arada bu model şimdilik young-machine.com tarafından oluşturulmuş, yakında gerçekleşeceğini öbe sürüyorlar, bizde izleyip göreceğiz.

Motosikletler