18.3 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Kawasaki Ninja H2R ABS için 15 Yenilik

2024 Kawasaki Ninja H2R ABS için 15 YenilikNinja H2R‘de 998cc sıralı dört silindirli motor, tescilli süperşarj, hafif kafes şasi, kompakt süper motosiklet boyutları, karbon fiber aerodinamik cihazlar, tamamen ayarlanabilir yüksek performanslı yarış süspansiyonu ve sağlam tek taraflı salınım kolu bulunur.

2024 Kawasaki Ninja H2R ABS

Kawasaki Kalkış Kontrol Modu (KLCM), Brembo Stylema monoblok kaliperler, Öhlins arka amortisör, son derece dayanıklı, kendi kendini onaran boyaya sahiptir ve gelişmiş elektronik ve teknolojik gelişimde sınıfının başında yer almaktadır.

2024 Kawasaki Ninja H2R ABS

Temel Özellikler

  • KAWASAKI’YE ÖZEL SÜPER ŞARJLI TEKNOLOJİ, EN ÜST DÜZEY SÜRÜŞ DENEYİMİ İÇİN MOTO-GP MAKİNESİNE REKABET EDEN OLAĞANÜSTÜ GÜÇ VE TORK SUNUYOR
  • HİPERBIKE SEVİYESİNDE GÜVENİLİR PERFORMANS VERMEK İÇİN TAMAMEN TASARLANMIŞ MOTOR
  • ELEKTRONİK SÜRÜŞ YARDIMCILARI, KALKIŞ KONTROLÜ, KAWASAKI ÇEKİŞ KONTROLÜ VE
    KAWASAKI MOTOR FREN KONTROLÜ DAHİLDİR
  • SÜPER ŞARJLI MOTOR 310 PS ÜRETİYOR
  1. 2024 Kawasaki Ninja H2R ABS, Motor, aynı boyuttaki doğal emişli bir motora göre 1,5-2 kat daha fazla gerilime dayanacak şekilde tasarlanmıştır.
  2. Süper şarj cihazı
    Kawasaki tarafından tasarlanan ve üretilen santrifüj tipi süperşarj, saniyede 200 litreden fazla hava pompalama kapasitesine sahiptir ve giriş havası, maksimum atmosfer basıncının 2,4 katı basınçta, saniyede 328 feet’e varan hızlara ulaşır.
  3. 2024 Kawasaki Ninja H2R ABS, Dijital Yakıt Enjeksiyonu
    50 mm’lik gaz kelebeği valfleri, motorun düzgün tepki vermesine yardımcı olmak için yüksek hassasiyetle çalışır. Sistem ayrıca S-KTRC’ye girişi geliştirir ve Kawasaki Kalkış Kontrolü ve Kawasaki Motor Freni Kontrolü özelliklerini barındırır. Süperşarjdan yüksek verimi artırmak için yüksek basınçlı bir yakıt pompası kullanılır.
  4. 2024 Kawasaki Ninja H2R ABS, Debriyaj/Şanzıman
    Kompakt debriyaj, motor tarafından üretilen muazzam torkun üstesinden gelmeye yardımcı olmak için 10 sürtünme plakasına sahiptir ve mahfaza ve göbek üzerindeki Kashima kaplama, temiz bir ayrılma ve daha fazla dayanıklılık sağlar. Vites küçültürken arka tekerleğin sıçramasını azaltmaya yardımcı olmak için kullanılan geri tork sınırlayıcı “kaydırmalı” kavrama.
  5. 2024 Kawasaki Ninja H2R ABS, Kawasaki Viraj Alma Yönetim Fonksiyonu
    Viraj Yönetimi İşlevi, dönüşte fren yaparken bisikletin ayağa kalkma eğilimini bastırarak yarışçıların pistteki bir virajda amaçlanan çizgiyi takip etmelerine yardımcı olmak için hem KIBS hem de KTRC’yi kullanır. IMU, sistemin motosikletin yatma ve eğim açılarına göre optimum hidrolik basıncını korumasına yardımcı olur.
  6. Kawasaki Fırlatma Kontrol Modu (KLCM)
    Duruştan itibaren hızlanmayı optimize ederek sürücüye yardımcı olmak üzere tasarlanan KLCM, tekerleklerin patinajını önlemeye yardımcı olmak ve böylece durma halinden kalkış sırasında ön uç kaldırma işlemini en aza indirmek için motor çıkışını elektronik olarak kontrol eder.
  7. 2024 Kawasaki Ninja H2R ABS, Kawasaki Çekiş Kontrolü (KTRC)
    Çok seviyeli modlar, sürücülere aralarından seçim yapabilecekleri daha fazla sayıda ayar sunar; her mod, sürüş koşullarına ve sürücü tercihine uyacak şekilde farklı düzeyde izinsiz giriş sağlar ve tüm modlar, ani bir kayma meydana geldiğinde çıkışı yönetecek şekilde tasarlanmıştır.
  8. 2024 Kawasaki Ninja H2R ABS, Kawasaki Motor Freni Kontrolü
    Kawasaki Motor Freni Kontrol sistemi, sürücülerin tercih ettikleri motor freni miktarını seçmelerine olanak tanır. Kawasaki Motor Freni Kontrolü etkinleştirildiğinde (ayarlarda “IŞIK” seçildiğinde), motor freninin etkisi azalır.
  9. Atalet Ölçüm Birimi (IMU)(KP)
    IMU, 5 eksen boyunca ataleti ölçer: uzunlamasına, enine ve dikey eksenler boyunca ivme, yuvarlanma hızı ve eğim hızı. Yalpalama oranı, elektronik sürüş desteklerinin daha hassas yönetimi için yatma açısı ve hızlanma/yavaşlama kuvvetinin altı eksenli şasi tutumu girdisini sağlamak üzere Kawasaki’nin patentli yazılımını kullanan ECU tarafından hesaplanır.
  10. 2024 Kawasaki Ninja H2R ABS, Süspansiyon
    Uni-Trak bağlantılı arka süspansiyon sistemi, KYB arka amortisöre aşamalı hareket sağlar, böylece küçük tümsekler hafifçe sönümlenir ve büyük tümsekler daha yumuşak bir sürüş ve daha iyi direksiyon ve kullanım için ağır sönümleme sağlar.
  11. 2024 Kawasaki Ninja H2R ABS, Kayaba AOS-II Çatallar
    Kompresyon ve geri tepme sönümlemesi ve ön yükleme ayarlayıcıları ile tamamen ayarlanabilir; tümü kolay ayar değişiklikleri için çatal kapaklarının üzerinde bulunur.
    Kayaba AOS-II (Hava-Yağ Ayrı) 43 mm çatal, daha istikrarlı sönümleme performansı için sönümleme yağını havadan ayıran ikiz odacıklara sahiptir. Çatal, yumuşak bir başlangıç ​​hareketi ve vuruşun sonunda güçlü bir dibe ulaşma direnci sağlar.
  12. 2024 Kawasaki Ninja H2R ABS, Öhlins Amortisör
    İşlenmiş silindir gövdesi, TTX GP tarzı sönümleme ayarlayıcıları ve uzaktan ön yükleme ayarlayıcısı içeren Öhlins TTX36 amortisör ile donatılmıştır. Şok, viraj alma performansını artırır, sürüş konforu ve sportif yol tutuşu için esnektir, dikilmiş ön uç hissine katkıda bulunur
  13. 2024 Kawasaki Ninja H2R ABS, Elektronik Direksiyon Amortisörü (ESD)
    Direksiyon sönümleme özellikleri elektronik olarak değiştirilir. Düşük hızlarda ayarlar, sönümlemenin motosikletin kendine özgü hafiflik hakimiyetini engellemeyeceği şekilde seçildi. Daha yüksek hızlarda, daha fazla denge sağlamak için sönümleme artar. Elektronik direksiyon amortisörünün ECU’su, arka tekerlek hız sensöründen gelen girdiyi (motor ECU’su aracılığıyla sağlanır) kullanarak, doğru miktarda sönümleme sağlamak için aracın hızının yanı sıra bisikletin hızlanma veya yavaşlama derecesini de belirler.
  14. Aerodinamiklik
    Üst kaporta kanatçıkları, yüksek pist hızlarında ön kaldırmayı bastırmaya yardımcı olan girdaplar oluşturmak, ön taraf kalkarsa daha fazla bastırma kuvveti oluşturmak ve rüzgarı sürücüden uzağa yönlendirmeye yardımcı olmak için sıra ve köpek dişi uzantılarına sahiptir.
  15. 2024 Kawasaki Ninja H2R ABS, Sele ve Kokpit
    Yüksek hızlı pist sürüşü için optimize edilmiş sürüş pozisyonu. Ninja ZX™-10R ile karşılaştırıldığında öne doğru daha az eğilme, biraz daha geniş gidon ve 10 mm daha fazla öne konumlandırılmış ayaklıklar bulunmaktadır.
    Solo selenin ön kısmı yere temas etmeyi kolaylaştırmak için koniktir ve sürücü desteği ve konforu için arka kısmı daha geniştir. Kompakt arka kaportada, yoğun hızlanma sırasında sürücünün desteklenmesine yardımcı olmak için ayarlanabilir yan kalça destekleri bulunur.

2024 Kawasaki Ninja H2R ABS

Detaylı Teknik Özellikler

Güç
Motor 998cc, sıvı soğutmalı, 4 zamanlı, DOHC 16 valfli sıralı dört
Çap x Strok 76,0 x 55,0 mm
Sıkıştırma Oranı 8,3:1
Yakıt Sistemi Yakıt enjeksiyonu: ø50 mm x 4 çift enjeksiyonlu
Emme Sistemi Kawasaki Supercharger
Ateşleme Dijital
Elektrikli Yağlamanın Başlatılması
Zorunlu yağlama, yağ soğutuculu ıslak karter
Şanzıman 6 vitesli, geri dönüş, köpek halkalı
Debriyaj Islak çok diskli, manuel
Nihai Tahrik Zinciri

Performans
Çerçeve Kafes, yüksek gerilimli çelik, Salınım Kolu Montaj Plakalı
Ön Süspansiyon / Tekerlek Hareketi Geri tepme ve sıkıştırma sönümlemeli ø43 mm ters çatal, yay ön yüklemesi ayarlanabilir ve üstten yaylar / 120 mm (4,7 inç)
Arka Süspansiyon / Tekerlek Hareketi Yeni Uni Trak, Öhlins TTX36 gaz yüklü amortisör, sırt rezervuarlı, sıkıştırma ve geri tepme sönümlemeli ve yay ön yüklemesi ayarlanabilir ve üstten dışarı yaylı / 135 mm (5,3 inç)
Eğim / İz 25,1° / 108 mm
Direksiyon Açısı (Sol/Sağ) 27° / 27°
Ön Lastik 120/600 R17
Arka Lastik 190/650 R17
Ön Frenler Radyal montajlı çift yarı yüzer ø330 mm Brembo diskler, Brembo Stylema monoblok, karşılıklı 4 pistonlu kaliperler
Arka Fren ø250 mm disk, Brembo’lu, karşılıklı 2-pistonlu piston kaliperi

Ölçüler
Boyutlar (U x G x Y) 2.070 x 850 x 1.160 mm (81,5 x 33,5 x 45,7 inç)
Dingil Mesafesi 1.450 mm (57,1 inç)
Yol Yüksekliği 130 mm (5,1 inç)
Koltuk Yüksekliği 830 mm (32,7 inç)
Boş Kütle** 216 kg (476 lb)
Yakıt Kapasitesi 17 litre
Göstergeler Analog tarz takometre + dijital hız göstergesi, vites konumu göstergesi, kilometre sayacı, ikili kilometre sayacı, mevcut kilometre, ortalama kilometre, yakıt tüketimi, soğutma suyu sıcaklığı, takviye göstergesi ile tam dijital LCD ekran, takviye (giriş havası odası) sıcaklığı, kronometre (tur sayacı) ve saat

Kawasaki H2 Sayfaları ve Gurupları

Motosikletler