17.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Kawasaki Ninja 7 Hybrid, Dünya’da Bir İlk

2024 Kawasaki Ninja 7 Hybrid, Dünya’da Bir İlk olarak sunuldu. Hibrit modellere otomobil piyasasından aşinayız ama çok verimli olduklarından emin değilim. Sadece 1.000 cc sınıfı bir supersport modelinin sıfırdan anında hızlanmasını sağlayan orta boy bir paket (e-boost ile), yakıt ekonomisi 250cc sınıfı ve spor sürüşle aynı seviyede. Her biri farklı bir sürüş karakteri ve sürücülerin keşfetmesi için çok sayıda yenilikçi özellik sunan üç farklı sürüş moduyla Ninja 7 Hybrid, sürüş deneyiminde yeni bir çağ açarak oyunu gerçek anlamda değiştiriyor.

2024 Kawasaki Ninja 7 Hybrid, Dünya'da Bir İlk

Güçlü hibrit sistemler, güçlü bir sürüş için içten yanmalı bir motoru (ICE) bir elektrik motoruyla birleştirir ve büyük pil kapasiteleri nedeniyle yalnızca elektrikle çalışabiliyorlar.

Kawasaki, yeni güçlü hibrit Ninja 7 HEV ile “Oyunu Değiştirdi”

Yeni A1 ehliyet lisanslı EV motosikletlerinin tanıtımını yakın zamanda Paris’te gerçekleştiren Kawasaki, dünyanın ilk* seri üretilen Strong Hybrid* modelinin tanıtımıyla uzun vadeli karbon nötrlüğü hedefine doğru dev bir adım daha atıyor. Bu arada Kawasaki bu yıl Milano fuarını karıştıran ve dikkatleri üzerine çeken modelleri ile büyük ilgi çekti.

2024 Kawasaki Ninja 7 Hybrid, Dünya'da Bir İlk

Ninja 7 Hibrit ortaya çıkıyor

“Oyunu Değiştirmeyi” amaçlayan tamamen yeni Ninja 7 Hybrid, gelecekteki motosikletlerin dünyasına benzersiz bir pencere sunuyor, ancak ilk modellerin Ocak 2024’te geleceğini söyleyebilirim.

Ninja 7 Hybrid’in kalbinde yepyeni 451 cc paralel ikiz, su soğutmalı dört zamanlı motor (manuel veya otomatik olarak seçilen viteslerle tamamlanmıştır) ile çekiş motoru artı akünün yenilikçi kombinasyonu yer alır; 

Bir dizi yeni sürüş deneyiminin yanı sıra “e-boost” sayesinde 51,1kw’lık etkileyici bir hibrit net güce yükselen 43,5 kw motor gücü sunan fütüristik bir kombinasyon. Tork açısından rakamlar aynı derecede etkileyicidir; içten yanmalı motor ve EV ile yalnızca 2.800 dev/dak’da 60,4 N·m {6,2 kg·m} maksimum sistem gücü elde edilir.

2024 Kawasaki Ninja 7 Hybrid, Dünya'da Bir İlk

Boyutlar açısından Ninja 7 Hybrid, 227 kg ağırlığındadır ve 1.000cc sınıfı bir supersport modeliyle başlangıçtan itibaren rekabet edebilecek anlık hızlanma ile 650cc’den 700cc’ye kadar sınıf genel performansı sunan orta boy bir modeldir (Kawasaki’nin e -boost işlevi zaten EV makinelerinde görülüyor) ve WMTC Sınıf 3-2 onaylı 4,0 L/100 km’lik değere sahip 250cc sınıfıyla aynı yakıt ekonomisine sahip, bu da ECO-HYBROD modunda daha da ekonomik hale geliyor.

Ek olarak sürücüler, her biri çok çeşitli sürüş koşullarına uygun olduğundan farklı bir sürüş karakteri sunan üç sürüş modu (SPORT-HİBRİT, EKO-HİBRİT, EV**) arasında geçiş yapabilir.

Diğer yenilikler arasında, içten yanmalı motorun yakıt tasarrufu sağlamak ve emisyonları azaltmak için durduğunda durduğu rölantide durdurma fonksiyonu ve seçildiğinde otomatik olarak ilk vitesi seçen Otomatik Başlatma Konumu Bulucu (ALPF) artı ileri ve geri “yürüme modu” yer alıyor.

Düşük hızda manevra yapmaya ve park etmeye yardımcı olur. Buna ek olarak, bu yenilikçi yeni model, rejeneratif sistem sayesinde sürüş sırasında enerji toplayabiliyor; bu da sürücü gaz kelebeğini bıraktığında yavaşlama enerjisinin aküye geri dönüştürülmesi anlamına geliyor. Bu daha uzun bir seyir menziline katkıda bulunur.

2024 Kawasaki Ninja 7 Hybrid, Dünya'da Bir İlk

Kawasaki’nin tanıdık kafes tipi şasisinin özel olarak tasarlanmış bir versiyonunu kullanan benzinli motor ve 9kw maksimum çekişli motorun “paketlenmesi”, ağırlık dağılımını idealleştirmek için şasinin merkez noktasına yakın 48V lityum iyon aküye sahip kompakt bir ikiz güç ünitesini ortaya çıkarıyor. 

Çekiş motoru bir ISG invertör (AC’den DC’ye ve tersini kapsayan) ve DCDC dönüştürücü (akünün 48 V’unu ECU ve diğer sistemler için gereken 12 V güce dönüştüren) ile donatılmıştır; bu çift birleştirilmiş olup, yardımcı olur. yerden tasarruf etmek için.

Ve stil açısından Ninja 7 Hybrid, kaportanın altındaki mat limon yeşili ile mühendislik yenilikleri gibi bu motosikleti sıradan sürüden farklı kılacak gümüş ve siyah gövdeyi birleştiren benzersiz bir HEV işlemiyle göz kamaştırıyor.

Ergonomik olarak rahat ve sportif sürüş pozisyonu, sürücünün yüksek kaliteli kokpite ve dikkatle düşünülmüş kumanda düzeni düzenine ulaşmasını kolaylaştırır; her ikisi de sezgisel olacak ve güven uyandıracak şekilde tasarlandı.

Göstergeler için, tam renkli TFT göstergeler, Rideology The App’in özel bir sürümü aracılığıyla akıllı telefon bağlantısını içerir ve bu da gelişmiş bir motosiklet deneyimine katkıda bulunur.

Türünün ilk örneği olan Ninja 7 Hybrid, HEV motosikletleri için çıtayı belirliyor. İYM ve EV modellerinin en iyi unsurlarını sunan ve hem şehrin ormanlarında hem de kırsal arka yollarda ilerleyebilen bu devrim niteliğindeki yeni model, parçalarının toplamından daha büyüktür. Heyecan verici karakteri ve sürücülerin keşfetmesi için sayısız yenilikçi özelliğiyle Ninja 7 Hybrid, sürüş deneyimlerinde gerçek anlamda yeni bir çağ açıyor.

Özellikler ve Bilgiler

e-boost: Artan Performans ve Hızlanma
Genel çıktıyı 650cc sınıfı bir makineninkine yükseltmenin yanı sıra, e-boost etkinleştirildiğinde Ninja 7 Hybrid başlangıçta belirli koşullar altında bir Ninja ZX-10R’yi sabit başlangıçtan daha fazla hızlandırabilir.
Sıfır Emisyon, Sessiz Çalışma
EV modunda Ninja 7 Hybrid çalıştırıldığında hiçbir emisyon yaratmaz. Bu düşük hızlı kısa mesafe modu, yerleşim alanları veya otoparklar gibi sessiz sürüşün uygun olduğu belirli durumlarda da yararlı olabilir.
3 Sürüş Modu: 3 Sürüş Deneyimi
Aralarından seçim yapabileceğiniz üç sürüş moduna sahip olmak (SPORTHYBRID, ECO-HYBRID ve düşük hızlı kısa mesafe EV), çok çeşitli sürüş koşullarına uyum sağlayacak çok yönlülük sunar. Her modun sürüş karakteri farklıdır ve sürücülere keşfedilecek çok sayıda teşvik edici öğe sunar.
Benzersiz Güçlü Hibrit Güç Ünitesi*
451 cm3 Paralel Twin içten yanmalı motorun silindir kümesinin arkasına monte edilen kompakt çekiş motoruyla, güçlü hibrit güç ünitesi bir motosiklette türünün ilk örneğidir. Birlikte çalışan içten yanmalı motor ve çekiş motoru, güçlü düşük-orta torka sahip sürücü dostu bir karakter oluşturmak için birbirini tamamlar.
*Güçlü hibrit sistemler, güçlü bir sürüş için içten yanmalı motoru (ICE) bir elektrik motoruyla birleştirir ve büyük akü kapasiteleri nedeniyle yalnızca elektrikle çalışabilirler. Ninja 7 Hybrid’in EV Modu, yerleşim alanları veya kapalı otoparklar gibi sessiz sürüşün uygun olduğu belirli durumlarda yararlı olabilir. Hız ve menzil sınırlıdır.
Sportif ve Temiz Şekillendirme
Ninja serisinin sportifliğini hibrit bir makinenin temiz, yüksek sınıf görüntüsüyle harmanlayan Ninja 7 Hybrid’in akıcı tasarımı, güçlü bir izlenim bırakırken spor sürüş potansiyelini öne çıkarıyor. Kaplamanın soğutma kanallarının işlevsel güzelliği, yarı saydam sağ yan kapak ve motor kapaklarındaki “Hybrid” logosu gibi HEV elemanlarıyla tamamlanıyor.
YÜRÜYÜŞ Modu (Tersi ile)
Bu kullanışlı mod, park yerinde manevra yapmaya yardımcı olur. Devreye sokulduğunda gaz kelebeğinin açılması bisikleti yürüme hızında ileri doğru hareket ettirir. Gaz kelebeğinin “sıfır” noktasını geçecek şekilde kapatılması bisikleti geriye doğru hareket ettirir.
Akıllı Telefon Bağlantısına Sahip TFT Tam Renkli Göstergeler
4,3 inç tamamen dijital TFT renkli gösterge sistemi, kokpite yüksek teknolojili, yüksek kaliteli bir görünüm kazandırırken, bisiklete kablosuz olarak bağlanabilmek gelişmiş bir motosiklet deneyimi sunuyor.
Fütüristik Tasarım
Yeni nesil tam kaplamalı bir model olan Ninja 7 Hybrid, sportif Ninja stilini dünyanın ilk* güçlü hibrit motosikletine yakışan temiz, birinci sınıf bir görüntüyle birleştiriyor. Sürücüler, rahat, sportif sürüş konumundan akıllı telefon bağlantılı tam renkli TFT göstergelere ve sezgisel kumanda düzeni düzenine kadar sürücü arayüzüne gösterilen özenden memnun kalacaklar.
Rölantide Durdurma Fonksiyonu
ECO-HYBRID modunda araç tamamen durduğunda yakıt tasarrufu sağlamak için motor kapatılır.
ALPF (Otomatik Başlatma Konumu Bulucu)
Araç durduğunda, tekrar hareket etmeyi kolaylaştırmak için şanzıman otomatik olarak 1. vitese döner.
Sportif Kawasaki Kullanımı
Kawasaki spor motosikletlerinin bilindiği hafif, çevik yol tutuşunu elde etmek amacıyla hibrit güç ünitesinin (ICE, çekiş motoru, akü paketi, ISG) tüm bileşenlerini hafif bir kafes çerçevesinde dikkatlice düzenlemek için Ortodoks spor motosiklet şasi tasarımı düşüncesi kullanıldı.
6 İleri Otomatik Manuel Şanzıman
Kawasaki’nin benzersiz, elektronik olarak kontrol edilen 6 vitesli şanzımanı, sorunsuz bir şekilde vites değiştirmek ve debriyajı çalıştırmak için özel bir mantık kullanır. Viteslerin çalıştırılması ve bisiklet tarafından gerçekleştirilen hidrolik kavrama ile sürücü gaz kelebeği kontrolüne odaklanabilir.
Tamamen LED Aydınlatma
Baştan sona tamamen LED aydınlatma, modern bir görünüme ve şık, fütüristik stile katkıda bulunuyor.
TEKNOLOJİ
ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi), frenleme sırasında tekerleklerin kilitlenmesini önleyerek dengeli frenleme performansı sağlar.
AKILLI TELEFON BAĞLANTISI
Akıllı telefon bağlantısı, sürücülerin motosikletlerine kablosuz olarak bağlanmasını sağlayarak gelişmiş bir motosiklet deneyimine katkıda bulunuyor.
E-BOOST
E-boost ile sürücüler yaklaşık 15 saniye boyunca artırılmış güce erişebilir. Etkinleştirildiğinde hızlanma daha güçlü olur ve azami hız artar.
GERİ VİTESLİ YÜRÜYÜŞ MODU
Bu kullanışlı mod, park yerinde manevra yapmaya yardımcı olur. Devreye sokulduğunda gaz kelebeğinin açılması motosikleti yürüme hızında ileri doğru hareket ettirir. Gaz kelebeğinin “sıfır” noktasını geçecek şekilde kapatılması motosikleti geriye doğru hareket ettirir.
SIFIR EMİSYONLU SÜRÜŞ
Elektrik motoruyla çalışan bu model, çalıştırıldığında herhangi bir emisyon yaratmaz.

Motor

Motor tipi

Sıvı soğutmalı, 4 zamanlı Paralel İkiz

Yer değiştirme

451 cm³

Bore x Stroke

70×58,6 mm

Sıkıştırma oranı

11.7:1

Valf sistemi

DOHC, 8 valf

Yakıt sistemi

Yakıt enjeksiyonu: ø36 mm x 2

Başlangıç ​​sistemi

Entegre marş jeneratörü

Yağlama

Zorunlu yağlama, ıslak karter

 

Performans ve İletim

Maksimum güç

TBC kW {TBC PS} /

Yakıt tüketimi

TBC l/100 km

CO2 emisyonu

TBC g/km

Maksimum tork

TBC N•m {TBC kgf•m} /

Bulaşma

6 vitesli

Son sürüş

Mühürlü zincir

Birincil İndirgeme Oranı

2.219 (71/32)

Dişli Oranları 1.

2.235 (38/17)

Dişli Oranları 2.

1.800 (36/20)

Dişli Oranları 3.

1.500 (33/22)

Dişli Oranları 4.

1.240 (31/25)

Dişli Oranları 5.

1.074 (29/27)

Dişli Oranları 6.

0,964 (27/28)

Nihai redüksiyon oranı

3.017 (43/14)

Debriyaj

Islak çoklu disk, otomatik

 

Frenler ve Süspansiyon

Frenler, ön

Çift 300 mm diskler. Kaliper: Çift pistonlu

Frenler, arka

Tek 250 mm disk. Kaliper: Tek pistonlu

Süspansiyon, ön

ø41 mm teleskopik çatal

Süspansiyon, arka

Yeni Uni Trak, ayarlanabilir yay ön yüküne sahip gaz şarjlı şok

 

Çerçeve ve Boyutlar

Çerçeve tipi

Kafes, yüksek gerilimli çelik

İz

104mm

Tekerlek hareketi ön

120mm

Tekerlek hareketi arka

114mm

Lastik, ön

120/70ZR17M/C (58W)

Lastik, arka

160/60ZR17M/C (69W)

U x G x Y

2.145x750x1.135 mm

Dingil açıklığı

1.535 mm

Yerden yükseklik

130mm

Yakıt Kapasitesi

14 litre

Koltuk yüksekliği

795mm

Boş kütle

227 kg

Çekiş aküsü

Tip

Lityum iyon pil paketi

Nominal Gerilim

50,4V

Toplam Nominal Kapasite

27,2 Ah

Toplam pil ağırlığı

13 kilo

Motosikletler