12.1 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Honda EM1 e, Ucuz Olacak

2024 Honda EM1 e, Ucuz Olacak. Honda Elektrikli Motosiklet versiyonlarında ilk olanı piyasaya sürmek üzere olduğunu çaıkladı. Bu açıklama bence biraz geç kalmış, ülkemizde elektrikli motosikletler onların düşündüğünden hızlı gelişti. Ama 2024 Honda EM1 e, Gerçekten Ucuz Olacak deniliyor. Müthiş bir pil dolum süresi veya hızlı şarj beklemeyin, hafifliğe ve ucuzluğa odaklandık demişler.

2024 Honda EM1 E, Ucuz Olacak

2024 Honda EM1 e, Ucuz Olacak; Peki teknolojik olarak neleri var?

2024 HONDA EM1 e fiyat

Honda, EM1 e:’nin (evet, bu iki nokta ismin bir parçası) ne kadara mal olacağını henüz açıklamadı ancak pahalı bir makine olmayacak. Bu, Wuyang-Honda ortak girişimi tarafından Çin’de üretilen mevcut bir motosikletle (U-Go) yakından ilişkili ve şasi ve kaporta da dahil olmak üzere paylaşılan parçalar kesinlikle fiyatların düşük tutulmasına yardımcı olacak.

Avrupa pazarı EM1 e:’nin farklı olduğu nokta, daha gelişmiş olacak şekilde güncellenen ve Honda’nın çok övülen ‘Mobil Güç Paketi e:’ pilini benimseyen ve piyasadaki tüm makinelerle uyumlu olacak şekilde tasarlanan pil ve elektroniklerindedir. Çim biçme makinelerinden motosikletlere kadar her şey dahil olmak üzere gelecek ve pahalı hızlı şarj ekipmanına olan ihtiyacı ortadan kaldırmak için hızla değiştirilebiliyor.

2024 HONDA EM1 e: Motor ve Performans

Performans EM1 e:’nin hedefinde değil Elektrikli motorlar iyi bir hızlanma sunabilir ancak adının ‘EM’ kısmı Elektrikli Moped anlamına gelir ve bu nedenle motosiklet, ‘A1’ lisans kategorisindeki tüm motosikletlerle aynı güç ve performans kısıtlamalarıyla sınırlı olacaktır.

Güç, mutlak maksimum 1,7kW (2,3hp) güce sahip, tekerlek içi, üç fazlı fırçasız bir elektrik motorundan gelir. Elektrikli motosikletlerde her zamanki gibi, motorun ‘nominal’ gücü zirveden çok daha düşük, yalnızca 0,58kW (0,8hp) seviyesinde geliyor ve zirveyi 0,86kW (1,15hp) ile sınırlayan bir ‘ECON’ modu var. Bu mod sonraki Şarjlar arasındaki aralığı artırmaya yarıyor.

Elektrikli motosikletlerde her zaman olduğu gibi tork değeri, 66 lb-ft (90 Nm) ile gelen güçten çok daha etkileyicidir.

Motorun arka tekerleğin içine yerleştirilmesiyle koltuğun altında akü için yer açılır. Honda Mobil Güç Paketi e: 29,4Ah kapasiteli, iç mekanda şarj etmek için hızla çıkarılabilen 50,3V lityum iyon pildir. İkinci bir pil ekleme seçeneğinin olmaması şaşırtıcıdır, çünkü görsel olarak EM1 e ile aynı olan Çin Wuyang-Honda U-Go: iki adet 48V, 30Ah pil taşıyabilir, bu da ona EM1 e’den çok daha büyük bir menzil sağlar. :’S.

‘AM’ lisans sınıfına uymak için EM1 e:’nin en yüksek hızı 45 km/saattir (28 mil/saat); şehir trafiğine ayak uydurmaya yetecek kadar ama şehir dışı yolculuklar için kesinlikle yeterli değil. Motosikletin maksimum 180 kg yük taşıma kapasitesine sahip olduğu ve 75 kg’lık bir sürücüyle birlikte 10 dereceye kadar yokuş yukarı eğimlerde hızını koruyabildiği iddia ediliyor.

2024 HONDA EM1 e: Konfor ve Ekonomi

2024 HONDA EM1 e: Taşıma, ağırlık ve süspansiyon

İyi pedal çeviren bir pushbike’a yakın bir azami hıza ve 10,3 kg’lık pil dahil yalnızca 95 kg’lık ağırlığa sahip olan EM1 e:’nin süspansiyonunun muhteşem olmayacak. Önde ayarlanamaz, 31 mm, dik çatallara ve arkada bir çift geleneksel sarmal amortisöre sahip oluyorsunuz.

EM1 e, tekerlek içi bir motor kullandığından, bu arka süspansiyonun çoğundan biraz daha zorlu bir görevi var ve şasiye monteli bir motor ve kayış veya zincirli tahrik ile elde edebileceğinizden daha fazla yaysız kütle ekliyor.

Alışılmadık bir şekilde, 10 inçlik arka tekerleğin kendisi plastik kompozitten yapılmış olup ağırlığın bir miktar azaltılmasına yardımcı olurken, 12 inçlik ön tekerlek normal dökme alüminyum tasarımdır.

2024 HONDA EM1 e: Konfor ve Ekonomi

Elektrik gücü, ‘ekonomi’nin, benzinle çalışan bir motosiklette olduğu gibi maliyete eşit olmadığı anlamına gelir; EM1 e’yi makul bir elektrik oranıyla evde şarj edin ve çalıştırmanın neredeyse hiçbir maliyeti olmayacak. Güneş panelleriniz varsa, şarj edilmesi gerçekten ücretsiz olabilir. Ancak diğer taraftan, elektrikli motosikletlerin menzili, benzinli motosikletlere göre çok daha büyük bir endişe kaynağıdır ve EM1 e: şarjla çok uzağa gitmeyecek. Yedek pil taşıma yerinizde yok. Şehiriçi kısıtlı kilometre sunuyor daha fazlasını değil.

2024 HONDA EM1 e: Konfor ve Ekonomi

WMTC (Dünya Motosiklet Test Döngüsü) koşulları altında, EM1 e: şarjla (18,6 mil) 30 km yol kat edebilir, ancak Honda, EM1 e:’nin kendi testleri sırasında ‘kullanılabilir’ menzilinin aslında 41,3 km ile biraz daha etkileyici olduğunu söylüyor (25,7 mil). ECON moduna geçtiğinizde menzil 48 km’ye (29,8 mil) yükselir.

Unutmayın, EM1 e:’nin maksimum hızı yalnızca 40 km/saat’tir ve şehir içi sürüş sırasında çok daha yavaş sürüş yaparak çok zaman harcayacaksınız, dolayısıyla tam şarjlı bir pilden yaklaşık bir saatlik kullanım bekleyebilirsiniz.

Honda Mobil Güç Paketi e:’nin kolayca değiştirilebilecek ve birden fazla farklı makinede kullanılabilecek şekilde tasarlanmış olması, birden fazla makineye erişiminiz varsa bu serinin genişletilebileceği anlamına gelir. Bazı ülkelerde Honda halihazırda MPP e: piller için devasa şarj istasyonları satıyor, bu da pil değiştirme altyapısının oluşturulmasına olanak tanıyor ve sonunda benzer bir şey burada da ortaya çıkabilir.

Ancak yalnızca bir pile erişiminiz varsa, özel şarj cihazında çok fazla zaman harcayacaktır. %0’dan %100’e kadar tam şarj altı saat sürer, ancak daha tipik bir %25 ila %75 şarj, daha makul bir 2,7 saattir.

Honda, batarya paketinin 2.500’den fazla şarj döngüsü için iyi olduğunu ve menzil iddiaları doğruysa bunun yaklaşık 60.000 mil yol kat etmek için yeterli olacağını söylüyor.

2024 Honda EM1 E, Ucuz Olacak

Konfor açısından koltuk 740 mm yüksekliğe sahiptir ve iki kişilik tasarlanmıştır; ancak bu motosikletlerin büyük çoğunluğu tam lisans yerine M plakalı sürücüler tarafından kullanılacak ve bu nedenle yolcu taşıyamayacak. Koltuğun altında 3,3 litrelik saklama alanı var – pil orada kaldığı için çok büyük değil – ancak seçenekler listesinde 35 litrelik bir üst kutu var ve ön kaplamanın içindeki bir cepte 500 ml’lik bir su şişesi veya ruhsat, cüzdan için yer var. İkinci bir 12V pil, motosikletin USB soketi ve dijital göstergeler dahil olmak üzere aydınlatma ve elektronik aksamına güç sağlar.

2024 HONDA EM1 e: frenler

Sınırlı performans ve ağırlık, EM1 e:’nin önde bir disk, tambur ve arkada oluşan, hidrolik olarak çalıştırılan ve her iki kolun da her iki freni de uygulayacağı şekilde kombine bir fren sistemi içeren frenlerinde çok fazla gerilim olmadığı anlamına gelir. Ancak ABS yok ve yavaşlarken gücü aküye geri gönderecek rejeneratif frenleme yok.

2024 HONDA EM1 e: Teknik Özellikler

Yeni fiyat £TBA’dan itibaren
Kapasite Yok
Bore x Stroke Yok
Motor düzeni Tekerlek içi motor
Motor ayrıntıları Fırçasız, üç fazlı
Güç 2,3 hp (1,7 kW)
Tork 66 lb-ft (90 Nm)
Bulaşma Doğrudan tahrik
Ortalama yakıt tüketimi 47Wh/km
Pil boyutu 50,3V, 29,4Ah
Boşaltılacak maksimum aralık ECON modunda 48 km (29,8 mil)
Sürücü yardımcıları Kombine frenler
Çerçeve Çelik kemik altı
Ön süspansiyon 31 mm teleskopik çatallar
Ön süspansiyon ayarı Yok
Arka süspansiyon İkiz şoklar
Arka süspansiyon ayarı Yok
Ön fren Disk, hidrolik
Arka fren Tambur, hidrolik
Ön tekerlek / lastik Dökme alaşım, 90/90-12
Arka tekerlek / lastik Kompozit, 100/90-10
Boyutlar (UxGxY) 1860 mm x 680 mm x 1080 mm
Dingil açıklığı 1300mm
Koltuk yüksekliği 740mm
Ağırlık Pil ile birlikte 95 kg
Garanti TBA
Servis TBA
MCIA Güvenli Derecelendirme Henüz derecelendirilmedi

2024 HONDA EM1 e: Rakipler

Tam olarak EM1 e’ye rakip olan modellerden şu anda en net alternatifler bu aşağıdakiler:

Yamaha NEO's

Yamaha NEO’s | Fiyat: £3,350 – TR Fiyatı 82,100 TL

Yamaha’nın yeni NEO’ları hem tarzı hem de isminde anlamsız ek noktalama işaretlerinin sinir bozucu kullanımı açısından EM1 e:’ye yakındır.

Güç/Tork: 3,35bhp/100lb-ft | Ağırlık: 98kg

 

Yamaha E-Bike| Fiyat: £TBA

Booster daha çok bisiklet tarzı bir makinedir: pedal çevirmeniz beklenir ve elektrik motoru yardımcı olur, ancak tam performans EM1 e: ile eşleşir ve menzil daha uzundur. Depolama alanı veya arka süspansiyon yok, ancak yalnızca 36 kg’lık ağırlığıyla Honda’nın ağırlığının üçte birinden biraz fazla.

Güç/Tork: TBA bhp/55 lb-ft | Ağırlık: 36kg

 

Piaggio 1 | Fiyat: £2700

Piaggio’nun 1’i, performans ve teknik özellikler açısından EM1 e ile hemen hemen aynıdır, ancak menzilini artırmaya yardımcı olmak için bir enerji geri kazanım sisteminden yararlanır.

Güç/Tork: 1,8bhp/66lb-ft | Ağırlık: 85kg  

Motosikletler