12.1 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2024 Honda CRF450X, Özel Olarak Tasarlandı

2024 Honda CRF450X, Özel Olarak Tasarlandı. Motokross severlerin dört gözle beklediği model 2024 yılında daha güçlü özellikler ile geliyor. 2024 Honda CRF450X‘, CRF450R motokros motosikletinin müthiş derecede benzer görünüşlü kuzenini görmüşsünüzdür, ancak ünlü Baja 1000 ve WORC yarış serileri gibi off-road ve kros yarışları için özel olarak tasarlanmıştır.

2024 Honda CRF450X, Özel Olarak Tasarlandı

2024 Honda CRF450X, Teknik Bilgiler

449,7cc sıvı soğutmalı 10° tek silindirli dört zamanlı, etkileyici Unicam® motor mimarisini “R” modeliyle paylaşan CRF450X, geniş oranlı altı vitesli şanzıman, araziye özel tasarlanmış şasi ve bir dizi özel özellik ile bunu bir adım öteye taşıyor. Gelişmiş lastik seçimi, standart yan ayak ve el korumaları, benzersiz ECU ve yakıt enjeksiyon ayarları, daha büyük yakıt deposu, dayanıklı koruma plakası ve daha fazlası için 18 inçlik bir arka tekerleği hayal edin. Off-road modeli sizi nereye götürürse götürsün, CRF450X en üst düzey off-road deneyimini garanti ediyor.

2024 Honda CRF450X, Özel Olarak Tasarlandı

Ayrıca yan sehpa gibi off-road’a uygun özellikleri sayesinde mükemmel bir arazi makinesidir. 18 inç arka tekerlek, far, kapalı zincir ve altı vitesli şanzımana sahip.

2024 Honda CRF450X Fiyat

Fiyatı 277,500 TL olarak belirtilmiş. 2024 modeli ülkemize henüz gelmedi.

2024 Honda CRF450X Hız

Son hız 160 km/h olarak belirtilmiştir.

2024 Honda CRF450X Yakıt Tüketimi

Yakıt tüketimi 100km’de 3,6 litre belirtilmiştir. Arazi kullanımlarında ve şehiriçi kullanımlarda yakıt tüketimi 4,5 litrelere kadar çıkabilmektedir.

2024 Honda CRF450X Renkler

1 rengi vardır. Kırmızı olarak üretilmiş grenajlara sahiptir.

2024 Honda CRF450X Rakipler

En büyük rakibi Yamaha YZ 450 F olarak biliniyor. Bu modelin haricinde KTM 450 EXC-F, Husqvarna FE 450 modeli gibi dişli rakiplere sahiptir. Ülkemizde bulunan Husqvarna FC 450 modeli ise yakın bir rakiptir.

2024 Honda CRF450X Kısaca Teknik Özellikler

  • Hafif, 2,0 galon – 7,5 litre titanyum yakıt deposu uzun sürüşlere olanak tanır
  • Alüminyum yan sehpa, arazi kenarında durmayı kolaylaştırır
  • 18 inç arka tekerlek, teknik koşullarda optimum çekiş için uzun lastik yanağı sağlar
  • Beyaz sıvı kristal arka plan üzerinde siyah karakterlere sahip hafif, kompakt dijital ölçüm cihazı sürüş sırasında kolayca okunabilir
  • Araziye hazır, emisyon uyumlu, kıvılcım önleyici susturucu
  • Kaliforniya yeşil etiketi yasal
  • Zincir, elementlere karşı dayanıklıdır
  • Hafif, kompakt halojen far ve LED arka lamba sürüş süresini uzatır
  • 450cc sıvı soğutmalı Unicam® tek silindirli motor
  • Yakıt enjeksiyonu
  • Elektrikli marş
  • Çift karterli yağlama
  • Çift direkli alüminyum çerçeve
  • 21 inç ön/18 inç arka tekerlekler
  • Altı vitesli şanzıman
  • El korumaları
  • Lityum iyon batarya

CRF Performans serisinde CRF450R, CRF450RWE, CRF450R-S, CRF450RX, CRF450X, CRF450RL, CRF250R, CRF250RX ve CRF150R yer alıyor ve bunların her biri kendi arazi sürüşü ve yarış alanında üst sınırları zorlamak üzere tasarlandı. 

2024 Honda CRF450X MOTOR / AKTARMA AKTARIMI

  • Arazi sürüşü için özel olarak tasarlanmış 449,7cc Unicam® motor
  • Parmak külbütör kolu kompakt düzene katkıda bulunurken, özel tasarımı araziye uygun güç özelliklerine ulaşır. DLC yüzey işlemi sürtünmeyi azaltır
  • Teknik sürüşte sorunsuz güç dağıtımı için özel valf zamanlaması
  • Teknik arazide izlenebilir güç dağıtımı için yüksek krank ataleti (CRF450R’ye göre %12 daha fazla)
  • 12,0:1 sıkıştırma oranı
  • Üç halkalı tasarımlı piston
  • Geniş oranlı altı vitesli şanzıman, çok çeşitli arazi koşullarına hazırdır. Yüksek mukavemetli malzemeden yapılmış yapı zorlu koşullarda dayanıklılık sağlar
  • Özel kavrama tasarımı, kolun hafif çekilmesini sağlar. Sürtünme yaylı ana amortisör mekanizması, düzgün çalışma için motor torku dalgalanmalarını bastırır
  • Zorlu arazi koşullarında güçlü performans için yüksek ısı değişim verimliliğine sahip büyük kapasiteli radyatörler
  • Özel ayarlara sahip ECU
  • Düşük devirde mükemmel tepki kabiliyeti için optimize edilmiş boru uzunluğu ve çapına sahip özel olarak geliştirilmiş egzoz sistemi

2024 Honda CRF450X ŞASİ / SÜSPANSİYON

  • Patikalarda çevik ama istikrarlı yol tutuşu için tasarlanmış alüminyum çift direkli çerçeve
  • Zorlu araziler için özel ayarlara sahip 49 mm Showa çatal
  • CRF450R’den ilham alan ön fren ancak araziye uygun fren performansı için özel ana silindir ve hortumla donatılmıştır
  • Aydınlatmaya güç sağlamak için CRF450R’ye kıyasla artırılmış kapasiteye sahip hafif lityum iyon pil
  • Ön ve arka dişlilerde düzgün ve sessiz çalışma için amortisör sistemi bulunur
  • Kesme valfli yakıt deposu kapağı, motosiklet yan yattığında yakıtın depodan dışarı akmasını önler
  • Çerçevenin sol tarafında kolayca erişilebilen elektronik bileşen kutusu
  • Kırmızı yastıklı gri metalik Renthal gidon
  • Kompakt, hafif gidon anahtarları
  • Kalıp içi grafikler uzun süre dayanır ve yıkama veya aşınmadan kaynaklanan soyulmaya karşı dayanıklıdır
  • Çatal koruyucuları arazi sürüşünde hasarı önleyecek şekilde şekillendirilmiştir
  • Dunlop MX52 lastikleri çok çeşitli koşullarda mükemmel çekiş ve his sağlar

Detaylı Teknik Bilgiler

GENİŞ ORANLI ALTI VİTESLİ ŞANZIMAN
Bir MX motosikletin tipik beş hızıyla karşılaştırıldığında CRF450X’in şanzımanındaki altı hıza sahip olmak, size daha fazla seçenek sunar ve bu çok yönlü motosikleti daha da çok yönlü hale getirir. Doğu kıyısındaki kaya taramalarından geniş açık Baja patlamalarına kadar her şey için bir ekipmanınız var.

LİTYUM-İYON PİL
Hafif, kompakt ve mükemmel performans sunan; tıpkı CRF450X’in kendisi gibi! Geleneksel piller ağırdır ancak bu birinci sınıf parça değildir. Yeni CRF450X’inizin neden bu kadar iyi performans gösterdiğinin bir parçası da budur.

AYARLANMIŞ AĞIRLIK KRANK
CRF450X, CRF450R MX motosikletlerimizden ve CRF450RL dual-sport modellerimizden farklı olarak özel bir krank miline sahiptir. Bunun nedeni, krankın ağırlığının ve atalet karakterinin, motosikletin güç sağlama biçiminde büyük bir fark yaratmasıdır. 

ÇİFT RADYATÖR
CRF450X’in ikili radyatörleri, geleneksel çift radyatör tasarımlarıyla karşılaştırıldığında üstün ısı dağıtımı için geliştirilmiş bir çekirdek alanına sahiptir. Daha iyi ağırlık merkezi sağlamak için motorun önünde, şasi alt boruları arasında bir soğutma sıvısı geri kazanım tankı bulunur ve tank, plastik bir koruma plakasıyla korunur.

TİTANYUM YAKIT DEPOSU
2,0 galon – 7,5 litre kapasiteli CRF450X’in birinci sınıf titanyum deposu hafif ve sağlamdır.

KAYDIRMA PLAKASI
CRF450X’in fabrika koruma plakası hafiftir, ancak aynı zamanda ciddi sürücülerin böyle bir makineden talep ettiği motor ve alt şasi korumasını da sunar.

AYDINLATMA PAKETİ
CRF450X’iniz, alacakaranlıkta sürüş için eksiksiz bir aydınlatma paketi (far ve arka lamba) ile donatılmıştır.

ELEKTRİKLİ ÇALIŞTIRMA
Elektrikli çalıştırma sistemi, her koşulda sorunsuz çalıştırma sağlar. Elektrikli marş motoru ayrıca krank milinin kavrama tarafını da çalıştırır; bu, marş dişlilerine üstün yağlama sağlarken kısa, güçlü bir kranka sahip dar bir motora olanak tanır.

PERFORMANS 450cc UNICAM® MOTOR
Honda Unicam® silindir kafalarımız tek ve çift üstten kam tasarımlarının en iyilerini birleştirir. Konfigürasyon, benzer bir çift üstten eksantrik mili motoruna göre ağırlıktan tasarruf sağlayan ve aynı zamanda dar bir valf açısına izin veren kompakt bir motora katkıda bulunur. Bu, ateşleme alevinin yayılmasını kolaylaştırmak için yanma odasını düzleştirerek yüksek bir sıkıştırma oranına olanak tanır. Silindir kafasında daha az yer kapladığından, daha kompakt bir motor ve daha alçak bir ağırlık merkezi için eksantrik mili kafanın daha aşağısına oturur.

YAKIT ENJEKSİYONU
CRF450X kanıtlanmış yakıt enjeksiyon sistemimize sahiptir. CRF450X’in özellikle kritik düşük devir aralığında bu kadar mükemmel tork ve anında ölçüm ve yanıt sunmasının nedenlerinden biri de budur. Ayrıca yükseklik ve hava değişikliklerini de otomatik olarak telafi eder.

TİTANYUM GİRİŞ VE EGZOZ VALFLERİ
Hafif titanyum emme ve egzoz valfleri, daha küçük valf yaylarının kullanılmasına izin vererek genel motor yüksekliğini azaltır.

ÇİFT YERLİ ŞASİNİN KULLANIMI
CRF450X, MX pistinde öğrendiğimiz ve sayısız Baja kazanmamızdan öğrendiğimiz tüm derslerden yararlanan çift direkli bir alüminyum şasi kullanır. Çerçeve hem hafif hem de serttir ve CRF450X’in mükemmel yol tutuşunun temelini oluşturur. Şasi ayrıca altı vitesli şanzımana uyum sağlamak için standart MX çerçevesinden daha geniştir.

DUNLOP MX52 LASTİKLERİ
CRF450X’in Dunlop MX52 lastikleri, çok çeşitli arazi ve koşullarda size iyi arazi çekişi sağlar. Lastikler her zaman herhangi bir yol/arazi motosikletinin kritik bir parçasıdır ve burada sizi harika lastiklerle buluşturduk.

DÜŞÜK AĞIRLIK MERKEZİ
Kompakt Unicam® motor ve ünlü kütle merkezi mühendisliğine olan yoğunlaşmamız, CRF450X’in ağırlık merkezinin düşük tutulmasına yardımcı olur. Bu, motosikletin daha hafif olduğu ve yol tutuşuna da yardımcı olduğu anlamına gelir.

KOMPAKT ÖN FREN
Kompakt çift pistonlu ön fren kaliperi, anodize alüminyum fren pistonları ve hafif 260 mm ön disk, daha iyi dönüş ve kullanım için yaysız ağırlığı en aza indirirken mükemmel durdurma gücü sunar.

ÇALIŞMA TARZI ARKA FREN
HRC çalışma tipi arka fren sistemi, entegre arka ana silindir ve sıvı deposuna 240 mm’lik bir fren rotoru kullanır; bu, ayrı hazne ve hortumu ortadan kaldıran bir düzendir.

18 İNÇ ARKA TEKERLEK
CRF450X’in 18 inç arka tekerleği size mükemmel bir arazi lastiği seçeneği sunar. Ayrıca siyah DID jantlar da harika görünüyor.

KONFORLU EL KORUMALARI
Off-road sürücüleri için özel olarak tasarlanmış ve Honda standartlarına göre üretilmiş olup sizi kayalardan, dallardan, dikenlerden ve çalılıklardan korumaya yardımcı olurlar. Ayrıca, CRF450X’inize en başından itibaren o “bitmiş” görünümü kazandırır.

DİŞLİ TAHRİKLİ KARŞI DENGELEYİCİ
Dişli tahrikli karşı dengeleyici titreşimi azaltır ve su pompasını çalıştırır.

MX STİLİ ÇALIŞIMA
“X” grafikleri size MX motosikletlerimizi hatırlatabilir çünkü onlardan türetilmiştir; pürüzsüz kaporta hareket etmeyi kolaylaştırır ve kalıp içi grafikler sadece harika görünmekle kalmaz, aynı zamanda dayanıklıdır.

ÜSTÜN ERGONOMİ
Sürücünün bacaklarını kadronun en dar kısmına yerleştirmek konfor ve yol tutuşunu artırmaya yardımcı olur.

YAN AYAK
Yan ayak çok büyük bir şey gibi görünmeyebilir, ancak CRF450X’in kullandığına bir göz atın. Yüksekte ve yoldan çekilmiş bu dövme alaşımlı parça, CRF450X’in işi nasıl doğru yaptığının bir başka örneğidir.

YAKIT KİLOMETRE ÖLÇER
Benzin duraklarını planlamak ve değişen koşullar altında motosikletinizin menzilini hesaplamak için önemli bir özellik olan Yakıt Kilometresi Ölçer, yakıt tüketiminin yanı sıra mevcut yakıt kilometresini ve ortalama yakıt kilometresini gösterir. Mil veya kilometre cinsinden görüntülenir ve hem A hem de B sıfırlanabilir mesafe ölçerler için geçerlidir. Yakıt Kilometre Ölçer, hız göstergesi, kilometre sayacı, kilometre sayacı ve dijital saatle aynı dijital gösterge ekranında bulunur.

Motosikletler