17.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2024 Ducati Multistrada V4 RS, Radar Teknolojisine Sahip

2024 Ducati Multistrada V4 RS, Radar Teknolojisini Sahip – Yeni 2024 Ducati Multistrada V4 RS, Bologna merkezli üreticinin şimdiye kadar yarattığı en sportif, en sofistike ve özel Multistrada’dır.

2024 Ducati Multistrada V4 RS

2024 Ducati Multistrada V4 RS, Numaralandırılmış bir seri halinde üretilen Multistrada V4 RS,

Ailenin en son üyesi olup Panigale V4‘ten türetilen Desmosedici Stradale motorla donatılmıştır.

Multistrada V4 RS, kuru kavramalı ve Akrapovič susturuculu Desmosedici Stradale motorun şaşmaz sesiyle inanılmaz performans ve güç dağıtımı sunuyor. Öhlins süspansiyon, tek taraflı alüminyum salınım kolu ve dövme jantlarla donatılmış, ailedeki en sportif Multistrada’nın şasisi dinamik yol tutuşu ve tepki kabiliyeti sağlıyor.

Zoru sevenler, onu kişilik ve içerik açısından benzersiz bir motosiklet haline getiren teknik ve stilistik ayrıntıları takdir edeceklerdir.

Öne çıkan RS logosu, görünümde, anahtarda ve gösterge paneli grafiklerinde ifade ediliyor. Bu motosiklet için özel olarak tasarlanan ince ve akıcı kuyruk, motosikletin daha sportif karakterini daha da güçlendiriyor.

2024 Ducati Multistrada V4 RS Superbike motoru

Multistrada V4 RS, ailede 1.103 cc Desmosedici Stradale motorunu kullanan tek modeldir. Multistrada’nın tipik akıcılığını Panigale ve Streetfighter’ın kişiliği ve sportif özellikleriyle birleştirmek için, 2024 Ducati Multistrada V4 RS motorunu düşük devirde akışkan gücü dağıtım eğrisi sağlayacak ve aynı zamanda desmodromik valf sisteminin yararları nedeniyle yapılandıracak şekilde yapılandırdı.

2024 Ducati Multistrada V4 RS
2024 Ducati Multistrada V4 RS

Yüksek devirlerde hızlanma sırasında tüm Ducati Superbike’lar gibi düşük seviyelerde derin ve heyecan verici egzoz sesinde ifade edilen farklı bir kişiliğe sahip bir motosiklet.

Bu hedeflere, Panigale V4 R’nin daha nefes alabilen ve daha sportif hava filtresinin ve 2024 Ducati Multistrada V4 RS için özel olarak geliştirilen Akrapovič susturucuyla tamamlanan bir egzoz sisteminin benimsenmesiyle ulaşıldı.

Bu konfigürasyonda Desmosedici Stradale motor, 13.500 rpm’ye çıkan maksimum 180 hp güç üretiyor. Bu değer, ilk versiyonundan bu yana Multistrada V4’ü her zaman farklı kılan kullanılabilirliği korurken, sportif performansı garanti etmek için seçildi.

2024 Ducati Multistrada V4 RS

Daha fazla hızlanma ile karakterize edilen Desmosedici yolunun performansından en iyi şekilde yararlanmak için, dişli oranları değişmeden kalırken son oran kısaltıldı.

Son olarak, Panigale V4 SP2 ve Streetfighter V4 SP2’de olduğu gibi, Multistrada V4 RS ayrıca özel yay ve kayar rampa konfigürasyonuna sahip, kütük alüminyumdan yapılmış bir STM-EVO SBK kuru kavramaya sahiptir. Frenleme ve vites değiştirme aşamalarında sürüşü kolaylaştıran bu performans bileşeni, aynı zamanda kuru kavramalı Ducati ile eşanlamlı olan metalik tınıyla ayırt edici egzoz notasını da tamamlıyor. 

Kuru debriyajın dinamik faydaları arasında, Superbike ve MotoGP’de Ducati Corse ile Shell arasındaki işbirliğinin sonucu olan Ducati Corse Performance Powered by Shell Advance yağı kullanılarak performans daha da artırılabilir.

Motorun termal konforunu artırmak için Desmosedici Stradale, motosiklet boş viteste sabitken arka silindir sırasını devre dışı bırakacak şekilde tasarlandı. Yine daha fazla konfor sağlamak için, en soğuk günlerde sürücünün bacaklarına temiz hava sağlayan kanallar kapatılabilir.

2024 Ducati Multistrada V4 RS

Multistrada V4 RS, radar teknolojisiyle donatılmış

Elektronik donanımdan çok hafif titanyum alt şasiye kadar her bileşenin, her ayrıntının tek bir amaç için seçildiği bir modeldir: şimdiye kadarki en sportif touring motosikletini yaratmak. Ducati’nin şimdiye kadar yarattığı en heyecan verici Multistrada.

2024 Ducati Multistrada V4 RS Temel Özellikler

  • Ducati Multistrada V4 RS, Superbike’ın touring ile buluşması
  • Panigale V4’ten türetilen Desmosedici Stradale motorla desteklenen, kuru kavrama ve performans odaklı elektronik paketiyle tavizsiz bir Multistrada V4
  • Karbon fiber gövde parçaları, dövme alüminyum jantlar ve titanyum alt şasi gibi egzotik malzemelerin uygulanmasıyla ağırlık azaltımı sağlandı
  • Centro Stile tarafından MotoGP’den renk referanslarıyla tasarlanan, ayırt edici ve cesur bir görünüm
  • Ducati Multistrada V4 RS, üçlü kelepçede gururla sergilenen rozetli numaralandırılmış bir seri halinde üretilmiştir.
  • Renkler
    • Özel Buzdağı Beyazı renk

    Ana standart ekipman

    • Her 18.000 milde (30.000 km) bir valf açıklığı kontrolüne sahip 1.103 cc Ducati Desmosedici Stradale motor
    • Alüminyum monokok çerçeve ve alüminyum tek taraflı maşa
    • Titanyum arka alt çerçeve*
    • Karbon fiber detayları
    • Öhlins Smart EC 2.0 “olay bazlı” sistemli yarı aktif elektronik süspansiyon
    • Tekerlek hareketi 170-170 mm
    • Önde 120/70 ZR17 ve arkada 190/55 ZR17 ebatlarında Pirelli Diablo Rosso IV Corsa lastiklere sahip 17″ Marchesini dövme alüminyum jantlar
    • Bosch-Brembo ABS 10.3ME Viraj frenleme sistemi
    • Brembo Stylema 4 pistonlu radyal kaliperlere sahip 330 mm çaplı ön diskler
    • DRL ve Ducati Viraj Işıklarına (DCL) sahip tam LED far
    • Özel grafik ve ekrana sahip 6,5” renkli ekranlı TFT gösterge paneli*
    • Bosch Atalet Ölçüm Birimi (IMU)
    • 4 Güç Modu (Tam, Yüksek, Orta, Düşük)
    • 4 Sürüş Modu (Yarış, Spor, Touring, Şehir)
    • Ön ve arka radar teknolojisi (Uyarlanabilir Hız Sabitleyici ve Kör Nokta Algılama)
    • Ducati Tekerlek Kontrolü (DWC)
    • Ducati Çekiş Kontrolü (DTC)
    • Motor Fren Kontrolü (EBC)
    • Eller Serbest Çalıştırma
    • Telefon, müzik ve harita navigasyon uygulamalarıyla Ducati Connect
    • Ducati Hızlı Vites Değiştirme (DQS) Yukarı ve Aşağı
    • Araç Tutma Kontrolü (VHC)
    • Multistrada V4 RS için özel ekipman

     

    Spor kuyruk bölümü

    Dar ve hafif teknopolimer kuyruk, yolcu tutma kollarını bütünleştirir. Üst kasa sabitleme sistemi olmadığından yan görünüm daha hafiftir ve motosikletin sportif tavrını vurgular.

    Doğrudan gidon bağlantısı ve yeni tutma yerleri

    Tutma yerleri daha sportif yeni bir tasarıma ve daha yumuşak bir malzemeye sahiptir. Sessiz blok olmadığından, daha doğrudan bir sürüş hissi için gidon direksiyon başlığına sağlam bir şekilde bağlanmıştır.

    Alçak, renkli pleksiglas ve karbon gaga

    Multistrada V4 RS’nin inceliği ve zarafeti, renkli pleksiglas ve karbon gagası gibi kaliteli ayrıntılarla daha da geliştirildi.

    Titanyum alt çerçeve

    Titanyum arka alt çerçeve 2,5 kg’lık ağırlık tasarrufu sağlar. Yolcu tutma kollarını birleştiren özel teknopolimer kuyruk bölümüyle birleştiğinde bu, motosiklete daha sportif bir çizgi kazandırır.

    Numaralandırma ve özel tasarım

    Multistrada V4 RS, MotoGP görünümünden ayrıntılarla tamamlanan ve siyah anodize alüminyum plaka ile direksiyon başlığına kazınmış seri numarasıyla zenginleştirilen özel bir Buzdağı Beyazı görünümü sunuyor.

    Motor

    1103 cc Desmosedici Stradale. Desmodromik zamanlama kontrolüyle tamamlanan V4, Multistrada’ya özgü akıcılık ve tekdüzelik ile Panigale ve Streetfighter’da Ducatisti’nin kalbini kazanan kişilik ve sportif tavrı birleştirmek üzere revize edildi.

    Kuru debriyaj

    Multistrada V4 RS, STM EVO-SBK kuru kavramayı kütük alüminyuma monte eder. Bu bileşen, frenleme ve vites değiştirme sırasında daha yumuşak bir sürüş sağlar ve kendine özgü sesiyle heyecanı artırır.

    Dövme tekerlekler

    Marchesini dövme alüminyum jantlar, karışık kesitlerde tam hassasiyet ve zirveye ulaşmada hız sağlamanın yanı sıra, standart döküm jantlara göre 2,7 kg’lık bir ağırlık azalması sağlar.

Motosikletler