2023 Yamaha YZF R1M

Yamaha YZF -R1’in tanıtıma ihtiyacı yok. 2023 Yamaha YZF R1M

Şimdiye kadar yapılmış en etkili süper sporlardan biri olarak kabul edilen ikonik Japon motosikleti , 25 yıldır piyasada. En son güncellemesi, 2020’de yapıldı; tam bir revizyon, yeni bir motor, birinci sınıf elektronik ve donanım ve Yamaha’nın başarılı MotoGP çabalarından türetilen diğer birçok özelliği getirdi. Yamaha YZF-R1 ve daha yüksek özellikli R1M, geçen yılki modellere göre temelde değişmeden 2023 Yamaha Motosiklet serisine devam ediyor.

2023 Yamaha R1 ve R1M

2023 Yamaha R1 ve R1M, 198 hp ve 83 lb-ft tork üreten 998cc, sıralı dört motorla çalışır.

Motor, üreticinin ünlü çapraz krank mili teknolojisine, titanyum bağlantı çubuklarına ve giriş valflerine ve dövme pistonlara sahiptir. Her iki yineleme de motor freni yönetimi, güç modları, çekiş kontrolü, kayma kontrolü, kaldırma kontrolü, fırlatma kontrolü ve çift yönlü hızlı vites değiştirici gibi çeşitli özelliklerle birlikte gelirken, R1M işleri bir adım öteye taşıyarak GPS veri kaydı ve tamamen ayarlanabilir özellikler sunar. Standart motosikletteki KYB ünitelerinin yerine Öhlins dinamik süspansiyon.

Temel 2023 Yamaha R1, iki renk şemasında sunulur – Yamaha Mavisi Takımı ve Performans Siyahı – R1M ise yalnızca bir kaplamayla gelir – Karbon Fiber elbette.

2023 Yamaha YZF-R1 / R1M, 17.999 ABD Doları / 22.799 Kanada Doları’ndan başlar.

Genel Bilgi

  • Fiyat: 17.999 USD / 22.799 CAD
  • Ana Özellikler:
    • MotoGP’den türetilen motor teknolojisi
    • Piste hazır frenler ve lastikler
    • YZF-R1M, Öhlins dinamik süspansiyona kavuşuyor

Ana Özellikler

  • Motor: 998cc, sıvı soğutmalı, sıralı dört silindirli
  • Güç: 198hp
  • Tork: 83 lb-ft
  • Ağırlık: 448 lb (203,2 kg)
  • Koltuk Yüksekliği: 33,7 inç (855 mm)

rakipler

  • Honda CBR1000RR-R Fireblade SP
  • Kawasaki Ninja ZX-10R
  • Ducati Panigale V4

MOTOR

Motor 998cc, sıvı soğutmalı sıralı 4 silindirli DOHC; Silindir başına 4 valf
Güç 198 HP
Bore x Stroke 79,0 mm x 50,9 mm
Sıkıştırma oranı 13.0:1
Yakıt sistemi YCC-T ve YCC-I ile yakıt enjeksiyonu
Başlangıç Elektrik
Yağlama

AKTARMA AKTARIMI

Debriyaj Islak çok plakalı destek ve kaydırmalı debriyaj
Bulaşma 6 vitesli
Son sürüş Zincir

ŞASİ

Süspansiyon Ön 43 mm Öhlins® Elektronik Yarış Süspansiyonu NPX çatalı, tamamen ayarlanabilir; 4,7 inç seyahat
Süspansiyon Arka Öhlins® Elektronik Yarış Süspansiyonu tek şok, tamamen ayarlanabilir; 4,7 inç seyahat
Frenler Ön Çift 320 mm hidrolik disk; Fren Kontrol Sistemi ve ABS
Frenler Arka 220 mm hidrolik disk; Fren Kontrol Sistemi ve ABS
Ön Lastikler 120/70ZR17 Bridgestone® BATTLAX YARIŞ SOKAĞI RS11F
Lastikler Arka 200/55ZR17 Bridgestone® BATTLAX YARIŞ SOKAĞI RS11R
Yakıt Deposu Kapasitesi 4.5 gal
Renk

ELEKTRİKSEL

Ateşleme Elektrik
Bujiler
Far projektör
Stop lambası Evet

BOYUTLAR

Uzunluk 80,9 inç
Genişlik 27,2 inç
Yükseklik 45,9 inç
Dingil açıklığı 55,3 inç
İz 4.0 inç
Koltuk yüksekliği 33,9 inç
Ağırlığı frenlemek 450 pound

GARANTİ

Garanti 1 Yıl (Sınırlı Fabrika Garantisi)
  • ÖHLINS® GAZLI NPX ÇATAL: YZF-R1M, Öhlins® gazlı NPX çatal sistemine sahiptir. Arka amortisöre benzer basınçlı nitrojen odası kullanılarak, benzersiz sürüş kalitesi ve hissi ile en zorlu koşullar altında tutarlı sönümleme sağlamak için yağ kavitasyonu esasen ortadan kaldırılır.
  • DİNAMİK ÖHLINS® ELEKTRONİK YARIŞ SÜSPANSİYONU (ERS): YZF-R1M, gelişmiş Öhlins® ERS sistemine sahiptir. Motosikletin IMU’su, araç hızı, yana yatış açısı, hızlanma ve fren basıncı gibi araç verilerini, fren yaparken, viraj alırken veya hızlanırken optimum süspansiyon performansı için gerçek zamanlı olarak ön ve arka sönümlemeyi hızla ayarlayan özel bir Süspansiyon Kontrol Ünitesine (SCU) gönderir. . ERS, hem cadde hem de pist için aerodinamik dinamik ayar modlarının yanı sıra sabit sönümlemeli geleneksel süspansiyon ayarı için manuel modlar sağlar.
  • ABS’Lİ FREN KONTROL (BC) SİSTEMİ: Dünyanın dört bir yanındaki yarış pistlerinde geliştirilen Yamaha’nın Fren Kontrol (BC) Sistemi, agresif frenleme koşullarında veya ideal olmayan yüzeylerde fren kaymasını en aza indirmek için bir Kilitlenme Önleyici Fren Sistemi (ABS) ile birlikte çalışır. Ayarlanabilir BC Sistemi, yatış açısı arttıkça kademeli fren kuvveti müdahalesi sağlamak için IMU’yu kullanır ve bu da viraj ortasında fren yaparken sürücünün güvenini artırır.
  • SUPERSPORT FREN BİLEŞENLERİ: YZF-R1M, mükemmel durma gücü için büyük 320 mm rotorlar üzerinde çalışan 4 pistonlu, radyal monteli ön kaliperlere, yüksek sürtünmeli balata bileşimine ve kompakt yüzer kaliperli 220 mm arka diske sahiptir. ABS hidrolik ünitesi hafif ve kompakttır ve yüksek kaliteli örgülü paslanmaz çelik ön hatlar sağlam ancak duyarlı kontrol ve his sağlar.
  • BRIDGESTONE® RS11 LASTİKLERİ: R1M, dengeli yol hissi ve yol tutuşu ile gerçek yarış pistine hazır çekiş sağlamak üzere tasarlanmış en yeni Bridgestone® RS11 lastiklerini kullanır.
  • YARIŞA HAZIR MAGNEZYUM TEKERLEKLER: 10 kollu döküm magnezyum jantlar, geleneksel alüminyum döküm alaşımlı jantlara kıyasla dönme kütlesini önemli ölçüde düşürerek, daha hızlı yön değişiklikleri ve duyarlı kullanım için yaysız ağırlığı azaltır.
  • KOMPAKT DELTABOX® ÇERÇEVE: İnce alüminyum Deltabox çerçeve, magnezyum alt çerçeve ve parlatılmış alüminyum salınım kolu, olağanüstü iz odaklı kullanım ile kompakt bir şasi tasarımına katkıda bulunur. Motor takozları, yarış pistinde optimum rijitlik dengesi ve harika viraj alma performansı için motoru çerçevenin stresli bir parçası olarak kullanır.

Elektronik

  • RIDE-BY-WİRE GAZ KELEBEĞİ SİSTEMİ: R1M, gaz kelebeği kablolarını ortadan kaldıran Tutamaklı Hızlandırıcı Konum Sensörü (APSG) etrafında inşa edilmiş kablolu bir Yamaha Çip Kontrollü Gaz Kelebeği (YCC-T®) sistemine sahiptir. Daha önce olduğu gibi, YCC-T, sürücü tarafından gaz kelebeği girişini hassas bir şekilde algılar ve giriş hacmini aktif olarak kontrol etmek için gaz kelebeği valflerini çalıştırarak, daha hafif bir pakette, son teknoloji bilgisayarlı motor yönetimine izin verir.
  • DEĞİŞKEN GİRİŞ SİSTEMİ: YZF-R1M, gücün tüm devir aralığına yayılmasını sağlayan değişken bir giriş sistemi olan Yamaha’nın Çip Kontrollü Alımına (YCC-I®) sahiptir. CP4 motoru, motor hızına bağlı olarak giriş uzunluğunu aktif olarak ayarlayarak, rpm aralığında geniş bir güç dağılımı sağlayabilir.
  • MOTOGP® SEVİYE KONTROLÜ: Yamaha’nın Ataletsel Ölçüm Birimi (IMU), saniyede 125 hesaplama hızında 3 boyutlu uzayda altı hareket ekseninin tümünü ölçen bir cayro sensörü ile G-sensörü ivme ölçeri birleştirir. Bu bilgi, daha sonra R1’in sürücüye yardımcı teknoloji paketi Yamaha Ride Control’e (YRC) güç sağlayan motosikletin konumunun ayrıntılı bir resmini oluşturmak için Motor Kontrol Birimi’ne (ECU) beslenir.
  • FABRİKA SEVİYESİNDE GPS VERİ KAYDI: Yamaha’nın benzersiz İletişim Kontrol Ünitesi, fabrika süper motosiklet teknolojisini avucunuzun içine sokan entegre bir veri kaydı ve GPS sistemidir. Araç verileri, rota haritalama ve GPS tarafından yönetilen otomatik tur zamanlaması ile kaydedilebilir, ardından analiz edilebileceği bir Android® veya Apple® iOS® uygulamasına kablosuz olarak indirilebilir. Sürücü daha sonra sistem ayarlarını düzenleyebilir ve bu değişiklikleri bir sonraki pist seansı için R1M’ye geri yükleyebilir.
  • MOTOR FRENİ YÖNETİMİ (EBM): YZF-R1M, sürücünün motor frenini kişisel tercihlere ve pist koşullarına göre ayarlamasına olanak tanıyan bir Motor Freni Yönetimi (EBM) sistemine sahiptir. EBM sistemi, virajlara daha yumuşak giriş sağlamak için üç seviyeli motor freni kuvveti sunar.
  • GÜÇ DAĞITIM MODU (PWR): Güç Dağıtım Modu (PWR), sürücünün motor tepkisini tercihlerine ve sürüş koşullarına en iyi şekilde uyacak şekilde ayarlayarak gaz kelebeği hissini, tepki verme hızını ve genel gücü ayarlamasını sağlar. PWR sistemi, kademeli güç dağıtımı için dört ayar sunar.
  • YALIN AÇIYA DUYARLI ÇEKİŞ KONTROL SİSTEMİ (TCS): R1’in Çekiş Kontrol Sistemi (TCS), ani hızlanma sırasında istenmeyen tekerlek patinajını izlemek ve azaltmak için ön ve arka tekerlek hızlarındaki farklılıkları hesaplar. Pek çok basitleştirilmiş TC sisteminden farklı olarak, R1M ayrıca yatma açısını hesaplamak için IMU’yu kullanır ve ardından sürücünün taleplerine en uygun şekilde TCS müdahalesinin miktarını ayarlar. TCS, sürücünün ihtiyaç duyduğu tam kontrol seviyesini ayarlamasını sağlayan on ayrı ayar sunar.
  • MOTOGP®-GELİŞTİRİLMİŞ KAYDIRMA KONTROL SİSTEMİ (SCS): Yamaha’nın Kayma Kontrol Sistemi (SCS) doğrudan Yamaha YZR-M1 MotoGP® yarış motosikletinden gelir. ECU, sert viraj alma hızlanması altında yanal kaymaları tespit etmek için IMU’yu kullanarak, güç dağıtımını düzenlemek ve motosikletin viraj alma tutumunu sorunsuz bir şekilde kontrol etmek için müdahale eder. SCS, sürücü tercihlerine ve pist koşullarına uygun dört ayara sahiptir.
  • KALDIRMA KONTROL SİSTEMİ (LIF): Kaldırma Kontrol Sistemi (LIF), motosikletin burnunun istenenden daha yüksek veya daha hızlı yukarı kalktığını algılamak için IMU’yu kullanır ve ardından minimum ileri sürüş kaybıyla şasi tutumunu korumak için motor gücünü aşamalı olarak düzenler. LIF, ince ayar için dört ayar ayarı sunar
  • FIRLATMA KONTROL SİSTEMİ (LCS): Her seferinde optimum bir yarış pisti başlangıcı sağlamak için tasarlanan R1M’nin Kalkış Kontrol Sistemi (LCS), dururken hızlanmayı en üst düzeye çıkarmak için TCS ve LIF sistemlerinden gelen girdilerle maksimum motor devrini ve gaz kelebeği plakası açıklığını sınırlar. LCS, motor kontrolünü ve çıkışını ayarlamak için üç ayar seviyesi sunar.
  • YUKARI VE AŞAĞI HIZLI VİTES SİSTEMİ (QSS): Yukarı ve Aşağı Hızlı Vites Değiştirme Sistemi (QSS), vites değiştirme sırasında gücü modüle etmek için vites bağlantısı üzerinde bir sensör kullanır ve vites kutusu boyunca saliselik debriyajsız vites geçişlerine izin verir. Tam gaz vites yükseltmeleri, güç altında ileri sürüşü en üst düzeye çıkarırken, ECU minimum şasi kesintisi ile neredeyse anlık vites değişimleri için vites küçültürken motor devrini tam olarak ayarlar. QSS, bağımsız vites küçültme işlevi kontrolü ile üç ayar arasında ayarlanabilir.

Motor

  • KESME KENARI CP4® MOTOR: R1M’nin 998cc sıralı dört silindirli motoru, Yamaha’nın YZR-M1 MotoGP® yarış motosikletinden türetilen Yamaha’nın özel çapraz krank mili teknolojisine sahiptir. CP4 motoru, krank milindeki atalet kuvvetlerini eşitleyerek doğrudan bir doğrusal tork hissi vererek sürücüye gaz kolu ile arka tekerlek arasında nihai bağlantıyı sağlar.
  • YÜKSEK ÇIKIŞLI MOTOR TEKNOLOJİSİ: Titanyum bağlantı çubukları, minimum ağırlıkla maksimum güvenilirlik sağlamak için Yamaha’nın hassas kırılma-ayırma yöntemini kullanır. Titanyum giriş valfleri ve dövme pistonlarla birleştirilen bu hafif parçalar, CP4’ün yüksek redline ve aşırı devir kabiliyetine ulaşmasına yardımcı olur. Silindir bloğu ayrıca krank milinden kayarak pistonlar ve delikler üzerindeki sürtünme yüklerini azaltır.
  • YÜKSEK PERFORMANSLI EMİCİ SİSTEMİ: Silindir kapağı, emme sistemi, yakıt enjektörleri ve hava kutusu, kısmi gaz kelebeği performansını artırmak için birlikte çalışır. Ve daha küçük ve daha kısa bir giriş yolu oluşturarak, yeni enjektörler daha iyi yakıt atomizasyonu için yakıtı doğrudan giriş valflerine püskürtebilir.
  • RAFİNE EDİLMİŞ KİLİT KOLLU VALVETRAIN: Kompakt külbütör kollu valf tahriki, sürtünme kayıplarını azaltmak için daha düşük kam lobları ve azaltılmış yay basıncı kullanırken, geleneksel kam tahrikli sistemlerden daha büyük valf kaldırmasına izin vermek için optimize edilmiş geometri kullanır.
  • HAFİF MOTOR BİLEŞENLERİ: Ağırlığı azaltmak için motor genelinde titanyum motor iç parçaları, magnezyum dış kapaklar ve alüminyum bağlantı elemanları kullanılmıştır.
  • TİTANYUM EGZOZ SİSTEMİ: R1M, öncelikle hafif titanyumdan üretilmiş bir susturucu ve ısı kalkanları ile donatılmıştır. Kompakt gemi ortası susturucu ayrıca kütleyi şaside merkezileştirir ve optimum kullanım için makinenin merkezine mümkün olduğunca yakındır.
  • KOMPAKT İSTİFLİ ŞANZIMAN: 6 vitesli şanzıman, yüksek devirli motora en iyi şekilde uyması için yakın oranlı dişli düzenine sahiptir. Şanzıman aynı zamanda kütleyi merkezileştirmek ve genel motor boyutunu önden arkaya daha kısa tutmak için giriş/çıkış millerini “istifler”, bu da olağanüstü ağırlık dengesi için motorun şasiye yerleşimini optimize eder.
  • GELİŞMİŞ DEBRİYAJ: Yamaha’nın yardımcı ve kaydırmalı kavraması, sürücüye virajlara agresif bir şekilde girerken daha güvenli vites küçültmeleri sağlamak için kullanılırken R1M’nin yüksek çıkışlı motorunun torkunu sorunsuz bir şekilde idare etmeye devam eder.

Diğer özellikler

  • BENZERSİZ R1M ÖZELLİKLERİYLE ŞIK TASARIM: YZF-R1M, kusursuz bir şekilde entegre edilmiş gövdeye ve açıkça agresif, aerodinamik bir profil oluşturan şık, stil sahibi hatlara sahiptir. R1M sürücüleri, karbon ön cam kaplaması, yan kaplamalar, ön çamurluk ve kuyruk bölümü dahil olmak üzere, parlatılmış bir alüminyum salınım koluyla eşleşen ve benzersiz bir seri numaralı YZF ile tepesinde bulunan tam karbon fiber gövde sayesinde daha da yüksek uyum ve kaplama seviyeleriyle işlenir -Hava kutusu kapağının üstünde R1M rozeti. 2022 için yeni bir stil güncellemesi, birinci sınıf karbon fiber gövdeyi ve çarpıcı alüminyum yakıt deposunu daha da vurguluyor.
  • TAMAMEN LED AYDINLATMA: LED farlar hem hafif hem de kompakt olup, ön kaputun mükemmel görünürlükle birlikte daha modern bir tasarımına olanak tanır. Işıklar daha geniş bir aydınlatma yayılımı sağlar. Gelişmiş aerodinamik için LED ön dönüş sinyalleri aynalara entegre edilmiştir, LED arka lamba ise şık ve oldukça görünürdür.
  • TAM RENKLİ GÖSTERGELER: R1M, sürücüye makineden geri bildirim sağlayan ön fren basıncı ve ön/arka G kuvveti okumaları dahil olmak üzere parlak, tam renkli, ince film transistör (TFT) ölçere sahiptir. Hem sokak modu hem de YRC ayarları (EBM ve BC sistemleri dahil), üst devir aralığında takometrenin yakınlaştırılmış görünümü, bir tur zamanlayıcısı, vites konum göstergesi ve hız gibi performans bilgilerine odaklanan bir iz modu içerir. .

En İyi Özellikler

  • MOTOGP® TÜREVİNDEN ÇAPRAZ PLAKALI KRANK MİLİ MOTORU: 998cc sıralı dört silindirli motor, Yamaha’nın YZR-M1 MotoGP® yarış motosikletinden türetilen Yamaha’nın özel çapraz krank mili teknolojisine sahiptir. Bu eşsiz motorun her yönü heyecan vermek için yapılmıştır.
  • DİJİTAL SÜPER BİSİKLET TEKNOLOJİSİ: YZF-R1M’de, sürücünün girişlerini harekete dönüştüren kablosuz bir kablolu sürüş Yamaha Çip Kontrollü Gaz Kelebeği (YCC-T®) sistemi ve yeni anlamlar getiren tam bir IMU destekli elektronik sürücü yardımcıları paketi bulunur “sürücü güveni” terimine.
  • FABRİKA SEVİYESİNDE GPS VERİ KAYDI: YZF-R1M standart olarak entegre bir İletişim Kontrol Birimi (CCU) veri kaydı ve fabrika süper motosiklet teknolojisini avucunuzun içine sokan GPS sistemi ile birlikte gelir; GPS destekli rota haritalama, otomatik tur zamanlaması ile tamamlanır ve Yamaha Ride Control (YRC) mobil cihaz ayarlanabilirliği.
  • DİNAMİK ÖHLINS® ELEKTRONİK YARIŞ SÜSPANSİYONU: ​​YZF-R1M, NPX gaz şarjlı ön çatala sahip gelişmiş Öhlins® ERS sistemini kullanır. Özel bir süspansiyon kontrol ünitesi, fren yaparken, viraj alırken veya hızlanırken optimum süspansiyon performansı için ön ve arka sönümlemeyi gerçek zamanlı olarak hızla ayarlar.
  • SÜPER BİSİKLET FRENLERİ VE LASTİKLERİ: YZF-R1M, güçlü 4 pistonlu radyal monteli ön kaliperler, paslanmaz çelik ön fren hatları, yüksek sürtünme balatalı büyük 320 mm ön rotorlar ve kompakt bir ABS ünitesi içeren palet odaklı fren donanımı kullanır. Bridgestone® RS11 lastikleri, dengeli yol hissi ve yol tutuşu ile yarış pistine hazır gerçek çekiş sağlar.
  • BENZERSİZ R1M ÖZELLİKLERİYLE KESKİN BİR TASARIM: YZF-R1M, açıkça agresif, aerodinamik bir profil oluşturan güzel bir şekilde entegre edilmiş gövdeye ve şık, stil sahibi hatlara sahiptir. R1M sürücüleri, karbon ön cam kaplaması, yan kaplamalar, ön çamurluk ve kuyruk bölümü dahil olmak üzere, parlatılmış bir alüminyum salınım koluyla eşleşen ve benzersiz bir seri numaralı YZF ile tepesinde bulunan tam karbon fiber gövde sayesinde daha da yüksek uyum ve kaplama seviyeleriyle işlenir -Hava kutusu kapağının üstünde R1M rozeti. 2022 için yeni bir stil güncellemesi, birinci sınıf karbon fiber gövdeyi ve çarpıcı alüminyum yakıt deposunu daha da vurguluyor.
  • SONRAKİ SEVİYE R-SERİSİ EVRİMİ: Yamaha mühendisleri, R1M’yi geliştirirken en üst düzey sürücülerden ve dünyanın en zorlu yarış pistlerinden toplanan geri bildirimleri birleştirdi. Gelişmiş elektronik sistemler sürücünün güvenini ve kontrolünü artırırken motor, süspansiyon, frenler ve aerodinamik paketi tamamlar.

İlgili Yazılar

1 Yorum

Popüler Yorumlar

İşte makina şimdilerde alınamayacak kadar pahalı, alsam zaten yola vurmaya üzülürüm, süs diye saklarım

Yoruma git

Tüm Yorumlar

İşte makina şimdilerde alınamayacak kadar pahalı, alsam zaten yola vurmaya üzülürüm, süs diye saklarım

Yanıtlamak için giriş yapın