12.1 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2023 Yamaha FJR1300ES, Güç İsteyenler İçin Üretildi

2023 Yamaha FJR1300ES, Güç İsteyenler İçin Üretildi. Yamaha FJR1300ES modeli, Yamaha tarafından üretilen bir Sport touring motosikletidir. 2023 yılından itibaren satışa sunulan bu versiyonda kuru ağırlık olup sıralı dört dört zamanlı motorla donatılmıştır.

2023 Yamaha FJR1300ES, Güç İsteyenler İçin Üretildi

2023 Yamaha FJR1300ES, Kısaca Teknik Bilgiler

Motor, 8000 RPM’de 146,2 HP (106,7 kW)) maksimum tepe çıkış gücü ve 7000 RPM’de 138,0 Nm (14,1 kgf-m veya 101,8 ft.lbs) maksimum tork üretir. Bu aktarma organı ile Yamaha FJR1300ES maksimum 321km hıza ulaşma kapasitesine sahiptir.

2023 Yamaha FJR1300ES, Güç İsteyenler İçin Üretildi

2023 Yamaha FJR1300ES Yol tutuşu, kullanım davranışı ve sürüş konforundan sorumlu şasi özellikleri konusunda Yamaha FJR1300ES, elektronik olarak ayarlanabilen geri tepme ve sıkıştırma sönümlemeli 43 mm ters çatallı ön süspansiyona sahip Alüminyum, Elmas şekilli bir çerçeveye sahiptir; ve arkada elektronik olarak ayarlanabilen yay ön yükü, geri tepme ve sıkıştırma sönümlemeli Tek şok ile donatılmıştır; . Stok lastik boyutları önde 120/70-ZR17, arkada 180/55-ZR17’dir.

2023 Yamaha FJR1300ES, Güç İsteyenler İçin Üretildi

Durdurma gücüne gelince, 2023 Yamaha FJR1300ES fren sistemi Çift disk içerir. ABS. Hidrolik. Birleşik fren sistemi. ön tarafta boyut ve Tek disk. ABS. Arkada hidrolik boyutu 282 mm (11,1 inç).

2023 Yamaha FJR1300ES, Güç İsteyenler İçin Üretildi

2023 Yamaha FJR1300ES Fiyat

Fiyat 517,000 TL olarak yurtdışında belirtilmiştir. Ülkemizde 2023 versiyonu satılmamaktadır. İkinci el fiyatları 700,000 TL civarındadır. 2015 – 2016 modelleri 600,000 TL civarındadır.

2023 Yamaha FJR1300ES Detaylı Özellikleri

  • Supersport Touring’e “Sport”u katmak
    FJR1300ES, devir aralığı boyunca benzersiz kassal hızlanma için üstün güç ve tork sağlayan, düzgün çalışan, 1.298 cc, DOHC, 16 valfli, sıvı soğutmalı sıralı dört silindirli motora sahiptir.
  • Altı Vitesli Şanzıman
    FJR1300ES, konforlu otoyol sürüşü için uzun bir altıncı vites de dahil olmak üzere, sportif sürüş için eşit aralıklarla vites sağlayan oranlara sahip kompakt bir altı vitesli şanzımana sahiptir. Ek olarak şanzıman dişlileri, uzun mesafeli sürüşler için ideal olan düzgün ve sessiz bir çalışma sunacak şekilde tasarlanmıştır.
  • Gelişmiş YCC-T Motor Kontrolü ve Sürüş Yardımları
    Yamaha’nın özel Çip Kontrollü Gaz Kelebeği (YCC-T), net, kusursuz gaz kelebeği tepkisi sağlayan bir kablolu sürüş sistemidir. YCC-T ayrıca çekiş kontrolü, hız sabitleyici ve D Modu ayarlanabilir motor haritalaması gibi Supersport Touring için ideal olan diğer gelişmiş sistemlere de olanak tanır.
  • Yalın Açıya Duyarlı LED Aydınlatma Sistemi
    FJR1300ES, inanılmaz aydınlatma ve gelişmiş düşük ışıkta görüş için sürücülerin köşelerin ‘ardını görmesine’ olanak tanıyan Yamaha’nın gelişmiş LED yatma açısına duyarlı aydınlatma sistemini kullanır. FJR1300ES, bu teknolojiye sahip ilk Yamaha motosikletidir.
  • Sürücü ve Yolcu Konforu için Ayarlanabilirlik
    Ayarlanabilir ergonomi, düğmeyle ayarlanabilen ön cam, sürücü ve yolcu için tasarlanmış konforlu koltuk, entegre sert bagaj ve büyük 6,6 galonluk yakıt deposu dahil olmak üzere bir dizi özellik FJR1300ES’i ideal seyahat arkadaşı haline getirir.

2023 Yamaha FJR1300ES, Güç İsteyenler İçin Üretildi

2023 Yamaha FJR1300ES Motor Özellikleri

  • Altı Vitesli Şanzıman
    FJR1300ES, konforlu otoyol sürüşü için uzun bir altıncı vites de dahil olmak üzere, sportif sürüş için eşit aralıklarla vites sağlayan oranlara sahip kompakt bir altı vitesli şanzımana sahiptir. Ek olarak, mükemmel şanzıman performansı için şanzıman dişlileri, ayrı dişli köpekleriyle düzgün ve sessiz çalışma için helisel olarak kesilmiştir.
  • Destekli ve Kaydırmalı Debriyaj
    FJR1300ES, motor torku altında ek debriyaj plakası sıkıştırma kuvveti sağlayan ve ayrıca arka tekerlekten gelen geri tork altında azaltılmış kuvvet sağlayan bir Destekli ve Kaydırmalı kavrama ünitesine sahiptir. Bu, daha hafif debriyaj yaylarının kullanılmasına olanak tanır (debriyaj kolu çabasını yaklaşık %20 azaltır) ve ayrıca daha yumuşak, daha hassas vites küçültme sağlar.
  • Zahmetsiz, Büyük Çaplı İtki
    FJR1300ES, geniş bir devir/dakika aralığında benzersiz bir kas dağılımı için üstün güç ve tork sağlayan kompakt 1.298 cc, DOHC, 16 valfli, sıvı soğutmalı sıralı dört silindirli motora sahiptir. Motor, yolcu ve bagaj doluyken bile her zaman güçlü bir geçiş gücüyle tepki vermeye hazırdır.
  • Gelişmiş Motor Tasarımı
    Eğimli blok motor tasarımı, dengeli ağırlık dağılımı ve mükemmel yol tutuşu için şasi geometrisini optimize ederken motor boyutunu en aza indirmek için istiflenmiş, üç eksenli dişli kutusu milleri kullanır. İçeride, karbürlenmiş bağlantı çubuklarına sahip hafif dövme pistonlar, olağanüstü dayanıklılık ve performans için üstün güç ve azaltılmış ileri geri hareket eden kütle sağlar.
  • Çekiş Kontrolü
    FJR1300ES’in Çekiş Kontrol Sistemi lastik kaymasını algılar ve kontrolsüz tekerleklerin patinajını önlemeye yardımcı olmak için ateşleme zamanlamasını, yakıt enjeksiyon hacmini ve gaz kelebeği açıklığını ayarlar. Sistem, operatörün çekiş gücünün sınırlı olduğu yollarda daha güvenli bir şekilde sürüş yapmasına olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.
  • Hız Sabitleyici
    Hız sabitleyici, düğmeye tek bir basışla veya daha büyük ayarlamalar için düğmeye sürekli basılarak ayarlanan hızı ayarlayarak gezintiyi kolaylaştırır. Devam etme işlevi hız sabitleyiciyi en son ayara döndürürken, frenleri, debriyajı veya gazı geri döndürmek hız sabitleyiciyi serbest bırakır.
  • Gelişmiş Ride-by-Wire Yakıt Enjeksiyonu
    FJR1300ES, çeşitli rakım ve hava koşullarında net, kusursuz gaz kelebeği tepkisi sağlayan, gelişmiş ve gelişmiş yakıtla ideal şekilde eşleşen bir ride-by-wire sistemi olan Yamaha’nın Çip Kontrollü Gaz Kelebeği’ni (YCCT) kullanır. FJR’nin sportif doğası.
  • Ayarlanabilir D Modu Gaz Kelebeği
    YCC-T’nin sağladığı esneklik sayesinde FJR1300ES, sürücülere en iyi tercihlere ve sürüş koşullarına göre iki gaz kelebeği tepki modu seçeneği sunar. T Modu, touring için ideal olan yumuşak bir gaz tepkisi sağlarken S Modu, daha sportif, daha agresif bir karakter için performans tepkisini en üst düzeye çıkarır.
  • Kompakt ve Verimli Şaft Tahrikli
    FJR1300ES, arka tekerleğe temiz, sessiz çalışan ve son derece dayanıklı bir şaft tahrikine sahiptir. Touring sürücülerinin yüksek kilometre performansına dayanacak şekilde tasarlanan şaft tahrik sistemi, minimum düzeyde bakım gerektirir ve sürücünün yolculuğa odaklanmasını sağlar.
  • Yüksek Verimli Çift Egzoz
    Dörde bire ikiye paslanmaz çelik egzoz, daha düşük emisyonlar için temiz çalışan bir katalizörle güç bandı genelinde motor performansını optimize eder.

2023 Yamaha FJR1300ES, Güç İsteyenler İçin Üretildi

2023 Yamaha FJR1300ES Şasi Özellikleri

  • Yalın Açıya Duyarlı LED Viraj Farları
    FJR1300ES’in cesur yüzü, Yamaha’nın gelişmiş viraj far sistemini içeren parlak, yüksek verimli LED aydınlatmayı kullanır. Dört elemanlı LED far grubunun üzerinde, Yamaha’nın IMU teknolojisi tarafından kontrol edilen altı LED ünitesi, dönüşlerde parlamak üzere sırayla yanar. Farlar ayrıca araç yüklerini hesaba katacak şekilde far açısının aletsiz ayarlanması özelliğine sahiptir. Son olarak LED arka lamba grubu görünürlüğü, stili ve kaliteyi birleştiriyor.
  • Aerodinamik Gövde Tavanı
    LED far sistemiyle kaplanan FJR1300ES’in entegre hava akışı yönetimine sahip şık, süper spordan ilham alan gövdesi sürücüyü konforlu tutar. Gösterge panelinin altındaki merkezi havalandırma, daha az sarsıntı için negatif basıncı azaltır ve ayarlanabilir kaporta yan panelleri, sürücünün alt gövde hava akışını yönlendirmesine olanak tanır.
  • Herşey Ayarlanabilir
    İyi bir tur makinesi sürücüye uyum sağlar ve FJR1300ES tam da bunu yapar. Peluş, kalın sele bol miktarda konfor sunar ve aletsiz olarak 0,8 inçten fazla ayarlanabilir. Gidon, sürücü ergonomisine ince ayar yapmak için üç konumdan birine ayarlanabilir ve ön cam, 5,1 inçten fazla bir aralık için elektronik olarak ayarlanabilir.
  • Elektronik Olarak Ayarlanabilir Süspansiyon
    Elektronik olarak ayarlanan süspansiyon, doğru ayarı bulmayı bir düğmeye basmak kadar kolaylaştırır. Dört ön yükleme ayarı, üç sönümleme ön ayarı ve ilave yedi sönümleme ince ayarı ayarıyla FJR1300ES süspansiyonu sürücünün, yolcunun ve sürüş koşullarının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ayarlanabilir.
  • Güçlü, Güvenli Frenleme
    Gelişmiş ön ve arka frenler olağanüstü frenleme gücü ve kontrolü sağlar ve dengeli frenleme gücü için Yamaha’nın Birleşik Frenleme Sistemi ile birbirine bağlanır. ABS, çekiş gücünün azaldığı durumlarda tekerleklerin kilitlenmesini önleyerek sürücünün güvenini daha da artırır.
  • Yüksek Mukavemetli Alüminyum Şasi
    Yamaha’nın supersport makinelerine benzer şekilde FJR1300ES, çekişi artırmak ve arka süspansiyon hareketini iyileştirmek için uzun bir salınım kolu ile şasi sertliği ve geri bildirim arasında ideal bir denge sağlayan güçlü bir alüminyum şasiye sahiptir.
  • Büyük Yakıt Deposu
    Ergonomik şekilli, büyük kapasiteli, 6,6 galonluk yakıt deposu mükemmel konfor ve geniş menzil sunar ve manyetik depo çantalarının kullanımına olanak sağlayacak şekilde çelikten yapılmıştır.
  • Kapsamlı Göstergeler
    Üç parçalı gösterge paneli, yol bilgisayarı işlevleri, sürüş modları ve daha fazlası dahil olmak üzere sürücülere yolun tadını çıkarırken ihtiyaç duydukları tüm bilgileri sağlar. Sürücüler, nokta matrisli çok işlevli ekranı, çubuğa monteli şalterin bir hareketiyle istedikleri bilgileri gösterecek şekilde kolayca özelleştirebilirler.

2023 Yamaha FJR1300ES, Güç İsteyenler İçin Üretildi

2023 Yamaha FJR1300ES Ek Özellikleri

  • Entegre Bagaj
    Alt Çerçevesi ile donatılmış, hızlı çıkarılabilen bagaj montaj parçaları, kontak anahtarıyla uygun şekilde eşleştirilen, standart olarak takılan sert yan çantaların kolay kullanımına olanak tanır. Her kasa, FJR1300ES’in çizgilerine uyacak şekilde tasarlanmıştır, bol miktarda depolama alanı sağlar ve kompakt montaj sistemi sayesinde, şehir içi manevra kabiliyeti için toplam araç genişliği en aza indirilir.
  • Standart Isıtmalı Elcikler
    FJR1300ES, doğrudan fabrikadan çıkan, çok işlevli göstergeler aracılığıyla ayarlanabilen ve daha soğuk koşullar ve kötü hava koşulları için dört ayarlı (üç ayar artı kapalı) mevcut ısıya sahip ısıtmalı elcikler içerir.
  • Kaplamaya Monte Depolama
    Üst kaportaya bir torpido gözü yerleştirilmiştir ve telefonları, GPS ünitelerini, elektrikli yelekleri ve diğer kompakt elektrikli cihazları şarj etmek için 12V’luk bir priz içerir.

2023 Yamaha FJR1300ES, Güç İsteyenler İçin Üretildi

2023 Yamaha FJR1300ES Tüm Teknik Bilgiler

Yamaha FJR1300ES Genel Bilgiler

Marka Yamaha
Modeli Yamaha FJR1300ES
Başlangıç ​​yılı 2023
Yıl 2023
Kategori Spor turu
Fabrika Garantisi (Yıl / mil) 1 Yıllık Sınırlı Fabrika Garantisi

Yamaha FJR1300ES Boyutlar, Aerodinamik ve ağırlık

Çerçeve tipi Alüminyum, Elmas şekilli
Koltuk detayları
Dingil açıklığı 1544 mm (60,8 inç)
Uzunluk 2230 mm (87,8 inç)
Genişlik 750 mm (29,5 inç)
Yükseklik 1455 mm (57,3 inç)
Koltuk yüksekliği 805 mm (31,7 inç) Ayarlanabilirse en düşük ayar.
Alternatif Koltuk Yüksekliği
Yerden yükseklik 125 mm (4,9 inç)
İz boyutu 109 mm (4,3 inç)
Tekerlek ayrıntıları
Ön Lastikler – Jant boyutları 120/70-ZR17
Arka Lastikler – Jant boyutları 180/55-ZR17
Ön frenler Çift disk. ABS. Hidrolik. Birleşik fren sistemi.
Arka frenler Tek disk. ABS. Hidrolik
Ön Fren Boyutları – Disk Boyutları
Arka Fren Boyutları – Disk Boyutları 282 mm (11,1 inç)
Boş Ağırlık (sıvılar dahil) 291,2 kg (642,0 pound)
Kuru ağırlık
Ön Ağırlık Yüzdesi
Arka Ağırlık Yüzdesi
Ağırlık-Güç Çıkış Oranı :
Yakıt Tankı Kapasitesi 25,00 litre (6,61 ABD galonu)
Yedek Yakıt Kapasitesi
Taşıma Detayları ve Kapasitesi Eyer çantaları, torpido gözü.
Ön süspansiyon Elektronik olarak ayarlanabilen geri tepme ve sıkıştırma sönümlemeli 43 mm ters çatal;
Ön Süspansiyon Hareketi 135 mm (5,3 inç)
Arka Süspansiyon Elektronik olarak ayarlanabilen yay ön yükü, geri tepme ve sıkıştırma sönümlemeli tek şok;
Arka Süspansiyon Hareketi 125 mm (4,9 inç)
Motosikletler