11.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 19, 2024

2023 Triumph Tiger 900GT Pro

2023 Triumph Tiger 900GT Pro

2023 model yılı için, Triumph’un ödüllü yol odaklı macera serisi Tiger 900 GT ve Tiger 900 GT Pro, mevcut Safir Siyahı ve sofistike Saf Beyaz seçeneklerinin yanı sıra ayırt edici ve çağdaş bir renk de dahil olmak üzere üç renkte geliyor. Yeni Hazar Mavisi ve Mat Grafit renk şeması.

Çarpıcı yeni şemada, Matt Graphite radyatör kaportalarıyla uyumlu Hazar Mavisi depo, koltuk paneli, gaga, depo uç paneli ve ön çamurluk bulunuyor.

Bu üst düzey GT modelinin ek özellikleri arasında elektronik olarak ayarlanabilen RSU, Triumph Shift Assist, beşinci sürüş modu ve Lastik Basıncı İzleme Sistemi ile benzersiz özel süspansiyon yer alıyor.

YÜKSEK ÖZEL YOL ODAĞI

Daha da fazla kentsel macera, tur, işe gidip gelme ve bunların arasındaki her şey için tasarlanan yeni Tiger 900 GT serisi, yol odaklı macera yeteneği ve stili için çıtayı yükseltiyor.

TOURING YETENEĞİ

Tamamen ayarlanabilir özel bir süspansiyon kurulumu ve motor performansında büyük bir artış içeren sürüşü iyileştiren özelliklerle bu olağanüstü motosikletler, kıyaslama yapan yol odaklı bir sürüş sunar.

Her sürüşte maksimum macera için yeni bir kategori ölçütü belirlemek üzere tasarlanan Triumph’un yeni Tiger 900’ü, tamamen yeni, daha hızlı tepki veren 900cc üçlü motor, inanılmaz bir teknik özellik standardı, yeni, son teknoloji sürüş geliştirici teknoloji ile tamamen dönüştürülmüştür. , ve agresif yeni bir Tiger stili ve tavrı. Bunun da ötesinde, yeni Tiger 900 serisi artık önceki Tiger modellerinden önemli ölçüde daha hafiftir ve bu da onları en yetenekli, çevik ve dinamik orta ağırlık macera motosikletleri haline getirir.

2023 Triumph Tiger 900GT Pro Temel Özellikler

  • Tamamen yeni 900cc üçlü motor (Euro 5 uyumlu)
  • Kategori lideri hızlanma ile daha fazla güç, tork ve karakter.
  • Optimize edilmiş viraj alma ABS ve çekiş kontrolü
  • Elektronik olarak ayarlanabilen Marzocchi arka süspansiyon ünitesi
  • Çevik dinamik stabilite için sınıfını belirleyen hafif şasi
  • Gelişmiş tur yeteneği
  • Entegre My Triumph bağlantı sistemine sahip 7” TFT enstrümanları da dahil olmak üzere en üst düzey teknoloji özellikleri
  • Triumph Shift Assist hızlı değiştirici
  • Beş sürüş modu
  • Tiger 800 modelinden %10 daha fazla tork, 7.250 rpm’de 87 Nm’de zirve yapıyor
  • Tüm devir aralığında daha fazla güç, orta aralıkta %9 daha fazla güç
  • Daha fazla karakter ve his için yeni benzersiz 1,3,2 atış sırası
  • Kategori lideri hızlanma
  • Daha karakterli ve ayırt edici film müziği

Tamamen yeni, son teknoloji sürüş geliştirme teknolojisi

Yeni Tiger 900 serisi, aşağıdakiler de dahil olmak üzere en son özelliklerle sürüşü iyileştiren teknolojisinde önemli bir adım öne çıkıyor:

  • Sınıfında lider yeni 7” TFT enstrümanlar  (yalnızca GT & GT Pro, Rally & Rally Pro) – Özel Tiger start-up logolarına sahip yeni daha büyük TFT enstrümanları, sürücü bilgilerini dört farklı tarzda eksiksiz bir netlikle sunar. Ayrıca, tüm ışıklarda mükemmel görünürlük için seçilebilecek dört farklı renk seçeneği ve yüksek/düşük kontrastlı versiyonlar bulunmaktadır. 7” TFT ekran artık yansıtıcı katman olmadan daha net bir görüntü için cama yapıştırılmıştır. (Temel Tiger 900 modelinde 5” TFT yüksek kontrastlı enstrümanlar bulunur)
  • Yeni My Triumph bağlantı sistemi ve uygulaması  (yalnızca GT Pro & Rally Pro) – Bağlantı için özel olarak tasarlanmış TFT enstrüman stilleriyle, entegre My Triumph bağlantı sistemi ve uygulaması, telefon görüşmesi ve müzik işlemlerini, adım adım navigasyonu ve GoPro’yu sorunsuz bir şekilde etkinleştirir kontrol – tümüne anahtar küpleri aracılığıyla erişilir ve 7” TFT ekranda görüntülenir. (My Triumph bağlantı sistemi, özel bir Bluetooth ®  bağlantı modülü dahil olmak üzere GT ve Rally modellerinde aksesuar seçeneği olarak mevcuttur )
  • IMU ile yeni optimize edilmiş viraj alma ABS ve çekiş kontrolü  (yalnızca GT & GT Pro, Rally & Rally Pro) – Yeni optimize edilmiş viraj alma ABS ve optimize edilmiş viraj çekiş kontrolü, orta ve üst özellikli yeni Tiger 900’lerde standart olarak gelir ve bir Continental ile birlikte geliştirilen Atalet Ölçüm Birimi (IMU). Bu, yatma açısını hesaplamak için sürekli olarak yalpalama, yunuslama, sapma ve hızlanma oranlarını ölçerek uygun ABS seviyesinin otomatik seçimini ve çekiş kontrolü müdahalesini destekler. Bu tam entegre teknoloji sistemi, her zaman daha fazla sürüş dengesi sağlar.
  • Altı adede kadar sürüş modu  – Sürüş modları, tüm sürüş koşullarında maksimum sürücü kontrolü için gaz kelebeği tepkisi, ABS ve çekiş kontrolü ayarlarını ayarlar. Off-Road ve Off-Road Pro modlarındaki yeni durma önleme özelliği, durmayı önlemek için rölanti devrini otomatik olarak artırır. Rally Pro modeline özel Off-Road Pro sürüş modu, ABS ve çekiş kontrolü kapalı ve bir arazi gaz kelebeği haritası ile Triumph’un gelişmiş arazi macerası için en aşırı arazi ayarıdır.~
    Tiger 900 Rally Pro : Yağmur, Yol, Spor, Off-Road, Sürücü tarafından yapılandırılabilir ve Off-Road Pro
    Tiger 900 GT Pro : Yağmur, Yol, Spor, Off-Road ve Sürücü tarafından yapılandırılabilir
    Tiger 900 Rally & Tiger 900 GT : Yağmur, Yol, Spor ve Off-Road
    Tiger 900 : Yağmur ve Yol
  • Gündüz sürüş farlarına sahip yeni tamamen LED aydınlatma (DRL*)  – Tüm yeni GT ve Rally Tiger 900 modellerindeki far, arka lamba ve göstergeler* artık bakım gerektirmeyen aktif güvenlik için LED ile çalışıyor. Geçerli pazarlarda, far, tüm ışıklarda gelişmiş görünürlük için Triumph’un imza şekli DRL* özelliğine sahiptir. GT Pro ve Rally Pro modellerinde ayrıca ek uzun mesafe yeteneği için LED yardımcı sis farları bulunur. (*pazara özel)
  • Yeni Triumph Shift Assist, yukarı ve aşağı hızlı vites değiştirici  (yalnızca GT Pro & Rally Pro) – Gaz pedalı konumunu korurken yumuşak, konforlu, debriyajsız vites değiştirmeye olanak tanıyan Triumph Shift Assist, sürücünün yorgunluğunu azaltır ve sürüşü iyileştirir. (Taban ve orta seviye Tiger 900 modellerinde aksesuar olarak mevcuttur)
  • Yeni güvenli cep telefonu saklama ve USB şarjı  (yalnızca GT & GT Pro, Rally & Rally Pro) – Koltuk altındaki güvenli bölmede My Triumph bağlantı sisteminin kesintisiz kullanımını sağlamak için kullanışlı bir 5V USB güç soketi bulunur.
  • En yüksek standart teknoloji özelliği seviyesi (  yalnızca GT & GT Pro, Rally & Rally Pro) – Maksimum sürücü konforu ve rahatlığı için standart olarak takılan orta ve üst seviye Tiger 900 modellerinde 5 yönlü joystick’li aydınlatmalı düğmeler, elektronik hız sabitleyici bulunur ve ısıtmalı tutamaklar.
  • Tam yüklü GT Pro ve Rally Pro teknolojisi  – En üst düzey Tiger 900 modellerine özel, segmentinde benzersiz ısıtmalı koltuklar (ayrı arka koltuk kontrollü) ve lastik basıncı izleme sistemidir (TPMS).

 

Daha baskın macera odaklı duruşa sahip tamamen yeni agresif Tiger stili

Yepyeni agresif stil, yeniden tasarlanmış daha küçük ölçekli gövde, revize edilmiş yüzeyler ve daha temiz çizgiler, yeni Tiger 900’e daha belirgin ve baskın bir macera duruşu kazandırıyor. Bu, dar stand genişliği, görsel olarak daha hafif ön uç ve baskın yakıt deposu tasarımı ve boyutu ile desteklenir.

Yepyeni gövde, daha odaklı ve agresif bir macera stiline sahip ve yakıt deposu, depo uç paneli, yüksek çamurluk, koltuk paneli, radyatör kapağı ve radyatör kanalı çıkışını içeriyor. Kaplama ve detaylandırma da şimdiye kadarki en yüksek seviyeye yükseltildi ve Tiger 900’ü kalite için yeni bir ölçüt haline getirdi.

Renk Seçenekleri

  • Tiger 900 Rally & Rally Pro : Matt Khaki, Sapphire Black ve Pure White, tümü çağdaş yeni çıkartmalara ve ‘Tiger Tramontana’ ralli bisikletinden ilham alan ayırt edici beyaz bir çerçeveye sahip
  • Tiger 900 GT & GT Pro : Korosi Kırmızısı, Safir Siyahı ve Saf Beyaz, tümü birinci sınıf tank rozetleri ve çağdaş yeni çıkartmalar içeriyor
  • Tiger 900 : Saf Beyaz

MOTOR VE ŞANZIMAN

Özellik Ayrıntıları
Tip Sıvı soğutmalı, 12 valfli, DOHC, sıralı 3 silindirli
Kapasite 888 cc
Çap 78
Strok 61,9
Sıkıştırma 11,27:1
Maks Güç EC 93,9 HP (70 kW) @ 8,750 rpm
Maks Tork EC 64 LB-FT @ 7,250 rpm
Sistem Çok noktalı sıralı elektronik yakıt enjeksiyonu
Egzoz Paslanmaz çelik 3’ü 1 arada başlık sistemi, yana monteli paslanmaz çelik susturucu
Nihai Tahrik O-ring zinciri
Debriyaj Islak, çok plakalı
Şanzıman 6 vitesli

ŞASİ

Özellik Ayrıntıları
Çerçeve Çelik boru çerçeve, cıvatalı alt çerçeve
Salınım Kolu Çift taraflı, alüminyum alaşımlı döküm
Ön Tekerlek Dökme alaşımlı, 19 x 2,5
Arka Tekerde Dökme alaşımlı, 17 x 4,25
Ön Lastik 100/90-19
Arka Lastik 150/70R17
Ön Süspansiyon Marzocchi 45 mm baş aşağı çatallar, manuel geri tepme ve sıkıştırma sönümleme ayarı, 7,08 inç (180 mm) hareket.
Arka Süspansiyon Marzocchi arka süspansiyon ünitesi, elektronik olarak ayarlanabilen ön yük ve geri tepme sönümlemesi, 6,69 inç (170 mm) tekerlek hareketi.
Ön Frenler İkiz 320 mm yüzer diskler, Brembo Stylema 4 pistonlu Monoblok kaliperler. Radyal ön ana silindir, Çok modlu ABS, Optimize Edilmiş Viraj ABS.
Arka Frenler Tek 255 mm disk. Brembo tek pistonlu kayar kaliper, Çok modlu ABS, Optimize edilmiş viraj ABS
Gösterge Ekranı ve İşlevleri Dijital hız göstergesi, yol bilgisayarı, dijital takometre, vites konumu göstergesi, yakıt göstergesi, servis göstergesi, ortam sıcaklığı, saat ve saat özelliklerine sahip 7″ TFT çok işlevli gösterge paketi Sürüş Modları.

BOYUTLAR VE AĞIRLIKLAR

Özellik Ayrıntıları
Genişlik Gidon 36,61 inç (930 mm)
Aynasız Yükseklik 55,51-57,48 inç (1.410-1.460 mm)
Koltuk Yüksekliği 32,28-33,07 inç (820-840 mm)
Dingil mesafesi 61,25 inç (1,556 mm)
Tırmık 24,6 º
İz 5,24 inç ( 133,3) mm)
Kuru Ağırlık 436,51 lb (198 kg)
Tank Kapasitesi 5,28 ABD galonu (20 L)

YAKIT TÜKETİMİ

Yakıt Tüketimi 55,4 mpg (5,2 L / 100km)

Motosikletler