Giriş Yap



2023 Suzuki GSX-S1000GT

2023 Suzuki GSX-S1000GT

2023 Suzuki GSX-S1000GT kısa kısa teknik özellikler

  1. STANDART YAN ÇANTALAR
  2. 6.5″ RENKLİ TFT EKRAN
  3. AKILLI TELEFON BAĞLANTISI İÇİN SUZUKI MYSPIN SİSTEMİ
  4. “HIZLI DEĞİŞİM” SİSTEMİ – ÇİFT YÖNLÜ HIZLI DEĞİŞİM
  5. “SEREN AÇICI” SİSTEMİ – ENGELLİ 5 SEVİYELİ ÇEKİŞ KONTROLÜ
  6. “ÇEKİMİ SEÇ” SİSTEMİ – 3 MOTOR EŞLEME
  7. “PARTİFASİLE” SİSTEM – DÜŞÜK DEVİR YARDIMI
  8. SEYİR KONTROLÜ

GSX -S1000GT, gerçek bir Grand Tourer sürmenin tüm zevkini bünyesinde barındırır. Performans, çeviklik, stil, konfor ve bağlanabilirlik arasında en zorlu sürücüleri bile hayrete düşürecek mükemmel dengeyi sunabilen bir motosiklet.

Yalnız veya çift olarak, her yolculuk her zaman yeni bir keşif olacaktır. Ayrıca, akıllı telefon bağlantısına sahip yeni TFT ekranın kullanıma sunulması sayesinde, telefonunuzla etkileşim kurabilir ve dikkatiniz dağılmadan bir sonraki hedefinize gidebilirsiniz. Duygularla dolu sıra dışı bir sürüş deneyimine hazır olun.

RENKLER

SEYAHATİN YENİ BİR YÜZÜ VAR

Kararlı ve aynı zamanda zarif ve aerodinamik çizgilerle tasarlanan GSX -S1000GT’nin tasarımı, motosikletin performans, konfor ve güvenilirlik açısından tüm potansiyelini görsel olarak ifade eder. Tamamen LED farları entegre eden modern ve belirgin bir burnu gösteren yepyeni ön kısım, savaş uçaklarından ilham alıyor. Yön göstergeleri, yine LED, yan tarafa monte edilmiştir ve ön cam, seyahat sırasında rüzgar direncini en aza indirecek şekilde tasarlanmıştır.

LED arka ışık ünitesi, üzerinde yolcuya sağlam bir tutuş sağlamak için iki sağlam kulp bulunan ince ve narin bir kuyruğa yerleştirilmiştir. İki standart yan çanta maksimum 36 litre kapasiteye ve her biri 5 kg ağırlığa sahiptir ve tam yüz kaskı taşımanıza olanak tanır*.

GSX -S1000GT‘nin üç rengi mevcuttur: Miami Mavisi, Dubai Siyahı ve şehrin neon ışıklı gece gökyüzünü anımsatan ve daha da zarif bir görünüm veren Las Vegas Mavisi.

*Belirli şekillerdeki kasklar çantalara sığmayabilir.

2023 Suzuki GSX-S1000GT

MAKSİMUM BAĞLANTI

GSX-S1000GT‘nin gösterge paneli yeni nesil 6,5″ renkli TFT LCD ekrana sahiptir. Motosiklet sektöründeki bir uygulama için özel olarak geliştirilen bu çok işlevli ekran, çizilmez ve yansıma önleyici bir yüzeye sahiptir ve şu özelliklere sahip akıllı telefonlarla bağlanabilirliği entegre eder: Android veya iOS işletim sistemi. Pilotu aktif ayarlar ve doğru çalışma konusunda sürekli bilgilendirmenin yanı sıra telefon ile eşleştirildiğinde haritaları, gelen ve giden aramaları, telefon rehberindeki kişileri ve müzik parçalarını gösterebilmektedir.

Ekran, her zaman ve her koşulda görünürlüğü en üst düzeye çıkarmak için gece ve gündüz ikili ekran modu içeren özel grafiklere sahip özelleştirilmiş bir ekran sunar. Bir akıllı telefon Wi-Fi ve Bluetooth® aracılığıyla bağlanır ve TFT ekranın sol tarafında bulunan özel USB soketi kullanılarak şarj edilebilir.

Akıllı telefon bağlantısını kullanmak basit ve sezgiseldir, sadece ücretsiz SUZUKI mySPIN uygulamasını yükleyin. Otomobiller için geliştirilmiş sistemleri kullanan rakipler tarafından kullanılan diğer uygulamaların aksine GSX-S1000GT , özellikle motosiklet kullanımı için tasarlanmış donanım ve yazılımları kullanır. Bu nedenle SUZUKI mySPIN, TFT ekranıyla sorunsuz bir şekilde entegre olur.

Sonuç, pilotun akıllı telefonundan gelen ilgili bilgi, iletişim ve eğlence ile araç durumunu ve yolculuk güncellemelerini birleştiren kokpit içinde akıllı bir dijital ortamın yaratılmasıdır.

2023 Suzuki GSX-S1000GT

SUZUKI mySPIN, sol gidon anahtarı kullanılarak kolayca etkileşime geçilebilen beş uygulamadan oluşan bir paket aracılığıyla çok çeşitli kullanışlı işlevlere erişmenizi sağlar. Desteklenen işlevler aşağıdaki gibidir:

Kişiler : sistem, aramaların kimden geldiğini pilota belirtmek için akıllı telefon adres defterine bağlanır.
Telefon : sistem, doğrudan numarayı yazarak veya adres defterinden kişileri seçerek arama yapmanızı sağlar ve arama kaydını da gösterebilir. Bütün bunlar bisikleti durdurmadan çok pratik ve güvenli bir şekilde yapılabilir.
Haritalar : sürücü, üçüncü taraf uygulamaları indirmeye gerek kalmadan, rotayı ayarlamak için ilgilenilen hedefleri arayıp seçerek mevcut konumunu harita üzerinde görüntüleyebilir.
Müzik : sürücü, akıllı telefon arşivinde depolanan müziği dinlemek ve muhtemelen yolcuyla paylaşmak için Bluetooth®* kulaklık kullanabilir (ikincisinde ayrıca sisteme bağlı Bluetooth® kulaklık bulunmalıdır).
Takvim : Pilot, akıllı telefon takvim bildirimlerini ekranda görüntüleyebilir ve takvim etkinliklerini ve hatırlatıcıları kontrol edebilir.

*Kulaklıklar ayrı satılır.

2023 Suzuki GSX-S1000GT

MAKSİMUM KONFOR İÇİN TASARLANMIŞ ŞASİ

Bir grand touring motosiklet söz konusu olduğunda, performans ve konfor arasında doğru dengeyi bulmak için şasinin her yönünün dikkatli bir şekilde incelenmesi çok önemlidir. Şasi yapısından sürüş pozisyonuna ve süspansiyon ayarlarına kadar her şey özenle değerlendiriliyor.

Sert ve hafif olan GSX-S1000GT’nin alüminyum ikiz direkli çerçevesi, bir yolcu ve çantalar varken bile olağanüstü manevra kabiliyeti sağlayacak şekilde yapılmıştır. Sıfırdan tasarlanan arka alt çerçeve, yapıyı alçaltarak yolcu selesinin kalınlığının artırılmasına olanak tanır; ayrıca, standart yan çantaların sağlam ve güvenli bir şekilde sabitlenmesi için ataşmanları entegre eder.

Sağlam alüminyum alaşım salınım kolu, olağanüstü yol tutuşu ve uzun yolculuklara, ağır yüklere ve sportif sürüşün stresine karşı mükemmel direnç için doğrudan GSX-R1000’den türetilmiştir.

Sürüş pozisyonu, daha fazla kontrol hissi için kaymaz yeni bir malzemeyle kaplanmış bir sele ile daha rahat ve dik bir duruş sunmak üzere tasarlanmıştır. Suzuki mühendisleri aynı zamanda yolcu koltuğunun kalınlığına, profiline ve boyutlarına odaklanarak her türlü yolculukta maksimum konfor sağlar ve koltuğu yeni arka kollara uydurur.

Değişken kesitli geniş gidon, sürücüye mükemmel bir direksiyon hakimiyeti sağlar. Üst plaka ile gidon destekleri arasına yerleştirilen kauçuk elemanlar, ellere iletilen titreşimleri azaltarak yorgunluğun sınırlandırılmasına ve sürüş konforunun artırılmasına yardımcı olur. Alüminyum ayak dayamaları ayrıca kauçuk bir kaplama ile donatılmıştır ve dizlerin ve ayak bileklerinin daha az bükülmesine olanak tanıyacak şekilde daha fazla aşağıya doğru konumlandırılmıştır.

Yeni GSX-S1000GT kaporta , ön cam ve aynalar, gerekli aerodinamik verimlilik düzeyine ulaşılmasına yardımcı olmak için titizlikle tasarlanmıştır. Bu, rüzgar korumasını en üst düzeye çıkarmak için her bir elemanın diğerleriyle uyum içinde çalışmasını sağlayan tekrarlanan rüzgar tüneli test seansları sayesinde mümkün olmuştur.

2023 Suzuki GSX-S1000GT

YOLA MÜKEMMEL UYUM

Kaplamaların altında GSX-S1000GT , güvenilir ve performanslı bir DOHC 999 cc ve 152 HP sıvı soğutmalı sıralı dört silindiri gizler. Motor, ister uzun yolculuklar ister sportif adımlar olsun, tüm sürüş koşullarında optimum performans sunacak şekilde dikkatlice revize edilmiştir. Eksantrik millerinin yeni bir profili ve güncellenmiş bir egzoz sistemi dahil olmak üzere çeşitli müdahaleler, Euro 5 emisyon standartlarına uyulurken genel güç ve performansın iyileştirilmesini mümkün kıldı.

Elektronik olarak yönetilen yeni, daha hafif ve daha kompakt gaz kelebeği gövdelerinin piyasaya sürülmesi, rölanti devri kontrolü ile güç dağıtım eğrisi arasında daha iyi bir denge sağlanmasına yardımcı olur. Ek olarak, hava filtresi mahfazasının iç yapısında yapılan değişiklikler ağırlığı azaltır ve en yüksek beygir gücünü artırmaya yardımcı olur.

Geniş ve düzenli tork dağıtım eğrisi, hem düşük-orta hem de yüksek devirlerde her zaman canlı ve kolayca yönetilebilir bir yanıt sağlar. Bu çok yönlülük, yan çantalarla bile harika yol tutuşu ile birleştiğinde sürüş keyfini artırır ve aynı yol şeridinde bile birden çok şekilde mücadele etme fırsatı verir.

Kaydırmalı kavrama, vites küçültürken motor freninin etkisini azaltmak için kısmen devreden çıkarak yumuşak yavaşlamalara yardımcı olur. Bu, hızlanma sırasında debriyaj kavramasını daha sıkı hale getiren ve böylece daha yumuşak yayların kullanılmasına izin veren bir yardımcı işlev olan Suzuki Debriyaj Yardım Sistemine ek olarak sunuluyor. Bu nedenle debriyajın kullanımı daha hafiftir ve şehir trafiğinde veya uzun süreli kullanımda el yorgunluğunu azaltır.

2023 Suzuki GSX-S1000GT

SON TEKNOLOJİ PAKETİ

Suzuki Akıllı Sürüş Sisteminin (SIRS) gelişmiş elektronik sistemleri, motosikletin performansını sürücünün sürüş stiline, deneyim düzeyine ve yol koşullarına göre optimize eder. Bu nedenle GSX -S1000GT, hem günlük kullanımda hem de uzun yolculuklarda daha kontrol edilebilir, daha yönetilebilir ve sürüşü daha az yorucudur ve sürüş deneyimini ihtiyaçlarınıza göre özelleştirmenize olanak tanır.

2023 Suzuki GSX-S1000GT

HIZ KONTROL SİSTEMİ

Hız sabitleyici, sürücünün gaz kelebeğini kullanmadan ayarlanan hızı korumasını sağlar. Bu, özellikle otoyollarda sabit hızda seyahat ederken uzun yolculuklar sırasında yorgunluğu azaltır. Ayarlanan hız gösterge ekranında görünür ve sol gidondaki ilgili düğme kullanılarak kolaylıkla ayarlanabilir.

Hız sabitleyici, ikinci viteste veya daha yüksek bir oranda seyahat ederken 30 ile 180 km/s arasında ayarlanabilir. Frenlemeden sonra devre dışı bırakma durumunda, kullanışlı “Devam” işlevi, hızı önceden ayarlanan sınıra kadar sürdürmenizi sağlar.

2023 Suzuki GSX-S1000GT

“CAMBIARAPIDO” SİSTEMİ (ÇİFT YÖNLÜ HIZLI VİTES SİSTEMİ)

Bu benzersiz standart donanım, debriyajı çalıştırmaya veya gaz pedalını bırakmaya gerek kalmadan hızlı ve kolay vites büyütme ve küçültme sağlar. Aktif olduğunda, daha yüksek bir vitese geçerken, hızlı vites değiştirme, ilerlemeyi daha düzenli ve neredeyse kesintisiz hale getirmek için güç iletimini otomatik olarak bir saniyeden daha kısa bir süreliğine keser. Yavaşlarken ve vites küçültürken, sistem otomatik olarak motor devrini yükseltmek ve motor devrini bir alt vitese ayarlamak için gaz kelebeği valflerini açar.

Bu “otomatik bir-iki”nin sonucu, motor freni ile iyi gider ve çok tatmin edici bir his verir. İki yönlü hızlı vites, size daha da fazla sürüş keyfi ve mükemmel yumuşaklık sağlamak için SDMS sistemiyle uyum içinde çalışır.

2023 Suzuki GSX-S1000GT
2023 Suzuki GSX-S1000GT

 

SUZUKI SÜRÜŞ MODU SEÇME SİSTEMİ

Üç farklı eşlemenin tümü, hızlanma sırasında maksimum güç dağıtımı, değişen motor tepkisi ve tork kullanılabilirliği sağlar. SDMS sistemi, teslimatın tam olarak benimsemek istediğiniz hızı yansıtması için daha cesur veya daha rahat bir davranışı tercih etmenize olanak tanır.

A Modu (Aktif): gaz kelebeğini açarken daha duyarlı bir tepki sağlar. Tork iletimi, gaz kelebeğini açtığınızda nefes kesen hızlanma sağlamak için dikkatlice ayarlanmıştır; bu özellik, kuru virajlı yollarda sportif sürüşün keyfini çıkarırken gerçekten kendini gösteren bir özelliktir.

Mod B (Temel): gazı açarken daha yumuşak bir yanıt ve daha doğrusal bir güç eğrisi sunar. Ayarlar, motosikleti günlük kullanımda daha kolay yönetilebilir hale getirmek için çok çeşitli sürüş stillerine ve durumlarına uygun olacak şekilde tanımlanmıştır.

Mod C (Konfor): gaz pedalındaki eylemi doğrusal bir şekilde takip eden bir ilerleme ile daha yumuşak bir motor tepkisi ve tork iletimi sunar. Bu mod, ıslak ve kaygan yüzeylerde sürerken veya uzun bir yolculuk sırasında rahatlamak istediğinizde kullanışlıdır.

2023 Suzuki GSX-S1000GT
2023 Suzuki GSX-S1000GT

 

“SEREN AÇICI” SİSTEMİ (SUZUKI ÇEKİŞ KONTROL SİSTEMİ)

Çekiş kontrolü sürekli olarak tekerlek hızını, motor hızını, gaz kelebeği konumunu ve takılı vitesi izler. Cihaz, gücü sınırlamak ve böylece ECU yakın bir kavrama kaybı riski algıladığında kaymayı önlemek için tasarlanmıştır. Bu, stabiliteyi geliştirir, daha fazla güven verir ve sürüş stresini ve çabasını azaltır.

GSX -S1000GT, çok çeşitli durumlara, tarzlara ve deneyim düzeylerine daha iyi uyum sağlamak için 5 farklı düzey seçeneği sunar. İstenirse sistem devre dışı da bırakılabilir. Mod numarası ne kadar yüksek olursa, sistem tekerlek kaymasını sınırlamak için o kadar hızlı ve proaktif müdahale eder.

Not: Elektronik Çekiş Kontrolü, sürücü gaz kelebeği kontrolünün yerine geçmez. Bu cihaz, sürücü motosikleti viraja aldığında ve/veya fren yaptığında aşırı hızdan kaynaklanan yol tutuş kaybını önleyemez. Ayrıca ön tekerlek tutuşunun kaybını da engellemez.

“PARTİFASİLE” SİSTEM (DÜŞÜK DEVİR YARDIMI)

Durağan bir kalkıştan başlarken veya düşük hızda seyir halindeyken devri kademeli olarak artırmak için TI-ISC’yi (Gaz Kelebeği Gövdesi Entegre Rölanti Hızı Kontrolü) kullanın. Suzuki Debriyaj Destek Sistemi (SCAS) ile etkileşime girecek şekilde güncellenen, çalıştırmayı kolaylaştıran ve motorun stop etmesini önleyen sistem, şehir içi trafiğin sürekli dur-kalk yaptığı durumlarda çok yardımcı oluyor.

KOLAY BAŞLATMA SİSTEMİ

Bu sistem sayesinde şanzıman boştayken debriyaj kolunu çekmeye gerek kalmadan “Marş” düğmesine hızlıca basılmasıyla motor çalışır. Bu fonksiyon sıklıkla kullanıldığından Easy Start, bisiklet sürmeyi daha keyifli ve rahatlatıcı hale getirir.

2023 Suzuki GSX-S1000GT
2023 Suzuki GSX-S1000GT

 

RIDE-BY-WİRE ELEKTRONİK GAZ KELEBEĞİ

Gaz kelebeği hareketlerini kontrol etmek için 32 bitlik bir ECU kullanan yeni sistem, güç dağıtımını gaz kelebeği dönüşüne göre hassas bir şekilde ayarlar. Daha doğru olan kablolama yönetimi, SDMS’nin çeşitli modlarına daha iyi uyum sağlamasına olanak tanır.

Sonuç, hem yavaş cadde sürüşünde hem de daha sportif sürüşte isteklerinize daha yakından yanıt veren ve ayrıca virajlarda gazı açtığınızda size daha fazla kontrol sağlayan daha doğrusal hızlanmadır.

YÜKSEK PERFORMANSLI JANTLAR VE LASTİKLER

Dökme alüminyum jantlar, sportif bir görünümü sağlam ve hafif bir yapıyla birleştiren altı kollu bir tasarıma sahiptir. GSX-S1000GT’de en iyi performansı gösterecek şekilde özel olarak tasarlanmış bir iç yapıya ve ıslak yüzeylerde yol tutuşu artıran, daha çabuk ısınan ve daha az aşınmaya neden olan yeni silika bazlı bir bileşiğe sahip bir sırt ile donatılmış yeni Dunlop Roadsport 2 radyal lastiklerle donatılmıştır. .

Tekerlekler ve lastiklerin kombinasyonu, mükemmel yol tutuşu, stabilite ve mükemmel yol tutuş elde etmeye yardımcı olmak için süspansiyon ayarlarıyla mükemmel bir uyum içinde çalışır. GSX -S1000GT, önde Brembo radyal olarak monte edilmiş monoblok kaliperleri kullanır. Her bir kaliper, sürekli olarak güçlü frenleme eylemi için 310 mm yüzer diskler üzerinde hareket eden dört karşılıklı 32 mm pistona sahiptir. Arkada Nissin kaliperleri var.

ABS, sürücünün ani frenlemede bile yön kontrolünü korumasına yardımcı olur. Sistem, tekerlek hızını izlemek ve fren gücünü mevcut kavramaya göre ayarlamak için programlanmıştır.

Not: ABS, durma mesafelerini kısaltmak için tasarlanmamıştır. Özellikle viraj alırken hava ve yol koşullarına uygun bir hızda sürmeniz tavsiye edilir.

SPORTİF VE KONFORLU SÜSPANSİYON

43 mm ters KYB çatalı, hem sıkıştırma hem de geri tepmede yay ön yükü ve hidrolik frenin tam olarak ayarlanmasıyla övünerek sürüşü sportif ve konforlu hale getirir. Bağlantılı arka süspansiyon, sırasıyla ayarlanabilir yay ön yüküne ve hidrolik frene sahiptir ve motosikleti çevik ve dengeli tutmak için yol yüzeyinin eğilimini iyi takip eder.

Süspansiyon kalibrasyonu uzun süredir test edilmiştir ve lastiklerin yapısındaki değişikliklere uyum sağlayacak ve mükemmel manevra kabiliyeti ve daha iyi viraj alma sağlayacak şekilde ayarlanmıştır.

İlgili Yazılar

1 Yorum

İşte motorun lideri budur be, bana daha iyisi dünyada yok

Yanıtlamak için giriş yapın

Başka Yazı Yok