14.3 C
İstanbul
Salı, Nisan 23, 2024

2023 Suzuki GSX-8S

2023 Suzuki GSX-8S

İtalya, Milano’daki  EICMA fuarında Suzuki  , 2023 Suzuki V-Strom 800DE (ve Macera varyantı) ve 2023 Suzuki GSX-8S olmak üzere iki yeni modele güç sağlayacak tamamen yeni 776cc DOHC paralel ikiz motoru tanıttı.

2023 Suzuki GSX-8S Paralel ikizler, orta boy çıplak motosiklet kategorisine son zamanlarda hakim oldu.

Sadelik, kullanım kolaylığı ve üretim maliyeti, yongaları konfigürasyonun lehine topluyor, ancak Suzuki, günümüzün orta sıklet sınıfına rakip olmak için uzun süredir V-twin tabanlı SV650’ye bağlı kaldı. Suzuki, EICMA 2022’de paralel ikiz motorlu GSX-8S‘yi sunarken, 2023’te tüm bunlar değişiyor.

Yeni naked-çıplak, sıfırdan inşa edilmiş 776cc ikiz model kullanıyor. Modern görüntü, 84,0 mm iç çap, 70 mm strok ve 12,8:1 sıkıştırma oranı sunuyor. Kategori rakiplerinin çoğu gibi, GSX-8S de bir V-ikizinin güç darbelerini ve karakterini taklit eden 270 derecelik bir kranktan yararlanır.

Suzuki , ABD modeli için beygir gücü veya tork rakamları oluşturmaz, ancak Avrupa’daki muadili, 81,7 beygir gücü (8,500 rpm’de) ve 57,5 ​​lb-ft tork (6,800 rpm’de) olduğunu iddia ediyor.

Şasinin gergin bir üyesi olarak, torklu ikiz, Suzuki’nin çelik bir alt şasi ve bir alüminyum salıncak koluyla eşleştirdiği çelik bir omurga çerçevesinden sarkar. Ters çevrilmiş KYB çatalı çevik kullanıma öncelik verirken, bağlantı tipi KYB monoshock hem konfor hem de hissi destekler.

Dunlop’un Roadsport 2 kauçuğu, 17 inç jantları sararak tüm koşul ve koşulları mükemmel kavrama ve uzun sırt ömrü ile karşılar. İkiz 310 mm disklerle eşleştirilmiş çift dört pistonlu radyal monteli ön kaliperlere ve 240 mm arka rotoru ısıran iki kap bir bağlayıcıya sahip bir Nissin fren sistemi, 445 kiloluk çıplak motosikleti durdurur.

Suzuki Akıllı Sürüş Sistemi, bu yetkin şasiyi bir dizi elektronik yardımcıyla tamamlıyor.

Üç sürüş modu (A, B ve C) Aktif, Temel ve Konfor gaz kelebeği tepkileri verirken, çok seviyeli çekiş kontrolü, çift yönlü hızlı vites değiştirici ve Suzuki’nin debriyaj destek sistemi performans odaklı sürücülere hitap ediyor.

Kullanıcılar, GSX-8S’nin beş inçlik tam renkli TFT paneli aracılığıyla tüm elektronik ayarları yapabilir. Aydınlatma koşullarına uyum sağlayan Gündüz ve Gece modları ve yeni ekranı çerçeveleyen LED göstergeler ile sürücüler bir bakışta verileri kolayca toplayabilir.

Suzuki, 2023 GSX-8S’i Pearl Cosmic Blue, Pearl Tech White ve Metallic Matte Black/Cam Sparkle Black renk şemalarında sunacak. Firma henüz modelin MSRP’sini açıklamadı, ancak yeni yarışmacının bu cephede agresif kalmasını bekliyoruz.

2023 Suzuki GSX-8S

Teknik Detaylar

Tamamen yeni GSX-8S, markayı geleceğe taşımaya hazır heyecan verici yeni nesil Suzuki motosikletleri için bir trend belirleyen tamamen modern bir sokak dövüşçüsü tasarımıdır.

Yeni, kompakt 776cc paralel ikiz motor, güçlü tork üretimi için 270 derecelik bir ateşleme sırası kullanır ve sorunsuz çalışma için Suzuki’nin özel Çapraz Dengeleyici sistemi ile donatılmıştır.

Suzuki Debriyaj Yardım Sistemi (SCAS) vites değiştirmeyi ve motor frenini yumuşatırken, Çift Yönlü Hızlı Vites Değiştirme sistemi ile vites değiştirmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Yüksek kaliteli KYB süspansiyon kontrollü yol tutuşu sağlarken ABS donanımlı** NISSIN radyal monteli çift, yüzer fren rotorlu 4 pistonlu fren kaliperleri kontrollü durma gücü sağlar.

GSX-8S, üç modlu Suzuki Sürüş Modu Seçici ve dört modlu Gelişmiş Çekiş Kontrol Sistemi* ile popüler Kolay Başlatma ve Düşük RPM Destek sistemlerine sahip Suzuki Akıllı Sürüş Sistemini (SIRS) kullanır.

Suzuki’nin Pearl Cosmic Blue, Pearl Tech White veya Metallic Matte Black No. 2 / Glass Sparkle Black boya şeması arasından seçim yapın – her biri sporun en yeni spor motosikletini tanımlamaya yardımcı olan benzersiz logolara sahiptir.

*Çekiş Kontrol Sistemi, sürücünün gaz kelebeği kontrolünün yerini tutmaz. Sürücü bir dönüşe girdiğinde ve/veya fren uyguladığında aşırı hız nedeniyle çekiş kaybını önleyemez. Ön tekerleğin yol tutuşunu kaybetmesini de engelleyemez.

**Islak, gevşek veya bozuk yollar gibi yol yüzeyi koşullarına bağlı olarak, ABS donanımlı bir araç için fren mesafesi, ABS’li olmayan bir araçtan daha uzun olabilir. ABS, viraj alırken frenlemenin neden olduğu tekerlek patinajını önleyemez. Lütfen dikkatli sürün ve ABS’ye aşırı güvenmeyin.

Motor Özellikleri

eni tasarım 776cc paralel-ikiz DOHC motor, düşük RPM’den sorunsuz kontrol edilebilir tork açısından zengin gücün mükemmel bir dengesini sunar ve en yüksek güç çıkışına kadar serbestçe devir yapar.

270 derecelik krank mili konfigürasyonu, SV650 modellerinde kullanılan 90 derecelik V-ikiz motorun sağladığına benzer ancak daha güçlü bir deneyim sağlar.

Motorun güç darbelerinin aralıklı yapısı, çekişi artırır ve son derece düşük hızlarda güçlü güç çıkışına katkıda bulunur, bu da GSX-8S’nin yavaş trafikte veya dar köşelerde manevra yapmayı kolaylaştırır.

Suzuki tarafından patenti alınan ve ilk kez bir üretim motosikletinde kullanılan Suzuki Çapraz Dengeleyici teknolojisi, sorunsuz çalışma sağlayan kompakt, hafif bir tasarım oluşturmaya yardımcı olur.

Pistonlar, gücü en üst düzeye çıkarmak ve ağırlığı en aza indirmek için FEM (Sonsuz Eleman Yöntemi) analizi kullanılarak geliştirildi.

Alüminyum döküm silindirlerin içindeki 84 mm silindir delikleri, Suzuki’nin SCEM işlemi kullanılarak kaplanmıştır. Başlangıçta yarış için geliştirilen ve pistte kendini kanıtlamış olan SCEM silindiri daha iyi ısı dağılımını destekler, sürtünmeyi azaltır ve pistonların segmanlarında tutarlı bir aşınmaya dayanıklı conta sağlar.

Çift, bağlantılı 42 mm elektronik gaz kelebeği gövdeleri, sürücünün gaz kelebeği çalışmasına otantik bir yanıt ve his sağlamak için yeni yapılandırılmış bir Hızlandırıcı Konum Sensörü (APS) kullanır.

GSX-S8, daha iyi yanma verimliliği ve daha düşük yakıt tüketimi için yakıt atomizasyonunu en üst düzeye çıkaran iki adet 10 delikli, uzun burunlu, 49 PSI (343kpa) yüksek basınçlı besleme yakıt enjektörüne sahiptir.

6.0L hava filtresi kutusu şekli ve emme borusu uzunlukları, en yüksek güç çıkışını ve düşük motor devrinde güçlü tork üretimini en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olmak için bilgisayar destekli tasarım kullanılarak oluşturulmuştur. Koltuğun altına yerleştirilen hava kutusu boyutu ve şekli, GSX-S8’in ince şasisine katkıda bulunur.

GSX-8S, heyecan verici ve benzersiz bir egzoz sesi üreten yeni, ayırt edici kısa susturucu tasarımına sahiptir. Egzoz sisteminin çoğu, şasinin altında, yol tutuşu sağlayan optimal, merkezi bir konumda bulunur.

  • Paslanmaz çelik 2’si 1 arada egzoz sistemi, orta borunun içinde dünya çapında emisyon standartlarını karşılamaya yardımcı olan yüksek akışlı, çift kademeli bir katalitik konvertör kullanır.
  • Orta borudan, egzoz, şasinin sağ tarafından hafifçe çıkıntı yapan yukarı doğru kıvrılmış bir uç kapağı olan kısa yeni bir susturucu tasarımına sahip bir şasi altı bölmesine akar.

Dijital ateşleme, kıvılcım gücünü ve yanma verimliliğini artıran iridyum tipi bujileri ateşleyerek daha yüksek güce, daha doğrusal gaz kelebeği tepkisine, daha kolay motor çalıştırmaya ve daha kararlı bir rölantiye katkıda bulunur. Bu kaliteli bileşenler ayrıca geleneksel bujilerden daha uzun süre dayanır.

Büyük kapasiteli bir radyatör, paralel ikizin güç çıkışını etkili bir şekilde soğutur. Termostatik olarak kontrol edilen bir soğutma fanı, soğutma sıvısı sıcaklıklarını düşük hızda dengelemeye yardımcı olur ve durur.

Eşsiz soğutma sistemi giriş kontrol termostat valfi, tutarlı motor sıcaklığının korunmasına yardımcı olur ve ısınma sırasında rölanti devrini yumuşatır. Bu, yanmayı stabilize etmeye yardımcı olur ve egzoz emisyonlarının azalmasına katkıda bulunur.

Hafif ve kompakt bir sıvı soğutmalı yağ soğutucusu (belirli GSX-R modellerinde kullanılanlar gibi) kullanılarak motordan ek ısı çıkarılır.

Motosikletler