12.9 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR, İnanılmaz Güç ve Konfor

2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR, İnanılmaz Güç ve Konfor ile gelecek. Küçük hacimli olmasına rağmen yeni motoru ve şasisiyle önceki modeline göre daha yüksek performans sunuyor. Sıvı soğutmalı, DOHC, 16 valfli, 399cc sıralı dört silindirli motor, 57,0 x 39,16 mm iç çap ve strok özelliğine sahiptir ve etkileyici güç ve güçlü torku bir araya getirir. Çap ve strok, etkileyici üst düzey güce katkıda bulunur. Yüksek özellikli bir ECU, Kawasaki Z H2’de bulunana benzer ve Kawasaki’nin en yeni elektroniklerinin kullanılmasına olanak tanır.

2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR, İnanılmaz Güç ve Konfor

Kısaca geçmişinden bahsedelim; 2018 yılında Kawasaki, Ninja 400’ün piyasaya sürülmesiyle giriş seviyesi spor motosikletinin hacmini 300 cc’den 400 cc’ye çıkararak kendisini Honda ve Yamaha’dan ayırdı. 2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR, Kawasaki ZXR-400R, Yamaha FZR400RR SP, Honda CBR400RR, Suzuki GSX-R400 ve Honda V-4 motorlu VFR400R (NC30) gibi motosikletlere gönderme yapıyor.

2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR, İnanılmaz Güç ve Konfor

2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR, İnanılmaz Güç ve Konfor

Yenilikler

  • YENİ Tamamen yeni 399cc sıvı soğutmalı, 4 zamanlı, sıralı dört silindirli motor
  • YENİ Dünya Superbike’tan ilham alan şasi tasarımı
  • YENİ Çift ön disk frenler
  • YENİ Yüksek performanslı süspansiyon
  • YENİ Kontrol ve konfor için ergonomi
  • YENİ Fierce Ninja ZX stili
  • YENİ 3” TFT renkli göstergeler ve devre modu
  • YENİ RIDEOLOGY THE APP aracılığıyla akıllı telefon bağlantısı
  • YENİ Tamamen LED aydınlatma
  • YENİ Entegre sürüş modları
  • YENİ Çift Yönlü Kawasaki Hızlı Vites Değiştirici (KQS)

2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR, İnanılmaz Güç ve Konfor

2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR, 399cc sıralı dört silindirli bir spor motosiklettir; Japon pazarının egzotik, son teknoloji ürünü 400cc spor motosikletlerle dolu olduğu 1980’li ve 90’lı yıllara gönderme yapan süper motosiklettir. Bu segmant, kısmen 400 cc ve altındaki motosikletleri daha büyük hacimli makinelere göre çok daha kolay ve daha ucuz hale getirilmesi için yapılmış.

2023 Kawasaki ZX-4RR ile şunu düşünüyor olmalı: Sigorta fiyatı daha az, gençlere supersport modeli daha çok sevdirecek, daha uygun fiyatlı ama güçlü bir model çıkartıp, piyasadaki üst segment modelleri ortamdan uzaklaştırmak.

2023 Kawasaki ZX-4RR, dört silindirli motora ek olarak radyal montajlı kaliperler, ayarlanabilir süspansiyon, destek ve kaydırmalı kavrama, TFT gösterge paneli ve Kawasaki’nin üst düzey spor motosikletlerinden türetilen elektronik sürücü yardımlarını kullanıyor. Bu dört küçük 57 mm’lik pistonun 16.000 devir/dakikada vızıldayarak hareket etmesi düşüncesi, en eski spor motosiklet meraklısını bile heyecanlandırmaya yetecektir.

2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR, fiyat

Ülkemizdeki fiyatı yaklaşık 400.000 TL civarında olacaktır.

2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR, hız

En yüksek hız 210km/h olarak ölçülmüştür.

2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR, yakıt tüketimi

Yakıt tüketimi 100km’de 3,2 litre’dir. Performans arttıkça yakı tüketimi artacaktır.

2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR, rakipler

Rakipleri arasında Yamaha FZR400RR SP, Honda CBR400RR, Suzuki GSX-R400 modelleri bulunuyor.

2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR, renkler

Renk olarak Kawasaki Yeşili olduğu söylendi, yani tek renk sunulmuş.

2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR, teknik özellikler

Kalbinde, Ninja 400’ün 399cc paralel Twin’inden iki silindir daha ekleyen yeni sıvı soğutmalı, DOHC 16 valfli 399cc inline-Four yer alıyor. Kawasaki’nin Ninja ZX supersport makinelerinden gelen girdilerle geliştirilen motorun kareden büyük bir iç çapı ve 57,0 x 39,2 mm stroku vardır ve etkileyici bir güç ve 11.000 rpm’de iddia edilen 26,5 lb-ft tork sağladığı söylenmektedir.

Motorda ince kum döküm giriş delikleri, büyük emme ve egzoz valfleri, hassas işlenmiş yanma odaları, dövme eksantrik milleri, dökme alüminyum pistonlar ve 12,3:1 sıkıştırma oranı bulunur, ancak yine de normal kurşunsuz yakıtla çalışır.

Güçlü, Sürücü Dostu Paralel İkiz Motor
Ninja 400’ün 399 cm3’lük motoru, performans ve kontrol edilebilirlik arasında bir denge sunar. Motor, önceki modele kıyasla tüm devirlerde daha yüksek performans ve iyi bir güç hissi sunuyor. Sorunsuz, öngörülebilir tepki, kontrol edilmesi kolay motor karakterine katkıda bulunur. Verimli tasarımı sayesinde kompakt ve hafif motor, 250cc motorlarla aynı boyuta sahiptir. Ama verimi bir kat daha güçlüdür.
Satış Fiyatı: 9.699$ – Ülkemizdeki fiyatı yaklaşık 400.000 TL civarında olacaktır.
Motor: DOHC, soğuk soğutmalı sıralı-4; 4 valf/sil.
Yer değiştirme: 399cc
Çap x Strok: 57,0×39,1 mm
Sıkıştırma oranı: 12.6:1
Şanzıman/Nihai Tahrik: 6 vitesli/zincir
İddia Edilen Beygir Gücü: Yok
İddia Edilen Tork: 26,5 lb.-ft. @ 11.000 dev/gün
Yakıt sistemi: 34 mm gaz kebeği gövdeli DFI
Açıklama: Terlik fonksiyonel destek
Motor Yönetimi/Ateşleme: TCBI dijital ilerlemeyle
Çerçeve: Çelik kafes
Ön ayar: 37 mm ters Showa SFF-BP Çatal, yay ön ayarı ayarlanabilir; 4,7 inç seyahat
Arka Süspansiyon: Showa BFRC Lite Şok, tamamen ayarlanabilir; 4,9 inç seyahat
Ön fren: Çift radyal montajlı, 4 pistonlu kaliperler, ABS’li 290 mm diskler
Arka fren: 1 pistonlu kaliper, 220 mm ABS’li disk
Tekerlekler, Ön/Arka: Dökme alüminyum
Lastikler, Ön/Arka: 120/70-17 / 160/60-17
Eğim/Trail: 23,5°/3,8 inç
Dingil mesafesi: 54,3 inç
Yerden Yükseklik: 5,3 inç
Koltuk Yüksekliği: 31,5 inç
Yakıt Kapasitesi: 4,0 gal.
İddia Edilen Islak Ağırlık: 415 lb.

2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR, Daha fazla detay

2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR,  Yüksek Kaliteli Panel – Kokpit
Ninja 400, bir tarafında uyarı lambalarıyla çevrelenmiş büyük bir analog takometre, diğer tarafında ise vites konumu göstergesi ve çok fonksiyonlu LCD ekranı bulunan sofistike bir kokpitle donatılmıştır.

2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR, Sınıfının En Büyük Fren Diski
ø310 mm (Ninja ZZR1400’de kullanılan disk boyutuyla aynı) ölçüsüyle Ninja 400’ün yarı yüzer ön diski kesin durdurma gücü sunar. Sağlam yeni ön fren ana silindiri etkisiz (rölanti) stroku ortadan kaldırmaya yardımcı olarak kontrol edilebilirliğe katkıda bulunurken, özenle seçilmiş fren hortumu boyutları ve malzemesi de fren temasına katkıda bulunur. Mevcut en kompakt ve hafif olan Nissin’in en yeni ABS ünitesine sahiptir.

2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR, Rahat, Sportif Sürüş Pozisyonu
Rahat sürücü üçgeni, çok çeşitli sürücü boyutlarına ve sürüş koşullarına uyum sağlar. Diğer bazı modellerle karşılaştırıldığında (biraz ekstrem sürüş konumu konforun duşına çıkmış), yükseltilmiş tutma kolu konumu ve ayağın hafifçe öne doğru ayaklık konumu, sürücüye motosikleti kontrol etme pozisyonu verirken aynı zamanda sürücü konforu da sunar.

2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR, Yere Kolay Erişim Sele
yüksekliği 785 mm iken hem selenin hem de motorun arka kısmının ince tasarımı, sürücülere ayaklarının yere ulaşması için engelsiz bir hat sağlar.

2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR,  Hafif Kafes Çerçeve
Ninja 400, tasarım açısından Ninja H2’ninkine benzer bir kafes çerçeveye sahiptir. Hafiflikle birlikte optimum sertliği sağlamak için Kawasaki’nin gelişmiş dinamik sertlik analizi kullanıldı. Motor sağlam bir şekilde monte edilmiştir ve gerilimli bir eleman olarak kullanılmaktadır. Çerçeve tasarımı motosikletin düşük boş kütlesine önemli ölçüde katkıda bulunur.

  • YENİ Tamamen yeni 399cc sıvı soğutmalı, 4 zamanlı, sıralı dört silindirli motor
  • YENİ Dünya Superbike’tan ilham alan şasi tasarımı
  • YENİ Çift ön disk frenler
  • YENİ Yüksek performanslı süspansiyon
  • YENİ Kontrol ve konfor için ergonomi
  • YENİ Fierce Ninja ZX stili
  • YENİ 3” TFT renkli göstergeler ve devre modu
  • YENİ RIDEOLOGY THE APP aracılığıyla akıllı telefon bağlantısı
  • YENİ Tamamen LED aydınlatma
  • YENİ Entegre sürüş modları
  • YENİ Çift Yönlü Kawasaki Hızlı Vites Değiştirici (KQS)
  • YÜKSEK DEVİRLİ SIRALI DÖRT SİLİNDİRLİ MOTOR
  • KAWASAKI HIZLI VİTES
  • DÜNYA SUPERBIKE’TAN İLHAM ALAN ŞASİ TASARIMI
  • YÜKSEK SINIF SÜSPANSİYON
  • MONOBLOK KALİPERLİ ÇİFT ÖN DİSK FREN
  • SPORTİF AMA KONFORLU SÜRÜŞ POZİSYONU
  • TFT RENKLİ GÖSTERGE
  • Yüksek performanslı süspansiyon
  • Destekli ve Kaymalı Debriyaj
  • Çift ön disk frenler
  • Entegre Sürüş Modları
  • Güç Modu Seçimi
  • Devre modlu TFT renkli göstergeler
  • RIDEOLOGY THE APP aracılığıyla Akıllı Telefon Bağlantısı
  • Tamamı LED aydınlatma
  • Özel Kawasaki Racing Team (KRT) renk ve grafikleri

Büyük 22,1 mm’lik giriş valfleri, mükemmel yüksek devir performansı için büyük miktarda hava akışı sağlayan 19 mm’lik egzoz valfleriyle tamamlanır. Üç oranlı valf yayları valflere uyum sağlar ve 2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR‘nin yüksek devir performansına katkıda bulunur. Dar bir valf açısı yanma verimliliğine yardımcı olmanın yanı sıra kompakt bir motor tasarımı sağlar. Yanma odaları, yüksek toleranslara göre hassas bir şekilde işlenmiştir; bu, Kawasaki’nin yüksek performanslı birinci sınıf modelleriyle sınırlı bir üretim tekniğidir.

Hafif dökme alüminyum pistonlar, hızlı tırmanan devirler için düşük ileri geri hareket ağırlığına katkıda bulunur. Piston etekleri dayanıklılığı artıran bir molibden kaplamaya sahiptir. Piston başları, 2023 Kawasaki Ninja ZX-4RR‘de bulunan 12,3:1 sıkıştırma oranına katkıda bulunan ve güçlü performans elde ederken normal benzin kullanımına izin verecek şekilde optimize edilen sıkıştırmayı geliştirecek şekilde tasarlanmıştır. Pistonun geniş deliği, daha fazla hava akışı için büyük emme ve egzoz valflerinin kullanımını kolaylaştırırken kısa stroku, yüksek devir performansına katkıda bulunur. Açık güverte tasarımına sahip alüminyum döküm silindir kullanılarak mükemmel ısı dağılımı ve düşük motor ağırlığı elde edilir.

GELİŞMİŞ MOTOR SOĞUTMA

Yüksek performans için tasarlanan Ninja ZX-4RR motoruyla Kawasaki mühendisleri, optimum performansa ulaşmak için motorun soğutma sistemine büyük önem verdi. Silindir kapağındaki su ceketleri dikkatlice tasarlanmıştır ve uzun erişimli bujiler, su ceketi ile daha fazla temas sağlayarak motorun vuruntusunu önlemeye yardımcı olur. Büyük, 30 sıralı radyatör, Ninja ZX-4RR’nin performans yeteneklerini karşılamak için verimli motor soğutması sağlar. Soğuk havayı motora yönlendirmek ve motor performansına büyük ölçüde katkıda bulunan ısı dağıtımını desteklemek için kaportaların içine yan hava kanalları yerleştirilmiştir. Radyatörün arkasında bulunan patentli radyatör fanı kapağı gibi yenilikçi Kawasaki teknolojisi, sıcak havayı yanlara ve sürücüden uzağa yönlendirerek sürücünün konforunu artırır.

RAM HAVA KANALI GİRİŞ SİSTEMİ

Ram Hava kanalı sistemi, Kawasaki’nin Ninja ZX modellerinin ticari marka özelliğidir. Doldurma verimliliğini artıran ve motor performansını artıran, merkezi olarak konumlandırılmış bir giriştir. Ninja H2’dekine benzer bir düzen izleyen Ram Hava kanalı, hava kutusuna giderken ön çatalın soluna yönlendirilir. Bu, yüksek verimli hava akışına sahip bir kanala katkıda bulunarak motosikletin ön kısmından serin, yüksek basınçlı havanın emilmesini sağlar. Artan basınç ve daha soğuk hava sayesinde motor performansı tüm devirlerde artar. Ayrıca tasarım, yağmurda sürüş sırasında suyun hava kutusuna girmesini önleme konusunda son derece etkilidir. 

Büyük Ram Hava kanalının içine, sürücü tarafından görülebilen ve Ninja ZX-4RR’nin yüksek performanslı görünümüne ve hissine katkıda bulunan “Ram Air” damgası eklenmiştir. Giriş hunileri, 60 mm ve 40 mm uzunluklardan oluşan bu silindirler verimli doluma katkıda bulunur ve düzgün güç dağıtımıyla düz bir tork eğrisi üretir. Aşağı çekişli emme, emme havasının silindire girmesi için daha kısa ve daha doğrudan bir yol oluşturarak silindir doldurma verimliliğini artırır ve özellikle yüksek devirde motor gücünü artırır.

EGZOZ

Ana borular ve toplayıcı boru düzeni Ninja ZX-6R’den ilham alınarak inşa edildi. Ortak borular başlıkları birbirine bağlayarak emisyon ve ses düzenlemelerini karşılarken güçlü bir güç çıkışına katkıda bulunur. Geleneksel tarzdaki uzun susturucu, Kawasaki sıralı dört silindirli motorda bulunanlardan farklı, net, açık saçık bir egzoz sesi üretir. Kolektör borusu, emisyonların karşılanmasını sağlamak için üçlü katalizörlere sahiptir ve konumları, geçmeli susturucunun eklenmesini kolaylaştırır.

ŞANZIMAN VE DEBRIYAJ

Yüksek performanslı 399cc motoru tamamlayan, tüm sürüş koşullarında parlayacak şekilde tasarlanmış, yumuşak vites değiştiren altı vitesli şanzımandır. Özellikle spor veya pist sürüşü sırasında virajlardan çıkışta hızlanan sürücüler için çok uygundur ve çift yönlü Kawasaki Hızlı Vites Değiştirme Sistemine (KQS) sahiptir. Kawasaki’nin yarış çabalarıyla geliştirilen Ninja ZX-4RR, standart bir debriyajda bulunmayan iki işlev sunan, iki tür kam (yardım kamı ve kayma kamı) kullanan bir Destekli ve Kaydırmalı Kavrama ile donatılmıştır. Motor normal devirde çalışırken, yardımcı kam işlevleri, debriyaj plakalarını sıkıştırmak için debriyaj göbeğini ve çalışma plakasını birlikte çekerek kendi kendine hizmet eden bir mekanizma görevi görür. Bu, toplam debriyaj yayı yükünün azaltılmasına olanak tanır ve debriyajı çalıştırırken debriyaj kolunun daha hafif çekilmesine neden olur. Aşırı motor freni meydana geldiğinde kaydırma kamı devreye girerek debriyaj göbeğini ve çalışma plakasını birbirinden ayırmaya zorlar. Bu, arka torku azaltmak ve arka lastiğin zıplamasını veya kaymasını önlemeye yardımcı olmak için debriyaj plakaları üzerindeki baskıyı azaltır.

ELEKTRONİK

KAWASAKI ÇEKİŞ KONTROLÜ (KTRC)

Kawasaki’nin gelişmiş KTRC sistemi, düşük çekişli yüzeyleri güvenle aşmak için belirli koşullar altında hem gelişmiş spor sürüş performansı hem de gönül rahatlığı sağlar. Üç seçilebilir mod, çekişi ve ileri sürüşü korumaya yardımcı olmanın yanı sıra sürüş durumuna ve sürücünün tercihine uyum sağlamak için yakıtı ve ateşlemeyi kesen giderek daha yüksek düzeyde müdahale sunar. Sistem, doğru bir gerçek zamanlı resim elde etmek ve buna göre uyum sağlamak için bir dizi parametre kullanır. Mod 1 en az müdahaleci olanıdır ve spor sürüş göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır, Mod 2 müdahalesi daha erken gerçekleşir ve spor sürüş desteği ile sürücü güveni arasında bir denge sunar ve Mod 3, düşük çekiş koşullarında gezinmek için en müdahalecidir. Üç moda ek olarak sürücü sistemi KAPALI konuma getirmeyi seçebilir.

GÜÇ MODLARI

Güç Modları, sürücülere sürüş koşullarına veya tercihlerine uyacak şekilde kolayca seçilebilen motor gücü dağıtımı seçeneği sunar. Tam Güç moduna ek olarak, maksimum gücün sınırlandırıldığı ve gaz tepkisinin daha yumuşak olduğu bir (Düşük) alternatif mod sağlanır.

ENTEGRE SÜRÜŞ MODLARI

KTRC ve Güç Modunu birbirine bağlayan her şey dahil modlar, sürücülerin çekiş kontrolünü ve güç dağıtımını belirli bir sürüş durumuna uyacak şekilde kolayca ayarlamasına olanak tanır. Sürücüler üç ayar (Spor, Yol, Yağmur) veya manuel ayar (Rider) arasından seçim yapabilir. Manuel Rider modunda sistemlerin her biri bağımsız olarak ayarlanabilir.

KAWASAKI HIZLI VİTES (KQS)

Etkileyici yüksek performans özelliklerine ek olarak Ninja ZX-4RR, çift yönlü KQS ile donatılmıştır. KQS, debriyajı kullanmaya gerek kalmadan ultra hızlı vites yükseltme ve vites küçültme işlemlerine olanak tanır, bu da daha keyifli bir deneyim ve daha hızlı tur süreleri sağlar. Daha etkili spor sürüşü için tasarlanan KQS, motor devrinin 2.500 d/dk’nın üzerinde olduğu durumlarda caddede de kullanılabilir.

TFT RENKLİ GÖSTERGE

4,3 inçlik tamamen dijital TFT renkli gösterge sistemi, kokpite yüksek teknolojili, kaliteli bir görünüm kazandırıyor ve tur zamanlamasına izin veren ve pistle ilgili bilgileri daha belirgin ve görüntülemesi daha kolay bir düzende gösteren bir Devre Moduna sahip. Yüksek kaliteli renkli LCD ekran, yüksek seviyede görünürlük sağlayan TFT (ince film geçiş) teknolojisine sahiptir. Seçilebilir arka plan ve metin renkleri, aydınlık veya karanlık koşullara uyacak şekilde seçilebilir ve ekran parlaklığı, mevcut ışığa uyacak şekilde otomatik olarak beş seviye arasında geçiş yapar.

Ekran işlevleri arasında dijital hız göstergesi, dijital çubuk tarzı takometre, vites konumu göstergesi, vites değiştirme göstergesi (takometre yanıp söner), yakıt göstergesi, kilometre sayacı, ikili kilometre sayacı, mevcut ve ortalama yakıt tüketimi, kalan menzil, ortalama hız, sürüş süresi, soğutma suyu sıcaklığı bulunur , saat, akü voltajı, tur sayacı (yalnızca Devre Modu), Kawasaki servis hatırlatıcısı, yağ değişimi hatırlatıcısı, entegre sürüş modu, KTRC ve güç modu göstergeleri, akıllı telefon çağrı ve e-posta bildirimleri, Bluetooth göstergesi, ekonomik sürüş göstergesi ve KQS göstergesi.

Pist günlerinde kullanım için devre modu değiştirilebilir ve pist sürüşüyle ​​ilgili bilgileri daha görünür hale getirmek için ekran değiştirilir. Bu, sürüş sırasında kolayca hazır olunabilmesi için tur süresinin büyük metinle ortada gösterilmesini de içerir. Vites konumu ve takometre ekranı da 10.000 rpm’nin üzerindeyken üst kısımda daha görünür hale geliyor ve sürücülere pistte daha hızlı tur süreleri elde etmek için çalışırken ihtiyaç duydukları bilgileri net bir şekilde görmelerini sağlıyor.

RIDEOLOJİ UYGULAMASI

Gösterge panelindeki yerleşik Bluetooth teknolojisi, sürücülerin motosikletlerine kablosuz olarak bağlanmasını sağlar. RIDEOLOGY THE APP* kullanılarak gelişmiş bir motosiklet deneyimine katkıda bulunacak şekilde bir dizi gösterge fonksiyonuna erişilebilir, kaydedilebilir ve incelenebilir. Aşağıdaki bilgiler görüntülenebilir:

  1. Araç Bilgisi – Yakıt göstergesi, kilometre sayacı, bakım programı ve daha fazlası gibi bilgiler akıllı telefon aracılığıyla görüntülenebilir
  2. Sürüş Günlüğü – GPS rota bilgilerinin yanı sıra araç çalışma bilgileri akıllı telefon aracılığıyla kaydedilebilir ve görüntülenebilir
  3. Cep Telefonu Bildirimleri – Akıllı telefona bir çağrı veya e-posta geldiğinde bu durum gösterge ekranında gösterilir
  4. Ayarlama / Genel Ayarlar – Tercih edilen birimler, tarih, tarih formatı ve daha fazlası gibi genel gösterge ekranı ayarları akıllı telefon aracılığıyla ayarlanabilir

Uygulama motosikletten uzaktayken de kullanılabilir. Sürüş sırasında (uygulama AÇIK durumdayken), bisiklet ve akıllı telefon her zaman birbirine bağlıdır ve sürüş günlüğü verileri uygulama tarafından kaydedilmektedir. Sürüşünüzün ardından en son sürüş bilgileri uygulama tarafından saklanır ve akıllı telefonunuzda görüntülenebilir. Motor kapalıyken veya menzil dışındayken uygulama aracılığıyla yapılan herhangi bir değişiklik, uygulama AÇIK durumdayken kontak açıldığında ve akıllı telefon menzile girdiğinde uygulanacaktır.

ŞASİ

Ninja ZX-4RR şehir içinde sürüş yaparken hafif manevra kabiliyeti sağlar, ancak üst düzey süper spor karakteri, arka yollarda veya yarış pistinde spor sürüşü yaparken parlar. Doğrudan Kawasaki Yarış Takımının (KRT) FIM Dünya Superbike Şampiyonası’ndaki çalışmalarından elde edilen geri bildirimlerden yararlanan Kawasaki mühendisleri, mükemmel sağlamlık dengesi elde etmek için ana şasi bileşenlerini dikkatle seçti. Yüksek gerilimli çelikten oluşturulan kafes çerçevesi, salınım kolu pivot bölümüyle birlikte çeşitli boru çapı kalınlıklarına sahiptir. Gerekli güç ve şasi esnekliği dengesini sağlamak için Kawasaki’nin gelişmiş dinamik sağlamlık analizi kullanıldı.

Ağırlık merkezi konumu, salınım kolu pivot konumu, motor ekseni konumları ve tekerlek açısı gibi temel şasi boyutları, Kawasaki’nin World Superbike Ninja ZX-10RR’sinden ilham alınarak World Superbike şasi tasarımını 400cc sınıfına getirdi. Uzun tarzdaki salınım kolu, yüksek gerilimli çelikten yapılmıştır ve motosikletin ön-arka ağırlık dağılımının, çevik kullanım ve dengeli şasi davranışı arasında mükemmel bir denge sağlayacak şekilde ayarlanmasına olanak tanır. Salınım kolunun sağ tarafındaki kemer tasarımı, gerekli sertlik ve esneklik dengesini sağlayarak susturucunun mümkün olduğunca merkezi bir şekilde konumlandırılmasını sağlarken Ninja ZX-4RR’nin şık, sportif görünümüne katkıda bulunur.

SÜSPANSİYON

Şasinin optimum sağlamlık dengesini tamamlamak için Ninja ZX-4RR’nin ön ucu, Showa’nın SFF-BP (Ayrı Fonksiyonlu Çatal – Büyük Piston) teknolojisine sahip 37 mm ters ön çatalla destekleniyor. Bu gelişmiş çatal, hem yarış pisti performansı hem de günlük kullanım kolaylığı sunar. Teknoloji Ninja ZX-6R’dekine benzer, yaylanma hızı ve sönümleme özellikleri ise Ninja ZX-4RR için özel olarak geliştirildi. Ön çatal, frenleme sırasında mükemmel dengeye katkıda bulunan, strokun ilk kısmında yumuşak bir hareket sağlar. SFF-BP çatalında, kartuş tipi çatalda kullanılandan çok daha büyük olan geniş çaplı bir sönümleme pistonu kullanılır. Bu, çatalın içindeki yağın çok daha geniş bir yüzey alanına etki etmesine ve aynı sönümleme kuvvetini sağlarken sönümleme basıncının azaltılmasına olanak tanır. Sönümleme basıncını azaltarak kayar borunun daha düzgün hareket etmesini sağlar, bu da özellikle strokun başlangıç ​​kısmında fark edilir. Bu tasarım, çatal sıkışmaya başladığında daha fazla kontrol sağlar ve hız azaltıldığında Ninja ZX-4RR’nin ağırlığı ileri doğru kayarken yumuşak bir geçiş sağlar, viraj girişinde daha fazla şasi stabilitesi ve frenleme sırasında daha dengeli bir his sunar. Çatal ayarları şehirden yarış pistine kadar çok çeşitli sürüş koşullarına uyum sağlayacak şekilde tasarlandı. Yay ön yükü ayarlanabilir ve sürücünün tercihine göre uyarlanabilir; bu, 400cc sınıfında ayarlanabilir SFF-BP’nin ilk kullanımıdır. Bu tasarım, çatal sıkışmaya başladığında daha fazla kontrol sağlar ve hız azaltıldığında Ninja ZX-4RR’nin ağırlığı ileri doğru kayarken yumuşak bir geçiş sağlar, viraj girişinde daha fazla şasi stabilitesi ve frenleme sırasında daha dengeli bir his sunar. Çatal ayarları şehirden yarış pistine kadar çok çeşitli sürüş koşullarına uyum sağlayacak şekilde tasarlandı. Yay ön yükü ayarlanabilir ve sürücünün tercihine göre uyarlanabilir; bu, 400cc sınıfında ayarlanabilir SFF-BP’nin ilk kullanımıdır. Bu tasarım, çatal sıkışmaya başladığında daha fazla kontrol sağlar ve hız azaltıldığında Ninja ZX-4RR’nin ağırlığı ileri doğru kayarken yumuşak bir geçiş sağlar, viraj girişinde daha fazla şasi stabilitesi ve frenleme sırasında daha dengeli bir his sunar. Çatal ayarları şehirden yarış pistine kadar çok çeşitli sürüş koşullarına uyum sağlayacak şekilde tasarlandı. Yay ön yükü ayarlanabilir ve sürücünün tercihine göre uyarlanabilir; bu, 400cc sınıfında ayarlanabilir SFF-BP’nin ilk kullanımıdır.

Ninja ZX-4RR’nin arka kısmında Showa BFRC (Dengesiz Arka Yastık) Lite amortisöre monte edilmiş yatay arka bağlantılı arka süspansiyon bulunuyor. Şok Ninja ZX-10R’de bulunan şoka benzer ve Ninja ZX-4RR için özel olarak ayarlandı. Strokun başlangıcındaki mükemmel hareketi, günlük sürüşte konforun yanı sıra pistte sürüş sırasında dik bir his sağlarken, doğrusal sönümleme özellikleri sürücüye geniş bir alanda dengeli, sağlam bir his ve gönül rahatlığı sağlar. çeşitli durumlar. Ek olarak ayarlanabilir sıkıştırma ve geri tepme sönümlemesinin yanı sıra ayarlanabilir yay ön yükü de sunar; böylece sürücüler arka ucu sürüş tercihlerine uyacak şekilde ince ayar yapabilirler. Yatay arka bağlantılı arka süspansiyon, şok ünitesini ve bağlantıyı salınım kolunun üzerinde, motor ve egzoz ısısından uzakta konumlandırır.

 

TEKERLEKLER VE FRENLER

Güçlü Ninja ZX-4RR’yi durdurmak için, bir çift 290 mm’lik yarı yüzer ön disk, ön taraftaki durdurma görevlerini üstleniyor ve 4 pistonlu radyal montajlı monoblok kaliperler tarafından tutuluyor. Kaliperler, üst pistonu 32 mm ve alt pistonu 30 mm olan farklı çaplı pistonlara sahiptir. İlave durdurma gücü için ikili ön diskler seçilmiştir ve monoblok kaliperler sağlam bir ilk temas elde edilmesine yardımcı olur. Fren balatası seçimi hem fren kuvvetine hem de frenlemenin kontrol edilebilirliğine katkıda bulunur.

Arkada 220 mm’lik bir disk, 38 mm’lik bir pistonla çalıştırılan tek pistonlu bir kaliper ile yavaşlatılır. Ana silindir, kaliper, fren pedalı ve fren balatası malzemesi, durdurma gücü ve kontrol arasında bir denge sağlayacak şekilde dikkatle seçildi. ABS ile donatılmış Ninja ZX-4RR, Nissin’in hassas kontrol sağlamak üzere özel olarak geliştirilmiş en yeni ABS kontrol ünitesine sahiptir ve mevcut en kompakt ve hafif ünitedir.

Şık yıldız desenli beş kollu tekerlekler motosikletin genel hafifliğine katkıda bulunur ve yüksek sağlamlıkları yol tutuşunu artırır. Tekerlekler ayrıca motosikletin hafif ve çevik görünümüne de katkıda bulunur. Dunlop Sportmax GPR-300 radyal lastikler öne ve arkaya monte edilerek hem ıslak hem de kuru koşullarda yüksek kavrama sunar ve çevik yol tutuşuna ve mükemmel sürüş konforuna katkıda bulunur. Önde 120/70ZR17 lastik kullanılmış, arkada ise 16-/60ZR17 lastik kullanılmıştır.

Motosikletler

QJ Motor LTR 125

1 Yorum