Ana Sayfa Haber 2023 Honda Forza 125 Teknik Özellikler

2023 Honda Forza 125 Teknik Özellikler

6
32
2023-Honda-Forza-125

2023 Honda Forza 125 Teknik Özellikler

Hem stil hem de aerodinamik verimlilik için yeni şekillendirilmiş – doğrudan ailenin amiral gemisi Forza 750‘den gelen tasarım etkisi – Forza 125’in zarif, rafine ön kaplaması, enerjik bir sportiflik ve birinci sınıf çekicilik izlenimi yaratıyor. Forza 750’deki farlardan ilham alan yeni farlar, kusursuz çekiciliğin altını çizen temiz ve basit tasarım çizgileriyle kusursuz Forza yüzünün önemli bir bölümünü oluşturuyor.

Gidon genişliği 750 mm kalır ve ayna yüksekliği 1125 mm’dir – sıkışık şehir sokaklarında kaymak için mükemmel boyutlara sahip. Koltuk yüksekliği 780 mm olarak ayarlanmıştır; iki kişi için bolca yer var ve sürüş pozisyonu sürücüyü güvenli bir şekilde kaplıyor. Tüm aydınlatma LED’dir.

2023-Honda-Forza-125

Elektrikli ekran (sol gidondaki bir anahtarla kontrol edilir) 180 mm’ye kadar ayarlanır. Sürücünün kafasının etrafına ve üzerinden hava akışı ile rüzgar koruması sağlamak ve rüzgar gürültüsünü azaltmak için tasarlanmıştır. Yüksek hızlarda ve uzun mesafelerde stabilite ve konfor, ekranı alçaltarak anında şehirde daha büyük bir özgürlük duygusuyla değiştirilebilir. Daha yüksek hızlarda konfor için daha büyük bir ön hava kanalı, sürücünün önündeki negatif basıncı yöneterek rüzgarın sürücüyü geri itmesinin doğal etkisini azaltır.

Koltuğun altına iki adet tam full-yüz kaskı saklanabilir ve ayrıca saklama alanını bir kask ve/veya yağmurluk ve A4 boyutlu çantaları barındıracak şekilde bölmek de mümkündür. Ön sol iç kaporta cebi kilitlenebilir ve iç alanı, sürücünün örneğin bir telefon ve su şişesini tutması için düzenlenebilir ve ayrıca bir USB Type-C soketi de entegre eder.

Forza 125’in Akıllı Anahtarı – ana kontak anahtarı düğmesini ve bölme kilidini kontrol etmenin yanı sıra – isteğe bağlı 45L Akıllı üst kutuyu da yönetir. Akıllı Anahtar sürücünün cebindeyken kutunun kilidi açılır ve sürücü uzaklaştığında otomatik olarak kilitlenir. Anahtardan da kilitlenebilir. Kutunun iç hacmini korumak için aktüatör mekanizması makinenin arka gövdesinde bulunur.

Yeniden tasarlanan yeni enstrümanlar, 3 mod arasında geçiş yapabilen dijital bir ekranı çevreleyen analog hız göstergesi ve devir sayacı sunar: 1) kilometre sayacı, kalan menzil ve mevcut mpg, 2) kilometre sayacı, ortalama mpg ve zamanlayıcı ve 3) ortam sıcaklığı termometresi ve pil sensörü.

Biniş takımı

  • Çelik çerçeve, 33 mm teleskopik çatal ve ayarlanabilir yay ön yüklü stereo amortisörler.
  • Sadece 164 kg ağırlık, çevik ve kullanıcı dostu.
  • Alüminyum döküm jantlar, ön ve arka disk frenler, ABS

Boru şeklindeki çelik çerçevenin yapısal sağlamlığı ve gücü, akla gelebilecek tüm yol koşullarına hakim olacak şekilde tasarlanmıştır. İki amortisör, tek parça alüminyum döner kol ve 5 kademeli ayarlanabilen yay ön yüklü 33 mm teleskopik çatal ile arka bölümü yastıklar.

Forza 125’in sadece 164 kg’lık ağırlığı, kullanımı kolay ve güvenli (özellikle yoğun şehir trafiğinde yürüme hızında) ve park etmeyi kolaylaştırır. 1.505 mm’lik dingil mesafesi, sürüş dengesi sağlar. 26,5° direksiyon açısı açısına ve 89 mm iz genişliğine sahip şasi geometrisi, çevik yol tutuşunu destekler.

Ofset silindir, piston ve delik arasındaki temastan kaynaklanan sürtünmeyi azaltarak yanma enerjisini krank miline verimli bir şekilde iletir. Küçük yüzey uzantılarına sahip ‘dikenli’ bir dökme demir manşon, iç delik çapındaki herhangi bir bozulmayı kontrol altında tutar. Bu tasarım, piston segmanındaki gerilimi azaltarak sürtünmeyi azaltır.

Sağ taraftaki karterin dışına entegre edilmiş yüksek verimli bir radyatör, sürtünme kayıplarını azaltan ve sürtünmeyi azaltan küçük, hafif bir fan kullanır. Şanzıman ünitesi içindeki yuvarlanma direnci, tümü ayrı ayrı aldıkları yüklerle başa çıkmak için tasarlanmış üç düşük sürtünmeli ana yatak kullanılarak azaltılır. Tahrik kasnağı, hava direncini azaltan bir kanat tasarımına sahiptir ve takipçi kasnak, tahrik kayışı üzerindeki basıncı azaltarak iletim kayıplarını azaltır.

Elektronik olarak kontrol edilen, fırçasız ACG marş motoru, marş motoru ve alternatör olarak hizmet veren, doğrudan krank milinin ucuna monte edilmiş entegre bir bileşendir. Motoru doğrudan döndürür, dişli geçişinden veya birbirine geçmeden kaynaklanan herhangi bir gürültüyü ortadan kaldırır.

Rölantide Durma, Forza sabitken rölantide üç saniye sonra motoru otomatik olarak durdurur ve gaz kelebeği büküldüğünde anında fren uygular ve yeniden başlatır. ACG ve krankı hava girişinden önceki konumuna döndüren geri dönüş sistemi ve kompresyondan kaynaklanan marş direncini ortadan kaldıran bir dekompresyon mekanizması sayesinde kullanımda sorunsuzdur. Pil şarjını ‘okuma’ işlevine sahiptir ve aşırı boşalmayı önlemek için kendini kapatır. Pil, uzun ömürlü bir YTZ8V ünitesidir.

Forza 125’in orijinal amaçlarından biri, ortalama bir kullanıcı için yakıt istasyonuna seyahatin haftada sadece bir kez gerçekleşmesi ve motorun yaklaşık 41,7km/l (WMTC) yakıt verimliliği sayesinde 500km’ye yakın bir depo menzilinin mümkün olmasıdır. modu) ve 11.7 litrelik depo.

Islak koşullarda sürücünün güvenini artıran ek bir teknoloji, arka tekerlek çekişini ustaca yönetmek için arka planda çalışan Honda Seçilebilir Tork Kontrolü’nün (HSTC) dahil edilmesidir. HSTC patinajı etkin bir şekilde azaltırken ön panelde bir ‘T’ göstergesi yanıp söner ve sistem tamamen kapatılabilir.

Şasi

  • Çelik çerçeve, 33 mm teleskopik çatallar ve önyükleme ayarlı ikiz şoklar
  • Yalnızca 164 kg’lık ıslak ağırlık, çevikliğe ve kullanım kolaylığına yardımcı olur
  • Alüminyum döküm jantlar, ön ve arka disk frenler, standart olarak ABS takılı

Forza 125’in şasisini destekleyen boru şeklindeki çelik çerçeve, karşılaşacağı çok çeşitli sürüş koşulları için gerekli sağlamlığı ve gücü sağlar. Sağlam 33 mm teleskopik çatallar, 5 kademeli yay ön yükü ile ayarlanabilen ikiz arka amortisörlerle eşleştirilmiştir – 1 parçalı alüminyum salıncak ile çalışır.

Forza 125’in sadece 164 kg’lık hafif ağırlığı, yürüme hızlarında yönetmeyi ve park etmeyi kolaylaştırır. 1.505 mm dingil mesafesi denge sağlar; direksiyon geometrisi – 26,5° eğim ve 89 mm iz – çevik direksiyon sağlar.

Dökme alüminyum 15 inç ön tekerlek 120/70-15 lastikle, 14 inç arka tekerlek 140/70-14 lastikle donatılmıştır ve maksimum çekiş ve sürüş konforu sunar. Büyük bir 256 mm tek disk, kaygan yüzeylerde ekstra fren kontrolü için ABS’nin avantajıyla, 240 mm’lik bir arkaya eşleştirilmiş, önde durma görevlerini yerine getirir.

Aksesuarlar

Forza 125 için bir dizi Orijinal Honda Aksesuarları mevcuttur. Bunlar şunları içerir:

  • Renk uyumlu 45 litrelik Akıllı üst kutu
  • Renk uyumlu 35 litrelik üst kutu
  • Arka taşıyıcı raf (doğrudan montaj)
  • İç çantalar
  • Özel konfor koltuk
  • Isıtmalı kulplar
  • Paslanmaz çelik zemin panelleri
  • Dış mekan örtüsü
  • U-Kilit
MOTOR
Tip Sıvı soğutmalı, SOHC, 4 zamanlı, tek silindirli, 5 valfli, Euro XNUMX
Kapasite 125 cm3
Bore x Stroke 53,5 x 55,5 mm
sıkıştırma 11,5:1
Maksimum güç 8.750 RPM’de 15 PS (10,7 kW)
Maks. tork 6.500 rpm’de 12,3 Nm
Motor yağı miktarı 0,9 litre
Ayakta gürültü 81 dB(A)
CO2  Emisyonları _ 54 gr / km
YAKIT SİSTEMİ
karışım hazırlama PGM-FI benzin enjeksiyonu
tank kapasitesi 11,7 litre
Tüketim** 100 km’de 2,4 litre (litre başına 41,7 km)
ELEKTRİK
marş elektrikli marş
pil 12 volt / 7Ah
SÜRMEK
Debriyaj santrifüj debriyaj
Vites Sonsuz değişken otomatik ve V-Matic kayış tahriki
İNİŞ TAKIMI
çerçeve çelik kiriş çerçevesi
Boyutlar (UxGxY) 2.145 x 754 x 1.350 mm
dingil açıklığı 1.505 mm
Direksiyon başı açısı 26.5°
takip eden 89 mm
koltuk yüksekliği 780 mm
yerden yükseklik 141 mm
dönen daire 2,3 metre
Dolu depo ile ağırlık Çatıda 164 kg!
TEKERLEK SÜSPANSİYON
Ön Tekeriniz. 33 mm teleskopik çatal
arka İki amortisör
BİSİKLETLER
Ön / arka jantlar Dökme alüminyum
Ön lastik 120 / 70-15 56P
Arka lastik 140/70-14 68P
FRENLER
Ön Tekeriniz. Disk fren, 256 mm Ø
arka Disk fren, 240mm Ø
AYDINLATMA SİSTEMİ
farlar var
Stop lambası var

6 YORUMLAR

  1. Amirim, müdürüm, adminim bi öneri yahu, buna önceden yorum yaptım, kimse birşey dememiş. Alırsam servisinde sıkıntı çekermiyim. Bolu tarafında servis var mı, veya ustası var mı, garantisi kaç km veya yıl gibi bilgiler bak basit şeyler istiyorum, zor değil. Alacağım arkadaşlar bi yardım ya.

    • Adminin işi bu değil, kendin bakacaksın biraderim. serviste sıkıntısı yok honda makina alıyorsun birader, önceki arkadaş yazmış sandım hata ettim ona yazana birşeyler yazadım ama admin onaylamaz, garanti bu tip makinalarda 2 yıldır, genel olarak sıkıntısı yok ama 250cc olanı al fakat 3-6 ay sıra var, sıra gelene kadar iki katı zam gelir, geçmiş olsun. Bulursan al not: bence ikinci el al, sıkıntıya gelme biraz kazıklanırsın okaddar byebye

    • Tamam hocam ben seni anladım, kimse cevap verecek kadar bilmiyordur o yüzdendir. ben 250 kullandım, hız performans ve vs iyidir, servislerine honda sitesinden bak, bilemem bolu nere ben nere, daha performans istersen hiç bunlara bakma, doğrudan 500cc naked motorlara bak. iyi sürüşler