16.4 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2023 Honda CBR300R: Performans, Fiyat ve Fotoğraflar

2023 Honda CBR300R: Performans, Fiyat ve Fotoğraflar yayınlandı.

Honda, cesur küçük spor motosikleti CBR300R‘yi 2022’den itibaren hiçbir değişiklik yapmadan – piyasaya sürüyor. Bu sorun değil, çünkü CBR300R zaten bu kadar sürücü ve bütçe dostu olduğunda iyileştirme için çok az değişiklik yaptı. Motor daha büyük hacimli kardeşlerinin kaba gücünden yoksun olsa bile, çevik kullanım kesinlikle ayırt edici özelliklerinden biridir.

CBR300R’nin bir dezavantajı varsa, bu tasarımdadır. Motosiklet oldukça kompakttır ve daha küçük ve daha genç sürücüler için küçültülmüştür, bu nedenle orta boylu yetişkinler iyi otururken, daha uzun boylu insanlar sıkışık ve tünemiş hissedeceklerdir. Bayilerde para konuşmaya başlamadan önce sürüşü bir deneyin. Koltuk yüksekliği, hedef alıcı grubu düşünülerek alçak yapılmış.

2023 Honda CBR300R

Honda CBR300R, 286 cc’lik güçlü motorundan gelen izlenebilir güç ve hafif, kompakt tasarımından gelen çevik yol tutuşu ile giriş seviyesi spor motosiklet deneyimini yeniden tanımlıyor. Manevra kabiliyeti yüksek ve çevik olan CBR300R, aerodinamik hatlara ve bütçeye uygun ekonomiye sahip bir motosiklette biçim ve işlevi birleştirir.

Modeli CBR300R
Motor: 286 cc Tek silindirli
Güç çıkışı 30,4 HP
tork 20-lbs.ft.
Bulaşma Altı vitesli manuel
Yürüyen aksam #520 zincir; 14T/36T
Fiyat $4,899

Artıları

  • Uzlaşılabilir, tehdit edici olmayan güç
  • Daha genç sürücülere uyacak şekilde kompakt
  • Daha büyük deplasmanlı spor motosikletler için iyi bir eğitmen

Eksileri

  • ABS stokta olmalı
  • Bir terlik debriyaj iyi olurdu
  • Arka sele pedi kullanıcı dostu değildir

Bu Honda’yı kutudan çıkarır çıkarmaz piste çıkarmayacaksınız, ancak biraz yarışa uygun hale getirdikten sonra çıkarabilirsiniz. Bunun yerine, CBR300R’nin en önemli özelliği kontrol edilebilir güç ve üç mil boyunca tekerleği döndürme ihtiyacı hissetmeyen düşük bütçeli sürücüler için bir banliyö görevi görebilecek çevik bir şasidir. Pek çok insan için bu motosiklet sadece bir atlama taşı eğitim makinesi değil, bir hedef motosikleti olmalıdır.

Honda’nın kusursuz gövde yapısı, sürücü konforu ve atık ısı havalandırması ile paketi tamamlıyor.

Sadece satın alması ucuz olmakla kalmıyor, aynı zamanda benzin tüketmesi ve oldukça iddiasız bir bakım programına sahip olması nedeniyle kullanımı da ucuz.

CBR300R’ye güç veren ve iyi bir termal dayanıklılık sağlayan sıvı soğutmalı bir thumper, sıcak havalarda sizi biraz serinlemek için omuza yatırmadan yavaş trafiğin üstesinden gelebilir. CBR300R, 76 mm’lik delik ve 63 mm’lik strok ile biraz fazla kare ve pompada orta sınıf benzini gayet iyi alacak kadar affedici olan 10,7’ye 1 sıkıştırma oranına sahip.

Çift üstten kam, yanma odasını gerçekten açan ve motorun nefes almasını sağlayan üst uçtaki dörtlü poppetleri katlar. Thumper’lar çok fazla titreşim yapma eğilimindedir, ancak Honda bunu motor titreşimlerinin çoğunu ortadan kaldıran bir karşı dengeleyici şaft ile öngörmüştür. Ayrıca, ortam sıcaklığından bağımsız olarak kolay ve pozitif marşlar için yakıt enjeksiyonuna sahiptir.

Honda CBR300R 30,4 beygir gücü ve 20 pound-feet tork üretir. Bu CBR300R’nin ABS’siz versiyonu için 354 pound veya ABS modeli için 364 pound olan ıslak ağırlığı için yeterli bir güçtür. Bir otomotiv karşılaştırması için, bu bir Honda Civic’teki yaklaşık 260hp’ye eşdeğer bir güç-ağırlık oranıdır. Sahipleri ne kadar hızlı ve çevik olduğunu söylüyorlar ve şimdi 286 cc motorla listeye “şehirlerarası arası yetenekli” ifadesini de ekleyebiliriz.

CBR300R’nin azami hızı 98 MPH civarındadır, yani sadece yol için yeterince hızlı değil, aynı zamanda yetkililerle bir yığın sorun yaşayacak kadar da hızlıdır. Güç, zincir ve dişli nihai tahrik ile çalışma RPM aralığınız üzerinde bol miktarda kontrol için altı vitesli bir şanzımandan akar. Güç ünitesi size seçenekler sunar: Bol miktarda güç rezervi ve kontrol ile etrafta dolaşın veya oraya çıkın ve onunla oynayın, seçim sizin. Ayrıca, arkaya geçip altınızdan çekip gidecek güçten yoksun olduğu için zayıf veya yeni gaz tekniklerini affeder.

Bu motosikletle ilgili ortak bir konu, sahiplerinin büyük ölçüde sürüşünün çok eğlenceli olduğu konusunda hemfikir olmalarıdır: İstendiğinde çevik ve hızlı, geri kalan zamanlarda ise genellikle uysal bir yapıya sahip. Bazı sürücüler bu motosikleti oldukça kısa bir sürede büyütecektir, ancak diğerleri için yeterince hızlı ve motosikletin güvenilirlik konusunda da bir ünü vardır, bu da Honda için harika bir satış noktasıdır.

Performans özellikleri

Motor Sıvı soğutmalı DOHC tek silindirli dört zamanlı
Yer değiştirme 286 cc
Bore x Stroke 76 mm x 63 mm
Sıkıştırma 10.7:1
Güç 30.4hp
tork 20-lbs.ft.
Yakıt sistemi PGM-FI, 38 mm gaz kelebeği gövdesi
Son sürüş #520 Zincir; 14T/36T
Vites kutusu altı vitesli
Yakıt ekonomisi 71 MPG
En yüksek hız 98 MPH

Özellikler ve Boyutlar

Uzunluk 80.0 inç
Genişlik 28,3 inç
Yükseklik 44.0 inç
Koltuk yüksekliği 30,7 inç
Dingil açıklığı 54,3 inç
Yerden yükseklik 5.7 inç
Yakıt Kapasitesi 3.4 galon
Ağırlığı 364 libre

Şasi ve Süspansiyon

Çerçeve Çelik
Ön Süspansiyon / Seyahat 37 mm teleskopik çatal / 4,65 inç
Arka Süspansiyon / Seyahat Pro-Link® tekli amortisör, beş konumlu yay ön yükü ayarlanabilirliği / 4,07 inç
tırmık 25.3°
İz 3,9 inç
Ön tekerlek Alüminyum
Arka tekerlek Alüminyum
Ön lastik IRC Yol Birincisi: 110/70R-17 54S
Arka lastik IRC Yol Birincisi: 140/70R-17 66S
Ön fren Tek 296 mm disk (ABS modeli, ABS’li)
Arka fren Tek 220 mm disk (ABS modeli, ABS’li)
Motosikletler