Giriş Yap



2023 Benelli Tornado Naked Twin 500

2023 Benelli Tornado Naked Twin 500

Benelli , uluslararası pazarlar için yeni orta ağırlık çıplak roadster motosikleti Tornado Naked Twin 500‘ü tanıttı. Bu motosiklet, 500cc, çift silindirli, sıvı soğutmalı motorunu TRK502 serisi ile paylaşıyor. Altı vitesli bir şanzımana bağlı olan bu motor, 8.500 dev/dak’da 47,6 bhp ve 6.000 dev/dak’da 46 Nm tepe tork üretir. Ayrıca şanzıman, bir tork konvertörü ve kaydırmalı kavrama mekanizmasından yararlanır.

Tasarım açısından, motosiklette dikey olarak istiflenmiş çift bölmeli far, önde T şeklinde gündüz sürüş farı, gövde renginde ön çamurluk, radyatör kaplamaları, 14 litrelik yakıt deposu, bölünmüş stilde koltuk ve göbek altı egzoz bulunur. Bu arada donanım, süspansiyon görevlerinin üstesinden gelmek için 50 mm teleskopik ön çatallar ve bir arka mono-amortisör içerir; burada mono-amortisör, yay ön yükü ve geri tepme sönümlemesi için ayarlanabilir. Ardından, ankraj kurulumu önde ikiz 320 mm diskler ve arkada tek bir 260 mm rotor içerir. 120/70-kesitli ön ve 160/60-kesitli arka lastiklere takılan 17 inç jantlara sahip.

Sportif, karizmatik, agresif. Yeni Tornado Naked Twin 500, Benelli’nin tarihini şekillendiren sportif konseptin doğal evrimidir. Serinin en çok satanları TRK 502 ve Leoncino 500 ile paylaşılan bir platform olan denenmiş ve güvenilir 500 cc motorla birleştirilmiş “çıplak” konseptine yeni bir bakış. Aslında Tornado Naked Twin 500, yeni Pesaro merkezli üreticinin yeni spor motosiklet ailesi için ölçüt olacak ifade dili.

Tasarım ve hacim yönetimi açısından markanın geleneğinin bir parçasını oluşturan modellerden ilham alan bir motosiklet. Güçlü, tanımlanmış, kaslı ama hızlı ve mükemmel dengeli bisikletler. Motosikletin öne çıkan kas yapısına ve agresif, öne eğilmiş duruşuna rağmen, yüzeyler aslında pürüzsüzdür. kıvrımlı ve son derece çağdaş. Hepsi de kısmen konik, kompakt kuyruk nedeniyle anında dinamik bir his verir.

Tamamen yeni ve orijinal bir tasarımın tamamlanması, gelecekteki çıplak spor motosiklet ailesine eşlik edecek yeni fardır. Önden bakıldığında bir “T” şekli oluşturan gündüz yanan farların (DRL) verdiği ikonik ışıklı bir yapısı var. Orta kısımda yer alan uzun ve kısa far modüllerinden tamamen ayrı, bu kesinlikle dikkatleri üzerine çekecek bir özellik. İşlevsel ve temel bir öğeyi oldukça tanınabilir bir şeyle birleştiren ayırt edici bir özellik. Konsept, teknik parçaları görünür bırakırken motosikletin üst yapısını “soymak”tır.

8500 dev/dak’da maksimum 47,6 hp (35 kW) güç çıkışı ve 46 Nm maksimum tork sağlayabilen 500 cc çift silindirli, 4 zamanlı, sıvı soğutmalı, önden monteli motor, benzersiz, zarif stiliyle uyumludur. 6000 dev/dak.

Teslimat düzenliliği ve güvenilirliği nedeniyle TRK 502 ve Leoncino 500’de çok beğenilen son derece pürüzsüz, dinamik bir motora sahiptir. Ancak bu durumda, Pesaro merkezli üreticinin yeni çıplak modeline takılmadan önce bazı modifikasyonlardan geçmiştir. Burada hem debriyaj kapağı hem de şanzıman kapağı için motorun yeni şasideki konumuna ve bisikletin tarzına uygun yeni bir tasarımımız var. 

Ayrıca mevcut düzenlemelere uyum sağlayacak şekilde uyarlanan yeni katalitik konvertörler ile egzoz sisteminde ve hava giriş sisteminin hem performans hem de gürültü emisyonları açısından optimize edilmesini sağlayan hava kutusunda bazı güncellemeler yapılmıştır. Motorun görünümünü ve verdiği hissi tamamlayan, ıslak karterli yağlamadır,

Tornado Naked Twin 500’ün şasisi, yolda ve virajlar arasında maksimum çeviklik sunmak ve her koşulda eğlenceyi garanti etmek için tasarlanmış boru şeklinde çelik kafes çerçeve ile desteklenir. Çok kompakt ve çevik bir motosiklettir ve yalnızca 1451 mm’lik dingil mesafesi sayesinde yön değiştirirken yumuşaklığı ve hızı garanti eder. Süspansiyonlar, 50 mm bacaklı ve 125 mm hareketli ters bir çataldan ve 41,2 mm hareketli, ayarlanabilir yay ön yükü ve geri tepme sönümlemeli merkezi tek amortisörlü bir sallanan koldan oluşur.

Fren sistemi önde 320 mm çapında dört pistonlu radyal kaliperli ve ABS’li yarı yüzer çift disk ve arkada tek pistonlu yüzer tip kaliperli ve ABS’li 260 mm çapında bir diskle donatılmıştır. Beyaz renkte mevcut olan alüminyum alaşımlı 17 inç jantlar, sırasıyla 120/70 ve 160/60 lastiklerle donatılmıştır ve en zor durumlarda bile maksimum düzeyde güvenlik sağlar. Depo kapasitesi 14 litredir.

Bu yeni motosiklet aynı zamanda telefonunuzda Bluetooth bağlantısı bulunan yüksek çözünürlüklü 5” renkli TFT ekranla donatılmış yenilikçi bir ön panele sahiptir. Gidon kontrollerini kullanarak aramaları cevaplamak ve sonlandırmak mümkün olacaktır. Tornado Naked Twin 500 ayrıca el koruyucularına entegre edilmiş ön dönüş göstergelerine sahiptir ve bu da motosiklete daha da fazla karakter verir . Far grubu tamamen LED’dir ve önden bakıldığında ikonik bir “T” şeklindeki ön DRL far ile son teknoloji arka lamba dönüş göstergelerine entegre edilmiştir.

Benelli Tornado Naked Twin 500 , 2023 yılının ikinci yarısından itibaren tüm Benelli bayilerinde satışa sunulacak. Fiyatı henüz belirlenmedi.

 

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok