15.8 C
İstanbul
Salı, Nisan 16, 2024

2023 Benelli TNT25N Malezya Pazarına Giriyor

2023 Benelli TNT25N Malezya Pazarına Giriyor

Yine hevesimiz kursağımızda bir durum ile karşı karşıya kaldık. Neden ülkemize gelmiyor, ilk bize ulaşmıyor. İtalya şurada Malezya nerede? Ama bir dakika Benelli motor artık Çin’e ait.

Neyse bu modelin neden ilk Asya pazarına girmesindeki neden Çin’e ait İtalyan motosiklet markası Benelli, küresel pazarda hızlı bir şekilde büyüyor olmasıdır. Ana şirketi Qianjiang Motors sayesinde, Benelli geniş bir model yelpazesine sahiptir. Aslında, Benelli’nin Qianjiang çatısı altındaki kardeş şirketi QJ Motor‘un Çin pazarında sürekli olarak piyasaya sürülen yeni modellerde hiç sıkıntı çekmediğini fark etmiş olabilirsiniz. 

Muazzam üretim yetenekleri sayesinde Benelli , ürün portföyünü faaliyet gösterdiği kilit pazarlara göre düzene sokabiliyor, tıpkı daha büyük, daha köklü üreticilerin yaptığı gibi. Örneğin, Asya pazarında Benelli’nin motorları tipik olarak 250cc’den küçük olan motosikletleri vardır. En yenisi, oldukça uzun bir süredir piyasada olan ancak Malezya pazarında yeni piyasaya sürülen bir model olan TNT25N’dir. 

TNT25N, DOHC ve sıvı soğutmalı 249 cc tek silindirli motora sahip, dinamik, ilgi çekici ve hafif sade bir motosiklet konseptini temsil eder. Çıplak motosiklet, 9.250 rpm’de 25,5 beygir gücü ve 8.000 rpm’de 14,8 pound-feet tork üretir. Altı ileri manuel şanzıman, gücü arka tekerleğe iletiyor. Önde ters çatal ve arkada tek bir amortisör içeren motosikletin süspansiyon sistemine sahip.

Motosikletler

1 Yorum

  1. Benelli TNT25N’de tam LED farlar, dijital ekran ve 260 milimetre ön ve 240 milimetre arka rotorlu tek diskli frenler standarttır. Kullanıcı dostu boyutu ve yeterli performansı sayesinde bu model, 155 kilo kuru ağırlığı ve 780 milimetre sele yüksekliği ile hem acemi hem de tecrübeli sürücüler için uygundur. Ayrıca bisiklet, doldurmalar arasında makul bir menzil sağlaması gereken 13,5 litrelik bir yakıt deposuna sahip olduğu için günlük kullanıma uygundur.