16.7 C
İstanbul
Çarşamba, Nisan 24, 2024

2022 Yamaha Super Tenere ES

2022 Yamaha Super Tenere ES Temel Özellikler

  • 1199cc, sıvı soğutmalı, DOHC, 4 valfli, sıralı ikiz, ciddi tork ve beygir gücü üretir.
  • 26 derece motor eğimi
  • DOHC 4 valfli silindir kapağı tasarımı
  • 2- silindir başına bujiler
  • 42.000 km valf ayar aralığı
  • Kısa etek, dövme alüminyum pistonlar

Kompakt ve Güçlü Motor
2022 Yamaha Super Tenere ES kompakt 1199cc paralel ikiz ve mükemmel tork ve çekiş için benzersiz 270° krank ile Super Ténéré ES macera için tasarlanmıştır. Mükemmel kullanım için motor kütlesi düşük tutulur. Dar iki silindirli sıralı motor, virajlı dağ yollarında dar çizgiler oluşturmak için ince ve kompakttır.

Elektronik Süspansiyon
Elektronik olarak ayarlanmış süspansiyon, doğru ayarı bulmayı bir düğmeye basmak kadar kolay hale getirir. Dört ön yükleme ayarı, üç sönümleme ön ayarı ve ilave yedi ince ayar sönümleme ayarı ile Super Ténéré ES süspansiyonu, sürücünün, yolcunun ve kargo miktarının ve arazinin ihtiyaçlarını karşılamak için mükemmel şekilde çevrilebilir.

Çok Amaçlı Aktarma Organları
Geniş oranlı altı vitesli şanzıman, ister açık otoyolda ister arazide olsun, doğru vitese sahiptir. Dayanıklı kapalı şaft tahriki, arka tekerleğe doğrudan, duyarlı bir bağlantı sağlarken, elemanlardan korunur.

Gelişmiş Yakıt Enjeksiyonu
YCC-T (Yamaha Çip Kontrollü Gaz Kelebeği) ile ikiz aşağı çekişli gaz kelebeği gövdesi yakıt enjeksiyonu, optimum gaz kelebeği kontrolü ve hızlanma sağlar. İki konumlu “D-Modu” (Sürüş Modu) gaz tepkisi, sürücünün koşullar veya tercihler için haritalamayı ayarlamasına olanak tanır.

Çekiş Kontrolü
Çekiş kontrolü, sürücünün gaza güvenle binmesini sağlar. Bu çok gelişmiş sistem, ateşleme zamanlamasını, yakıt enjeksiyonunu ve gaz kelebeği açıklığını tekerlek patinajına göre düzenleyerek, rakipler gibi ani olmayan yumuşak bir tepki sağlar. Kapalı da dahil olmak üzere binici tercihine uygun üç mod mevcuttur.

Garantili Frenleme
Super Ténéré ES, hem kilitlenme önleyici fren sistemine (ABS) hem de Birleşik Fren Sistemine (UBS) sahiptir. UBS ile, ön fren kolunu sıkmak aynı zamanda bir miktar arka tekerlek frenlemesi sağlarken, arka frene basmak, geleneksel ayrı ön ve arka frenleme eylemi için önce UBS’yi geçersiz kılar.

Kolaylık ve Rahatlık
İster şehir içinde ister bir kıtayı geçiyor olun, sürücünün konforu ve rahatlığı önemlidir. Super Ténéré ES; hız sabitleyici, ayarlanabilir koltuk yüksekliği ve ön camı, ayarlanabilir ön ve arka süspansiyonu, az bakım gerektiren şaft tahriki, orta sehpası ve daha fazlasını sunar.

MOTOR

  • Çapraz Düzlemli Krank Mili Motoru
    1199cc paralel ikiz, sıvı soğutmalı motor, üstün çekiş için benzersiz bir 270° çapraz düzlemli krank miline sahiptir. Rahatsız edici titreşimi olmayan büyük çaplı bir gümbürtücüye sahip olmak gibi.
  • Maceraya Hazır Motor
    Kompakt motor tasarımı, yerden yüksekliği artırmak için karterin içinde kuru karterli bir yağ beslemesi kullanırken, yana monte edilmiş bir radyatör Super Ténéré ES’yi şaşırtıcı derecede daraltarak kayalardan ve döküntülerden korur.
  • Gelişmiş Yakıt Enjeksiyonu
    12 delikli enjektörlere sahip aşağı çekişli ikiz yakıt enjeksiyon sistemi, yol veya arazi maceraları için ayarlanmıştır ve uzun açık otoyollarda olduğu gibi evde de işe gidip gelmek için eşit şekilde yapılmıştır.
  • Çekiş Kontrolü
    Kanıtlanmış YCC-T fly-by-wire teknolojisi, ateşleme zamanlamasını ve yakıt enjeksiyon hacmini ve arka tekerlek patinajını temel alarak gaz kelebeği açıklığını düzenleyerek gelişmiş bir çekiş kontrol sistemine olanak tanır. Koşullara ve sürücünün tercihine uyacak şekilde sürücü tarafından seçilen üç mod mevcuttur.
  • Hız Kontrolü
    Super Ténéré ES, YCC-T tarafından desteklenen bir hız kontrol sistemi içerir. Sürücü, otoyolda uzun mesafeli turları kolaylaştırmak için kolayca bir hız seçebilir veya ayarlayabilir.
  • D-Mode Gaz
    Yamaha’nın D-Mode gaz kelebeği iki tepki ayarı sunar: Touring ve genel sürüş için daha yumuşak bir tepki vermek için “T-modu” ve sürücünün mümkün olan en yüksek performansı istediği zaman için Sport sürüşü için “S-modu”.
  • Çok Amaçlı Aktarma Organları
    Geniş oranlı altı vitesli şanzıman, yavaş toprak yollardan yüksek hızlı spor sürüşe kadar her şey için optimize edilmiş vites oranlarına sahiptir. Dayanıklı kapalı şaft tahriki, arka tekerleğe doğrudan, duyarlı bir bağlantı sağlarken, elemanlardan korunur.

 

ŞASİ/SÜSPANSİYON

  • Elektronik Süspansiyon
    Elektronik olarak ayarlanmış süspansiyon, doğru ayarı bulmayı bir düğmeye basmak kadar kolay hale getirir. Dört ön yükleme ayarı, üç sönümleme ön ayarı ve ilave yedi ince ayar sönümleme ayarı ile Super Ténéré ES süspansiyonu, sürücünün, yolcunun ve kargo miktarının ve arazinin ihtiyaçlarını karşılamak için mükemmel şekilde çevrilebilir.
  • Sağlam Çelik Şasi
    Çelik çerçeve, uzun sürüşler sırasında sürücünün yorgunluğunu azaltmak için tasarlanmıştır. Çelik bir ana çerçeve kullanmak, en iyi güç ve esneklik dengesini sunar, böylece engebeli yol yüzeylerinden kaynaklanan sarsıntıları emmeye yardımcı olabilir.
  • Garantili Frenleme
    ABS ve Birleşik Fren Sistemi (UBS), frenleme sırasında tekerlek kilitlenmesini önlemeye yardımcı olmak için birlikte çalışır. Bu sistem, sürücünün ön fren kolunu basitçe çekerek ön ve arka frenleri birlikte kullanmasına olanak tanır; bu, özellikle mandalların üzerinde dururken sürerken yardımcı olur. Geleneksel ayrı ön ve arka fren kontrolü sağlamak için önce arka freni uygulamak UBS’yi geçersiz kılar.
  • Kişiselleştirilebilir Konfor
    Super Ténéré ES, hem ayarlanabilir ön cam hem de koltuk yüksekliği ile donatılmıştır. Bir inçlik koltuk yükseklik ayarı, daha kısa sürücüler için daha düşük bir yükseklik veya daha uzun sürücüler için yüksek konumda daha geniş bir sürüş konumu sağlarken, ön cam aletsiz olarak 2,3 inç dikey olarak kolayca ayarlanabilir.
  • Maceraya Hazır Ergonomi
    Yivli ayak mandalları Yamaha’nın ayrıntılara gösterdiği özeni gösterir. Sürücü otururken, kauçuk minderler mükemmel konfor sağlar. Sürücü daha teknik sürüş koşullarının üstesinden gelmek için ayağa kalktığında, lastik sıkıştırarak sürücünün botlarının metal ayaklık yüzeyine temas etmesini sağlar.

 

EK ÖZELLİKLER

  • Bagaja Hazır
    İsteğe bağlı esnek bagaj sistemi tasarımının üç olası kurulumu vardır: üst çanta veya yan çantalar olmadan standart, üst çanta takılı veya yan çantalar takılı. Motosikletin tasarımına dahil olan bu aksesuarlar Super Ténéré ES’nin görünümünü zenginleştirir.
  • Beefy Controls
    Sarmalı gidon fırçası korumaları standart olarak gelir ve sert, lastik monteli bir gidona takılır.
  • Standart Orta
    Sehpa Tam park kolaylığı için hem yan sehpa hem de orta sehpa sağlanmıştır.

MOTOR
MOTOR Sıvı soğutmalı, DOHC, 8 valfli (4 valfli / silindir), sıralı ikiz
DEPLASMAN 1199 cc
DELİK VE strok 98 x 79,5 mm
BASINÇ ORANI 11:1
MAKSİMUM TORK 11,9 kg-m (86 ft-lbs.) @ 6.000 dev/dak
MOTOR YÖNETİMİ YCC-T, D-Modu, Çekiş Kontrolü ve Hız Kontrolü
YAKIT TUTARI Mikuni 46 mm gaz kelebeği gövdesi FI
TAHMİNİ YAKIT TÜKETİMݱ 18.2kpl / 51.4mpg (Imp.)
YAĞLAMA Kuru karter
BAŞLATMA / ÇALIŞTIRMA TCI /
6- Elektrikli T hız
NİHAİ TAHRİK Şaftı

ŞASİ
SÜSPANSİYON (ÖN) Elektronik olarak ayarlanabilen KYB ters 43 mm çatal / 190 mm (7,5″) tekerlek hareketi
SÜSPANSİYON (ARKA) Elektronik olarak ayarlanabilen KYB bağlantısı Monokros / 190 mm (7,5″) tekerlek hareketi
FRENLER (ÖN) Çift 310 mm diskler / 4 piston kaliperler / ABS donanımlı ve birleşik
FRENLER (ARKA) 282 mm disk / tek pistonlu kaliper / ABS donanımlı ve birleşik
LASTİKLER (ÖN) 110/80R19 (iç lastiksiz)
LASTİKLER (ARKA) 150/70R17 (iç lastiksiz)

KRİTİK VERİ
UZUNLUK 2.255 mm (88.8″)
GENİŞLİK 980 mm (38.6″)
YÜKSEKLİK 1.410 mm (55.5″) – 1470mm (57.9″)
TEKERLEK 1.540mm (60.6″ ) TIRMA
/ İZLEME 28 derece / 126 mm YERDEN UZUNLUK
190 mm (7.5) ″)
KOLTUK YÜKSEKLİĞİ 845 mm (33.3″) veya 870 mm (34.3″)
YAKIT KAPASİTESİ 23 litre (5,1 Imp. gal.)
ISLAK AĞIRLIK 265 kg (584 lbs)
RENK(LER) Ceramic Ice
Tech Siyah

Motosikletler