14.1 C
İstanbul
Pazartesi, Nisan 22, 2024

2022 Yamaha R7 Supersport Özellikleri ve Avantajları

2022 Yamaha R7 Supersport Özellikleri ve Avantajları

  • Torquey CP2 Güç Santrali
    Yamaha’nın kanıtlanmış 689cc sıvı soğutmalı, sıralı 2 silindirli DOHC yakıt enjeksiyonlu CP2 motoru, heyecan verici bir sürüş ve gerçek bir süper spor deneyimi için rpm aralığında mükemmel güç ve performans sunar. 270 derecelik krank mili, heyecan verici hızlanma ve sınırlı titreşim için doğrusal tork sağlar.
  • Düzgün Hızlanma ile Doğrusal Tork
    Tamamen yeni YZF-R7, sınırlı titreşimle dokunsal bir darbe ve hızlanma deneyimi sunan 270 derecelik bir krank miline sahiptir. CP2 motor, sürücüye gaz kelebeğinden arka tekerleğe doğrusal bir duygu yönü bağlantısı sağlar.
  • Tamamen Yeni A&S Debriyaj
    Yamaha’nın CP2 platformu için bir ilk olan tamamen yeni Assist ve Slipper debriyaj, debriyaj kolu kuvvetini azaltarak sorunsuz vites küçültme ve motosikletin motor freni üzerinde kontrollü bir his sağlayarak supersport deneyimini daha fazla sürücü için daha erişilebilir hale getirmeye yardımcı olur. Hızlı ve sorunsuz vites yükseltme için, YZF-R7’de isteğe bağlı bir Hızlı Vites Değiştirme Sistemi (QSS) de mevcuttur.
  • Sorunsuz Vites Yükseltmeleri için Hızlı Vites Değiştirme Sistemi
    İsteğe bağlı bir Hızlı Vites Değiştirme Sistemi (QSS), hızlı, sorunsuz vites büyütmeye yardımcı olmak için YZF-R7 ile eşleştirilebilir. Vites kolu üzerindeki sensör vites değiştirme kolundaki hareketi algıladığında, viteslerin daha hızlı kaydırılmasını sağlamak için takılan vitesin tahrik torkunu anında iptal etmek için ECU hesaplamalarına göre motor çıkışında ayarlamalar yapılır.
  • Güçlü ve Hafif Pistonlar
    Krank kasasına entegre doğrudan kaplamalı silindirlere sahip dövme alüminyum pistonlar, daha yüksek sıcaklıklarda daha hafif ve mükemmel mukavemet sağlayarak daha yüksek devirde güvenilirlik sağlar.
  • Supersport Sürüş Pozisyonu
    Özenle geliştirilmiş sürücü üçgeni sizi net bir süper spor sürüş pozisyonuna sokar. YZF-R7’nin yarıştan ilham alan kokpiti sizi rahat ve güven uyandıran bir konuma getirir. Derin diz ceplerine sahip yeni depo kapaklarıyla birlikte yeni bir koltuk, optimum kalça ve diz pozisyonu sağlar. Sürücüler, virajlarda sıkıca yerleştirilmiş bir his ve frenleme altında sağlam gövde tutuşu korurken, pozisyonları ayarlama özgürlüğüne sahip olurlar. Agresif bir sürücü konumu için sürücünün kalçalarına ve ayak dayamasına göre ayrı klipsli gidonlar ayarlanmıştır.
  • Ters Çevrilmiş Ön Çatal
    YZF-R7, viraj alma ve frenleme sırasında mükemmel bir ön uç hissi için optimize edilmiş yay oranlarına ve sönümleme ayarlarına sahip ön yük, geri tepme ve sıkıştırma ayarlı ters KYB 41 mm ön çatala sahiptir.
  • Rijitlik Dengesi için Ayarlanmış Hafif Şasi
    Sağlam montajlı alüminyum merkez brace ile yüksek mukavemetli çelik çerçeve, sürücü girişine doğrusal ve çevik yanıt verme için optimize edilmiş bir sağlamlık dengesi sağlar.
  • Monokros Arka Şok Tamamen
    yeni bağlantılı tip Monokros tek şok tasarımı ağırlığı azaltır ve kütleyi daha da merkezileştirir. Ayarlanabilir yay ön yükü ve geri tepme sönümlemesi, şehir içi ulaşımdan pist günlerine kadar geniş bir kullanım yelpazesinde yetenek için sürüş konforu ve sportif performans arasında bir denge sağlamak üzere ayarlanmıştır.
  • Güçlü Frenleme
    Brembo’dan yeni tasarlanmış bir radyal fren ana silindiri, çift 298 mm ön fren rotorları üzerindeki radyal monteli ön fren kaliperleri ile birlikte mükemmel performans ve kontrol edilebilirlik ile doğrusal teslimat için fren basıncını optimize eder.
  • Mükemmel Kontrol için İnce Oranlar
    YZF-R7’ye tüm R-Serisi ailesinin en ince oranlarını vererek, pistte viraj almak için optimum yol tutuşu ve virajlı yollarda eğimli yönleri değiştirmek için çeviklik ile sportif sürüşe yardımcı olur. İnce tasarım, bisikletin etrafındaki hava akışını etkilemek için sürücünün gövdesini birleştiren yeni kaporta ile optimum aerodinamik için rüzgar direncini azaltır.
  • Sportif Yeni Süspansiyon
    YZF-R7, viraj alma ve frenleme sırasında mükemmel bir ön uç hissi için optimize edilmiş yay oranına ve sönümleme ayarlarına sahip ters çevrilmiş 41 mm ön çatala sahiptir. Ayarlanabilir yay ön yükü ve geri tepme sönümleme özelliğine sahip yepyeni bağlantılı tip Monocross tekli şok, şehir içi işe gidiş gelişlerden pist günlerine kadar geniş bir kullanım yelpazesinde yetenek için sürüş konforu ve süper spor performansı arasında bir denge sağlar.
  • Dijital LCD Gösterge
    Yeni bir tam LCD gösterge paneli sürücüye vites konumu, yakıt kapasitesi, gerçek zaman ve ortalama yakıt ekonomisi, su sıcaklığı, saat ve daha fazlası hakkında bilgi verir – tümü yüksek kontrastlı bir ekranda sunulur.
  • Adaptif Çift Fonksiyonlu LED Far
    İkonik R-Serisi M-şekilli giriş kanalı ve çift göz görünümü, tamamen yeni YZF-R7’yi uyarlanabilir iki fonksiyonlu LED far ile tamamlıyor.
  • LED Aydınlatma
    Işık Yayan Diyot (LED) elemanları, ön ve arka dönüş sinyalleri, arka lamba ünitesi ve farlar için kullanılır. LED’ler yalnızca minimum güç tüketimiyle uzun ömür sağlamakla kalmaz, aynı zamanda gece gündüz güven ve görünürlük için parlak aydınlatma sağlar.
  • Geliştirilmiş Sportbike Ergonomisi
    Düşük profilli yakıt deposu tasarımı ve kompakt gidon konumu sayesinde sürücü, özellikle yarış pistinde ön camın arkasına agresif bir şekilde sokarken makineyi güven için doğal bir şekilde kavrayabilir.
  • Şık R Serisi Stil
    YZF-R7’nin agresif yeni tasarımı, optimum aerodinamik, kullanım ve çeviklik için süper spor serisindeki en ince kaportaya sahip yeni nesil R Serisi stilidir. YZF-R7’nin parlak yüzü, ikonik M şeklindeki giriş kanalına yerleştirilmiş kompakt bir LED far içerirken, keskin kuyruğu YZF-R1’i anımsatır.

r7 11

Motosikletler