Ana Sayfa Elektrikli Motosiklet 2022 Yamaha NEO’nun Elektrikli Scooter’ı Avrupa’da Piyasaya Sürülüyor

2022 Yamaha NEO’nun Elektrikli Scooter’ı Avrupa’da Piyasaya Sürülüyor

0
9
Yamaha NEO's 2023
yamaha neo's 2022

Mart 2022’nin başlarında Yamaha Europe, yeni yıl için bir dizi yeni ve gelecek elektrikli mobilite seçeneğini tanıttığı Switch On etkinliğini düzenledi. E-motosikletler, iki iki tekerlekli konsept ve üretime yakın bir NEO’nun elektrikli scooter’ı Yamaha Motor Europe temsilcileriyle birlikte sahne aldı. Ayrıca Yamaha Motor Europe, ileriye dönük EV markasının bir parçası olarak hafif, bir su rengini tanıttı. Mantık bundan daha basit olamazdı:

Yamaha Blue + çevre dostu yeşil = su ve geri gönüşüm pilli.

Söylediğimiz gibi, elektrikli Yamaha NEO’nun scooter‘ı o sunumda üretime çok yakın görünüyordu . Gerçekten de, 10 Mart 2022’de Yamaha, NEO’nun elektrikli scooter’ını 2022 modeli olarak resmi olarak piyasaya sürdü. NEO adı daha önce popüler bir Yamaha içten yanmalı scooter’da kullanılmış olsa da, bu model adını taşıyan ilk elektrikli scooter’ı temsil ediyor.

Yamaha’nın Yamaha Entegre Güç Ünitesi (YIPU) olarak adlandırdığı, hub’a monte doğrudan tahrikli 2.5 kW elektrik motoruyla çalışır. Bu, Yamaha’nın yol boyunca diğer elektrikli scooterlara güç sağlamak için kullandığı elektrik motorlarındaki en son yinelemedir ve NEO’nun elektriği, Yamaha’nın Avrupa’da piyasaya sürdüğü ilk elektrikli scooter. Ek olarak Yamaha, yeni NEO’lar için 136.0 Newton-metre (veya 100 pound-feet) tepe torku verir.

YORUM YOK