13.2 C
İstanbul
Cuma, Nisan 19, 2024

2022 Yamaha MT-10 Ön İnceleme

2022 Yamaha MT-10 Ön İnceleme

Yamaha bu modeli resmen Avrupa’da tanıttı. Güncellemelerin ne zaman piyasalarda görüneceğini, AB ile ABD modelleri arasında herhangi bir ayrıntı farkı olup olmayacağını henüz bilmiyoruz. Ülkemize yansımasının ne zaman olacağı konusunda bilgimiz yok. Yamaha sitesinde hala 2020 modelin fiyat karşılığı ve modelin satışı yapılıyor.

2022 Yamaha MT-10-2

Hala önceki modeli ile güçlü benzerlikleri var, ancak önemli sayıda iyileştirme ve yükseltme var.

Temellerden başlayarak, şasi, dingil mesafesinde 55.1 inçten 55.3 inç’e kısmi bir artışa rağmen, öncekiyle aynı R1’den türetilmiş Deltabox’tır. İçinde, yine R1’den türetilmiş, ancak çıplak roadster’a uyacak farklı iç özelliklere sahip CP4 motorunun güncellenmiş bir versiyonu bulunur. Örneğin süper motosikletin titanyum olanları yerine daha ağır çelik bijonlar ve tepe gücünden ziyade orta kademe itişi hedefleyen bir ayar var.

2022 Yamaha MT-10-1

MT-10’un performansı yetersiz olduğundan değil. 2022’de motosikletin gücü 158,2 bhp’den 163,6 bhp’ye yükselirken, tork 81,9 libre fit’ten 82,6 libre fit’e yükselir ve sırasıyla 11,500 devirde ve 9,000 devirde zirve yapar. Oldukça küçük değişiklikler, ancak 2022 motorunun da daha temiz olması ve en son Euro 5 emisyon hedeflerini karşılaması nedeniyle performansın artması etkileyici. Yamaha, odak noktasının 4.000 dev/dak ile 8.000 dev/dak arasında artan itiş gücü olduğunu, bu nedenle iyileştirmelerin motosiklet sürerken kağıt üzerinde göründüklerinden daha belirgin olabileceğini söylüyorlar.

mt-10 teknik-ozellikler

MT-09’un öncülüğünü takiben, Yamaha’nın mühendisleri ayrıca MT-10’a akustik olarak ayarlanmış bir dizayn verdi, üç eşit olmayan uzunluk ve çapta emme borusu, belirli perdelerde rezonansa girmek üzere ayarlandı ve çekici bir sese uyum sağladı. Yasal gürültü sınırları eskisinden daha yüksek olamayacağı anlamına gelse de, 2022 MT-10 ayrıca, giriş sesini sürücüye yönlendirmek için depoya monte edilmiş “akustik amplifikatör ızgaralarına” sahiptir.

2022 Yamaha MT-10-5

Orijinal MT-10’un soyundan geldiği hemen fark edilse de, yeni model kısa ekranın altına monte edilmiş kaş benzeri LED çalışan ışık şeritlerinin altındaki ikiz LED farlarla daha temiz bir görünüme sahip.

2022 Yamaha MT-10-3

Tank, her iki tarafında yeniden şekillendirilmiş ve büyütülmüş hava girişleriyle eskisinden daha pürüzsüz ve 2022 modelini daha basit görünümlü bir tasarım haline getirmek için yan paneller tamamen kaldırıldı. Arkada, koltuk ve kuyruk ünitesi de yeniden şekillendirildi ve sonuç olarak sürüş pozisyonunun eskisinden daha iyi olduğu iddia ediliyor.

2022 Yamaha MT-10 yandan

Temel modelin KYB süspansiyonunda veya R1’den türetilen fren kaliperlerinde herhangi bir değişiklik yok, ancak yeni MT-10 daha iyi bir seviye hissi için bir Brembo radyal ana silindir kazanıyor.

2022 Yamaha MT-10- screen

Araçta ayrıca, altı eksenli bir IMU tarafından desteklenen geliştirilmiş bir kablosuz sürüş gaz kelebeği ile başlayan bir dizi teknik iyileştirmenin kalbinde yer alan yeni 4,2 inç tam renkli TFT çizgiden de yararlanırsınız. tam bir sürücü yardım paketi. Tekerlek kontrolü, motor freni kontrolü, viraj alma ABS, viraj alma çekiş kontrolü ve Yamaha’nın SCS kaydırma kontrol sistemi standarttır. Dört sürüş modu, sürücü yardım sistemleri için ön ayarlar sağlar, ancak ayarları daha derinlemesine incelemek isterseniz, bunlar ayrı ayrı ayarlanabilir. Ayrıca motor ve gaz tepkisi için dört güç modu vardır.

Yamaha şu anda MT-10’un yeni bir SP versiyonunun fiyatını veya planlarını resmi olarak açıklamadı, ancak Ekim ayında sahip olduğumuz sızdırılmış bilgiler böyle bir motosikletin çok yakında piyasaya sürüleceğini doğruladı, şüphesiz temel sürümle aynı güncellemeler dahil ancak karışıma Öhlins elektronik süspansiyonu eklenecek. Sade modelinin yaklaşık fiyatının 220,000 tl olacağını düşünüyoruz. SP modeli ise 250,000 tl’den aşağıya satılmayacaktır.

2022 Yamaha MT-10 tanıtım videosu

https://www.youtube.com/watch?v=LQm2h9sgcAc

Motosikletler