14.8 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2022 Voge Scooter SR4 400

Loncin grubunun Çinli premium markası Voge, Milano Motosiklet Fuarı’nda orta hacimli kentsel scooter sektörüne ilk girişini sunarak hem kendisini hem de yabancıları şaşırttı.

Ve bunu, Loncin’in BMW C400’ün üretimi için Alman markasıyla sürdürdüğü işbirliği anlaşması sayesinde yaptı.

Voge Scooter SR4 400

Onun sayesinde Voge Scooter SR4 400, 2022 baharında çok rekabetçi bir fiyata gelecek, teknoloji yüklü, 350 cc deplasmanlı, hem yolda hem de şehirde hareket edebilecek bir Gran Turismo kesim modeli olan SR4’ü piyasaya sürdü

Ancak bizi ilgilendiren konuya dönersek, yeni Voge SR4, dış tasarımını , yalnızca zorlu Avrupa pazarına uygun bir stil sağlamak amacıyla İtalyan Motor Valley Bolognese’den deneyimli bir tasarım şirketine emanet etti . Bu nedenle, çeviklik hissi veren koruyucu bir ön camın hakim olduğu bir ön kısımda düz çizgiler ve aynı zamanda kaslı buluyoruz.

Voge Scooter SR4 400

Aydınlatma tasarımı da, dar şekilli Full LED sistemine sahip çekiciliğine katkıda bulunuyor. Farın ikili optiği, yan uçlarda sıralı dönüş sinyalleri ile güçlü bir gündüz DRL’yi bir kaş olarak bütünleştirir . Arka lamba, park lambası için uzun bir ışık kılavuzuna ve fren lambasının merkezine dayalı olarak daha da dardır ve sıralı göstergeleri park lambasının dış uçlarının altına yerleştirir.

Yerden sadece 761 mm yükselen pilot koltuğu ile ergonomiye ve sürüş pozisyonuna da özellikle dikkat edildi. Pilot koltuğu ayrıca , uzun mesafeli yolculuklarda sürücüye yardımcı olmak için saran, yorulmayı önleyen bir bel desteği arkalığına sahiptir. Bu konfora ek olarak, basit bir düğme ile sol gidon piminden yüksekliği ayarlanabilen ön camdır.

Mekanik olarak üvey kardeşi BMW C400 ile aynı 350 cc tek silindirli motoru kullanıyor ve Alman modelinde 7.500 rpm’de 34 hp ve 5.750 rpm’de 35 Nm tork üretebiliyor . Konstrüksiyonunda, ters dönen bir dengeleme milinin yanı sıra güçlendirilmiş bir sürekli varyatör ve motor desteklerinde çok etkili sessiz bloklar kullanılarak titreşimleri en aza indirmeye ve maksimum çalışma pürüzsüzlüğüne özel dikkat gösterildi.

Voge Scooter SR4 400

Şasisi, eğilebilir motor şanzıman bloğunu destekleyen dikdörtgen kesitli çelik çok borulu bir yapı kullanır . Buna, sete daha fazla burulma sağlamlığı sağlayan dökme alüminyumdan (sağ tarafta) başka bir yarı salınım kolu eşlik eder. Süspansiyonlara gelince, en kaliteli bileşenlerle tamamlanmaktadır. Bu durumda, iki çift geçişli yaylı amortisör ve arka tekerleğe 112 mm hareket sağlayan beş ön yük ayar konumu ile birlikte 35 mm çapında ön çatal ve 110 mm hareket mesafesine sahip bir KYB kullanır.

Frenler için, yakın zamanda Brembo grubuna entegre edilen İspanyol markası J.Juan’ın elemanları kullanılıyor . Önde, radyal olarak monte edilmiş yüzer kaliperler ve her biri dört pistonlu 265 mm’lik bir çift disk bulunurken, arkada karşılık gelen yüzer tek pistonlu kaliper ile yine 265 mm olan üçüncü bir disk kullanılır. Fren sistemi, Continental tarafından sağlanan son teknoloji bağımsız iki kanallı ABS modülatörü ile tamamlanır. Bu ABS , arka tekerleğin ön tekerlekten daha hızlı döndüğünü algılayan ve savrulmasını önlemek için motor frenini uygulayan bir TCS çekiş kontrolünü entegre eder.

Motosikletler