Giriş Yap



2022 Triumph Speed Twin

Triumph-Speed-Twin-2022

Triumph Motorcycles , eski motosikletler gibi hoş bir sürüş sağlayan yeni motosikletler üretme konusunda uzmanlaşmıştır.

Şirket, binicilerin birkaç haftada bir motor yağı eklemesine gerek kalmadan eski tarz sokak motosikletlerini çok temiz yapan sesi, hissi ve genel karakteri koruma sanatında ustalaştı.

2022 Triumph Speed Twin
2022 Triumph Speed Twin

Açıkçası, Speed ​​Twin’in görünüşünün büyük hayranlarıyız.

Büyük boy ve soğutma kanatçıklı 1.200cc paralel ikizinden eski tarz 3,8 galonluk metal yakıt deposuna ve çift süpürmeli egzozuna kadar, tüm dikkatleri üzerine çekecek klasik bir standarttır. Birkaç ucuz bağlantı elemanının yanı sıra, örneğin debriyaj gergi silindiri ayarlayıcısı, motosikletin uyumu ve bitişi birinci sınıf. Triumph’un ayrıntılara gösterdiği özeni çok takdir ediyoruz.

Kontak anahtarını çevirin, marş düğmesine basın ve Speed ​​Twin düzensiz bir rölantiye geçer. Dengeli motor ateşleme düzeniyle ikizin sağlıklı hırlaması heyecan yaratır ama komşuları kızdırmak için yeterli değildir. Gaz tepkisi ölçülür ve tam şarkıda bisikletin kabadayı havlamasını seviyoruz. En son test ettiğimizde (MY2020), motor 3.500 dev/dak’da yaklaşık 80 libre-feet tork ve 6.700 dev/dak’da 91,4 hp tork için iyiydi; retro temalı bir standart için fena değil. Güç, 160 serisi Metzeler Racetec arka lastiğe duyarlı, iyi ağırlıklı, kabloyla çalıştırılan bir debriyaj ve sağ taraftaki zincirli nihai tahrik aracılığıyla gelir.

476 kiloluk modeli destek ayağından kaldırmak biraz kas gerektirir, ancak parmaklıkların arkasından ağırlığını yönetmek daha kolaydır. İnce oturma konumunu, orantılı ergonomisini ve düşük oturma yüksekliğini takdir ediyoruz.

Virajları hızla geçen Speed ​​Twin, canlı yol tutuşu ile etkileyicidir. Süspansiyon hareketi güzel ve engebeli kaldırım üzerinde yumuşaktır, ancak bu fiyat ve kullanım kabiliyeti kombinasyonuna sahip bir motosiklet için süspansiyonun sönümleme ayarına sahip olması gerekir.

Güçlü bir çift Brembo Monoblok, hızı hızla düşürür ve arka frenin özellikle hassas hissinin desteklediği ve desteklediği bir sokak bisikleti için güzel ve keskin bir ısırık sağlar. Sabit, her zaman açık ABS, frenleme sırasında dengesizliği azaltır. Tek şikayetimiz, ön frenin sportif bir şekilde sürüldüğünde süspansiyonun kapasitesini aşması.

2022 Triumph Speed twin tft

Bir çift yuvarlak yüzlü gösterge geçmişi çağrıştırıyor, ancak içlerinde bulunan dikdörtgen LCD bileşenleri vites konumunu, yakıt seviyesini ve menzil ölçümlerini gösteriyor. Zevkli bir kurulum, ancak Trident 660’lara benzeyen tamamen dijital bir çizgi daha iyi olabilir. Yuvarlak LED dönüş sinyalleri, LED arka lamba gibi işlevsel ve hoş bir stil dokunuşudur. Şaşırtıcı bir şekilde, Speed ​​Twin hala modern bir LED ünitesi kadar parlak olmayan bir halojen far kullanıyor.

Çekici tasarım, işlevsel ve karizmatik paralel ikiz motor, çevik yol tutuşu; 2022 Speed ​​Twin’in yapacak çok şeyi var. Ancak fiyatına göre tamamen ayarlanabilir süspansiyon ve LED aydınlatmaya sahip olması gerekiyor. Bu özellikleri zaten yakışıklı ve keyifli bir motosiklete eklediğinizde, Triumph gerçekten çarpıcı bir modern klasiğe sahip olacaktır.

2022 Triumph Speed ​​Twin Teknik Özellikleri ve Fiyatı

FİYAT 12.500 $ – diğer triumph fiyatları
MOTOR 1.200cc, SOHC, sıvı soğutmalı paralel ikiz; 8 valf
Bore x Stroke 97.6 x 80.0 mm
SIKIŞTIRMA ORANI 12.1:1
YAKIT TESLİMATI Ride-by-wire ile yakıt enjeksiyonu
DEBRİYAJ Islak, çok katmanlı kaydırmalı kavrama; kablo çalıştırma
ŞANZIMAN/SON SÜRÜCÜ 6 vitesli/zincir
ÇERÇEVE Çelik boru, alüminyum kızaklar, dökme alüminyum salıncak
ÖN SÜSPANSİYON 43 mm çatal; 4,7 inç seyahat
ARKA SÜSPANSİYON Hidrolik şok, yay ön yükü ayarlanabilir; 4,7 inç seyahat
ÖN FRENLER Radyal montajlı karşıt 4 pistonlu Monoblok kaliperler, ABS’li çift 320 mm diskler
ARKA FREN 2 pistonlu yüzer kaliper, 220 mm disk ve ABS
TEKERLEKLER, ÖN/ARKA Alüminyum döküm; 17 x 3,5 inç / 17 x 5,0 inç
LASTİKLER, ÖN/ARKA Metzeler Racetec; 120/70-17 / 160/60-17
tırmık/iz 22,3°/3,6 inç
DİNGİL AÇIKLIĞI 55.6 inç
KOLTUK YÜKSEKLİĞİ 31,9 inç – 81 cm
YAKIT KAPASİTESİ 3,8 gal. – 14,4 litre
İDDİA EDİLEN YAŞ AĞIRLIK 476 libre
GARANTİ 2 yıl

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok