17 C
İstanbul
Çarşamba, Nisan 24, 2024

2022 KTM 790 Duke

2022 KTM 790 Duke Son Güncellemeler

Elektronik açısından, 2022 KTM 790 Duke orta sınıf segmentindeki en gelişmiş ve eksiksiz pakete sahiptir ve aşağıdakiler gibi standart özellikler sunar:

  • Viraja duyarlı Motosiklet Çekiş Kontrolü (MTC)
  • SUPERMOTO modlu viraj ABS
  • Motor hissini ve MTC seviyesini hızla değiştirmek için üç standart Sürüş modu
  • Tam renkli 5 inç TFT ekran
  • her yerde LED ışıklar

KTM 790 DUKE’ye daha yüksek özellik seviyeleri ekleyen çeşitli isteğe bağlı özellikler de mevcuttur, yani:

  • Quickshifter+, debriyajsız vites yükseltme ve vites küçültme sağlar
  • Motor Kayma Düzenlemesi (MSR)
  • İZLEME modu
  • Seyir kontrolü
  • Lastik Basıncı İzleme Sistemi (TPMS)
  • KTM MY RIDE, telefona ve müziğe eller serbest bağlantı sağlar

Başta RAIN, STREET ve SPOR ayarları olmak üzere olağan sürüş modları seçimi, sürücülere her türlü yol ve hava koşulunda güvenli sürüş sağlamak için çekiş ve gaz kontrolünün erişimi kolay özelleştirmesini sağlar.

2022 KTM 790 DUKE

Görünüm açısından, 2022 KTM 790 DUKE, geleneksel KTM turuncu şeması ve mücadeleye giren yepyeni bir gri ve siyah motif ile karışıma iki yeni renk grubu getiriyor.

KTM, geçen yılın sonlarında 2022 KTM 790 Duke‘u Hindistan’da 166.750 tl’den (Hindistan’ın eski showroom’u) piyasaya sürdü. Ancak şirket, şu anda satılmış olan sınırlı sayıda naked-çıplak ürünü ülkeye getirmişti. KTM’nin BS6 uyumlu 790 Duke için planları da açıklandı.

Stil açısından 2022 KTM 790 Duke, 390 Duke’a benzer ancak daha büyük boyutlara, farklı bir çerçeveye, tekerleklere, egzoz ve kuyruk bölümüne sahiptir. Ayrıca tam LED far ve renkli TFT gösterge konsolu yer alır. Motosiklet, yağlanmaya duyarlı çekiş kontrolü, viraj alma ABS, çoklu güç modları, kalkış kontrolü ve hatta tekerlek kontrolü gibi özelliklerle dolu olarak geliyor!

Motosiklete güç veren, yeni geliştirilmiş bir LC8 799cc, sıvı soğutmalı, paralel ikiz motordur ve 9500rpm’de 105PS ve 8000rpm’de 86Nm pik tork üretir. DOHC motor, kaydırmalı kavramaya sahip 6 vitesli bir şanzımanla eşleştirilmiştir. 43 mm açık kartuş WP ön çatal ve 12 kademeli ön yükleme ayarlı WP arka monoshock alır. Frenleme, radyal olarak monte edilmiş J Juan kaliperleri ve 240 mm arka diski olan ikiz 300 mm ön diskler aracılığıyla yapılır. Lastikler MAXXIS Supermaxx ST radyaldir.

Suzuki GSX-S750 ve Kawasaki Z900 gibi dört silindirli yakın sayılabilecek rakiplere karşı rekabet ediyor.

KTM 790 Duke Motoru

Motosiklete güç vermek, 6 vitesli bir şanzıman ve bir kaydırmalı kavrama ile eşleştirilmiş 105 PS güç ve 86 Nm tork üreten bir LC8c 799cc, sıvı soğutmalı, paralel ikiz motordur. Motoru gerilimli bir eleman olarak kullanan boru şeklindeki çelik bir çerçevenin etrafına inşa edilmiştir. Süspansiyon görevleri, önde ayarlanabilir WP USD çatallar ve arkada WP monoshock ünitesi tarafından gerçekleştirilir. Frenleme, önde 300 mm disk ve 240 mm arka disk ile halledilir.

KTM 790 Duke Özellikleri

Tasarım açısından, 790 Duke, 390 Duke ve menzil lideri 1290 Duke gibi Duke serisinde görülen benzer ipuçlarını takip ediyor. Aynı ters dirgen şeklindeki LED farlara, agresif gövdeye ve keskin bir genel tasarıma sahip. Bununla birlikte, 390 Duke’ün aksine, paslanmaz çelik, yükseğe monte edilmiş, yukarıya doğru eğimli bir egzoz ve biraz daha uzun bir dingil mesafesi alır. Özellikler arasında kablolu gaz kelebeği kontrolü, farklı sürüş modları, eğim açısı hassasiyetine sahip çok seviyeli çekiş kontrolü, ABS, başlatma kontrolü ve hızlı vites değiştirme bulunur. 390 Duke gibi benzer görünümlü renkli TFT gösterge konsolu da var. Ancak hız göstergesi ve tako değerleri daha büyük.

KTM 790 Duke Rakipleri

Triumph Street Triple S: Belki de KTM’nin en yakın rakibi olan Triumph Street Triple S, pano genelinde yüksek performanslı sayılar sunar. Bununla birlikte, 9.19 lakh Rs’lik yüksek talep fiyatı, özellikle KTM’nin 55.000 Rs için daha azına sahip olabileceği düşünüldüğünde, bazı müşteriler için çok fazla gergin olacaktır.

Suzuki GSX-S750: Yine, Suzuki burada her yönden daha fazla güç sunuyor. Ancak, rupi başına beygir gücüne bakarsanız, GSX-S750’nin Kawasaki Z900 ile karşılaştırıldığında biraz dezavantajı var.

Kawasaki Z900 : Kawasaki Z900 şu anda burada paranızın karşılığını en iyi şekilde veren model. Bununla birlikte, buradaki elektronikler veya daha doğrusu eksikliği, segment lideri olma ihtimalini engelliyor.

Ducati Monster 797: Ducati cazip bir satın alma gibi görünse de, teknik özellikler ve fiyatlandırma farklı bir hikaye anlatıyor. Daha az güç tüketir, nispeten daha az sayıda elektronik içerir ve rakiplerinden daha pahalıdır.

Motosikletler