16.6 C
İstanbul
Pazartesi, Nisan 22, 2024

2022 Honda XL750L Transalp’in Yolda Olduğu Söylentileri Yayıldı

2022 Honda XL750L Transalp’in Yolda Olduğu Söylentileri Yayıldı

Japonya’dan Honda’nın çok özlenen Transalp‘in  gerçek arazi kabiliyetine sahip bir alt-Afrika Twin macera motosikletine rakip piyasaya sürmeye hazırlandığına dair yeni söylentiler duyuyoruz . Söylentilere göre, motosiklet yeni geliştirilmiş 755cc paralel ikiz motor kullanacak ve aynı motor aynı anda CB750S olarak adlandırılan ve Hornet isim etiketini canlandırabilecek cadde odaklı bir roadster gibi görünecek. Burada aklıma ilk gelen şey tasarımı yaparken eskiye özlem duyanları hüsrana uğratmasalar oldu. Çoğu kez eskiye özlem duyanlara fazlaca elektronik güncelleme sunarak modellerin sadeliğini bozan gereksiz görüntüler çıkmıştı. Umarız bu sefer bu şekilde garip güncellemeler gelmez.

Henüz söylentileri destekleyecek bir fotoğraf olmamasına rağmen, Honda‘nın hala haklara sahip olduğundan emin olmak için bu yıl tüm dünyada hem Transalp hem de Hornet isimleri için yenilemeler gönderilerek Honda’nın ticari marka faaliyeti şeklinde kanıtlar var.

honda transalp

Honda, Transalp ticari markası için Şubat ve Mart 2021’de ABD, Japonya, Uruguay, Kosta Rika, Yeni Zelanda, Avustralya, Tayland, Singapur, Malezya ve Filipinler’de ve ayrıca Brezilya, Çin, Kolombiya, Endonezya, Hindistan’da başvurdu. Kore, Rusya, Türkiye, Ukrayna ve Vietnam. Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık’ta 2026’ya kadar kayıtlı adı zaten var, bu nedenle dünyadaki çoğu önemli pazar kapsama alanında görünüyor.

2007 transalp

755cc paralel ikiz, kapasite ve düzen açısından mevcut NC750’nin 745cc ünitesinden çok uzak değil, önemli ölçüde daha fazla performans için ayarlanmış farklı bir motor olması bekleniyor. Bu nedenle, Africa Twin’in 1.084cc ikizi ile tasarım ipuçlarını paylaşma şansı var. Benzer şekilde, “XL750L” resmi unvanını taşıması beklenen Transalp, stil ilhamını Africa Twin’den alacak.

Transalp adı tanıdık ama tanımıyorsanız eskileri bir. gözden geçirin. Orijinal ve en dayanıklı Transalp, 1987–1999 XL600V idi ve 50 hp, 583cc silindir başına üç valfli V-twin’di. 2000 yılında, NT650’den 647cc V-twin kullanan yeni bir versiyon çıktı ve son olarak 2008’de, NT700V Deauville’den yeni dört valfli ikiz ile XL700V oldu, bu olay on yıl önce 2011’de seriden kaybolmadan önceydi.

Yeni model, aksine, V-twin’den daha ucuz olan, daha az bileşene sahip olan ve egzoz ve hava girişlerini yönlendirmek daha kolay olduğu için bir motosiklette paketlenmesi daha kolay olan paralel ikiz bir düzenlemeye sahip olacak. 755cc’de Yamaha’nın Ténéré 700 ve Aprilia’nın Tuareg 660’ına açık bir rakip olacak , ikisi de paralel-ikiz  motor rotasını takip ediyor.

Beklenen CB750S’nin alacağı yön, özellikle stil açısından daha az belirgin. “CB750” adı, 1969’dan itibaren unvanı taşıyan dört silindirli motosikleti çağrıştırsa da, “S” kısmı bir parça kaportayı akla getiriyor ve Hornet ticari marka başvurularının yoğunluğu, bunun tam anlamıyla bir retro olmayacağına işaret ediyor. Honda’nın Africa Twin tabanlı NT1100’ü bu yıl içinde fuar, sport-touring sokak motosikleti olarak piyasaya sürmesi nedeniyle , CB750S de benzer çizgileri takip edebilir diyte düşünüyoruz.

İki paralel ikiz modelin 2022 model yılı için mi hazır olacağı yoksa 2023 yılına kadar mı erteleneceği henüz belli değil. Ama yazının başlangıcında bir umut vererek 2022 model olarak yazdık. 

 

Motosikletler