14.8 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

2022 Honda Forza 350 Scooter

Honda serisindeki Sport/GT scooter, 2021’de performans artışıyla çok fazla gündemde kaldı.

eSP+ motoru da Euro5 standartlarına yükseltildi. 

2022 Honda Forza 350 Scooter’nin ekipman listesi, bir HSTC tork kontrol sistemi, elektrikle ayarlanabilen bir ekran, bir USB-C soketi, 2 tam boy kask için bir bagaj, %100 LED aydınlatma ve bir Akıllı Anahtar anahtarsız çalıştırma sistemi içerir. 

Forza 350, pilotun cep telefonu aracılığıyla enstrümantasyona bağlanmasını sağlayan yeni “Honda Akıllı Telefon Sesli Kontrol sistemi” uygulaması ile donatılmıştır. 2022 modeline yeni bir renk katılıyor.

Forza adı, Honda scooter serisinde her zaman özel bir yere sahip olmuştur. Bu sınıfının en iyisi orta hacimli modelin geçmişi, özellikle canlı dinamik davranış, büyük bir depolama kapasitesi ve gelişmiş bir fren sistemi ile kategorideki standartları belirleyen ilk versiyonuyla 2000 yılına dayanmaktadır. yenilikçi (CBS bağlantılı sistem). Başarı, günlük kullanımda çok yönlülüğünü ve verimliliğini takdir edecek kullanıcılarla tüm Avrupa’da olacak.

Forza 300, sportiflik ve GT karakterinin akıllı bir karışımından oluşan ticari markasını korurken, gelişmeyi asla bırakmadı.

2004 yılında Honda S-MATIC sürekli değişken şanzıman ve elektronik kontrol sistemi, Akıllı Anahtar anahtarsız çalıştırma sistemi ve PGM-FI elektronik yakıt enjeksiyonunu aldı. Pratik açıdan, bagajı artık selenin altına 2 kask sığdırabiliyor.

2005 yılında kilitlenme önleyici fren sistemi benimsenirken, 2008 yılında S-MATIC şanzıman otomatik sıralı vites değiştirme işleviyle iyileştirildi ve kombine “Kombine ABS” sistemi ile frenleme her zamankinden daha etkili hale geldi. Bir aksesuar olarak, yüksek kaliteli bir ses sistemi ve 2 kişinin yüksek hızlarda bile tam konfor içinde sürmesini sağlayan yeni bir kaplama ile konfor ve lüks unutulmuyor.

2018’de, daha hafif, daha kompakt ve daha keskin, tek kelimeyle daha sportif, böylece çok popüler Forza 125’in ayak izlerini takip eden, radikal bir şekilde revize edilmiş Forza 300’ün gelişine tanık oldu. 2020’de, iki tonlu ve koordineli elbise ile sınırlı bir versiyondur. orta deplasmanlı Forza hayranlarını bekleyen büyük dava.

Forza 300, Honda Akıllı Telefon Sesli Kontrol bağlantı sistemi ile daha hızlı, daha kullanışlı ve tabii ki daha da çekici hale geldiğinden, 2021 model yılı evrimde bir sonraki adımı işaret ediyor.

Mekanik olarak değişmeyen Forza 2022, yeni bir renk grubuyla geri dönüyor.

310301 honda s premium forza scooter family expands for 2021 with the arrival of 1

Ana Özellikler

21.6kW güç ve 31,9 Nm tork ile Forza 350’nin motoru, devir aralığı boyunca iyi bir performans sergiliyor ve bu da canlı hızlanmanın yanı sıra yaklaşık 137 kph maksimum hız sağlıyor. Bu motor aynı zamanda en son Euro5 standartlarına uygundur.

Teknik gelişmelere ek olarak, 2021’de ön uçta, yanlarda, aynalarda, arka trim panellerinde ve motor kasalarında yapılan estetik değişiklikler, Forza’nın stilini yenilerken aerodinamik performansının iyileştirilmesine katkıda bulundu.

Şasi, daha hafif bir salınım kolu dışında değişmeden kaldı. Elektrikle kontrol edilen ekran, rüzgara karşı koruma yararına önemli ölçüde artırılmış bir stroka sahiptir. Enstrümantasyon da 2021’de modernize edilerek sürücüye “Honda Akıllı Telefon Sesli Kontrol sistemi” uygulaması aracılığıyla cep telefonuyla bağlantı kurma olanağı sağlandı. Bir USB soketi, selenin altına takılan bagaj 2 tam yüz kaskının saklanmasına izin verirken şarj etmeye izin verir.

Forza 350 2022 4 renkte mevcuttur:

* İnci Soğuk Beyaz
* İnci Falcon
Gri * Matt Cynos metalik gri
* Matt inci pasifik mavisi

310154 21ym honda forza 350

Ayrıntılı Özellikler

Şekillendirme ve Ekipman

* 180 mm
genişliğinde elektrikli ön cam * 2 kask için güvenli, yeni USB soketi
* Akıllı Anahtar sistemi tarafından kontrol edilen isteğe bağlı üst kasanın ateşlenmesi ve açılması
* ESS acil fren sinyali

Forza 350’nin hatları, şekli ve hareketi 2021’de gözden geçirilen elektrikle ayarlanabilen ekranı seviyesinde başlıyor: sol gidondan kontrol edilen bu ekran 180 mm’nin üzerinde, yani önceki modelden 40 mm daha fazla. Tasarımı, pilotun başının etrafından ve üstünden geçen bir hava akışı sayesinde gürültüyü azaltmaya ve rüzgara karşı korumayı artırmaya odaklı kalır. Ekran yüksek konumdayken sağlanan yüksek hızda veya uzun mesafelerde sağlanan stabilite ve konfor, yalnızca ekran yüksek konumdayken düşük konuma geri dönmeyi seçer seçmez artan bir özgürlük hissi ile değiştirilebilir. kabarcık kontrolü. Daha da fazla konfor elde etmek için,

Hem stil ruhu hem de aerodinamik verimlilikle şekillendirilen Forza 350’nin çizgileri, yumuşaklık ile modernizmi, sportifliği ve farklılığı bir araya getiriyor.

Tasarımcılara rehberlik eden üç tema olan “dinamizm, tekniklik ve güç”, farı öne çıkaran trim parçasında, yan panellerin “Z” şeklinde veya arka kısmın alçalan çizgisinde ifadesini buluyor. tamamı güçlü ve kararlı bir şekilde çağdaş bir imaj yansıtıyor.

İki tam yüz kaskı selenin altına, örneğin bir kask ve yağmurluk veya hatta bir A4 çanta yerleştirmek isterseniz bölümlere ayrılabilen bir alana yerleştirilebilir. Bir cep telefonu veya küçük bir şişe su alabilen, kaportanın sol tarafında bulunan güvenli saklama bölmesinde bir USB soketi bulunur. Aydınlatmaların tamamı diyotlarla çalışmaktadır.

Dünyayla bağlantıda kalmak için Forza 350, hareket halindeyken bir cep telefonunun navigasyon, müzik, e-postalar veya daha doğrudan dahil olmak üzere çeşitli işlevlerini kontrol etmenize olanak tanıyan “Honda Akıllı Telefon Ses Kontrolü” sesli kontrol arayüzünü sunar. , çağrılar. Arayüz ve telefon arasındaki bağlantı Bluetooth ile sağlanırken, bu sistem elbette kaska entegre bir ses kitinin varlığını gerektirir. Sol komodo ve enstrümantasyon üzerinde bulunan butonlar sayesinde “Honda Smartphone Ses Kontrolü” fonksiyonlarının kontrolü mümkündür.

Forza 350’nin Akıllı Anahtar çalıştırma sistemi, ana şalter ve ana hat erişiminin yanı sıra isteğe bağlı 45L üst kutuya erişimi kontrol eder.
Akıllı Anahtar cebinde, kullanıcının tek yapması gereken üst kasanın otomatik olarak kilitlenmesi için uzaklaşmak. Kullanışlı hacmi engellememek için, kontrol mekanizması makinenin arka kasası seviyesine taşındı.

Forza 350’nin dönüş sinyalleri, “acil durum fren sinyali” (Acil Durdurma Sinyali) işlevine sahiptir: ABS sistemi ani frenleme algıladığında, diğer yol kullanıcılarına frenlemenin acil durumda olduğunu bildirmek için dönüş sinyalleri hızlı çalışmaya başlar. ilerlemek.

Enstrümantasyon, numaraları yeniden tasarlanmış bir analog hız göstergesi ve takometreden oluşur. Montaj hala, ekranı sol gidondaki bir kontrolden seçilebilen bir dijital ekranı çevreliyor (3 mod mevcut). Böylece kullanıcı, kilometre sayacını, kalan özerkliği ve anlık tüketimi veya kilometre sayacını, ortalama tüketimi ve süreyi veya ortam sıcaklığını ve pilin şarj seviyesini görüntülemeyi seçebilir.

310151 21ym honda forza 350

Motor

* 21,6 kW ve 31,9 Nm üreten 330 cc motor
* eSP (gelişmiş Smart Power+) teknolojileri, eşanlamlı düşük tüketim (3,33 l/100 km WMTC)
* Euro5 uyumluluğu

Çok sayıda düşük sürtünme teknolojisinin benimsenmesi sayesinde, Forza 350’ye güç veren yeni eSP+ (gelişmiş Smart Power+) motoru, hem yüksek performans hem de üst düzey çevresel özelliklerle öne çıkıyor.

330 cm3’lük deplasmanı, elektronik enjeksiyonlu ve sıvı soğutmalı tek silindirli 4 valfli motorun 7.500 rpm’de 21,6 kW güç ve 5.250 rpm’de 31,5 Nm maksimum tork göstermesini sağlar. Bu performanslar, Forza 350’nin 0’dan 200 m’ye hızlanmaları 10.4 s’de gerçekleştirilirken yaklaşık 137 km/s’lik bir azami hız talep etmesine olanak tanır.

Les cotes de ce moteur sont de 77 mm pour l’alésage et 70,7 mm pour la course, avec un rapport volumétrique de 10,5 :1. Les basculeurs de soupapes montés sur roulements, les coussinets de vilebrequin monobloc ou les carters principaux étanches sont autant de composants majeurs conçus pour durer. Pour optimiser le refroidissement du piston, un ajutage permet d’envoyer un jet d’huile sur son ciel, à l’image de ce qui a déjà été adopté par les CRF de motocross. La capacité du réservoir d’huile est de 1,8 litre.

5.5 l kapasiteli hava kutusu 36 mm’lik bir enjeksiyon gövdesini besler. Emme kanalı, optimize edilmiş yanma için silindire verimli bir karışım akışı oluşturur. Egzoz tarafında, her zaman verimlilik yönünde, gazlar doğrudan bir kanal vasıtasıyla tahliye edilirken susturucu 2 adet plenum odasından oluşur.

İç sürtünme, silindirin karter ekseninden 5 mm kayması, zamanlama zinciri için bir hidrolik gericinin benimsenmesi ve bir transfer yağı pompasının kullanılmasıyla sınırlandırılır. En verimli modellerde kullanılan bu teknik çözüm, motorun iç basıncını düşürür ve sürtünmeyi ve pompalama kayıplarını azaltırken yağ emülsiyonunu sınırlar. Denge çubuğu, titreşimleri sınırlar ve sürüş konforuna katkıda bulunur.

Otomatik değişken debriyaj, hızlanmanın yanı sıra düşük hızda canlılığı desteklemek için oranları kesin olarak tanımlanmış bir V-Matic şanzıman ile ilişkilendirilmiştir. Son aktarım bir kayışa emanet edilmiştir.

Forza 350’nin motorunda performansına ek olarak, ön ve arka tekerlekler arasındaki en ufak hız farkını algılayan, yol tutuş kaybı oranını hesaplayan ve ardından müdahale eden HSTC (Honda Selectable Torque Control) tork kontrol sistemi bulunuyor. Optimum çekişi yeniden kazanmak için elektronik enjeksiyona etki ederek motor torku üzerinde. HSTC’nin bağlantısı, sol gidondaki bir kontrol kullanılarak kesilebilir. Cihazın devreye girdiği gösterge tablosunda “T” ikaz ışığının yanması ile gösterilir.

Forza’nın motoru, 1 Ocak 2020’de yürürlüğe giren ve yerini aldığı Euro4 standardının getirdiği çevresel kısıtlamaları önemli ölçüde güçlendiren Euro5 standartlarına uygundur. Bu güçlendirme, özellikle karbon monoksit emisyon değerlerinde azalma, hidrokarbon emisyonlarında %40’tan fazla azalma, teklemelerin daha sıkı tespiti ve ince partikül emisyonlarına bir sınır getirilmesi ile yansıtılmaktadır.

WMTC hesaplama yöntemine göre yakıt tüketimi 3,33 l/100 km’dir ve bu, depoda bulunan 11,5 l sayesinde yaklaşık 340 km* menzil anlamına gelir.

351792 22ym honda forza 350

Parça bilgisi

* Sınırlı dingil mesafesi ve duyarlı geometri
* Kompakt boyutlar ve kolay erişilebilir sele
* 15 inç ön ve 14 inç arka alüminyum jantlar

Forza 350’nin çevrim parçasının merkezi elemanı, istikrarlı ve güven verici bir dinamik davranışı koşullandıran çelik borudan bir çerçevedir. Dingil mesafesi 1.510 mm, kaster açısı 26,5° ve iz mesafesi 89 mm’dir.

Radyatör, daha iyi verimlilik için yakıt deposunun önüne yerleştirildi, pil ise kütleleri merkezileştirmek için depo ile bagaj arasına yerleştirildi. Tam dolu ağırlık 184 kg’dır.

Koltuk yüksekliği 780 mm olup, genel görüş açısından doğal olarak dik bir sürüş konumu belirler. Gidon genişliği 754 mm, kaporta ön kısmının genişliği 580 mm ve aynalar arası mesafe 860 mm olup, dar veya sıkışık alanlarda hareketi kolaylaştıran değerlerdir.

Süspansiyon tarafında, sağlam ø 33 mm teleskopik çatal, monoblok alüminyum salınım kolu ve 7 ön yük ayar olanağına sahip bir çift kombine amortisör ile ilişkilidir.

15 inçlik ön alüminyum jant 120/70-15 kasa ile donatılmıştır, 14 inçlik arka jant ise maksimum çekiş ve sürüş konforu sağlamak için 140/70-14 lastik alır.

ø 256 mm’lik tek bir disk, önde frenleme sağlar, arka kısım ise ø 240 mm’lik bir diske emanet edilmiştir. Her iki eleman da ABS kilitlenme önleyici sistemin yardımından yararlanır.

310160 21ym honda forza 350

Motor:
Soğutma Sıvısı
Silindir sayısı 1
Kapasite 330 cm³
Güç 28,9 HP (21,6 kW)
Tork 3,2 kgfm / 31,9 Nm
Şanzıman CVT
Genel:
Yakıt Deposu kapasitesi 11,7 litre
Azami Hız 85 mph – 137 km/h
Ort. Yakıt Tüketimi – 30 km/L – 3,33L/100km
Boyutlar:
Uzunluk 2147 mm
Genişlik 754 mm
Yükseklik 1507 mm
Dingil mesafesi 1510 mm
Yerden Yükseklik 135 mm
Koltuk Yüksekliği 780 mm
Ağırlık (Kerb) 184 kg
Şasi:
Ön FrenDisk 256 mm
Arka Fren Diski 240 mm
Ön Lastik 120/70-15
Arka Lastik 140/70-14
ABS Var
Çekiş Kontrolü Var
Diğerleri:
Tam Dijital Panel Metre Var
LCD veya TFT Dijital Panel LCD
Full-LED Aydınlatma Var

Motosikletler