Giriş Yap



2022 Honda CBR500R ABS

2022 Honda CBR500R ABS

Hızlı, tutumlu, uygun fiyatlı ve – en önemlisi – eğlenceli, Honda’nın 2013 yılında çıplak CB500F ve macera tarzı CB500X ile birlikte piyasaya sürülen tam donanımlı CBR500R‘ı, çift silindirli ‘hafif orta sıklet’ üçlüsüne gerçek bir spor enerjisi enjekte ediyor.

Kullanıcıların %50’sinden fazlası 30 yaşın altında

Küçük bir makineden yükselmek isteyen genç sürücüler arasında oldukça popüler olan CBR500R, her sürüşe spor motosiklet sahipliğinin heyecanını aşılarken, aynı zamanda uygun sürüş maliyetleri sunarak onu harika bir motosiklet haline getiriyor.

2016’da CBR500R, güncellenmiş ön süspansiyonla birlikte daha keskin bir stil ve LED aydınlatma ile güncelledi; 2019’da, daha keskin bir sportif niyetin ana hatlarını çizen yeni bir form ve sürüş pozisyonu ile daha da agresif bir görünüm kazandı. Daha güçlü performans, devir aralığından kırmızı çizgiye kadar belirgin bir artış ve daha belirgin egzoz uğultusu için motora da geliştirmeler uygulandı. 2020 yılında EURO5 uyumluluğu kazanmıştır.

Kardeşleriyle birlikte şüphesiz yıldız kalitesini kanıtlamış olan 2022 yıllık modeli için yüksek kaliteli Showa 41mm SFF-BP USD çatallar, ayrıca çift ön diskler, yeni hafif tekerlekler ve salınım kolu ve diğer detay güncellemeleri şeklinde büyük bir süspansiyon yükseltmesi yaptı. 

Revize edilmiş yakıt enjeksiyon ayarları

Yeni bir daha hafif radyatör gibi motor değişikliklerinin yanı sıra şasi, Showa 41 mm SFF-BP USD çatalların, 296 mm diskleri ısıran çift Nissin radyal montajlı iki pistonlu kaliperlerin, daha hafif 5 kollu jantların ve yeniden tasarlanmış salınım kolu – geliştirilmiş yüksek hızlı kullanım ve frenlemeye sahip. Ağırlık önyargısı ayrıca gelişmiş ön lastik tutuşu ve hissi için fraksiyonel olarak mükemmele ulaşmış.

Stil, CBR650R’den devralınan yeni bir ön çamurluk ile güncellendi ve sportif alüminyum ayaklıklar da artık standart olarak sunuluyor. Daha önce olduğu gibi, LCD göstergeler Shift Up ve Gear Position işlevine sahiptir ve tüm aydınlatmalar birinci sınıf LED‘dir; Yine CBR650R’den miras kalan yeni far artık daha geniş bir huzme yayıyor.

 

2022 Honda CBR500R ABS
2022 Honda CBR500R ABS

2022 Honda CBR500R ABS Temel Özellikler

  • Yeni 41 mm Showa Ayrı Fonksiyonlu Çatal Büyük Pistonlu (SFF-BP) USD çatallar
  • Nissin radyal montajlı iki pistonlu kaliperlerle eşleşen yeni çift 296 mm diskler
  • Daha hafif tekerlekler ve salıncak, ayrıca alüminyum ayaklıklar
  • Gelişmiş ön uç tutuş için ağırlık önyargısı daha ileri
  • CBR650R’den miras kalan yeni far
  • Canlı çift silindirli motor, devir aralığında kullanılabilir güç ve torkun yanı sıra çift çıkışlı susturucusundan sportif ses sağlar
  • Yeni PGM-FI ayarları tork hissini ve karakteri iyileştirir
  • Yeni radyatör tasarımı daha şık ve daha hafif
  • Destekli/slipper debriyaj, vites büyütmeyi kolaylaştırır ve vites küçültmeyi yönetir
  • EURO5 için homojenize edildi
2022-Honda-CBR500R-ABS3
2022-Honda-CBR500R-ABS3

 

Yeni Hafif Tekerlekler ve Salınım Kolu
Yeni tekerlekler artık 5 kollu bir desen kullanıyor ve yaysız ağırlıktan tasarruf sağlıyor – bu da çok hızlı bir şekilde yandan yana yönlendirme sağlarken, salınım kolu da yeni, daha hafif ağırlıklı, yüksek performanslı bir tasarım.

Heyecan Verici Çift Silindirli Güç
Bu motor performans göstermek için doğmuştur. Optimize edilmiş ECU ayarlarıyla, virajlarda etkileyici hızlanma için duyarlı orta aralıklı tork ve heyecanı garanti eden kırmızı çizgiye geçiş sunar.

Sportif LCD Gösterge Ekranı
Negatif bir sürüş için negatif LCD çizgi, ihtiyacınız olan bilgileri anında sunar ve Vites Konumu ve özelleştirilebilir Shift Up göstergelerini içerir.

Agresif Süper Spor Stili ve Yeni Grafikler
Hiç şüpheniz olmasın. CBR500R keskindir. Büyük ölçüde yarış DNA’mızdan alınan agresif kaporta, aerodinamik kanatçıkları içeriyor ve yarıştan ilham alan yeni renkler ve grafikler taşıyor.

Yeni Showa 41mm SFF-BP USD Çatalları
CBR500R’ye büyük bir yükseltme yaptık. Yeni Showa 41mm Ayrı Fonksiyonlu Çatal-Büyük Pistonlu (SFF-BP) USD çatalları, özellikle yüksek hızlardan dönüş ve frenlemede spor sürüşü için mükemmel kontrol ve his sağlar.

Radyal Montajlı Kaliperli Yeni Çift Ön Diskli Frenler
Yeni, 296 mm’lik çift diskler ve iki pistonlu Nissin radyal montajlı kaliperler, tek bir diskten daha fazla atalete sahip olmayan güçlü, aşamalı frenleme gücü sağlar – böylece daha hızlı manevra yapabilirsiniz.

YUKARI HAREKET
Belki bu sizin ilk spor bisikletinizdir. Veya belki de daha küçük bir makinenin odaklanmış heyecanını arayan uzman bir binicisiniz. Her iki durumda da, CBR500R olasılıkları açar. Kompakt boyutuyla şehrin kilidini açar ve virajlı arka yollarda gerçek sportif üstünlük sağlar. Ve her direksiyon girişine ve gaz kelebeği bükülmesine her zaman anında yanıt verir. Hayatı an için anı yaşayın. Bu CBR500R.

Bir CBR Her Zaman Özel Bir
CBR’dir. Üç çok özel mektup. Sadece uygulanmıyorlar da. Kazanılmak zorundalar. CBR500R’nin yaptığı, yüksek hızlı aerodinamiği geliştirmek için kanatçıkları içeren spor odaklı tasarım sayesinde. Sürüş pozisyonu, üst boyunduruğun altına klipslenmiş gidon ve sizi zahmetsizce bir yarış takımına sokan yeni alüminyum arka ayar ayaklıkları ile agresiftir. Hızlı görünüyorsa hızlıdır derler. Çarpıcı yeni boyası ve grafikleriyle CBR500R’ye baktığımızda daha fazla anlaşamadık.

İnanılmaz Yol tutuş Hassasiyetini Keşfedin
Önünüzdeki bu virajlar mı? Onlara sahip olun. Hepsi. Her geç dönüş noktasına, tepe noktasına ve köşe çıkışına sahip olun. Yeni Showa 41mm Ayrı Fonksiyonlu Çatal Büyük Piston (SFF-BP) USD çatalları, sönümlemeyi yaydan ayırır ve özellikle ön lastik tutuşu için parmak ucu hissi ile hıza karşı esnek bir tepki verir. Showa arka amortisör, sönümlemeyi buna uyacak şekilde revize ederken, yeni hafif tekerlekler ve salınım kolu ve ayrıca ileri ayarlı ağırlık önyargısı, yol tutuşunu daha da keskinleştiriyor.

Gaz Kelebeğinin Her Dönüşünün Keyfini Çıkarın
Bu ilk A2 motosikletinizse, başlamak için nasıl bir yer. 8 valfli, sıvı soğutmalı paralel çift silindirli motor, 8.600 dev/dak’da 35kW güç ve 43 Nm @ 6.500 dev/dak’lık tepe tork üretir. Serbest dönüşlüdür, son derece keyiflidir, bağımlılık yapar ve siz redline’ı kovalarken egzozdan gelen heyecan verici bir uluma ile birlikte gelir. Ve tıpkı daha büyük CBR kardeşleri gibi, Assist/Slipper debriyaj, altı vitesli şanzıman aracılığıyla vites büyütmeyi kolaylaştırır ve sert aşağı inişlerde arka tekerlek kilitlenmesini yönetir.

Yüksek Kaliteli Bir Sürüş
İçin CBR500R, gittiği her yerde dikkat çeker. Kesilmiş çift LED farlar tehditkar bir şekilde bakar ve daha geniş bir ışık hacmi yayarak geceleri görüşü açar. LED göstergeler ve arka lamba ile eşleştirilirler. Negatif LCD göstergelerde hız göstergesi, çubuk grafik devir sayacı, ikili kilometre sayacı, yakıt seviyesi/tüketim göstergesi ve Vites Konumu göstergesi bulunur. Ayrıca 8.750rpm’ye ayarlanmış, ancak 250rpm’lik artışlarla ayarlanabilen bir Shift Up göstergesi de var.

 

Şasi ve Şekillendirme

 

Hafif, güçlü ve 2022 için değişmeyen 35 mm çaplı çelik elmas borulu ana şasi, yol yüzeyleri değiştikçe sürücüye bol miktarda geri bildirim veren ayarlanmış bir verim derecesine sahiptir. Motor takozlarının şekli ve konumu ile çerçevenin sağlamlık dengesi de titreşimi minimumda tutar.

 

Hemen açık olan, yepyeni bir ön uç kurulumudur. Sportif yol tutuş performansını artırmak amacıyla, önceki tasarımın 41 mm teleskopik çatallarının yerini Showa 41 mm Ayrı İşlevli Büyük Pistonlu (SFF-BP) USD çatallar aldı ve yeni üst ve alt çatallarla kenetlendi. Bir bacakta Büyük Piston basınç ayırma damperi, diğerinde yay mekanizması gibi işlevler bölünerek, hem tepki hem de sürüş kalitesi iyileştirilir. Dört silindirli CBR650R, tamamen aynı kurulumu kullanıyor.

 

Sürüş kalitesini iyileştirmeye yönelik bir başka çaba olarak, 22YM CBR500R, önceki modelin 6’sı yerine 5 Y-şekilli kollu yeni daha hafif tekerleklere sahiptir. Ön tekerlek genişliği 120/70-ZR17 lastikle 3.5 inç ve 160/60-ZR17 lastikle arka 4.5 inç kalır.

 

Yeniden tasarlanan salıncak, gramları da tıraş eder; artık 2 mm çelikten (2,3 mm yerine) yapılmıştır ve içi boş bir travers ve keskin bir şekilde yeniden tasarlanmış zincir koruyucusu kullanır. Döner olarak daha sert olan yeni salınım kolu, tutuşu iyileştirmek için yanal olarak da daha esnektir. Geniş çaplı pistonu ile tek borulu arka amortisör (daha büyük kapasiteli spor bisikletlerde olduğu gibi) mükemmel tepki ve sıcaklık yönetimi sağlar; Yay oranı ve çatallara uyacak şekilde optimize edilmiş sönümleme ayarları ile 5 aşamalı ön yük ayarına sahiptir.

 

Şasi ve süspansiyonda yapılan dinamik iyileştirmelere paralel olarak fren performansı da iyileştirildi. Önceki modeldeki tek 320 mm ve iki pistonlu kaliper ön freninin yerini çift 296 mm diskler ve Nissin radyal montajlı, iki pistonlu kaliperler aldı. Daha küçük disklerin piyasaya sürülmesi, yalnızca herhangi bir ek ağırlık kazanımını minimumda tutmakla kalmaz, aynı zamanda frenleme sırasında kol üzerindeki gerekli basıncı da azaltır.

 

Yeni CBR500R 192 kg’dır ve daha çevik yol tutuşu sağlamak ve ön uç tutuşunu iyileştirmek için ön tekerleğe biraz daha fazla ağırlık verir: ön/arka sapma yüzdesi, önceki sürümdeki 50.1/49.9’a kıyasla şimdi 50.7/49.3’tür. Dingil mesafesi, 25,5°/102 mm tırmık ve iz ile 1410 mm kalır.

 

Ve CBR500R’nin özelliği çevik yanıt verme yeteneğidir. Kokpitten ileri görüş saf spordur. Gidon üst boyunduruğun altına takılır ve sonuç olarak sürüş pozisyonu açık bir şekilde agresiftir; kaplama da düşük ayarlanmış. Amaca uygun alüminyum ayaklıklar, önceki kauçuklaştırılmış parçaların yerini alır; çift ​​arasında 104g tasarruf sağlarlar ve daha canlı bir sürüş için maksimum destek sunarlar. Kompakt ön çamurluk, CBR650R’den alınmıştır.

 

CBR650R’den devralınan yeni, keskin bir şekilde oyulmuş çift LED farlar, LED göstergelerle eşleşen daha geniş bir ışık emisyonu hacmiyle tehditkar bir şekilde ileriye bakıyor. LCD göstergeler, bir Vites Konumu ve Shift Up göstergesine sahiptir; bu, varsayılan olarak 8.750 rpm’ye ayarlanmıştır, ancak 5-8.750 rpm arasında 250 rpm’lik artışlarla ayarlanabilir.

 

Koltuk yüksekliği 785 mm’dir, bu da CBR500R’yi yönetmeyi çok kolaylaştırır ve sürüş pozisyonu her yükseklikteki biniciyi rahatça barındırır. Genel boyutlar, 130 mm yerden yükseklik ile 2080 mm x 760 mm x 1145 mm’dir.

 

Yakıt deposu, rezerv dahil 17,1 L kapasiteye sahiptir ve motorun mükemmel 3,5 L/100km (28,6km/litre) yakıt ekonomisiyle birleştiğinde, 485km’nin üzerinde bir menzil sağlar.

 

Motor

22YM CBR500R’nin A2 lisansı dostu 471cc, 8 valfli sıvı soğutmalı paralel çift silindirli düzeni, enerjik, yüksek devirli bir karakter ve hareketli üst uç ile fiziksel boyut ve istekli, keyifli güç çıkışı arasında iyi orantılı bir denge sunar. 2019 yükseltmeleri, 3-7,000 rpm aralığında düşük-orta aralıkta güç ve torkta %4’lük bir artışla daha hızlı hızlanma sağladı. Genel performansı ve karakteri, nispeten küçük kapasitesini gizleyen bir motor. 35kW’lık maksimum güç 8.600rpm’ye ulaşırken, 43Nm tork 6.500rpm’de teslim edilir.

 

PGM-FI yakıt enjeksiyonunu beslemek, hava kutusu ve gaz kelebeği gövdelerinden hava akışının aşağı yukarı düz bir görüntüsüdür ve 2022 yıllık model için yeni ayarlar performanstan ödün vermeden tork hissini ve karakteri iyileştirir. Egzoz susturucusu, her darbeye sportif bir yön veren çift çıkış borularına ve yüksek devirli bir uğultuya sahiptir. Estetik açıdan daha hoş yeni bir radyatör tasarımı, soğutma verimliliğinde herhangi bir kayıp olmaksızın 100g ağırlık tasarrufuna katkıda bulunur.

 

Çap ve strok 67mm x 66.8mm’ye ayarlanmıştır ve sıkıştırma oranı 10.7:1’dir; krank mili pimleri 180°’de aşamalıdır ve silindirlerin arkasında, bisikletin ağırlık merkezine yakın bir birincil çift dengeleyici bulunur. Birincil ve dengeleyici dişliler, gürültüyü azaltan makas dişlileri kullanır. Krank karşı ağırlığı, çift dengesi için özel olarak şekillendirilmiştir ve hafifliği, motorun azaltılmış atalet ile serbestçe dönmesini sağlar.

 

Gerilimli bir eleman olarak hareket eden motor, silindir kapağındaki dört çerçeve askısıyla çerçevenin sağlamlığını tamamlar. Silindir kafası dahili olarak silindir külbütör kollarını kullanır; şim tipi valf ayarı, daha düşük valf yayı yükü ve azaltılmış sürtünme için hafif olmalarını sağlar.

 

Sessiz (SV Zinciri) kam zinciri, pimlerinin yüzeyine Vanadyum uygulanarak sürtünmeyi azaltarak aşınmaya karşı daha fazla koruma sağlar. Giriş valfi çapı 26.0 mm, egzoz valfi çapı 21.5 mm’dir.

 

Piston şekli, yüksek devirde piston ‘gürültüsü’nü azaltmak için dikkatlice tasarlanmıştır. Sürtünme, piston eteğindeki çizgilerle azaltılır (yüzey alanını artıran, yağın daha iyi yağlama için akabileceği boşluklar oluşturan bir yüzey). Krank mili, ana mil ve karşı milin ‘üçgen’ oranı verimli bir şekilde kompakttır. Karterler, santrifüjlü döküm ince duvarlı manşonlar kullanır; iç tasarımları, 180° aşamalı ateşleme sırasında oluşabilecek ‘pompalama’ kayıplarını azaltır. Derin bir karter, sert viraj alma ve frenleme sırasında yağ hareketini azaltır; yağ kapasitesi 3,2 L’dir. Kaygan değişen altı vitesli şanzıman, bir yardımcı/kaydırıcı kavrama ile yönetilir.

 

Aksesuarlar

CBR500R için bir dizi Orijinal Honda Aksesuarları mevcuttur. İçerirler:

35L üst kutu

Arka taşıyıcı

Tank çantası

Koltuk çantası

Yüksek dumanlı ön cam

Isıtmalı kulplar

12V/USB Type-C prizler

Koltuk Kaportası

Tekerlek Çizgileri

Tank Pedi

 

MOTOR
Tip Sıvı soğutmalı 4 zamanlı, paralel ikiz
Yer değiştirme 471cc
Silindir Başına Valf Sayısı 4
Delik ve Strok 67 mm x 66,8 mm
Sıkıştırma oranı 10.7: 1
Maks. Güç çıkışı 35kW @ 8600rpm
Maks. tork 43Nm @ 6500rpm
Gürültü Seviyesi (dB) L-kentsel 74dB L-wot 76,4dB
Yağ kapasitesi 3.2L
YAKIT SİSTEMİ
karbürasyon PGM FI elektronik yakıt enjeksiyonu
Yakıt Deposu Kapasitesi 17.1L (rezerv dahil)
CO2 Emisyonları (WMTC) 80 gr/km
Yakıt Tüketimi (WMTC) 3.5L/100km (28.6km/litre)
ELEKTRİK SİSTEMİ
Pil Kapasitesi 12V 7.4AH
ACG Çıkışı 23.4A/2000rpm
SÜRÜCÜ TREN
Debriyaj Tipi Islak çok plakalı, Destekli kaydırmalı kavrama
İletim Türü 6 hız
Son sürüş Zincir
ÇERÇEVE
Tip Çelik elmas
ŞASİ
Boyutlar (L´W´H) 2080mm x 760mm x 1145mm
Dingil açıklığı 1410mm
Tekerlek Açısı 25.5 derece
İz 102 mm
Koltuk yüksekliği 785mm
Yerden yükseklik 130 mm
Boş Ağırlık 192kg
SÜSPANSİYON
Tip Ön Showa 41 mm SFF-BP USD çatallar, ön yük ayarlanabilir
Tip Arka 5 kademeli ön yük ayarlayıcılı Prolink mono, Çelik içi boş çapraz salıncak
TEKERLEKLER
Tip Ön 5Y Kollu Dökme Alüminyum
Tip Arka 5Y Kollu Dökme Alüminyum
Jant Boyutu Ön 17 x MT3.5
Jant Boyutu Arka 17 x MT4.5
Lastikler Ön 120/70ZR17M/C (58W)
Lastikler Arka 160/60ZR17M/C (69W)
FRENLER
ABS Sistem Tipi 2 kanal
Tip Ön Nissin radyal montajlı iki pistonlu kaliperli çift 296 mm x 4 mm disk
Tip Arka Tek pistonlu kaliperli tek 240mm x 5mm disk
ALETLER & ELEKTRİK
enstrümanlar Hız Göstergeli LCD Metre, Çubuk Grafik Takometre, İkili Yol Ölçer, Yakıt Seviyesi ve Tüketim Göstergesi, Saat, Su Sıcaklığı, Vites konumu, Vites Yükseltme Göstergesi
Far LED
Stop lambası LED
Güvenlik sistemi HISS (Honda Akıllı Güvenlik Sistemi)

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok