18.4 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 18, 2024

2022 Ducati SuperSport 950

SuperSport 950, Euro 5 standardına uyacak şekilde revize edilmiş 937 cc Ducati Testastretta 11° çift silindirli motordan güç alır. Ducati spor motosikleti, adını değiştirerek, estetiğini, elektronik donanımını ve üst düzey özelliklerini yenileyerek SuperSport 950 oldu.

2022 Ducati SuperSport 950

SuperSport 950‘nin tasarımı, Panigale V4‘e güçlü ve kesin bir benzerlikle motosiklete daha fazla sportiflik, dinamizm ve şeklinde akışkanlık veren Ducati Style Center tarafından tasarlanan yeni kaplamalar sayesinde gelişiyor.

SuperSport 950’nin yandan görünümü, Panigale V4 modellerinin çift aspiratörünü anımsatan havalandırma delikleriyle işaretlenmiştir. Alt kaplama şimdi yan susturucuya kadar uzanarak mekanik bileşenleri gizler ve paletli motosikletleri görsel olarak hatırlatır. Kaplamalar, temiz havayı, sürücünün bacaklarına doğru havalandırılan iki yan açıklığa yönlendiren ve termal konforu artıran bir çift kanat aracılığıyla farla entegre edilmiştir.

Ön görüşe, Panigale V4’ün ışık imzasını açıkça hatırlatan gün ışığı DRL’li yeni tam LED far hakimdir. Far, ışıklar açıkken simetrik bir görünüm oluşturan kısa huzme ve uzun huzme için iki çift işlevli LED modülü ile tamamlanır.

2022 Ducati SuperSport 950

Egzoz sistemine ve motor kontrol sistemine yapılan müdahaleler, tüm devirlerde tam gövdeli teslimattan karakterini değiştirmedi ve maksimum güç ve tork değerleri sırasıyla 9.000 rpm’de 110 hp ve 6.500 rpm’de 93 Nm olarak doğrulandı. . Yağ banyolu debriyaj, artık ayarlanabilir bir kolla donatılmış kendinden hava tahliyeli radyal pompalı yeni hidrolik kontrol tarafından etkinleştirilir.

SuperSport 950, Bosch’un 6 eksenli atalet platformundan alınan bilgilere dayalı elektronik kontrollerle donatılmıştır ve bu, motosikletin uzaydaki yatış, yalpalama ve eğim açılarını anında algılayabilir. Elektronik paket şunlardan oluşur: Bosch Cornering ABS, Ducati Çekiş Kontrolü (DTC) EVO, Ducati Quick Shift (DQS) yukarı / aşağı EVO tüm versiyonlarda mevcuttur ve Ducati Wheelie Control (DWC) EVO, bu modelde karakterize eden yeni bir özelliktir. onun sportif doğası.

Elektronik ayarlar, Panigale ailesinden ilham alan grafik ve arayüze sahip yeni 4.3” tam TFT ekranın menüsü aracılığıyla ayarlanıyor.

Bu güncellemeler, SuperSport 950’yi daha sportif, daha eğlenceli ve daha zengin bir standart donanım sayesinde daha kolay, daha güvenli ve daha konforlu hale getiriyor.

SuperSport 950 ayrıca, motoru yük taşıyıcı bir eleman olarak kullanan ve zarif tek taraflı alüminyum salıncak koluyla birlikte kullanan Ducati kafes çerçevesinin en son evrimine de güveniyor. Ön taraf 43 mm çaplı payandalara sahip bir Marzocchi çatalla, arkada Sachs amortisörle donatılmıştır. Brembo fren sistemi, ayrı hazneli ve ayarlanabilir kollu, kendinden hava tahliyeli bir radyal pompa ile çalıştırılan, 320 mm çapındaki iki disk üzerinde hareket eden M4-32 monoblok radyal kaliperlerden oluşur. Arkada, SuperSport 950, Brembo iki pistonlu kaliperli 245 mm çapında bir disk ile donatılmıştır. SuperSport 950, önde 120/70 ZR 17 Pirelli Diablo Rosso® III’e ve arkada 180/55 ZR 17’ye uyan, sportif “Y” tasarımlı üç kollu alaşım jantlarla donatılmıştır.

SuperSport 950 serisi, tamamen ayarlanabilir Öhlins süspansiyon ve yolcu koltuğu kılıfı ile donatılmış 950 S versiyonunu da içerir. Her ikisi de Ducati Performance aksesuarları ve paketleri kataloğundan yararlanılarak özelleştirilebilir, bu da motosikleti zevkinize ve ihtiyaçlarınıza göre yapılandırmanıza olanak tanır.

  • Ana standart ekipman
    • 937 cc Testastretta 11° motor, 9.000 rpm’de 110 hp ve 6.500 rpm’de 93 Nm ile
    • Euro 5 onayı (yalnızca Euro 5 düzenlemesinin geçerli olduğu ülkeler için)
    • Alt ön susturuculu ve üst üste binen iki çıkışlı yan susturuculu 2-1-2 egzoz sistemi
    • Taşıyıcı motorlu kafes ana şasi
    • Arka kafes alt çerçevesi
    • Alüminyum tek taraflı salıncak
    • “Y” tasarımlı 3 kollu alüminyum döküm jantlar
    • Önde 120/70 ZR17 ve arkada 180/55 ZR17 ebatlarında Pirelli Diablo Rosso III lastikleri
    • 43 mm çaplı payandalara sahip tamamen ayarlanabilir Marzocchi çatal
    • Ayarlanabilir Sachs amortisör
    • İki 320 mm diskli ve M4.32 kaliperli Brembo ön fren sistemi
    • Ayarlanabilir kollu Brembo PR18 / 19 kendinden hava tahliyeli radyal ön fren pompası
    • Kendinden hava tahliyeli radyal pompalı ve ayarlanabilir kollu hidrolik debriyaj kontrolü
    • 50 mm aralığında iki pozisyonda yüksekliği ayarlanabilen pleksiglas
    • 3 Sürüş Modu (Spor, Touring, Urban)
    • Gündüz Sürüş Işığı (DRL) ile Tam LED far
    • Tam TFT renkli enstrümantasyon
    • 6 eksenli atalet platformlu elektronik paket şunları içerir: Bosch Cornering ABS; Ducati Çekiş Kontrolü (DTC) EVO; Ducati Tekerlek Kontrolü (DWC) EVO; Ducati Quick Shift (DQS) yukarı / aşağı EVO
    • Koltuğun altında su geçirmez USB soketi
    • Alarma, ısıtmalı elciklere ve Ducati Multimedya Sistemine (DMS) hazır

Ducati Performans aksesuarları

Ducati Performance, SuperSport 950 için kullanım çok yönlülüğünü artıran ve sahibinin zevklerine göre özelleştirilebilmesini sağlayan bir dizi paket ve aksesuar yarattı. SuperSport 950’nin iki versiyonu, birbirine monte edilebilen Sport ve Touring paketleri ile zenginleştirilebiliyor.

 

Spor paketi şunları içerir:

  • Onaylı susturucu, Ducati Performance by Akrapovic®
  • Karbon ön çamurluk
  • Karbon tankı koruması
  • Alüminyum plaka tutucu
  • Arka led göstergeler

 

Tur paketi şunları içerir:

  • Motosiklet renginde ekler ile 25 litre + 25 litre yarı sert yan çantalar
  • Daha koruyucu füme ön cam
  • Isıtmalı kulplar

Tamamen yeniden tasarlanmış kaplamalar, SuperSport 950’nin dinamizmini en çok artıran yeni unsurlardır. Yan görünüm, Panigale V4 modellerinin çift egzozunu andıran, su radyatöründen gelen sıcak hava için zarif havalandırmalarla zenginleştirilmiştir. Arka aspiratörler aynı zamanda estetik bir kaplama görevi görür ve yanlarda dar bir bisiklet hissini vurgulamak için çerçevenin çevresini sıkıca sarar. Alt kaplama şimdi yan susturucuya kadar uzanarak mekanik bileşenleri gizler ve görsel olarak paletli motosikletleri çağrıştırır.

Kaplamalar, kafes çerçevesini çevreleyen kaslı omuzlar aracılığıyla şekillendirilmiş depoyla birleşirken, onu destekleyen ve aynı zamanda temiz havayı iki yan açıklığa yönlendiren bir çift kanat aracılığıyla ön farla bütünleşir. binicinin bacakları, termal konforu artırır.

Ön görüşe, Panigale V4’ün parlak ve keskin imzasını açıkça hatırlatan Gündüz Farı (DRL) ile yeni tam LED far hakimdir. DRL, ışığı eşit şekilde dağıtan bir opal ile rafine bir yapıya sahiptir. Far, kısa huzme ve uzun huzme için iki adet çift fonksiyonlu LED modülü ile tamamlanır ve bu modül, ışıklar açıkken motosikletin simetrik bir “görünüm” elde etmesini sağlar. İki modül, bu teknolojik bileşeni benzersiz kılan parlak bir kaplamaya sahip bir çerçeveye yerleştirilmiştir.

SuperSport 950’nin modern ve dinamik bir çizgi oluşturmak için alçak olan ön camı, gövde rengini kokpite getiren depoya merkezi olarak bağlanır ve yeni tam TFT renkli gösterge panosunu barındıran modern bir tasarımla. Aerodinamik koruma, yüksekliği iki konumda ayarlanabilen sportif kesim pleksiglas ile garanti edilir.

Kontrast dikişlerle sınırlandırılan iki bölümü olan tek sürücü ve yolcu koltuğu, oturma konforunu artırmak için revize edildi ve bu modifikasyon yeni bir sportif kaplama ile işaretlendi.

Yan susturucu, üst üste binen iki çıkışla kompakttır ve şekli ve alçak konumu, kuyruğun dinamizmini artırarak arka janttaki parmaklıkların “Y” tasarımını tamamen açıkta bırakır ve ön kısım gibi süslenir.

 ergonomi

Konfor ve çok yönlülüğü bir araya getirirken aynı zamanda sportif sürüşü sağlamak için ergonomi, aerodinamik koruma ve sürücünün hareket özgürlüğü üçgenine büyük önem verildi. Yerden 810 mm yükseklikteki (aksesuar olarak temin edilebilen alçak selenin monte edilmesiyle 790 mm olan) binici alanına sahip tek parça sele, ayaklarınızı yere kolayca koymanızı sağlar. Gidonların konumlandığı yükseklik, bileklere fazla yüklenmeden sportif bir sürüş pozisyonu alacak şekilde, ayaklıklar ise maksimum kontrol sağlarken dizleri yormayacak şekilde konumlandırılmıştır.

50 mm mesafe ile iki konumda yüksekliği ayarlanabilen pleksiglas, otoyol hızlarında havadan gerekli korumayı sağlar. Bu koruma, aksesuar olarak temin edilebilen daha büyük füme pleksiglas monte edilerek artırılabilir. Yolcu ayak dayama yerlerinden ayrılan sürücü ayak dayama yerleri, kompakt boyutlu bir yan egzoz susturucusu ile birlikte selede maksimum hareket özgürlüğü sağlar.

Bu sürüş pozisyonu, günlük kullanımda ve orta süreli yolculuklarda takdir edilmektedir ve tempo yükseldiğinde sportif sürüşte eğlencenin garantisidir.

Dolguda revize edilen koltuk, yol kullanımında konforu artırıyor. Konfordaki gelişme, egzoz manifoldlarını koruyan yeni ve daha etkili ısı korumalarından ve sürücü bacakları için grenajlarda elde edilen temiz hava menfezlerinden de geçmektedir.

Koltuğun yolcu için ayrılan kısmı, ayak dayama yerlerinden iyi aralıklıdır ve yeterince yastıklıdır. Konforu artırmak için, Ducati Performance aksesuarları arasında, sürücü ve yolcu için daha uzun yolculuklar için daha geniş dolgulu (+25 mm) koltuk ve standart olanlardan daha ergonomik bir tutuş sunan dış yolcu kolları arasından seçim yapmak mümkündür. koltuk altına entegre edilmiştir.

Testastretta 11° motor

SuperSport 950, güç dağıtımı ve gaz kelebeği tepkisi ile takdir edilen 937 cc Ducati Testastretta 11° çift silindirli üniteden güç alır ve onu bir yol sporu bisikleti için mükemmel bir motor yapar.

SuperSport 950’nin Testastretta 11° birimi, Euro 5 homologasyonuna (yönetmenin geçerli olduğu ülkelerde) uyacak şekilde revize edilmiştir. Ancak egzoz sistemine ve motor kontrol sistemine yapılan müdahaleler karakterini değiştirmedi ve maksimum güç ve tork değerleri sırasıyla 9.000 d/d’de 110 hp ve 6.500 d/d’de 93 Nm olarak teyit edildi.

Motor, tam bir Ride-by-Wire sistemi tarafından kontrol edilen 53 mm çapındaki gaz kelebeği gövdeleri sayesinde nefes alır. Silindir başına dört valfe, ikincil hava sistemine, sıvı soğutmaya, 12.6:1 sıkıştırma oranına, sırasıyla 94 ve 67.5 mm iç çap ve strok ölçümlerine sahiptir.

Egzoz sistemi, iki son derece kompakt üst üste bindirilmiş çıkışa sahip bir yan susturucuya bağlı bir alt ön susturucu ile 2-1-2 tipi bir düzen tasarlayan 54 mm dış çaplı kanallara sahiptir.

Motor performansını artırmak veya sadece daha sportif bir görünüm için, aksesuar olarak iki Akrapovic® titanyum sistemi mevcuttur: karbon fiber ısı kalkanlı onaylı bir egzoz ve ağırlığı – 4,6 kg azaltan ve orta menzilde gücü + + artıran bir yarış egzozu %5.

Şanzıman, SuperSport 950 serisinin gelişmiş Ducati Quick Shift (DQS) yukarı / aşağı EVO ile standart olarak takılmasını sağlayan özel bir vites sensörüne sahip altı viteslidir. Debriyaj, kilitli ve sıçrama önleyici sistemli bir yağ banyosundadır ve ayarlanabilir bir kolla donatılmış, kendinden hava tahliyeli bir radyal pompalı yeni hidrolik kontrol tarafından çalıştırılır. Anti-hoplama işlevi, tekerlekteki tork zıt bir etkiye sahip olduğunda müdahale eder ve tipik sportif sürüşe özgü agresif vites küçültmelerde aracın dengesini korumanıza izin veren diskler üzerindeki basıncı azaltır.

Ducati ikizinin her 15.000 km’de veya 12 ayda bir bakım aralıkları vardır ve her 30.000 km’de bir valf boşluğu kontrolleri yapılır.

Güç ve tork eğrileri

Çift silindirli Ducati Testastretta 11° motor, temel olarak yol kullanımına sahip bir motosiklet için temel bir özellik olan gaz kelebeğine herhangi bir dokunuşa her zaman hızlı tepki vermek için tüm kullanım aralığı boyunca tam ve tam gövdeli bir tork eğrisi geliştirir.

3.500 dev/dak’da, maksimum torkun %80’i zaten mevcuttur ve dev/dak arttıkça tork değeri kararlı ve doğrusal bir şekilde büyür ve 6.500 dev/dak’da 93 Nm’lik bir zirveye ulaşır. Bu eşikten sonra, tork eğrisi kademeli olarak azalır ve 110 hp’lik maksimum gücün iletildiği hız olan 9.000 rpm’ye kadar %90’ın üzerinde bir değerde kalır.

Yol kullanımında bu, virajlarda hızlı hızlanma ve vites kutusunun daha az kullanılmasıyla tüm hızlarda yüksek güç rezervi anlamına gelir.

110 hp’lik maksimum güç, motosikletin her zaman tam kontrolüne sahip olmanın hoş hissini yaşayacak olan sürücünün büyük bir taahhütte bulunmadan yolda tamamen kullanılabilir.

Motor yönetimi ve enjeksiyon sistemleri, SuperSport’un kullanım şekli göz önünde bulundurularak çift silindirli ünitenin özelliklerini geliştirmek için geliştirilmiştir. Elektronik gaz kelebeği kontrolü, sürücünün isteklerini motora iletmede hassastır, ardından SuperSport’un kullanım çok yönlülüğüne mükemmel şekilde uyan yumuşak ve her zaman öngörülebilir bir yanıt gelir.

şasi

SuperSport 950, motoru şasinin yapısal bir parçası olarak kullanan bir kafes çerçeve ile donatılmıştır. Ana çelik kafes silindir kafalarına bağlanırken, yine çelikten olan arka koltuk direği alt çerçevesi dikey silindirinkine sabitlenmiştir. Bu konfigürasyon, SuperSport 950’nin dinamik niteliklerini geliştirmek için mükemmel bir özellik olan yüksek burulma rijitliğine sahip çok kompakt, hafif bir şasiye izin verir. Destek motorlu şasinin konfigürasyonu, 210 kg, 1 kg boş ağırlığa sahip olmasına katkıda bulunur. ilk SuperSport’tan daha az. Enjeksiyon kalıplı ön alt şasi ve arka sinyal lambaları tamamen yeniden tasarlandı.

1.478 mm’lik dingil mesafesi, 24° baş açısına ve 91 mm iz genişliğine sahip direksiyon geometrisi ile birlikte SuperSport 950’nin kullanımı kolay, hafif ve yana yatarken hızlı olmasını sağlayarak virajlarda ve hızda her zaman maksimum dengeyi garanti eder. Yol tutuşu ve ayak izini birleştiren 180/55 arka lastik boyutu seçimi de SuperSport’un bu özelliklerini ilk yaklaşımdan bu kadar belirgin hale getirmeye katkıda bulunuyor. Şasi performansı, yolda eğlenceyi sınırlayan ve pistte bile tatmin edici bir kullanım sağlayan 48°’lik bir yatış açısıyla destekleniyor.

SuperSport’un köprüsünde, çatal ayarlayıcıları ekranda bırakan, direksiyon başının üzerine monte edilmiş bir çift zarif dövme alüminyum gidon bulunur. Sportif görünüm, ön fren ve ayrı yağ deposuna sahip debriyaj için yeni kendinden hava tahliyeli radyal ana silindirler tarafından garanti edilir.

Ayak dayama yerleri döküm alüminyumdur ve ayaklıklara binerken maksimum tutuş sağlayan bir profil tasarımına sahiptir. İstenildiği takdirde ayaklıkların şehir içi kullanıma daha uygun olan diğer kauçuk kaplı ayak dayama yerleri ile değiştirilmesi mümkündür. Sürücü ayak dayama yerleri alüminyum topuk pedleri ile tamamlanmıştır, yolcu ayak dayama yerleri doğrudan arka alt şasiye bağlıdır ve daha sportif bir görünüm istediğinizde kolayca çıkarılabilir.

Koltuğun altında alet çantasına ek olarak cep telefonunu şarj etmek için kullanışlı bir su geçirmez USB soketi var. 

Süspansiyon

Gerçek bir Ducati spor motosikleti olan SuperSport 950, yüksek sağlamlık ve düşük ağırlık özelliklerine sahip, motosiklete teknik ve profesyonel bir görünüm kazandıran, yerçekimi döküm alüminyumdan ayarlanabilir süspansiyon ve tek taraflı salınım kolu ile donatılmıştır.

Ön taraf, hidrolik ve ön yük açısından tamamen ayarlanabilen 43 mm çapında bir Marzocchi çatal ile donatılmıştır. Arkada, bir yanda dikey silindire, diğer yanda tek kola sabitlenmiş, yay ön yükü ayarı ve uzatmada hidrolik fren ile bir Sachs amortisörü vardır.

SuperSport 950 S, rafine, çoklu ayarlanabilir Öhlins süspansiyon ile donatılmıştır. Önde, maksimum pürüzsüzlük için TiN işlemine sahip 48 mm çaplı payandalara sahip bir çatal ve arkada, entegre benzin deposu ile tamamen ayarlanabilir bir Öhlins monoshock’u vardır.

Her iki versiyonun şasi donanımı, ayarlanabilir bir Öhlins direksiyon amortisörü ile tamamlanabilir.

Lastikler ve jantlar

SuperSport 950, önde 3.50 x 17 ve arkada 5.50 x 17 boyutlarında sportif “Y” tasarımlı üç kollu alaşım jantlarla donatılmıştır. Jantlar önde 120/70 ZR 17 Pirelli Diablo Rosso® III ve arkada 180/55 ZR 17’ye uyar. Pirelli Diablo Rosso® III, bir yol lastiğinin sunduğu performansı en üst düzeye çıkarır. Profilleri, en yeni nesil malzemeleri, yenilikçi yapısı, iki bileşenli konfigürasyonu ve doğrudan Diablo® Supercorsa’dan türetilen “flaş” sırt deseni sayesinde Pirelli Diablo Rosso® III, olağanüstü yol tutuşu garanti eder, lastiğin tüm yaşam döngüsü boyunca kalıcı ve performans tutarlılığı sunarken ıslak zeminde mutlak kavrama ve yüksek performans.

Brembo frenler

SuperSport 950’nin Brembo fren sistemi, teknik içerik ve görsel etki açısından tipik bir spor modelidir. Önde, ayrı bir depoya ve ayarlanabilir kola sahip bir Brembo kendinden hava tahliyeli radyal pompa tarafından tahrik edilen, 320 mm çapındaki iki disk üzerinde hareket eden Brembo M4-32 monoblok radyal kaliperler vardır. Arkada, SuperSport 950, üzerinde iki pistonlu bir kaliperin çalıştığı 245 mm çapında bir disk ile donatılmıştır. Fren sistemi, müdahale düzeyinde özelleştirilebilen Bosch Cornering ABS sistemi tarafından yönetiliyor.

Brembo sistemi, uygulanan kuvvet ile fren tepkisi arasında güçlü frenleme ve mükemmel doğrusallık sunar; bu, kolda sürücüyü asla zor durumda bırakmayan mükemmel bir his ile çabukluk, modülerlik ve öngörülebilirlik anlamına gelir.

Bosch Viraj ABS

SuperSport 950, çoklu kalibrasyon ve entegre basınç sensörü ile Bosch 9.1 MP ABS tarafından yönetilen bir Brembo fren sistemi ile donatılmıştır. Bosch 9.1 MP ABS, tekerleklerin kilitlenmesini durdurur ve arka kısmın kalkmasını önleyerek en kısa durma mesafesini ve daha fazla dengeyi sağlar. 3 seviyeli ayar, herhangi bir sürüş koşulunda optimum ayara sahip olmak için istediğiniz Sürüş Modunu seçerek bir seviyeden diğerine geçiş yapmanızı sağlar. Yüksek tutuşlu yüzeyler için Seviye 1 önerilir, bu konfigürasyonda Bosch ABS, palet performansı sunar, aktif olmayan viraj alma işleviyle yalnızca önden müdahale eder ve arka kaldırma önleme işlevinin etkinleştirilmesini içermez; 1. seviye varsayılan olarak herhangi bir Sürüş Moduna bağlı değildir, sürücü isterse özel menüye girerek bunu tercih ettiği Sürüş Modu ile ilişkilendirebilir. Seviye 2 ile arka tekerlekte de Bosch ABS aktiftir ve kalkmayı önleme kontrolü etkinleştirilir. Seviye 3, frenleme ve arkayı kaldırmada maksimum müdahale derecesine karşılık gelir.

Ducati Çekiş Kontrolü (DTC) EVO

SuperSport 950 arayüzlerini Bosch’un 6 eksenli atalet platformu ile donatan, motosikletin yatış açısını herhangi bir zamanda ölçen ve geleneksel bir çekiş kontrolüne kıyasla daha hassas bir şekilde yönetmek için kullanan DTC EVO, ideal olanı sağlamak için gerekli müdahale arka lastiğin kayması (takılan DTC EVO seviyesine göre).

Ducati Tekerlek Kontrolü (DWC) EVO

SuperSport 950’nin standart donanımına eklenen Ducati Wheelie Control (DWC) EVO, sportif ruhunu güçlendiriyor. Bu kontrol, tekerleği yönetir ve maksimum hızlanma performansını kolaylıkla ve güvenle elde etmenizi sağlar. Bosch’un 6 eksenli atalet platformu tarafından sağlanan bilgiler sayesinde, DWC EVO, tekerleklerin varlığını ve kapsamını daha doğru bir şekilde algılar ve binicinin isteklerini daha da hassas bir şekilde karşılamak için bunları daha yüksek bir hassasiyetle kontrol etmek için müdahale eder.

Ducati Quick Shift (DQS) yukarı / aşağı EVO

Yukarı / aşağı fonksiyonlu DQS EVO, vites değiştirme sürelerini en aza indirmenin yanı sıra, debriyajı kullanmadan vites küçültmenizi sağlayarak daha da etkili frenleme sağlar. Sistem, vites büyütme ve vites küçültme için ayrı ayrı hareket eder: Vites yükseltmede sistem ateşlemeye ve enjeksiyon ilerlemesine müdahale eder, vites küçültmede ayrıca tam Ride-by-Wire sistemi ile entegrasyon sayesinde gaz kelebeğinin kontrollü açılmasını yönetir. DQS EVO ayrıca viraj alırken vites değiştirme aşamasında bisikletin dengesini en üst düzeye çıkarmak için yatış açısı hakkındaki bilgilerden yararlanır.

Ducati Sürüş Modu

Ducati Sürüş Modları stratejisi, motosikletin karakterini sürücünün tarzına ve çevre koşullarına uyarlamak için motor parametrelerinin farklı önceden ayarlanmış modları ve elektronik kontroller arasında seçim yapmanızı sağlar. SuperSport 950, Sport, Touring ve Urban olarak adlandırılan üç Sürüş Modu ile donatılmıştır. Bunların her biri, gücü ve dağıtımı değiştirerek, Bosch ABS, DTC, DWC müdahale seviyelerinde ve DQS yukarı / aşağı aktivasyonunda elektronik Ride-by-Wire sistemi üzerinde etki eder. Sürüş Modu değişikliği sürüş sırasında uygun düğmeye basılarak kolayca gerçekleştirilebilirken, Ducati tarafından orijinal olarak her Sürüş Modu ile ilişkilendirilen parametrelerin özelleştirilmesi yalnızca güvenlik nedenleriyle motosiklet hareketsizken gerçekleştirilebilir. “Varsayılan” seçeneği ile başlangıç ​​ayarlarını her zaman kolayca geri yükleyebilirsiniz.

Spor

Sport Riding Modu, SuperSport 950’nin tüm potansiyelini yolda ifade etmesine olanak tanır. Motor, gaz kelebeği açıldığında doğrudan Ride-by-Wire yanıtı, DTC sistemi tarafından düşük müdahale, seviye 3, Bosch ABS, seviye 2, orta arka kaldırma kontrolü ile 110 hp sunar.

Gezi

Touring Riding Modu, performans ve konfor arasındaki en iyi dengeyi garanti eder. Motor, gaz kelebeği açıldığında Ride-by-Wire’ın aşamalı tepkisi, DTC sisteminin (seviye 4) orta düzeyde müdahalesi ve maksimum kontrol ve frenlemeyi garanti etmek için seviye 3’te Bosch ABS ile tam güç (110 hp) sağlar. istikrar.

Kentsel

Urban Riding Mode, düşük tutuşlu yüzeyler için tasarlanmıştır. Gaz kelebeği açıldığında Ride-by-Wire’ın kademeli tepkisi ile güç 75 hp ile sınırlıdır, Bosch ABS ayarı 3. seviyede korurken DTC daha tutarlı bir müdahaleye (seviye 6) sahiptir.

Tam TFT renkli enstrümantasyon

SuperSport 950 ailesinin enstrümantasyonunda 4.3” tam TFT ekran bulunur. Panigale ailesinden ilham alan grafikler ve arayüz, menüde gezinmeyi, ayarları düzenlemeyi ve seçilen Sürüş Modunu hemen tanımlamayı kolaylaştırır. Sürüş Modu ayar arayüzü, üzerinde çalışılan sistemin açıklayıcı bir grafiği ve değişikliğin daha çok performansa mı yoksa araç güvenliğine/kararlılığına mı yönelik olduğunu gösteren kademeli bir ölçek sayesinde ayarların nasıl yapıldığını anında ve net bir şekilde gösterir.

İki işlevli modüllere sahip tam LED projektör

SuperSport 950’nin farı, süper spor Panigale ile estetik bağı güçlendirmek ve motosikleti yollarda hemen tanınabilir kılmak amacıyla dikkatli bir tasarım çalışmasının sonucu olan yeni bir tam LED ünitesidir. Ön far, gündüzleri aracın mükemmel bir şekilde görülebilmesini garanti eden ve aynı zamanda özel şekli sayesinde Panigale modeliyle aile hissini güçlendiren LED gündüz sürüş farları (DRL) ile karakterize edilir. DRL, ışığı eşit şekilde dağıtan bir opal ile rafine bir yapıya sahiptir. Far, kısa huzme ve uzun huzme için iki çift işlevli LED modülü ile tamamlanır ve bu, ışıklar açıkken motosikletin simetrik bir “görünüm” elde etmesini sağlar. İki modül, bu teknolojik bileşene bir mücevherin değerini veren parlak cilalı bir çerçeveye yerleştirilmiştir.

Motor

Testastretta 11°, L-Twin silindir, silindir başına 4 valf, Desmodromik, sıvı soğutmalı.

Yer değiştirme

937 cc

Bore x Stroke

94 x 67,5 mm

Sıkıştırma oranı

12,6± 0.5 :1

Güç

110 hp (81 kW) @ 9.000 rpm

tork

69 lb-ft (93 Nm) @ 6.500 rpm

Yakıt enjeksiyonu

Elektronik yakıt enjeksiyon sistemi, tam Ride-by-Wire ile Æ 53 mm gaz kelebeği gövdeleri.

Egzoz

Katalitik konvertörlü ve iki lambda problu hafif 2-1-2 sistemi. İkiz alüminyum susturucular.

Vites kutusu

Ducati Quick Shift (DQS) yukarı/aşağı EVO ile 6 vites.

Birincil sürücü

Düz kesim dişliler; Oran 1,84:1

Oran

1=37/15 2=30/17 3=28/20 4=26/22 5=24/23 6=23/24

Son sürüş

Zincir; Ön dişli 15; Arka dişli 43

Debriyaj

Hidrolik kontrollü terlik ve self-servo ıslak çok plakalı debriyaj. Kendinden hava alan ana silindir

Çerçeve

Silindir kafasına bağlı boru şeklindeki çelik Kafes çerçeve.

Ön süspansiyon

Tamamen ayarlanabilir Æ 43 mm usd Marzocchi çatal

Ön tekerlek

Y şekilli, 3 kollu hafif alaşım 3.50″ x 17″

Ön lastik

Pirelli Diablo Rosso III 120/70 ZR17

Arka Süspansiyon

Ayarlanabilir Sachs monoshock’lu progresif bağlantı. Alüminyum tek taraflı salıncak.

Arka tekerlek

Y şekilli, 3 kollu hafif alaşım 5,50″ x 17″

Arka lastik

Pirelli Diablo Rosso III 180/55 ZR17

Tekerlek hareketi (ön/arka)

130 mm (5,1 inç)/144 mm (5,7 inç)

Ön fren

2 x 320 mm yarı yüzer diskler, radyal olarak monte edilmiş Monoblok Brembo M4-32 kaliperler, 4 pistonlu, Bosch Cornering ABS’li radyal pompa. Kendinden hava alan ana silindir.

Arka fren

245 mm disk, 2 pistonlu kaliper, Bosch Cornering ABS

Enstrümantasyon

Tam TFT renkli ekran

Kuru ağırlık

184 kg (405 lb)

boş ağırlık

210 kg (463 lb)

Koltuk yüksekliği

810 mm (31,9 inç)

Dingil açıklığı

1,478 mm (58,3 inç)

tırmık

24°

Yakıt deposu kapasitesi

16 l – 4,2 galon (ABD)

koltukların sayısı

2

Güvenlik ekipmanları

Sürüş Modları, Bosch Viraj ABS , Ducati Çekiş Kontrolü (DTC) EVO, Ducati Wheelie Kontrolü (DWC) EVO.

Standart ekipman

Güç Modları, Gündüz Çalışan Işık (DRL)*, Tam TFT renkli ekran, Ayarlanabilir ön cam, Ducati Quick Shift (DQS) yukarı/aşağı EVO.

Garanti

24 ay sınırsız kilometre

Bakım servis aralıkları

15.000 km – 9.000 mil / 12 ay

Valf boşluk ayarı (desmoservice)

30.000 km – 18.000 mil

Standart

Euro 5 (yalnızca Euro 5 standardının geçerli olduğu ülkeler için)

CO2 Emisyonları

CO2 = 134 g/km

Tüketim

5,6 l / 100 km

Renk aralığı

 

Motosikletler