Giriş Yap



2021 Suzuki V-Strom 1050XA

2021 Suzuki V Strom 1050XA 3

2021 Suzuki V-Strom 1050XA

V-STROM‘un 1037cc, 90 derecelik V-twin motoru, her zamankinden daha fazla güce sahipken, dünya çapındaki emisyon standartlarına uyurken, alttan güçlü çekişini ve mükemmel yakıt ekonomisini koruyor. Yeni eksantrik milleri ve pistonlar, yumuşak, hafif ve hassas gaz kolu hareketi sağlayan bir çift büyük, 49 mm, Ride-by-Wire elektronik gaz kelebeği gövdesiyle beslenir. Şimdi dört ayar moduna sahip güncellenmiş bir Çekiş Kontrol Sistemi *, sürücünün üç farklı motor gücü sağlama özelliği arasından seçim yapmasını sağlayan yeni bir Suzuki Sürüş Modu Seçici (SDMS) ile birleştirildi. Hava koşullarından bağımsız olarak, Suzuki Easy Start System, V-STROM’un motorunu marş düğmesine bir anlık basışla çalıştırır. Suzuki’nin Low RPM Assist sistemi geri dönüyor.

2021 Suzuki V Strom 1050XA 2

V-STROM‘un dayanıklı, ikiz direkli alüminyum çerçevesi, her türlü yolda optimum yol tutuşu için ağırlık ve sağlamlığı dengeler. Dökme alüminyum salınım kolu, uzaktan, hidrolik yay ön yükleme ayarına sahip tek bir arka şokla kontrol edilir, böylece kargo veya yolcu için ayarlama sadece saniyeler sürer. Ön tarafta, ters çevrilmiş KYB çatal, yay ön yük ayarına ve ayrıca kolay ayarlama için hem sıkıştırma hem de geri tepme sönümleme kuvveti ayarına sahiptir. Popüler 19 ve 17 inç boyutlarda Bridgestone Battlax Adventure A41 lastikleri, V-STROM‘un 10 kollu, dökme alüminyum jantlarına takılmıştır. Kendisinden önceki her V-Strom gibi, 2020 V-STROM 1050‘nin stili, performansı ve değeri, deneyimli ve hevesli sürücüler tarafından anında tanınacak.

2021 Suzuki V Strom 1050XA 4

YENİ STİL

Ayırt edici stil, hem Suzuki’nin efsanevi DR-Z çöl yarışçısı hem de büyük arazi modeli DR-BIG’in unsurlarını içeriyor. Suzuki tarafından ilk kez benimsenen karakteristik gaga tasarımı Suzuki’nin mirasına sadık kalıyor ve aynı zamanda tasarımı yeni nesil V-STROM için daha agresif ve daha cesur olacak şekilde geliştiriyor.

YENİ ÖN EKRAN

Yeni yüksekliği ayarlanabilir ön cam, rüzgar gürültüsünü ve sürücüye karşı savrulmayı azaltmak için kapsamlı rüzgar tüneli testleri yoluyla geliştirildi. Ön cam, iki inç yükseklik aralığında elle 11 farklı konuma ayarlanabilir.

MONTAJ ÇUBUĞU

Sürücünün göz seviyesinin hemen altındaki bir montaj çubuğu, ön cam montajının bir parçasıdır ve navigasyon için GPS gibi aksesuarları konumlandırmak için iyi bir yer sağlar.

KONİK KOLU

Yeni, daha yüksek yükseltici ve geniş çaplı konik gidon, sürücüye farklı bir arazi görünümü sağlarken iyi bir direksiyon kontrolü sağlar. Hafif, yüksek mukavemetli gidon ayrıca sürücüye titreşimi azaltır. Gidonlarda ergonomik konfor ve azaltılmış titreşim için büyük amortisör ağırlıklarına sahip el korumaları bulunur.

AYARLANABİLİR KOLLAR

Hem debriyaj hem de ön fren kollarında ayar düğmeleri bulunur, böylece sürücü kolları rahat bir erişime hızlı bir şekilde ayarlayabilir. Vites değiştirici ve arka fren pedalı da sürücünün tercihine göre ayarlanabilir.

KONFORLU KOLTUK

Yeni, iki parçalı sele, sürücü ve yolcu için ayrı konfor sağlar. Sürücü bölümü yüksekliği ayarlanabilir (20 mm daha yüksek seçenek)

USB GİRİŞİ

Yeni bir USB tipi aksesuar yuvası, gösterge panelinin solunda uygun şekilde bulunur. Bu sigortalı yuva, bir GPS ünitesine güç sağlamak veya mobil cihazı şarj etmek için idealdir.

2021 Suzuki V Strom 1050XA 5

KYB TERS ÖN ÇATALLAR

43 mm KYB ters çevrilmiş ön çatal, çeşitli koşullarda sportif ancak rahat bir sürüş sağlar. Çatal ayakları, ayarlanabilir yay ön yüküne ek olarak sıkıştırma ve geri tepme sönümleme kuvveti ayarlayıcılara sahiptir.

ÇOK İŞLEVLİ ENSTRÜMAN KÜMESİ

Gösterge paneli, öncelik sırasına göre görüntülenen bilgilerle birlikte temiz ve sezgisel bir düzen kullanarak gerekli tüm bilgileri tam bir LCD ekranda sunar. Ekranda hız göstergesi, takometre (tam piksel dijital ekran), vites konumu göstergesi, kilometre sayacı, kilometre sayacı (A, B), anlık yakıt tüketimi, ortalama yakıt tüketimi, sürüş aralığı, yakıt seviyesi göstergesi, motor soğutma suyu sıcaklığı göstergesi, ortam hava sıcaklığı göstergesi, saat, voltaj ölçer, servis hatırlatıcısı, SDMS modu, çekiş kontrol modu, hız sabitleme göstergesi, ABS modu, yokuş tutuş göstergesi, motor devri gösterge ışığı, donma gösterge ışığı, dönüş sinyali gösterge ışığı, uzun far gösterge ışığı, çekiş kontrol gösterge ışığı, ABS gösterge ışığı ve nötr gösterge ışığı.

SÜSPANSİYON

Dökme alüminyum salınım kolunun hareketi, uzaktan kumandalı, hidrolik yay ön yük ayarlı tek bir arka amortisörle kontrol edilir, böylece kargo veya yolcu için ayarlama sadece saniyeler sürer. Tek şoklu, bağlantı tarzı arka süspansiyon ayrıca geri tepme sönümleme kuvveti ayarına sahiptir.

SPOKE-STİL TEKERLEKLER

Bridgestone Battlax Adventure A41 lastikleri, DID tarafından temin edilen ispit tarzı jantlara, alüminyum, tubeless stil jantlara sahiptir.

EK ÖZELLİKLER

Yardımcı ışıkları monte etmeye veya devrilmedeki hasarı azaltmaya hazır olan V-STROM 1050XA’ya sağlam bir aksesuar çubuğu dahildir. Sağlam ayaklı orta sehpa, sürücüye motosiklete servis yaparken veya bagaj yüklerken yardımcı olmak için V-STROM 1050XA’da standart bir özelliktir.

GELİŞMİŞ KONTROL

Suzuki Akıllı Sürüş Sistemi (SIRS) Suzuki Akıllı Sürüş Sistemi (SIRS), Frenlemeye yardımcı olan Hareket Pisti Fren Sistemi, Yokuş Kalkış Kontrol Sistemi, Eğime Bağlı Kontrol Sistemi ve Yüke Bağlı Kontrol Sistemini ve Seyir Kontrol Sistemini, Suzuki Sürüş Modunu içerir. Seçici (SDMS) ve sürüşe yardımcı olan Çekiş Kontrol Sistemi. Sistem, kullanıcılara gezi ve günlük yaşamda kullanım kolaylığını ve rahatlığı artırmak için akıllı kontroller sağlar.

HAREKET PİSTİ FREN SİSTEMİ

Güncellenen Hareketli Paletli Fren Sistemi, aracın duruşuyla ilgili bilgileri ön ve arka tekerlek hızlarıyla birleştiriyor. Bu, ABS’nin yalnızca düz bir çizgide değil, aynı zamanda araç eğildiğinde de etkinleştirilmesini sağlar.

Not: ABS, fren mesafesini kısaltmak için tasarlanmamıştır. Lütfen viraj alma da dahil olmak üzere yol ve hava koşulları için daima güvenli bir hızda sürün.

HILL HOLD KONTROL SİSTEMİ

Araç yukarı doğru bir yokuşta durduğunda ve fren yaptığında, bu sistem sürücü fren kolunu / pedalını bıraksa bile aracın yokuş aşağı geri gitmesini önlemek için yaklaşık 30 saniye süreyle arka freni otomatik olarak çalıştırır. Bu, sürücünün yokuşta yumuşak bir başlangıç ​​yapmaya odaklanmasını sağlar.
Çalışma koşulları:

  1. Yokuşta tutunma modu AÇIK olduğunda.
    2. Bir eğimde tamamen durduğunda.
    3. Dişli “N” konumunda olmadığında.
    4. Yan ayak istiflendiğinde.
    5. Frenler uygulandığında

EĞİM BAĞIMLI KONTROL SİSTEMİ

Yeni Eğime Bağlı Kontrol Sistemi, araç yokuş aşağı giderken bile sürekli olarak aracın duruşunu izler. Sürücü yokuş aşağı bir yolda fren kolunu veya pedalı çalıştırdığında, elektronik kontrol ünitesi arka tekerleğin kalkmasını önlemek için fren basıncını kontrol eder.

YÜK BAĞIMLI KONTROL SİSTEMİ

Bu sistem, yük koşullarına yanıt olarak optimum frenlemeyi destekler. Sistem, bir yükle veya tandem sürüş sırasında yük arttıkça veya azaldıkça, hidrolik basınç girişi yoluyla frenleme yavaşlamasındaki değişiklikleri sürekli olarak öğrenir.

HIZ KONTROL SİSTEMİ

Yeni donatılmış hız sabitleyici sistemi, sürücünün gaza basmasına gerek kalmadan ayarlanan hızı korur – uzun mesafeli yolculuklar için sürücü yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olan bir özellik. Yeni model, kullanımı kolay bir hız sabitleyici ile sonuçlanan, telli gaz kelebeği sistemi ve yeni programlanmış ECM gibi bir dizi teknolojiye sahiptir. Seyir hızı, dördüncü viteste veya üzerinde yaklaşık 50 km / s ile 160 km / s arasında ayarlanabilir. Sağ gidondaki bir anahtara, hız sabitleyiciyi beklemeye almak için basılabilir ve sol gidonlardaki bir seçici anahtar (yukarı / aşağı) sürücünün hızı ayarlamasına izin verir.

SUZUKI SÜRÜCÜ MODU SEÇİCİ (SDMS) *

Suzuki Sürüş Modu Seçici, sürücünün üç farklı çıkış karakteristik modundan (A, B ve C) seçim yapmasına izin veren bir sistemdir.

* 35kw özellikler için mevcut değildir.

A – Keskin
Gaz Kelebeği Tepkisi Sağlar B – Daha Yumuşak Gaz Kelebeği Tepkisi
Sağlar C – Üç Modun En Yumuşak Tepkisini Sağlar

ÇEKİŞ KONTROL SİSTEMİ

Güncellenmiş bir çekiş kontrol sistemi, sürücünün daha az stres ve yorgunlukla farklı koşullarda daha fazla güvenle kontrolde olmasını sağlamak için kullanıldı. Çekiş kontrol modu, çeşitli yol koşulları için veya sürücünün tercihine daha fazla uyması için üç moda artı kapalı moduna yükseltildi. Çekiş kontrol sistemi sürekli olarak ön ve arka tekerlek hızını, gaz kelebeği konumunu, krank konumunu ve vites konumunu izler. Tekerlek patinajı tespit edildiğinde, sistem ateşleme zamanlamasını ve hava dağıtımını yöneterek güç çıkışını hızlı bir şekilde kontrol eder.

Not: Çekiş kontrol sistemi, çeşitli koşullar altında sürücünün gaz kelebeği kontrolünün yerini tutmaz ve çekiş kontrolü, dönüşlerde veya frenleme sırasında aşırı hız nedeniyle çekiş kaybını önleyemez ve ön tekerleğin çekişini kontrol etmez.

KABLO ELEKTRONİK GAZ KELEBEĞİ SİSTEMİ

Önceki mekanik gaz kelebeğinden çok daha basit, daha hafif ve daha kompakt. Kullanılan mekanik kablo yoktur ve biri hem ön hem de arka silindire bağımsız olarak monte edilir. Ride-by-wire elektronik gaz kelebeği kontrol sistemi, geleneksel bir gaz kelebeği gibi doğal ve doğrusal olan hafif bir kontrol hissi sunar.

ATALETSEL ÖLÇÜM BİRİMİ (IMU)

Yeni atalet ölçüm birimi (IMU), önceki sistemin 5 ekseninden ziyade 3 eksen boyunca 6 yönde çalışır. Bu, açısal hız ve ivmeye dayalı olarak eğim, yuvarlanma ve yalpalama hareketini algılamasına olanak tanır. Bosch’tan yeni yüksek performanslı 6 yönlü IMU, 3 eksenli bir açısal oran sensörünü (jirometre) ve 3 eksenli bir hızlanma sensörünü tek bir kompakt ünitede birleştirir.

RAFİNE EDİLMİŞ V-TWIN MOTORU

Sıvı soğutmalı DOHC, 1037cm3 90 ° V-ikiz motor daha da gelişti. Düşük yakıt tüketimini (4.9L / 100km) korurken 79.0kW / 8.500rpm’lik yüksek güce ulaşırken yeni Euro 5 emisyon kontrol standartlarını karşılar. Ayrıca, Avrupa Ehliyet Direktifi için 35kW versiyonu eklenmiştir. Motor, düşük devir aralığında derin sarsıntı, orta aralıkta güçlü ve doğrusal tork ve yüksek devir aralığında yumuşak bir hızda maksimum beygir gücü sağlar. Bu rafine motor, sürücünün şehir içi ve şehir dışı yollar, virajlı geçitler, düz toprak yollar ve otoyollar gibi çeşitli durumların keyfini çıkarmasına yardımcı olacaktır.

Not: Gerçek yakıt ekonomisi, hava durumu, yol, sürücü davranışı ve bakım gibi koşullardaki farklılıklar nedeniyle farklılık gösterebilir.

SUZUKI DEBRİYAJ YARDIM SİSTEMİ (SCAS)

Suzuki Debriyaj Destek Sistemi (SCAS), güç çıkışını iletirken kolu çekmeyi kolaylaştırmak için bir yardımcı kavrama olarak çalışır ve uzun yolculuklarda yorgunluğu azaltır.

ELEKTRONİK GAZ KELEBEĞİ GÖVDESİ

Şimdi, telle sürüş gaz kelebeği sistemi, önceki modelden daha basit, daha hafif ve daha kompakt ve daha büyük bir iç çapa sahip (önceki modelin 45 mm’sine kıyasla 49 mm). Gaz kelebeği gövdesi, hem ön hem de arka silindire bağımsız olarak monte edilir. Her bir gaz kelebeği gövdesi, hassas kontrol için her birinin kendi bağımsız motoru kullanılarak açılıp kapanmasına izin veren tek bir kelebek vanaya sahiptir.

ÇİFT SPARK TEKNOLOJİSİ

Her bir silindir kafası iki iridyum bujiyle donatılmıştır. Ateşleme zamanlaması bağımsız olarak kontrol edilerek yüksek yanma verimliliğine, daha yüksek güç çıkışına, daha doğrusal bir gaz kelebeği tepkisine, daha kolay motor çalıştırılmasına ve daha kararlı bir rölantiye katkıda bulunur.

SIVI SOĞUTMALI YAĞ SOĞUTUCU

Yeni bir sıvı soğutmalı yağ soğutucusu kullanır. Yağ filtresinin takıldığı yerde bulunur, daha az yer kaplar ve hem hafif hem de kompakttır. Sıvı soğutmalı yağ soğutucusu, daha güçlü bir motor için kusursuz yağlama sağlar.

Teknik Özellikler

MOTOR
Tipi 4 zamanlı, sıvı soğutmalı, DOHC, 90˚ V-ikiz
Deplasman 1037cc İç
Çap x Strok 100,0 mm x 66,0 mm (3,9 inç x 2,6 inç)
Sıkıştırma Oranı 11,5: 1
Yakıt Sistemi Yakıt enjeksiyonu, Ride-by- Tel donanımlı
Marş Elektrikli
Yağlama Islak karter
Ateşleme Elektronik ateşleme (transistörlü)

ELEKTRONİK
Çekiş Kontrolü Suzuki Çekiş Kontrol Sistemi
ABS Suzuki Kilitlenmez Fren Sistemi

TAHRİK
Şanzımanı 6 vitesli sabit örgülü
Kavrama Islak, çok plakalı Tip
Nihai Tahrik Zinciri, O-ring tipi, RK525SMOZ8 , 116 bağlantı

ŞASİ
Uzunluk 2265 mm (89,2 inç)
Genişlik 940 mm (37,0 inç)
Yükseklik 1465 mm (57,7 inç)
Dingil mesafesi 1555 mm (61,2 inç)
Koltuk Yüksekliği 850 mm (33,5 inç)
Boş Ağırlık 247 kg (544,6 lb.)
Süspansiyon Ön Ters teleskopik, helezon yay, yağ sönümlü
Süspansiyon Arka Bağlantı tipi, tek şok, helezon yay, yağ sönümlü
Frenler Ön Tokico, 4 pistonlu kaliperler, çift diskli
Frenler Arka Nissin, 2 pistonlu, tek diskli
Lastikler Ön 110 / 80R19 M / C (59V), iç lastiksiz
Lastikler Arka 150 / 70R17 M / C (69V), iç lastiksiz
Yakıt Deposu 20,0 L (5,3 US gal.)

GARANTİ
12 aylık sınırsız kilometre sınırlı garanti

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok