18.6 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 18, 2024

2021 MV Agusta Rush

2021 MV Agusta Rush

2021 MV Agusta Rush, EICMA 2019’da konsept motosiklet olarak tanıtıldı; MV daha sonra 2020 model olarak 300 adet üretti.

Sonrasında MV Agusta’nın üretim kalitesi nihayet şirket geleneğine ve imajına uygun bir seviyeye ulaştı.

Rush’ı doğuran konsept motosiklet, Brutale 1000 RR’ye dayanıyordu. MV’nin o zamanki zorlukları göz önüne alındığında, üretime ulaşıp ulaşmayacağı konusunda şüpheler vardı. Ancak bu ilk 300 Rush modeli, her biri 34.900 avroya satıldı. MV Agusta, tipik çıplak motosikletten daha fazla performans, daha özel stil ve son derece temiz sürüş sunduğu için motosikleti “hiper naked – çıplak” olarak nitelendirdi.
DCDSN
Karbon fiber eklere ve sarı vurgulara sahip güzel bir metalik gri tank, bir şarj bizonu düşündürür. Müthiş karbon fiber kalkanıyla birlikte devasa 17 x 6.0 arka tekerlek de güçlü bir tasarım ifadesi oluşturuyor. Pirelli’nin sarı çerçeveli özel baskı Diablo Supercorsa radyalleri son bir dokunuş sağlar.
WFM2K
Kollar ve pedallar gibi parçalarda, CNC ile işlenmiş gerçek premium dokunuşlar vardır. Koltuğun destekleyici alt çerçevesi ve karbon/titanyum egzoz sistemi özel bir Rush parçasıdır. Koltuğun kendisi, Alcantara süslemeli zarif deriden yapılmıştır. Koltuk tavası ve kaportanın çoğu da karbon fiberdir.

2021 Rush, her gövdede iki enjektör bulunan dört adet 50mm Mikuni gaz kelebeği gövdesiyle beslenen MV’nin 1.000cc sıralı dörtlü (79.0mm x 50,9mm iç çap ve strok) Euro 5 homologlu bir versiyonunu kullanıyor. Gaz kelebeği gövdelerinin üzerinde dört Magneti Marelli yüksek akışlı “duş başlığı” tipi enjektörü ve altta dört Mikuni enjektörü kullanan sisteme sahip. Yeni Rush, önceki baskının özel radyal valf düzeni dağıtımını koruyor. Ancak valfler artık titanyum ve kam profilleri ve yanma odası şekli, sağlıklı 13.4:1 sıkıştırma oranı ile birlikte yeni. Tüm 2021 MV Agusta motorlarında olduğu gibi, ters çevrilmiş kap kam takipçileri, sürtünmeyi azaltmak için elmas benzeri özel bir karbon işlemine tabi tutulur.
QJHFX
Birincil tahrik, hem mekanik gürültüyü azaltmak hem de güvenilirliği artırmak için gelişmiş diş profiline sahip yeni bir dişli takımı kullanır. Elektronik başlatma kontrolünü kullanırken üretilen torku işlemek için tüm şanzıman güçlendirildi.

Tüm enjeksiyon/ateşleme yönetim sistemi Brutale 1000 RR üzerinde daha da iyileştirildi. Bu, etkileyici beygir gücü ve tork ile sonuçlanır. Ne kadar etkileyici? Şirket, 13.000 rpm’de 208 hp, 11.000 rpm’de 86 pound-feet pik tork elde ettiğini iddia ederken, katalitik egzoz sistemine yapılan yükseltmeler Rush’ın Euro 5 uyumlu olmasını sağlıyor. Ve bu standart donanımda; yarış kitini (ECU ve egzoz sistemi) takın ve bu sayılar 13.600 rpm’de 212 hp’ye yükselir.

N7CK3
Kasaya gelince, Rush, Brutale 1000 RR ile aynı temel çelik kafes çerçevesini ve alüminyum salıncak montaj plakalarını kullanır. 43 mm Öhlins NIX EC çatal, Öhlins TTX EC amortisör ve Öhlins direksiyon amortisörü başta olmak üzere tüm şasi bileşenleri birinci sınıftır; her üç ünite de elektronik olarak yönetilir. Önde ikiz 320 mm rotorlu ve dört pistonlu Stylema kaliperli ve arkada tek bir iki pistonlu kaliperli ve 220 mm rotorlu fren sisteminin tamamı Brembo. Continental MK 100 ABS sistemi, arka tekerlek kaldırma azaltma ve köşe frenleme kontrolünü içerir.

Kompakt 55,7 inç dingil mesafesi, 23,5 derece eğim, 3,8 inç iz ve 30 mm ofset ile Rush, nötr direksiyon tepkisi, çeviklik ve yüksek hızda stabilitenin güzel bir kombinasyonunu vaat ediyor. Lastikler 120/70-17 ön Pirelli Diablo Supercorsa radyal ve devasa 200/55-17 arkadır. Koltuk yüksekliği 33.3 inç, kuru ağırlık iddia edilen 410 pound.

Elektronikler, bir bisikletin gücünü nasıl idare ettiğini ve verdiğini belirlemede artık şasi numaraları ve kam zamanlaması kadar önemlidir. Rush’ın elektronik paketi, MV Agusta 2021 modellerinin geri kalanı gibi tüm elektronik güncellemeleri ve yükseltmeleri içeriyor. MV Agusta serisiyle ilgili önceki Cycle World “ilk bakış” raporlarında belirtildiği gibi , bu son yükseltme, çekiş kontrolünü, ABS virajını, hız kontrolünü, kalkış kontrolünü ve tekerlek kontrolünü yöneten altı eksenli bir IMU’yu içeren büyük bir gelişmedir. Tüm bunlarla birlikte bir TFT gösterge ekranı ve bir akıllı telefon aracılığıyla MV’nin Ride uygulaması geliyor. Bu, sürücünün tercih edilen işlevleri ve ayarları ayarlamasını, ayarlamasını ve seçmesini sağlar ve sürücülerin navigasyon sistemi aracılığıyla yolculukları planlamasını ve paylaşmasını sağlar.
7C3VK
Tüm bu performans ve tarz için fiyat? 40.600 dolar.

Motosikletler