15.3 C
İstanbul
Pazartesi, Nisan 22, 2024

2021 Honda X-ADV

2021 Honda X-ADV

– Euro5 uyumlu motor, eski modelden 4 Beygir daha fazla
– Kablolu ve gelişmiş elektronik aksam özellikleri
– Güncellenmiş DCT ekonomiyi artırır ve hızlanmayı iyileştirir.

blank

Honda beş yıl önce ‘City Adventure‘ konseptini ortaya çıkardığında, hiç kimse Japon markasının bir scooter ile macera motosikleti arasındaki çizgiyi bulan 745cc’lik bir model sunacağını düşünmezdi. Honda yine de yaptı yapacağını ve yurtdışında popüler bir model olduğu, bizde ise burun kıvrılan, uzaktan acaba mı denilen bu modeli ortaya çıkarttı. Şimdi, X-ADV en büyük güncellemesini yaptı.

blankNC750X ve Forza 750 ile paylaşılan 745cc, paralel ikiz motor artık daha hafif eksantrik milleri, farklı valf süreleri ve egzozda iyileştirmelere sahip. Sonuç, önceki modelden 4 Beygir daha fazla olan 58.5PS’lik tepe gücüne sahip. Tork  69Nm’de duruyor.

blank

DCT’de de değişiklikler yapıldı. Dişli oranları, performanstan ödün vermeden motordan maksimum ekonomiyi sağlamak için değiştirildi. Hızlanmayı iyileştirmek için ilk üç vites süresi daha kısaldı, dördüncü, beşinci ve altıncı vitesler ise yakıt ekonomisini artırmak için süresi daha uzunlaştı.

Güncellenen motor ve şanzımanla, X-ADV aynı zamanda scooter’a sürüş modlarına ve öncekinden daha fazla çekiş kontrol ayarına sahip olma yeteneği veren bir telli sürüş teknolojisine sahip. Sürücüler artık Yağmur, Standart, Spor, Çakıllı (Toprak veya Karışık Zemin) ve Kullanıcı modlarından birini seçebilir. İlk dört modda gaz tepkisi, ABS ve bu modlara özgü çekiş kontrolü bulunurken, Kullanıcı modu gaz tepkisi ve çekiş kontrolü için özelleştirilmiş ayarlara sahip. Gravel, vites kutusu iki debriyaj arasında geçiş yaparken kayma seviyesini azaltan en agresif mod’dur.

Hepsi bu değil. Honda, eskisinden 3 kg daha hafif olan elmas çelik boru çerçevesini geliştirdi. Koltuk altı depolama alanı şu anda 22 litrede, eski modelden bir litre daha fazlalaşmış.

X-ADV, ortalama görünümlü LED far ve ortam ışığına bağlı olarak yoğunluğu değiştiren DRL ile tamamlanan daha keskin stil ile büyük bir kozmetik revizyondan geçti. Ayrıca Bluetooth bağlantısı ve isteğe bağlı ses destekli kontrollere sahip 5 inç TFT ekranla birlikte gelecek.

Güncellemelerin listesi burada bitmiyor. Honda, 5 kademeli ayarlanabilir ön cam, yeni bir USB şarj soketi, kendi kendini iptal eden göstergeler ve güncellenmiş bir akıllı anahtar ekleyerek X-ADV’yi olabildiğince kullanışlı hale getirmek için çalıştı.

Söylemeye gerek var mı bilmiyorum; emin değilim ama yakın bir zamanda güncellenmiş versiyonunu göremeyeceğiz. Biraz beklemek zorundayız.

Motosikletler