Giriş Yap



2021 Honda CB125F

cb125f honda 2

2021 Honda CB125F

Honda’nıngeçmişi uzun ve popüler giriş seviyesi CB125F’i, 2021 için yepyeni ve 11 kg daha hafif. Düşük sürtünmeli ESP (‘gelişmiş Akıllı Güç’) motoru, performansı korurken yakıt ekonomisini önemli ölçüde artırır ve şimdi bir ACG marş motoruna sahiptir. Revize edilmiş gövde, bir LED far, orta sehpa ve ECO ölçerli dijital gösterge içeriyor.

erwrt

125cc kategorisinde başlayacak biri için çok kullanışlı bir motosiklet, her şeyden önce, hem satın alınmasında hem de bakımında dolayı, ekonomik olmasının yanı sıra kullanım kolaylığı ve çok yönlülük sunuyor. Ancak birçok sürücü için 125 cc’nin ilk motosikletlerinde duygu, tasarım, kalite ve aidiyet sunabilen bir motosiklet olması en önemli özelliğidir.

Öte yandan, giderek daha fazla insan “covid-19 ile yeni normallere” dönmenin alternatif bir yolu olarak motosikleti tercih ediyor. Ve gerçek şu ki, motosikletin temsil ettiği bireysellik, çevik, pratik ve ekonomik bir ulaşım aracı sunmanın yanı sıra olası enfeksiyon risklerini en aza indirerek güvenli bir şekilde sürüş için idealdir.

Kısacası, tüm bunlar ve çok daha fazlası, yeni Honda CB125F‘nin sunduğu şeydir. Bu model, onu daha da çekici ve ekonomik hale getiren kapsamlı bir yeniden tasarımla tamamen yenilenmiştir.

Honda’nın Güney İtalya’daki Atessa fabrikasında inşa edilen bu motor, beğenilen Gelişmiş Akıllı Güç (eSP) soğutmalı teknolojiye sahip tek silindirli bir motorun benimsenmesi sayesinde yakıt ekonomisinde büyük bir sıçrama sunuyor. hava yoluyla, EURO5 homologasyonu ile, selefine kıyasla daha iyi bir performans seviyesi sunabilir. Maksimum 8kW (10.9Hp) güce, maksimum 10.9Nm @ 6000rpm tork ile (daha önce 7.8kW @ 7,750rpm / 10.2Nm @ 6.250rpm) @ 7500rpm @ ulaşılır. Benzin tüketimindeki ekonomi, 11 litrelik yakıt deposu ile 1,96 lt / 100Km’den 1,49l / 100Km’ye çıkarak muazzam bir iyileşme gösterdi.

cb125f honda

Honda, eSP motorlarını son 5 yılda büyüyen bir scooter yelpazesinde geliştirdi. CB125F eSP motoru, birikmiş deneyim ve bilgiden büyük ölçüde yararlanır. Ve bunların hepsi ağırlığın hafiflemesi ile başlar. Yeni tasarlanan eSP motor, yerini aldığından 7 kg daha hafiftir. Silindiri, krank mili eksenine göre merkezin dışında olup, piston eteği ve gömlek arasındaki sürtünmeyi azaltırken, pistonun kendisi de bir yağ ile alttan soğutulur ve sürtünmeyi tekrar azaltır. Valflerin çalıştırılması, iğneli yataklarla donatılmış makaralı külbütör kolları vasıtasıyla gerçekleştirilir.

cb125f

Alternatif Akım Jeneratörü (ACG) ayrıca eSP formülünün bir parçasıdır ve mevcut oluşturma ve başlatma işlevlerini birleştirerek ağırlıktan tasarruf sağlar ve setin tasarımını basitleştirmeye olanak tanır. Krank milini girişten hemen önceki konumuna döndüren ters dönüş sistemi – motorun çalıştırılmasını kolaylaştıran – ve sıkıştırmadan dolayı krank mili dönüşüne karşı direnci ortadan kaldıran bir dekompresyon mekanizması sayesinde motoru çalıştırmak için gereken çaba azaltılır. ACG başlatma işlemi son derece sessizdir.

cb12f honda 1

Genel olarak, yeni CBF125, yeniden tasarlanmış bir çerçeve ve büyük bir motosiklet görünümüne sahip modern bir yeniden modelle 11 kg daha hafiftir. Bu anlamda, yeni boru şeklindeki çerçeve yapısında yüksek gerilimli çelik kullanıyor ve 1,7 kg daha hafif. Motor, sağlam bir merkezi kirişten asılır ve sürüş konforu ile düz hat dengesi arasında en iyi dengeyi sağlayan geometrileri içerir, hafif direksiyona odaklanılır ve herhangi bir eğim açısında bile sportif bir his verir.

İki arka amortisörde 5 konumlu ön yük ayarı bulunur ve kusursuz kullanım için uyumlu 31 mm çaplı ön teleskopik çatalları tamamlar; Şık 18 inç alüminyum döküm jantlar, engebeli şehir sokaklarında dengeyi artırır ve sürüş kalitesini artırır.

Lastikler önde 80/100 ve arkada 90/90 ölçülerindedir. 240 mm’lik bir ön disk, iki pistonlu bir kaliperle çalışır ve 130 mm’lik bir arka tamburla desteklenir; her ikisi de bir CBS kombine fren sistemi tarafından yönetilir.

2021 CB125F, yeniden tasarlanan bisiklet bölümünü çevreleyen CB ailesinin daha büyük yer değiştirme modellerinden ipuçları ile agresif yeni bir stil sergiliyor. Özellikle, yakıt deposu CB-R Neo Sports Café ailesinin liderliğini takip ederken, açılı bir ön yarı kaplama ve CB500F’yi anımsatan koyu bir vizör biraz rüzgar sapması sağlar ve ona farklı bir karakter verir.

Ön yarı kaportada ayrıca yeni bir LED far ve vites konumu göstergesi dahil tüm önemli bilgileri, anlık ve ortalama yakıt tüketimi, depoya olan mesafe ve olabildiğince verimli sürüş için ECO göstergesi de dahil olmak üzere dijital bir gösterge paneli bulunur. Başlatma / durdurma düğmesi, uzun / kısa anahtar gibi entegre bir anahtardır (önceki modelde standart olarak bir durdurma düğmesi yoktu).

2021 Honda CB125F – Avrupa Teknik Özellikleri / Teknik Detaylar

MOTOR
Tür Hava soğutmalı 4 zamanlı OHC tekli
Yer değiştirme 124 cc
Silindir Başına Valf Sayısı 2
Delik ve İnme 50 x 63,1 mm
Sıkıştırma oranı 10.0: 1
Maks. Alan sayısı Güç çıkışı 8kW @ 7.500rpm
Maks. Alan sayısı Dönme momenti 10.9Nm @ 6.000 dev / dak
Gürültü seviyesi (dB) 73,5 dB (Lwot) 71,8 dB (Lurban)
Yağ kapasitesi 1L
YAKIT SİSTEMİ
Karbürasyon PGM-FI elektronik yakıt enjeksiyonu
Yakıt Tankı Kapasitesi 11L
Yakıt Tüketimi (WMTC) 66,7 Km / L
CO2 Emisyonları WMTC 34 g / km
ELEKTRİK SİSTEMİ
Pil Kapasitesi 12V-5A ・ h
DRIVETRAIN
Debriyaj Tipi Islak, helezon yaylarla çoğaltın
İletim Tipi 5 hız
Son sürüş Zincir
ÇERÇEVE
Tür Çelik boru
ŞASİ
Boyutlar (L´W´H) 2015 mm x 750 mm x 1100 mm
Dingil açıklığı 1280 mm
Caster Açısı 26 °
Trail 92,4 mm
Koltuk yüksekliği 790 mm
Yerden yükseklik 160 mm
Boş Ağırlık 117kg
Dönüş yarıçapı 2,04 milyon
SÜSPANSİYON
Ön Tipi 31 mm teleskopik
Tip Arka Çift şok – 5 aşamalı ön yük
TEKERLEKLER
Ön Tipi 18in beş alüminyum konuştu
Tip Arka 18in beş alüminyum konuştu
Ön Lastik 80/100 18M / C
Arka Lastik 90/90 18M / C
FRENLER
CBS Sistem Tipi 2 kanallı CBS
Ön Tipi İki pistonlu kaliperli 240 mm tek disk
Tip Arka 130 mm davul
PANEL VE ELEKTRİK
LCD Hız göstergesi, milometre, yakıt göstergesi, devir sayacı, vites konumu göstergesi
Far LED
Stop lambası LED

İlgili Yazılar

1 Yorum

nasrettin aşkın  -  6 Nisan 2021 / 9:58 pm

cbf 150 yi geliştirerek getirmenizi tavsiye ederim.
bu tür bir motorsikleti türkiye piyasasında cbf 150 kadar yer alacağına inanmıyorum.
ihtiyacı karşılar mı onu da pek sanmıyorum.
yıllardır motorsiklet kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki cbf 150 kadar ihtiyacı karşılamaya yönelik bu günün şartlarında ne honda da nede başka bir markada henüz yok.umarım bu yazdıklarımın bir faydası olur ve daha iyi motorsikler üretirsiniz.(kalite konusunda da çok iyisiniz ona lafım yok ) iyi sürüşler…

Yanıtlamak için giriş yapın

Başka Yazı Yok