11.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 19, 2024

2020 BMW R 1250 R ve RS

İkinci veya üçüncü motosikletine geçecek olan Enduro severler büyük olasılıkla herkesin tanıdığı RS etkisinden kurtulamıyor. Tamam, servis ve bakım fiyatları yükselmiş olabilir ama yol tutuşun, performansın simgesi bu motoru hafife alan her sürücü bu canavarları gördüğünde yutkunmaktan kendini alamıyor. İlk BMW modelini motosiklet tarihinin mutlak simgelerinden biri olarak hatırlıyorsunuzdur. BMW R 100 RS, yüksek hızda konfor ve rüzgar korumasının mükemmel bir sentezi, tam stabilite ve üstün çeviklik, keskin ruhlu yol tutuş. Kısacası: Performans ve özgürlüğün tadını çıkartma aracımız.

bmw r 1250 r

R 100 RS, yenilikçi nefes kesen bir kaporta ile tamamen kuşanmıştı, aynı zamanda bu yüksek hızlı kararlılığına rağmen ve aerodinamik olarak mükemmelleşmişti. R 100 RS ile çok uğraşmadan biz gerçek konumuza dönelim. BMW boksör ikizi, twin olan ölümsüz bir son sürüm, 1,254cc ve 136 bg’de 7,750 rpm değerlere sahip.

bmw 1250 r rs

Bu yeni canavar, yeni 1,254cc birimi, değişken zamanlamadan ve BMW Motorrad’ın ShiftCam olarak adlandırdığı emme valfi kam sisteminden başlayarak tüm geçmişinden miras alıyor. Ek olarak, giriş valfleri, iniş çıkış giriş portları tarafından indüklenen takma türbülans ile kombinasyon halinde inhale edilen yükün mükemmel yanmasını daha da artıran güçlü bir girdap türbülansı oluşturmak için asimetrik bir açma zamanlamasını takip eder. Nihai sonuç, 6.250 dev / dak’da 105.5 pound-ayaklık etkileyici bir tepe torku; Gelişmiş balans mili sayesinde daha yumuşak bir sürüşe ek olarak. Ünite hem 2020 R 1250 RS hem de R 1250 R‘ye güç sağlar.

İki motosiklet, aynı temel şasiyi, dingil mesafesindeki 0.6 inçlik oranı koruyor ama tef farkı: R 1250 R, 59.6 inç, R 1250 RS ise 60.2 inç. Fark, R 1250 R direksiyon geometrisinde 0,6 inç daha az tri-kelepçeden gelir. Aslında, aynı 27.7 derecelik direksiyon ekseni tırmığına bakıldığında, R 1250 R ön uç geometrisi 4.98 inç ize sahipken, R 1250 RS 4.36 inç ize sahip. Muhtemelen, BMW şasi uzmanları, kaplamanın R 1250 RS burnunu hızda tutması için oluşturduğu düşme kuvvetinin eksikliğini telafi etmek için öne doğru ağırlıklandırılmış, ağırlık miktarını artırmak için ön tekerleği tekrar R 1250 R üzerine getirmiş.

Her iki model de, BMW Motorrad Multi Controller ile birlikte çalışan gösterge panelinde bulunan 6.5 inçlik tam renkli TFT ekran sayesinde güçlü bağlantı erişimine sahiptir. 2020 BMW R 1250 R, 14.995 $ ‘lık – 87.350 tl bir MSRP’ye (vergi ve varış ücreti hariç) sahip olacaktır. 2020 BMW R 1250 RS, 15.695 Dolar – 91.440 tl olarak sunulacak.

 

Motosikletler

1 Yorum

  1. Ben demedim mi size “basiniza belayim” diye ahan da geldiiiim!
    Suraya bir video ilistireyim hemen aklimdayken. Adamin adi mi Cirkin Kral Yoksa bizim motorlara mi oyle demis orasini anlamadim ama degerlendirmesini begendim

    https://youtu.be/xzae0rZobnM

    Ammmaaa! Gel gelelim onun da bilemedigi isler var isin icinde.
    `Yahu, adam bir TFT yapmis ici dolu tursucuk misali. Ne ararsan var. Hadi ben severim oyle cok bilgi veren motorlari da, motor mu kullanacagiz, seninle mi ugrasacagiz! Ahan da en kotu yani bu. Eglencesi bol, yolu unutuyorsun.
    Bunun yeni versiyonlari kesin,
    – Hoop yola bak lan! diyebilir. Bak demedi demeyin. Gorecegiz.
    Zaten bugun butun gun bu TFT ve NAV VI ikilisi ile kafayi yemis durumdayim. Abicim ben diyoruuum! Bu motor kotuuuu!
    Adam 58 dakikadan fazla suren video yapmis nasil baglanir bu uclu birbirine diye. Ikisi belli, TFT ve NAV VI! Ucuncu de kafamdaki Sena 20S EVO. Ama valla bak onun hic gunahi yok. Ne desem yapiyor.
    Once kaski motora bagla diyor yaptim!
    Sonra Kaski NAV Vi ya bagla diyor onu da yaptim!
    Sonra Telefonu once Motora bagla diyor yaaptim
    SOnra telefonu NAV VI ya abagla ama telefon olarak degil! Onu da yaptim amk.
    Ne oldu bu arada? Hadi telefonu sadece motordan konusturdun onu anladik ama, musik isi corbaaaa! Kotu motooooR!
    Hem NAV VI da muzik var, hem Telefonda motor uzerinden!
    Ulan garibim SENA ne yapsin? Hicbirini almadi tabii. Ya biri ya oburu havasinda takiliyor. NAV VI dan ses geliyor ama Motordan yok!
    KOTU MOTOR MUALLA!