Giriş Yap



2019 Kawasaki Ninja H2 Hakkında Bilmek İstedikleriniz

2019 kawasaki ninja h2

Motor
Ninja H2’nin 2019 modeli artık ECU, hava girişleri, bujiler ve hava filtresindeki güncellemeler sayesinde 200 hp yerine 230 hp sağlıyor. Kawasaki, motosikletin Euro IV uyumlu olduğunu ve yakıt verimliliği değerlerini de koruduğu söyleniyor. Motordaki tork da toplam 141,7 Nm pik tork için 8.2 Nm kadar yükseliyor. Bu onu dünyanın en güçlü üretim motosikleti yapar. Motosiklet hala 238 kg ıslak ağırlığını koruyor.

Ninja H2 Carbon olan modeli sınırlı üretim adetleriyle kullanıcılarla buluşturacak olan Kawasaki, karbon fiber parçaları kullanıyor. Etkileyici görünümün yanında ağırlık avantajı da getirmesi beklenen bu model, sadece pist içerisinde kullanım izni olan versiyonun genetiklerini taşımaktadır. Dış bölümle ilgili altı çizilmesi gereken bir diğer can alıcı yenilik kendi kendini “onarabilen boya” teknolojisine sahip. Özel bir işlemden geçirilen elde edilen bu yapı sayesinde, gövde üzerinde oluşan ufak çizikler, yüksek ısıya maruz kaldığında kendiliğinden kayboluyor. H2’nin performansına etki eden bazı hayati değişimler olduğunu görebiliyoruz. Motorun hava filtresi, bujileri ve emme haznesindeki değişimler ilk aşamada ön plana çıkıyor.

2019 kawasaki h2p 10

Brembo‘nun 4 pistonlu son nesil kaliperlerini kullanan Kawasaki, 330 milimetrelik disklerle tamamlanan sistemi ABS ile destekliyor. Lastik tarafında ise Bridgestone‘un yeni RS11‘lerinin tercih edildiğini görüyoruz. Marka mühendislerinin iddasına göre bu lastiklerle birlikte gücün yere aktarılması tüm zamanların en iyi seviyesinde olacak. 2019 Ninja H2 ailesinin selesine oturanları aynı zamanda yenilenmiş bir sürücü ekranı da bekliyor olacak. Akıllı telefon bağlantısını destekleyen bu sistem içerisinden kilometre sayacı, mevcut kilometre, yakıt tüketimi, soğutma sıvısı sıcaklığı, emme odası sıcaklığı, saat ve sürüş modları gibi detaylara erişmek mümkün. Burada akıllı telefon bağlantı konusunu biraz daha açmakta fayda var. Otomobillerden anımsadığımız bu özellik sayesinde kullanıcılar, akıllı telefonları üzerinden o anki benzin seviyesi, akü durumu ve kilometre gibi verilere erişebilecek.

Bağlantı
Ninja H2’nin 2019 modeli de Bluetooth üzerinden bir akıllı telefona bağlanabilen yeni bir TFT cihaz konsolu ve aynı zamanda sürüş bilgisi, servis aralıkları, yakıt seviyeleri ve diğer bilgiler gibi bilgileri gösteren şirketin Rideoloji Uygulaması’na da bağlanacak.

Kendiliğinden iyileşen boya
Motosikletin son güncellemesi yeni ‘kendi kendini iyileştirme’ boya özelliğidir. Boya, sıcak iklime ya da biraz ısıya maruz kaldığında küçük çizikler ve çentikleri iyileştirir. Peki soğukta neler oluyor! Yani, Ninja H2’nizi bir yerini çizdiğinizde, onu biraz ısıya maruz bırakın ve o her şeyi halledecektir.

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok