Giriş Yap



2019 Honda Super Cub

2019 Honda Super Cub C125 ABS 1

Süper Cub‘ın Honda’nın tarihindeki en önemli model olduğunu söylemeliyim – iki tekerlekli veya dört tekerlekli yaptığı en iyi motosiklettir. Elbette, bugün otomatik olarak Honda’yı hem motosiklet hem de otomotiv dünyalarındaki bir dev olarak görüyoruz, ancak eğer Süper Cub‘ın başarısı olmasaydı, şirket tarihte olmayabilirdi.

honda supercubKendinizi 1959’a geri götürün. Amerikan Honda o yıl eylül ayında kuruldu, hiç kimse markayı bilmiyordu. Bununla birlikte, bir dizi hesaplanmış pazarlama ve reklam riskiyle, küçük noktalara dikkati çekerek işe başladı.

2019 honda super cub c125

1962 sonunda efsanevi “Honda’da En Güzel İnsanlarla Tanışırsınız” reklam kampanyası ilk kez çıktı ve 1963’te Süper Cub’ın satışları fırladı. Honda motorsiklet sektöründe yerini gittikçe sağlamlaştırıyor. Süper Cub’ın üretimi durmadı ve Ekim 2017’de, yüz milyonuncu model tarihte en çok satan motorlu araç olmasını sağladı.

2019 Honda Super Cub C125 ABS

Uzak Doğu ve Asya pazarında ciddi bir alıcı kitlesi bulunan, EICMA kapsamında yapılan açıklamayla Türkiye’deki meraklılarını fazlasıyla sevindirecek bir gelişmeyle gündemimize oturdu.

1531058350 744 2019 honda super cub c125 rear

Honda’nın 2019 yılında ülkemizde satışa sunulacak modeller listeni dahil ettiği Super Cub C125, şimdiden büyük satış potansiyeline sahip.

Tekerlek boyutundaki beş inçlik büyüklük, Süper Cub için sürüş kalitesini çok daha yumuşak hale getiriyor. Grom’la karşılaştırınca onu sarsacak küçük yol kusurlarını yenmesi, Cub’ı yenilmez lider yapıyor. Teleskopik çatal ve çift şok, ancak 3,9 inç ve 3,3 inç seyahatler için en zorlu yollarda bile konforlu bir sürüş sağlar.

honda cross cub 2017

Yakıt enjeksiyonu moderniteye ilk adımını attı, ancak iki pistonlu bir kaliperli tek bir 220 mm disk daha az belirgin bir ikinci özelliği. Ön ABS standart olarak gelir. Bu nostaljik tiplerde arka fren hala bir tamburdan oluşuyor.

honda super cub

Eksileri, depolama çok büyük, benzin ile en fazla 200 km kadar yol alabiliyor, sadece tek kişi için tasarlanmış. İkinci kişi düşünülmemiş. Yani bu sefer Honda karşımıza şehiriçi tek kişilik bir motosikletle çıkıyor.

Kaynak: motorcycle.com, ultimatemotorcycle.com, honda.com.tr, facebook.com

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok