11.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 19, 2024

2019 Honda CBR650R

2014 yılında piyasaya çıktığında, Honda CBR650F, dört silindirli orta ağırlıkta bir performans sağladı ve 2018’de performans güncellemeleri geldi. 2019 model yılı için, CBR650F, CBR6000RR’den şekillendi, gözden geçirildi ve yepyeni görünümler elde etti. CBR650R, bu dönüşümü sürecinde muhteşem bir tür haline geldi.

2019 Honda CBR650R2 1024x683

2019’da Honda evrimi CBR650F ve CBR650R oldu. Tasarım ipuçlarını doğrudan 2018 CBR1000RR Fireblade’den alan, ancak tamamen kendine has tutumu olan ‘F’ modeli, sokakta kullanılmak ve zevk almak için tasarlanan güçlü bir sportif model haline geldi.

CBR650R, dönüşüm sürecinde, kasıtlı olarak, nadir bir cins haline getirildi: bir RR makinesine benzer zevk ve adrenalin sağlayan, bir seçenek olarak yeterli pratiklik ve makul bakım maliyetleri sunan bir spor motosikle’tir.

Yeni CBR650R, şekillendirme için CBR1000RR Fireblade’e dayanırken, farklı yeni çizgileri, özellikle üst ön kaplama etrafında, agresif bir görünüme sahip oldu.

2019 Honda CBR650R3 1024x767

Sürüş konumu, sürücünün ağırlığını daha ileri ve aşağı doğru hareket ettirmek için ayarlandı. Tüm aydınlatmalar LED’dir ve yeni LCD gösterge ekranı şimdi bir Vites Konumu ve Vites Değiştirme göstergesi içerir.

Şasi, CBR650F’ye kıyasla şasiden 6 kg, çerçeve, yakıt deposu ve ayaklıklara yapılan revizyonlar sayesinde traş edildi. 41mm Showa SFF USD çatal, radyal tip dört telli kaliperler ve hareketli diskler yeni ilavelerdir. Tekerlekler de yeniden tasarlandı.

Yeni bir emme ve egzoz, ayrıca kam zamanlama değişikliği ve artan sıkıştırma oranı, motorun% 5 pik güç artışı ve orta kademe üzerinden daha yumuşak, daha güçlü tork aktarımından sorumludur.

2019 Honda CBR650R ABS3 1024x578

Aynı zamanda şimdi fazladan bir 1000 dev / dak olan 12.000 dev / dak.

2019 için şimdi hızlı ve ardışık vites düşürme işlemlerini kolaylaştırmak ile vites yükseltmeyi kolaylaştırmak için bir yardımcı / terlik kavraması takılmıştır, yeni Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC) arka tekerlek çekişini korur.

MOTOR

Honda’nın geliştirme mühendisleri CB650R sürücüsü için mümkün olan en saf, en zevkli orta boy dört silindirli performansı yaratmak istediler, böylece 649cc, DOHC 16 valf motoru 10.000 dev / dak’ın üzerinde% 5 daha fazla güç sağlayacak şekilde ayarlandı ve redline 1.000 dev / dak yükseltildi. Tepe gücü 12.000 dev / dak’a ulaşır ve tepe torku 8.500’de verilir. Net sonuç, daha yüksek ve daha uzun bir süre boyunca yüksek devir / dakika değerlerinde, devir arttıkça kuvvetle artan ve süreçte harika ses çıkaran düzgün, doğrusal bir tork ileten bir motordur.

Doğrudan kam çalıştırma kompakt bir silindir kafası için yapar; Sıkıştırma oranı 11.4: 1’den 11.6: 1’e yükseltildi ve yanma odası şekli revize edilmiş bir piston tasarımı kullanılarak optimize edildi. Valf dizisi güçlendirildi ve valf zamanlaması revize edildi; iridyum bujileri şimdi de kullanılıyor.

Asimetrik piston etekleri, teması en aza indirerek sürtünmeyi azaltır. Silindir manşonlarının dış yüzeyindeki demirli dikenler, gelişmiş ısı transferiyle yağ tüketimini (ve sürtünmeyi) azaltır ve sessiz bir SV kam zinciri, pimlerinde Vanadyum kaplaması kullanarak sürtünme kayıplarını azaltır. Silindir kafasından silindirlere iç su geçişi, dış hortumların çoğunu ortadan kaldırır.

Yakıt deposunun her iki tarafındaki yeni ikiz hava kanalları, eski modelin tekli merkezi kanalına zıt olarak daha büyük miktarda hava besler ve hava kutusundaki atmosferik basıncı arttırır. Ayrıca bir egzoz kükremesi de üretirler. Egzoz şimdi susturucunun içinde daha fazla gaz akması ve çıkış borusu yukarı açılı olarak yayması için daha büyük bir delik kuyruk borusuna (1,4 ila 1,5 inç) sahiptir.

Motor, kompakt bir iç mimari, istiflenmiş altı ileri şanzıman ve 30 ° öne eğimli silindirlerle marş düzenini kullanıyor. Bir yardımcı / terlik kavraması yeni bir eklentidir ve hızlı vites düşürme altında arka tekerlek kilitlenmesini yönetirken vites büyütmeyi kolaylaştırır. Sadece ABS modelinde Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTV) arka tekerlek çekişini yönetir; sürücünün seçmesi halinde kapatılabilir.

Dinamik performans

Sıvı soğutmalı 649 cc dört silindirli motor, daha düşük bir ağırlık merkezi ve etkileyici bir güç / ağırlık oranı için 30 dereceye kadar eğimli silindirlere sahip kompakt bir iç mimari kullanır.

Çok sayıda düşük tork

Doğrudan kam tahrikli ve 11.6: 1 sıkıştırma oranına sahip DOHC 16 valf silindir kafası, düşük ve orta dev / dak’da motorun zahmetsiz performansına katkıda bulunur ve bu da altıncı viteste bile 1,500 dev / dak’dan kolayca çekmenize olanak sağlar.

Daha da fazla güç

Pistonlara yükseltme ve 2019 için valf zamanlaması gücü daha da yükselterek CBR650R’ye daha sportif bir karakter kazandırır.

Yeni HSTC tork kontrolü

CBR650R’de yeni olan Honda Seçilebilir Tork Kontrol Sistemi (HSTC), ön ve arka tekerlekler arasındaki kayma oranındaki farklılıkları tespit ederek tork çıkışını kontrol eder. Arka lastik kaygan bir yüzeyde çekişini kaybettiğinde, HSTC anında arka lastik kaymasını engellemek için yakıt enjeksiyonunu kontrol ederek torku bastırır ve bastırır. Kullanıcı tarafından ayarlanabilir, sistem de kapatılabilir.

Yeni debriyaj

Yeni terlik debriyajı yalnızca vites küçültme sırasında arka tekerleklerin kilitlenmesini önlemeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda debriyaj kolunun kullanılması için harcanan çabayı da azaltır.

Kalite Mühendisliği

Asimetrik piston etekleri, silindir manşonlarındaki demir dikenleri ve pimlerinde Vanadyum kaplaması kullanan sessiz bir SV kam zinciri, sürtünmeyi azaltmayı, minimum yağ tüketimini ve daha iyi ısı aktarımı sağlar.

Hızlı cevap

PGM-FI yakıt enjeksiyon sistemi, net ve doğru gaz tepkisi için dört ayrı gaz kelebeği gövdesi sensöründen gelen bilgilerle çalışır.

Optimal yakıt ekonomisi

Özel yakıt enjeksiyon haritalama ve ateşleme zamanlaması, yakıt tasarrufunu optimize etmek ve cömert 15.4 L yakıt deposundan etkileyici bir aralık sunmak için birlikte çalışır.

Sportif ses ve his

Şık, yandan süpürülmüş 4-1 egzoz, geri basıncı azaltmak ve bisikletin CBR yarış mirasını kanıtlayan bağımlılık yapan bir yüksek devir / dakika çıkışı sağlamak için çift geçişli bir iç yapıya sahiptir.

Hızlı ivme

Düşük ağırlık, iyileştirilmiş hava akımı, sayısız motor iyileştirmeleri ve hızlı değişen altı vitesli şanzıman ile CBR650F, dişlileri tıklatırken heyecan verici bir hızlanma sağlar.

Keskin tepki

Yeni çift ram-hava kanalları ve yeniden tasarlanmış bir hava temizleyici, hem motorun hemen gaz tepkisine hem de sportif genel performansa katkıda bulunur.

Hafif çerçeve

2019 için daha hafif olması ve kitlesel merkezileşmeyi iyileştirmesi için yükseltilmiş, çift başlı çelik çerçeve, sportif kullanım ve yüksek seviyede sürücü geri bildirimi için tasarlanmıştır.

Yeni ters çatal

Yeni ters çevrilmiş ön çatal ve ayarlanabilir tek arka şok, CBR650R’nin sportif karakterini tamamlıyor. Şok doğrudan eğri yerçekimi döküm alüminyum döner kolunda çalışır.

Çakmak tekerlekleri

Yeni Y şeklindeki beş kollu jantlar, daha çevik kullanım ve daha iyi darbe kabarması için sertliği düşük ağırlıkla birleştiriyor.

Daha iyi fren

Radyal olarak monte edilmiş dört pistonlu kaliperler, ön 310 mm dalga disklerini çalıştırırken, arka fren 240 mm diski sıkıyor. Standart ABS, ani durmalar sırasında veya belirsiz yüzeylerde sürüş yaparken rahatlık sağlar.

İlham verici stil

Yeni CBR1000RR’den ilham alan stil, çift LED farlar, LED dönüş sinyalleri ve arka lamba içeren bir yeniden tasarlanmış kaplama içerir. Gidonlar düşürüldü ve ayak sesleri yükseltildi ve sürücülerin manevra kabiliyetini arttırmak ve toplu merkezileşmek için geri çekildi.

Rahat oturma

Dikkatlice şekillendirilmiş oturma yeri, sürüş sırasında rahatlık sağlayan ve duraklarda zemine daha kolay ulaşılmasını sağlayan dar bir orta profile sahiptir. Koltuk ayrıca bir yolcu için geniş bir oda içermektedir.

Dijital gösterge

Arkadan aydınlatmalı dijital gösterge, hızölçer, takometre, kilometre sayacı, vites göstergesi, yakıt göstergesi, saat, uyarı lambaları ve ortalama hız, yakıt tüketimi ve geçen süre dahil tüm seyahat ayrıntılarıyla sürüşünüz hakkında bilmeniz gereken her şeyi size anlatıyor.

Güvenli ve ses

Kompakt bir dalga tasarımı kontak anahtarı, daha fazla güvenlik ve azaltılmış kırılma şansı sunar.

Model CBR650R ABS CBR650R
MOTOR
Tip 649cc sıvı soğutmalı 30º sıralı dört silindirli dört zamanlı
Valf Treni DOHC; Silindir başına 4 valf
Bore x Stroke 67.0mm x 46.0mm
Sıkıştırma oranı 11.6: 1
İndüksiyon PGM-FI; 32mm delik
Ateşleme Tam transistörlü
Starter Elektrik
Transmisyon Manuel 6 vitesli
Debriyaj Çok tabakalı ıslak
Son sürüş # 525 zincir; 15T / 42T
SÜSPANSİYON
Ön 41mm ters Showa Ayrı Fonksiyon Çatal (SFF); 4.72 inç seyahat
Arka Ayarlanabilir bir ön şok ile tek bir şok göster; 5.04. Seyahat
FRENLER
Ön 310 mm hareketli diskli çift ​​dört pistonlu, radyal montajlı Nissin hidrolik kaliperleri; 2 kanallı ABS Çift dört pistonlu, radyal montajlı Nissin hidrolik kaliperleri, 310 mm kayan diskli
Arka Tek tek pistonlu hidrolik kumpas w /
240mm disk; 2 kanallı ABS
Tek tek pistonlu hidrolik kumpas w /
240mm disk
LASTİKLER
Ön 120 / 70-17
Arka 180 / 55-17
ÖLÇÜMLERİ
Komisyon (Castor Açısı) 30º
iz 101 mm (4,0 inç)
uzunluk 83.9 inç
Genişlik 29,5 inç
Yükseklik 45,2 inç
Yerden yükseklik 5.2 inç.
Koltuk yüksekliği 31.9 inç
Dingil açıklığı 57.0 inç
Yakıt Kapasitesi 4.1 gal. (0.8 gal. Rezerv)
Renk Grand Prix Kırmızı / Çizgili
Ağırlığı frenlemek* 458 lbs. 456 lbs.
Motosikletler