11.9 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 20, 2024

2019 Honda CBR1000RR

Yeni CBR1000RR Fireblade, sürdüğünüz her yerde üstün performans sağlayan daha önceki Fireblade’ten daha az ağırlığa, daha fazla güce ve gelişmiş elektroniklere sahiptir.

Yol ve pist için tam donanımlı.

CBR1000RR’nin öne çıkan özelliklerinden biri, seçilebilir üç sürüş modudur, böylece makineyi farklı koşullara göre programlayabilirsiniz. İstediğiniz zaman rahat ve kolay olacak şekilde ayarlanabilir, ancak adrenalin talep ettiğinde canlandırıcı bir aksiyona ihtiyaç duyabilirsiniz.

2019 Honda CBR1000RR2 1024x598

Büyük sürücüler daima sınırlarını zorluyorlar. Ve harika süper bisikletler de aynısını yapmalı. Bu, bisikletinizin büyük bir motordan daha fazlasını sunması gerektiği anlamına gelir; aynı zamanda mükemmel yol tutuşu ve üstün güç yönetimine sahip olması gerekir. 2019 CBR1000RR ve CBR1000RR SP’nin sağladığı budur. Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC). Artık seçici sürücüler bisikletleriyle ve parkurlarıyla daha önce hiç olmadığı gibi bağlantı kurabiliyorlar.

CBR1000RR hafif, güçlü ve yadsınamaz bir şekilde hızlıdır, onu sokakta ve kanyonlarda bir canavar yapar. Parça daha fazla sizin uzmanlığınızsa, CBR1000RR SP. SP’nin toz içinde bırakacağı motosikletlerde dünya şampiyonluğu kazanıldı. Sizi ikisini de kontrol etmeye davet ediyoruz. Ve sınırlarını ne kadar zorlamak istediğine karar ver.

CBR1000RR ve CBR1000RR ABS

2019 CBR1000RR hafif, dar ve Honda’nın süper Superbike gaz kelebeği sistemine sahiptir. Şasi inanılmaz derecede duyarlı ve bisiklet tam bir LED aydınlatma paketine sahip.

CBR1000RR SP

Zorlu koşu parkurları için tasarlanan SP modeli, Öhlins Smart elektronik kontrol süspansiyonu, hafif bir lityum-iyon pil, titanyum susturucu ve daha fazlasını ekler.

Performans

Honda Seçilebilir, Tork Kontrolü

Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC) ile arkanızdayız, ancak kontrol sizde. İşte nasıl çalışır: Sistem otomatik olarak arka tekerlekteki torku optimize etmek için motor gücünü ve kavrama ayarını yaparak arka tekerlek kaymasını azaltır. Beş güç eğrisi, on tork kontrol seviyesi, üç motor freni seviyesi ve şimdi seçilebilen üç tekerlekli kontrol seviyesi seçimine sahip olursunuz, böylece bisikletinizi pistte çevirmek hiç olmadığı kadar kolay.

Tel ile Gaz Kelebeği

CBR1000RR’nin teker teker gaz sistemi Honda Seçilebilir Tork Kontrolü ile uyumlu çalışıyor. İkisiyle, üç motor gücü teslim modu, artı kendi programlayabileceğiniz iki seçenek arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Yüksek Performanslı Dört Silindirli Motor

Yüksek sıkıştırma 13: 1 pistonlara sahip olan CBR1000RR sadece düz bir düzlem içi dört teneke kutu gibi döner. Ayrıca, on beygir gücümüzü önceki nesil CBR10000RR’mizden daha fazla yapar.

Brembo Monoblok Ön Kaliperler

CBR1000RR SP’nin yarışta kanıtlanmış, radyal montajlı Brembo monoblok kaliperleri hafiftir, ancak olağanüstü sertlik ve mükemmel fren performansı sağlar.

Honda Elektronik Direksiyon Damperi (HESD)

Çoğu direksiyon damperi yalnızca gidon sapma hızını algılar. Honda Elektronik Direksiyon Damperi (HESD) çok daha karmaşık. Ayrıca araç hızını algılar ve sönümlemeyi orantılı olarak ayarlar. Bu, mükemmel, öngörülebilir yüksek hızlı yol tutuş sağlarken düşük hızlı manevra kabiliyetinin korunmasına yardımcı olur.

İki Aşamalı Yakıt Enjeksiyonu

CBR1000RR’lerde hem düşük hem de yüksek devir / dakika performansı, anlık yüksek devir / dakika tepkisi ve mükemmel düşük devir / dakika ölçümü ve temiz çalışma için silindir başına iki enjektör seti bulunur. Geliştirilmiş EFI ayarları, motoru özellikle daha küçük gaz kelebeği açıklıklarında daha yumuşak gaz tepkisi ile yönetilebilir hale getirir.

Kullanma

Öhlins Smart EC Süspansiyon

CBR1000RR SP, bir Öhlins Smart elektronik kontrol süspansiyon sistemine sahiptir. Önceden ayarlanmış üç süspansiyon modu ve iki “boş” kullanıcı tarafından programlanabilir mod ile birlikte gelir. Tamamen ayarlanabilir, yarı aktif, gerçekten birinci sınıf ve iz bırakmaya hazır – normalde bir motosiklette bulabileceğinizden büyük bir yükseltme.

Gyro Destekli ABS

CBR1000RR SP kilitlenme önleyici frenlerle birlikte gelir ve isteğe bağlı olarak standart CBR1000RR modelinde bulunur. Fakat bu frenler, arkadan kaldırmalı kaldırma analizi (burada durmanın zor olduğunu düşünerek) ve yalın açıyı dikkate alan bir program dahil olmak üzere daha iyi gider.

İnce Ergonomi

Bu CBR1000RR’ler, tank / koltuk bağlantı alanındaki ve ayrıca üst kaputtaki (24 mm düzelticiden daha fazla) önceki modellerden çok daha incedir. Bu aerodinamiği geliştirir ve dar tank içeri sokulmasını kolaylaştırır.

Titanyum Yakıt Deposu

CBR1000RR SP, radikal, ince cidarlı bir titanyum yakıt deposuna sahiptir. Kapasiteye kadar dolu olan tank, önceki SP’lerimizden neredeyse dört buçuk kilo daha hafiftir, ancak yine de çok fazla çalışma aralığı sunar.

Hafif Alt Çerçeve

Önceki neslimizden neredeyse tam bir kilo daha hafif olan CBR1000RR alt çerçevesi, kitlesel merkezileşme çabalarımızı daha da rafine ediyor. Işık her zaman haklıdır ve bu modeller şimdiye kadar ürettiğimiz en hafif CBR1000RR’lerdir.

Mühendislik

Yardımlı Debriyaj

Süper motorlar, CBR1000RR modelleriyle değil, yürüyen aksamla ve üzücü yol tutuşuyla büyük miktarda geri dönme momenti sağlayabilir. Honda tasarımı destekli debriyajı, MotoGP motosikletlerimizde kullanılanla aynıdır. Tasarım, ağır debriyaj yaylarına duyulan ihtiyacı ortadan kaldırır, yumuşak vites değiştirme ve kolda hafif bir debriyaj çekme ile tam güç iletimi sağlar.

Titanyum Susturucu

MotoGP motorları susturucuları için titanyum kullanıyor ve CBR1000RR SP kullanıyor. Önemli bir ağırlık tasarrufu.

Premium Tekerlekler

CBR1000RR SP’nin beş kollu jantlara sahip olduğunu fark edeceksiniz. Hafif ve güçlüyüz – önceki altı kollu jantlardan daha hafif bir pounddan daha fazla.

Verimli Radyatör Tasarımı

Önceki nesil CBR1000RR modelimizden neredeyse bir inç daha dar ve yüksek yoğunluklu bir çekirdeğe sahip. Ayrıca radyatör daha sıkı sıkışır ve en verimli şekilde soğur.

Tam LED Aydınlatma Paketi

Farlar, arka lambalar, dönüş sinyalleri – CBR1000RR’lerin tümü hafif, verimli, soğuk LED’lerle yapılır.

İnce Film Aktarma Ekranı

TFT, önceki LCD tasarımlarından daha hafif ve okunması daha kolay olan bir gösterge anlamına gelir. Honda için bir ilk ve prömiyerini CBR1000RR’lerde yaptı.

Lityum iyon batarya

CBR1000RR SP, önceki kurşun asit bataryanın ağırlığının yarısı kadar olan yüksek teknolojili lityum-iyon batarya ile standart olarak gelir;

İlk olarak 1992’de (ve kısa bir süre sonra ABD’de) yurtdışına tanıtılan Honda’nın en büyük CBR’ı, viraj alma, hızlanma ve frenlemeye odaklanan bütünsel bir “Total Control” tasarım yaklaşımıyla açık sınıf bir spor bisikletinin ne olması gerektiğine dair beklentilerini sürekli olarak sıfırladı. 2019 için tekerlekli kontrol eklendi. Bu, yüksek performanslı bir güç / ağırlık oranına sahip olan yeni nesil CBR1000RR SP ile bir sonraki seviyeye taşındı. Son teknoloji ürünü elektronik paketiyle dolu olan CBR1000RR SP, çevik kullanım ve inanılmaz hızlanma ile “Next Stage Total Control” konseptiyle destekleniyor.

Motor / Güç aktarma

  • Valf kaldırma ve zamanlama, 13.000 dev / dak zirve ile yüksek motor devirleri için optimize edilmiştir.
  • Farklı piston alanlarının kalınlığı minimum ağırlık için optimize edilmiştir ve sıkıştırma oranı 13.0: 1’dir.
  • Piston halkaları, mükemmel bir sızdırmazlık özelliği için Diamond Like Carbon (DLC) kaplamaya sahiptir.
  • Hava giriş kanalı ve hava kutusu tasarımı hava direncini en aza indirir. Yüksek yakıt deşarj basıncı, yakıt atomizasyonunu arttırır ve yanma verimini en üst düzeye çıkarırken, gaz tepkisi eğik kesik tasarımlı emme hunileriyle maksimuma çıkarılır.
  • Yağ karterinin ve ateşleme kapağının magnezyum yapısı düşük motor ağırlığına katkıda bulunur.
  • Terlik debriyajı düşük debriyaj yayı yüküne sahiptir. Döküm alüminyum yardımcı kamlar (gönderme ve alma) düşük ağırlığa katkıda bulunurken, kamlar arasındaki optimize boşluk iyi bir debriyaj kolu hissi verir.
  • CB1000RR SP’de hafif titanyum susturucu kütlenin yoğunlaşmasına yardımcı olur. Çift borulu yapısı genleşme haznesinin etkili şekilde kullanılmasını sağlarken, değişken egzoz valfı rpm aralığında bir boğaz sesi ve iyi bir güç iletimi sağlar.
  • RC213V-S’den elde edilen Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC) ön ve arka tekerlek hızlarını ve karoseri dönüş açısını ölçer ve ayrıca ASIMO için geliştirilen tutum algılama teknolojisini kullanır.
  • 2019 için Wheelie kontrolü eklenir ve bu sayede ilave bir kontrol seviyesi ve sayaçta ek bir seçenek bulunur.
  • Arka tekerleğin kayma hızı viraj alma ve hızlanma sırasında sınırlandırılır; Tork, sürüş sırasındaki güvenlik hissine katkıda bulunmak için dönerken araç yuvarlanma açısına göre kontrol edilir.
  • Sürücü, yavaşlama sırasında gaz kelebeği kapalıyken motor freninin ne kadar güçlü uygulandığını seçebilir; sürücünün tercihine bağlı olarak üç farklı ayar seviyesi mevcuttur.
  • Hızlı kaydırıcı, gaz kelebeği veya debriyaj kullanmadan yukarı veya aşağı kaymayı sağlar; vitesler üzerindeki sürüş yükü vites değiştirme sırasında azalır, sürücünün raydaki, dolambaçlı yollardaki veya trafikteki vites değiştirme işlemini kolaylaştırır. Hem vites büyütme hem de vites küçültme için, üç seviye arasında ayar yapılabilir.
  • RC213V-S’den uyarlanan gazla çalıştırma sistemi (dördüncü Honda’da bir ilk) dahili bir Hızlandırıcı Konum Sensörüne sahiptir ve tepki ve dayanıklılığı artırır.
  • Tam renkli, ince film transistörlü sıvı kristal metre, Sokak, Devre ve Mekanik ekranlara sahiptir ve sürücü için müdahaleci olmayacak şekilde tasarlanmıştır.
  • Beş seviyeli bir Güç Seçici, makineyi değişen koşullara uyarlayarak sürüş modlarının, HSTC ve süspansiyon elektroniğinin anında ayarlanmasını sağlar.
  • Hafif lityum iyon akü, kütlenin merkezileşmesine yardımcı olur.

Şasi / Süspansiyon

  • Hafiflik ve uygun esneklik özellikleri için optimize edilmiş çerçeve duvarı ve hareketli kesit kalınlıkları.
  • Hafif döküm alüminyum alt çerçeve.
  • Tekerlekler, aerodinamik stabilite için beş Y çubuğuna sahipken, düşük ağırlık için kalınlık en aza indirilmiştir.
  • Radyatör, dar genişlik ve düşük ağırlık sağlarken yüksek ısı dağılımı sağlayan yüksek yoğunluklu bir çekirdeğe sahiptir.
  • Minimalist, agresif, aerodinamik tasarım, kaplamaların önünde dar genişlikler sağlar.
  • Seri üretim yol bisikleti için dünyanın ilk titanyum yakıt deposu, ultra derin çekme işlemi kullanılarak üretildi, düşük ağırlıkta ve yüksek kütleli merkezileşme sağlandı.
  • CBR1000RR SP, 43 mm NIX 30 EC çatal ve TTX 36 EC şok ile yarı aktif Öhlins Elektronik Kontrol (EC) süspansiyonuna sahiptir. Ayarlar koşullara göre elektronik olarak optimize edilmiştir.
  • Standart versiyonda Showa 43mm geniş hacimli BPF ters çatal ve Dengesiz Arka Yastık (BFRC) şoku vardır.
  • Mevcut kilitlenme önleyici fren sistemi (ABS) köşe girişinde yumuşak, etkili bir frenleme için arka kaldırma kontrolüne (RLC) sahiptir; fren kuvveti, zayıf açısına göre kontrol edilir ve sert iz frenlemeye izin verilir.
  • Standart versiyonda, yüksek sertliğe sahip Tokico dört pistonlu, yüksek sürtünmeli fren balatalarına sahip radyal monteli ön fren kaliperleri güçlü durma gücü sağlar. SP versiyonunda Brembo frenler var.
Model CBR1000RR CBR1000RR ABS CBR1000RR SP
MOTOR
Tip 998cc sıvı soğutmalı sıralı dört silindirli dört zamanlı
Valf Treni DOHC; silindir başına dört valf
Bore x Stroke 76.0mm x 55.0mm
Sıkıştırma oranı 13: 1
İndüksiyon PGM-FI; 48mm gaz kelebeği gövdeleri
Ateşleme Dijital transistörlü, elektronik ilerleme
Starter Elektrik
Transmisyon 6 hız
Debriyaj Çok tabakalı ıslak
Son sürüş 16T / 43t; Zincir
SÜSPANSİYON
Ön 43mm teleskopik çatal; 4.7. Seyahat
Arka Birim Pro-Link® tekli şok; 5.2. Seyahat
FRENLER
Ön İki adet 320mm disk, hidrolik
kaliperler
İki 320mm disk, hidrolik kaliperler ile; ABS
Arka Tek 220mm disk w / hidrolik
kumpaslar
Tek 220mm disk w / hidrolik kumpaslar; ABS
LASTİKLER
Ön 120 / 70-17
Arka 190 / 50-17 190 / 55-17
ÖLÇÜMLER
(Caster Açısı) 23.3º
iz 96mm (3,8 inç)
uzunluk 81.3 inç
Genişlik 28,3 inç
Yükseklik 44,3 inç
Koltuk yüksekliği 32,3 inç
Yerden yükseklik 5.1 inç
Dingil açıklığı 55,3 inç
Yakıt Kapasitesi 4.2 gal.
Renk Grand Prix Red; Mat Siyah Metalik Grand Prix Üç Renkli
Boş Ağırlık * 430 lbs. 433 lbs. 431 lbs.
Motosikletler