14.1 C
İstanbul
Pazartesi, Nisan 22, 2024

2019 Honda CB500F

2019 Honda CB500F Mükemmelliği detaylarında saklı olan, daha fazla orta kademe güç, daha iyi hızlanma, spor stilli çift çıkışlı susturucu, rafine şanzıman iç parçaları, yeni bir arka şok, bir kavrama / yardımcı debriyaj ve daha fazlası gibi, bu yıl bir ton yükseltme sunuyor.

CB500F’in klasik sürüş pozisyonu, kollarınız üzerinde ağırlığınız fazla vermeden daha dik oturmanıza izin verir, böylece şehiriçinde gezerken veya seyahat sırasında tüm yol boyunca gidip geldiğinizde size mükemmel bir görüş alanı sunar. Ayrıca, 2019 versiyonda yeni, daha sert, premium konik bir gidon yerleştirilmiş. Motosiklet, arkadaki yolcular için de konforlu bir sürüş sunuyor.

2019 Honda CB500F 2

Modern tarz derken

CB500F, LED far ve minimal grenaj yapısı ile zamanında ve spor görünüş olacak şekilde tasarlanmıştır.

Başlangıçta yani 2013 yılında piyasaya sürülen çıplak CB500F, Honda’nın popüler motosikletler tasarlamaya yönelik denenmiş ve güvenilir formüllerinden birinin alaka düzeyini kaybetmediğini kanıtladı. Yani, basit, hafif, sportif bir şasiye oturtulmuş ikiz silindirli motor, deneyimli bir sürücü için sürüş deneyimini geliştirenler için olduğu kadar eğlenceli olabilir. CB500F‘nin kompakt boyutları ve sürüşü öğrenmek için mükemmel bir araç olması, onun seyahatlerde size en zevk vereceği taraf olacaktır.

2019 Honda CB500F 4

2019 CB500F, teknik ve mekanik yönlerini daha da artıran ödünsüz çizgilerle yeniden çizilirken, birçok yükseltme, yenileme, zevkli sürüş deneyiminide artırıyor.

STİL
2019 için CB500F çıplak çekici formu, penguen ön far tasarımıyla makinenin duruşu düşük şekilde ayarlanmış ve her an harekete hazır; Yan kapaklar yakıt deposu ile kenetlenir ve motoru tamamen kucaklar, yan kapaklar ve oturma ünitesi ise kaslı açısallık temasını devam ettirir.

Yeni LCD göstergesi içinde Vites Konumu ve Vites Değiştirme şaretleri bulunur; bu, varsayılan olarak 8.750 dev / dak olarak ayarlanmıştır, ancak 5.000 ila 8.750 dev / dak arasında 250 dev / dak artışlarla ayarlanabilir.

ŞASİ
Değişmeyen 35mm çelik elmas boru ana gövdesi, yol yüzeyleri değiştikçe sürücüye optimum geri bildirim sağlayan ayarlı bir verim derecesine sahip, hafif ve güçlüdür. Titreşim, motor rakorlarının şekli ve konumu ile çerçevenin rijitlik dengesi ile en aza indirgenir.

Çevik bir güce sahip ama yine de güven veren direksiyon tutuşu sağlıyor. Motor, döner mafsal dönme noktasına yakın bir konumda iken toplu merkezileşme, dönme çevikliği sağlarken, optimum ön / arka ağırlık dağılımı dengeyi sağlar. 30,9 inçlik – 78,4 cm alçak koltuk yüksekliği CB500F‘yi yönetmeyi çok kolaylaştırıyor ve nötr sürüş pozisyonu farklı yükseklikteki sürücülere rahatça oturuyor.

41 mm önyüklemeli ayarlanabilir teleskopik çatal, uyumlu ancak kontrollü bir sürüş sunar ve ön lastik tutuşu için harika bir his verir. Yeni bir tek tüplü arka şok (daha büyük kapasiteli spor bisikletlerinde olduğu gibi) önceki modelin çift tüplü tasarımının yerine geçmiştir; Geniş çaplı pistonu mükemmel süspansiyon tepkisi ve sıcaklık yönetimi sağlar. Dokuz aşamalı yay ön ayar ayarına sahiptir ve şimdi preslenmiş çelik zincir ayarlı uç parçalara sahip sert bir kutu kesit çelik hareketli kol boyunca çalışır.

Hafif, 17 inç alüminyum döküm jantlar oyuk kesitli Y biçimli konuşmacı kullanır. Tek bir ön 320 mm petal tarzı disk ve iki pistonlu fren kaliperi, 240 mm arka diske ve tek pistonlu kaliperle eşleştirilir.

MOTOR
CBR500R‘nin sekiz valfli, sıvı soğutmalı, paralel ikiz-silindirli motoru, enerjik, yüksek devirli bir karaktere ve kabiliyetli üst düzey performansa sahip, iyi orantılı bir fiziksel boyutu, mükemmel güç çıkışı dengesi sunar. Alttan zaten güçlü olan 2019 geliştirme hedefi, 3.000 ila 7.000 dev / dak aralığında düşük-orta seviye güç ve torktaki bir artışla daha hızlı hızlanma; % 4’lük iyileşme, değiştirilmiş emme valfi zamanlaması sayesinde gelir – “kapalı” zamanlama 5 ° hızlandırılmış ve kaldırma 0,3 mm’den 7,8 mm’ye çıkarılmıştır.

DOHC sıvı soğutmalı paralel ikiz motor, güçlü bir düşük uç tork ve mükemmel üst uç gücün optimum kombinasyonu için 67 mm x 66,8 mm kare delik ve strok kullanır. Beygir gücü ve torku 2019 için% 4 artırma daha sportif performansa yol açar.

Yeni terlik debriyajı

Sadece yeni terlik debriyajı, vites küçültme sırasında arka tekerleklerin kilitlenmesini önlemeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda, özellikle şehir trafiğinde veya uzun yolculuklarda sürücü yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olarak koldaki eforu neredeyse yarı yarıya azaltır.

Kompakt motor, minimum titreşim

Motor titreşimi, minimum 180 dereceye ayarlanmış krank pimleri ve silindirlerin arkasındaki dengeleyici mil kullanılarak motorun kompakt boyutuna katkıda bulunan bir miktar kullanılarak tutulur.

Net gaz tepkisi

PGM-FI elektronik yakıt enjeksiyonu, motorun her koşulda verimli çalışmasını sağlar ve düşük-orta devirlerde keskin gaz tepkisi ve güçlü tork sağlar.

Yüksek çıkış seviyelerinde sorunsuz çalışır

Soğutma sisteminin dikkatli bir şekilde akış analizi, küçük ve hafif bir su pompasına neden oldu, ancak yine de motoru en yüksek verim seviyelerinde en iyi şekilde çalıştırabilmekten daha fazla.

Maksimum akış verimliliği

Hava girişi ve egzoz verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için, hava temizleyiciden emme portlarından egzoz borusuna giden profil, mümkün olduğu kadar düz hale getirildi, kısmen pili hava kutusu giriş kanalının arkasından uzağa yerleştirerek yardımcı oldu.

Azaltılmış ağırlık ve sürtünme

Her DOHC silindir kafasındaki dört valf dar gövdelere sahiptir, böylece ağırlık ve sürtünme azalır ve verim arttırılır.

Yüksek teknoloji tasarım

Hafif ve kompakt silindir rocker kolu düzeneği ve şim tipi valf ayarı, düşük sürtünme için düşük valf yay yükü ve kompakt silindir kafası sağlar.

Geliştirilmiş dayanıklılık

Sessiz kam zincirindeki pimler, sürtünmeyi azaltan ve dayanıklılığı artıran vanadyum ile muamele edilmiştir. Hafif pistonlar, CBR1000RR’de bulunanlarla aynı gelişmiş üretim işlemini kullanır. Hassas silindir şeklini sağlamak için motor, CBR1000RR’de bulunan aynı santrifüj döküm ince duvar manşonlarını kullanır.

Azaltılmış sürtünme

Yağ pompasının iç tahliye yapısı, sürtünmeyi azaltan, havalandırma performansını iyileştiren ve yağ karterinin şeklini basitleştiren CBR1000RR‘de bulunan aynı tasarımı kullanır.

Kolay kaydırma

Yeni vites göstergesi ve ayarlanabilir vites göstergesi, düz vites değiştiren altı ileri vites kutusunun kullanımını daha da kolaylaştırır.

Gücün sesi

Akü, hava akışını iyileştirmek için hava kutusu giriş kanalının arkasından yeniden konumlandırılırken, susturucu, egzoz notasına daha sportif bir sondaj kenarı için çift çıkış borularına sahiptir.

Sürücü geri bildirimi için tasarlanmıştır

Hafif elmas şeklindeki çelik çerçeve, yol yüzeyindeki değişikliklere daha iyi yanıt vermesini ve sürücüye doğru miktarda geri bildirim iletmesini sağlayan belirli bir verime izin verecek şekilde tasarlanmıştır.

Konforlu ve sportif sürüş

2019 için yükseltilmiş Pro-Link® arka süspansiyonu, önceki modelin çift tüplü tasarımının yerine beş aşamalı yay önyükleme ayarlı yeni bir tekli amortisöre (daha büyük kapasiteli sportbik motorlarda olduğu gibi) sahiptir. Geniş çaplı pistonu mükemmel süspansiyon tepkisi ve daha iyi ısı dağılımı sağlar. Şok, yeni preslenmiş çelik zincir ayarlama uç parçalarıyla birlikte rijit bir kutu kesit çelik hareketli koluna bağlanır. Hem şok hem de ayarlanabilir 41 mm çatal, konforlu fakat sportif bir sürüş için kalibre edilmiştir.

Yönetimi kolay

785 mm oturma yüksekliği CB500F‘nin yönetilmesini çok kolaylaştırır ve nötr sürüş pozisyonu her yüksekliğe sahip biniciyi rahatça barındırır.

Hafif jantlar

Y biçimli konuşmacılara sahip hafif dökme alüminyum jantlar sadece aldatıcı görünmekle kalmaz, aynı zamanda bisikletin mükemmel manevra kabiliyetine de katkıda bulunur.

Azaltılmış yayılmamış ağırlık

Üstün ısı yayma özelliklerine sahip dalga fren rotorları, aynı çaptaki geleneksel disklerden daha hafiftir ve bu da bisikletin yayılmamış ağırlığını daha da azaltmaya yardımcı olur.

Şehir ve otoyol sürüşleri için tasarlanmıştır

Ergonomi, şehir içinde kolay manevra yapmayı, yere kolay ulaşmayı ve uzun mesafeli karayolu yolculuklarında mükemmel konforu sağlayan sınırsız bir sürüş pozisyonu sağlayacak şekilde dikkatlice yapılandırıldı.

Agresif görünüm

Şık kaporta, bir LED far, arka lamba ve dönüş sinyalleri içerir ve daha agresif, sokak dövüşçüsü görünümü için motorun daha fazla açığa çıkmasını sağlar.

Artan aralık

Sadece daha agresif görünmekle kalmaz, aynı zamanda yeniden tasarlanan yakıt deposu, 17.1 litrelik daha yüksek kapasiteye sahiptir ve daha uzun yolculuklar ve daha az duraklama için yaklaşık 480 km menzil sağlar.

Rahat koltuk altı deposu

Koltuğun altındaki bir yardımcı alanda U kilidi, nemli hava koşulları veya diğer eşyalar bulunur.

Fren kolu ve dalga anahtarı

Ayarlanabilir fren kolu ve dalga tarzı kontak anahtarı, CB500F‘nin uzun premium özellikler listesine katkıda bulunur.

MOTOR

MOTOR
Motor tipi 471cc Sıvı Soğutmalı Paralel-İkiz
Çap ve İnme 67.0mm x 66.8mm
Sıkıştırma oranı 10.7: 1
indüksiyon 34 mm gaz kelebeği gövdeli PGM-FI
ateşleme Elektronik ilerletmeli, bilgisayar kontrollü dijital transistörlü
Valf Treni DOHC; silindir başına dört valf

SÜRÜŞ TRENI

SÜRÜŞ TRENI
transmisyon Altı vitesli
Son sürüş O-ring contalı zincir

ŞASİ / SÜSPANSİYON / FRENLER

ŞASİ / SÜSPANSİYON / FRENLER
Ön süspansiyon 41mm çatal; 4.3 inç seyahat
Arka Süspansiyon Pro-Link® dokuz pozisyonlu yay önyüklemesi ayarlanabilirliği ile tek şok; 4.7 inç seyahat
Ön fren Tek 320mm diskli ikiz pistonlu kaliper
Arka fren Tek kumpas 240mm disk
Ön lastik 120 / 70R-17 radyal
Arka lastik 160 / 60-17 radyal

BOYUTLAR

BOYUTLAR
tırmık 25.5 derece
iz 102mm (4.0 inç)
Dingil açıklığı 55,5 inç
Koltuk yüksekliği 30.9 inç
Yakıt Kapasitesi 4.5 galon
Ağırlığı frenlemek 415 pound (Tüm standart ekipmanları, gerekli akışkanları ve dolu yakıt deposunu içerir – sürüşe hazır)

DİĞER

DİĞER
Model kimliği CB500F
Emisyonları Mevcut EPA standartlarını karşılar. California versiyonu mevcut CARB standartlarını karşılar ve emisyon ekipmanlarından dolayı biraz farklı olabilir.
Mevcut renkler Grand Prix Red
Motosikletler