Giriş Yap



2019 BMW R1250GS

En Konforlu 5 Macera Motosikleti

Yeni BMW R 1250 GS, rafine karakterini ve evrensel yeteneklerini, temel versiyonunda iki yeni renk ve Exclusive ile HP olarak sunuyor. Yeni bir güç ünitesinin varlığı, “ShiftCam” yazısının yanı sıra yeni egzoz manifoldu sisteminin boru kanalını taşıyan yeni tasarlanmış silindir kapağı ile gösterilmiştir. Renkler – Cosmic Blue metalik ve Blackstorm metalik yeni R 1250 GS’ye Granit Gray metalik mat ile standart döküm tekerleklerini, siyah arka kaliperler ile siyah fren kaliperleri ile birleştiren belirgin bir modern görünüm kazandırmışlar.

2019 BMW R1250GS3 1024x724 Gümüş ana çerçeve, gümüş gidon ve gümüş bir aktarma organı ile beyaz alüminyum bir bagaj köprüsü ile sele kenarlarından arkaya uzanıyor. Altın olarak anotlanmış Telelever sürgü tüpleri, yeni R 1250 GS’nin off-road yetenekleri katıyor. İki kaporta merkezi yakıt deposu kapağında ve ön tekerlek kapağına eklenmiş. Galvanizli plastikten yapılmış radyatör kaplaması, yeni modele ise kalite vurgusu eklenmek için kullanılmış.

2019 BMW R1250GS4 1024x724

Yeni BMW R 1250 GS ve R 1250 RT – yeni motor gücü boyutunda seyahat ve turun büyüleyici yanını ortaya çıkartır.

35 yıldan fazla bir süredir, BWW Motorrad GS ve RT modellerinde bulunan düz-çift motorlu boksör motoru, uzun mesafeli bir yolculuğa uygun, güçlü ve güvenilir bir itiş gücü üzerinde durdu. 25 yıldan fazla bir süredir, BMW Motorrad mümkün olan en iyi güç ve tork iletimi, verim ve çevre uyumluluğunu elde etmek için elektronik yakıt enjeksiyonu ve kapalı döngü katalitik konvertör teknolojisi ile birlikte 4 valf teknolojisini kullandı.

BMW ShiftCam Teknolojisine sahip daha gelişmiş boksör motoru, tüm motorun hızındaki güç artışını, emisyon ve yakıt tüketimini düşürdüğünü, iyileştirilmiş düzgünlüğü ve incelik kazandığını gösterdi.

Kapsamlı bir şekilde daha gelişmiş boksör motoruyla, yeni R 1250 GSand R 1250 RT sadece yepyeni bir güç ve tork seviyesine ulaşmakla kalmadı. Ayrıca, özellikle düşük motor devir aralığında iyileştirme ve çalışma sürelerini önemli ölçüde optimize etmek de mümkündü. Dahası, yeni motor gelişmiş emisyon ve yakıt tüketim seviyeleri ve özellikle tatmin edici bir ses sunuyor. Bu amaçla, BMW ShiftCam Teknolojisi, BMW Motorrad motorlarının seri üretiminde ilk kez kullanılmıştır: bu, giriş tarafındaki valf zamanlamaların ve valf strokunun değişmesini sağlar. Ek olarak, giriş eksantrik milleri, iki giriş valfinin asenkron açılması için tasarlanmıştır, bu da taze, gelen karışımın artmasına ve dolayısıyla daha etkili bir yanmaya neden olur.

İki sürüş modu, standart olarak ASC ve Tepe Başlatma Kontrolü.

Motosikleti bireysel sürücü tercihlerine uyarlayabilmek için standart olarak mevcut iki sürüş modu vardır. Standart Otomatik Stabilite Kontrolü ASC, mümkün olan en iyi çekişe karşı yüksek güvenlikli sürüş seviyesi sağlar. Devre dışı bırakma asistanı Hill StartControl aynı şekilde her iki modelde de standart bir özelliktir;

İlave sürüş modları, Dinamik Çekiş Kontrolü DTC, ABS Pro, Yokuşta Çalışma Denetimi Pro ve Dinamik Fren Asistanı DBC (yeni) özelliklerine sahip isteğe bağlı donanım ile Sürme Modları Pro eklenmiş.

“Sürme Modları, Pro” seçeneği artık ek sürüş modu “Dinamik”, Dinamik Çekiş Kontrolü DTC’sini ve R 1250GS’de ayrıca “Dinamik Pro”, “Enduro” ve “Enduro Pro” sürüş modlarını içeren bir donanım ekipmanı olarak mevcuttur ”. DTC, özellikle şehiriçi sürüş pozisyonunda daha verimli ve güvenli bir hızlanma sağlar. ABS Pro (R 1250 GS’deki standart bir özellik olan R 1250 GS’deki RidingModes Pro diye tabir edilen bir parçası), kolay sürüş konumunda bile, fren yaparken daha da yüksek güvenlik sunar. Daha sonra, Dinamik Fren Kontrolü DBC, zor durumlarda da, istenmeyen ivme kazanmadan kaçınarak fren yaparken ilave güvenlik sağlar. Motor kumandasına müdahale yoluyla, frenleme sırasında arka tekerlekteki fren gücünden tam anlamıyla faydalanabilmek için tahrik motoru işlemi azaltılır. Bu, motosikleti sabit tutar ve fren mesafesini kısaltır.

2019 BMW R1250GS5 1024x724

Opsiyonel donanım olan BMW Motorrad Dynamic ESA “NextGeneration” ile sönümleme, sürüş durumuna ve manevralara göre duruma otomatik olarak adapte olur ve ayrıca tüm yük durumlarında otomatik telafi de vardır. Bu, motosikletin sürüş durumlarına hassas bir şekilde uyarlanmasını sağlar, optimum sönümleme konforu sağlar ve çok dengeli bir sürüş tepkisi sağlar – bu, R1250 RT için de mevcuttur.

Standart olarak R 1250 GS için LED far ve eski model olarak her iki model için de LED gündüz lambası ışığı isteğe bağlı donanım öğesi olarak çalışır.

Yeni R 1250 GS şimdi standart olarak LED farlara sahip. Buna ek olarak, LED gündüz sürüş lambası, hem R 1250 GS hem de halojen farlara sahip olan R 1250 RT için isteğe bağlı donanım malzemesi olarak mevcuttur.

Bağlantı: 6.5 inç renkli TFT ekranlı ve R 1250 GS’de standart olarak sayısız özellik bulunan çok işlevli LCD’ye sahip

Yeni R 1250 GS, 6.5 inçlik tam renkli bir TFT ekranı içeren standart özelliklere sahiptir. Standart BMW Motorrad Multi-Controller ile bağlantılı olarak, bu sürücü binici erişim aracı ve bağlantı özellikle hızlı ve rahat bir şekilde çalışır.

R 1250 RT, büyük bir 5,7 inç TFT renkli ekrana sahiptir. Bu, bir analog hız göstergesi ve devir sayacı ile desteklenmiştir.

Eski bir seçenek olarak Akıllı Acil Çağrı seçeneği.

Acil ve tehlike durumlarında kaza durumunda mümkün olan en hızlı yardımı sağlamak, insanların hayatlarını kurtarabilir. Teorik donanım öğesi Akıllı Acil Durum Çağrısı, bulunduğunuz konuma mümkün olan en kısa sürede yardım çağırır. Daha önce olduğu gibi, bu özellik her iki model için de yeniden sipariş edilebilir.

BMW Motorrad Spezial – fabrika çıkışlarında yüksek kaliteli kişiselleştirme özellikleri.

BMW Motorrad Spezial, hem fabrika çıkışında hem de opsiyonel donanım öğelerinde mevcut olan hem performansı hem de değeri artıran bir dizi özelleştirme özelliği sunar. Odak noktası bir bütün olarak ahenkli entegrasyon, en yüksek kaliteli malzemelerin kullanımı, el işçiliği ve detaylara gösterilmiş.

Seçenek 719 Classic ve HP, örneğin yeni R 1250 GS ve R 1250 RT için mevcuttur.

Yeni BMW R 1250 GS ve R 1250 RT’nin özelliklerine genel bakış :

• BMW ShiftCam Teknolojisine sahip, motor tarafındaki valf zamanlamaları ve giriş tarafındaki valf stroklarının değişmesi ile daha gelişmiş boksör motoru.

• Tüm motor devir aralığı boyunca daha da fazla güç, yakıt tüketiminin ve emisyon seviyelerinin optimize edilmesi, artan çalışma pürüzsüzlüğü ve iyileştirme.

• Arttırılmış çıkış ve tork: 7 750 dev / dak iken 100 kW (136 bg) ve 6 250 dev / dak iken 143 N / m (daha önce: 7 750 dev / dak: 92 kW (125 bg) ve 6 500 dev / dak. 125 Nm)).

• Kapasite 1 254 cc’ye çıkarıldı (önceden: 1 170 cc).

• Optimize edilmiş swirland için giriş tarafında asenkron valf açıklığı dolayısıyla daha etkili yanma.

• Eksantrik mil tahrikini şimdi dişli zincirle (daha önce makaralı zincir).

• Optimize edilmiş yağ beslemesi ve piston tabanı soğutması.

• Optimize hareket uygunluğu için çarpma sensörü sistemi.

• En yeni nesil BMS-O motor kontrolü ve daha etkin karbürasyon için ikiz-jetinjeksiyon valflerinin kullanılması.

• Optimum performans özellikleri için yeni egzoz sistemi.

• R 1250 RT’de yeni ek ön spoiler.

• İki sürüş modu, standart olarak ASC ve Tepe Başlatma Kontrolü.

• İlave sürüş modları, DynamicTraction Control DTC, ABS Pro (R 1250 RT’de standarttır), Hill StartControl Pro ve Dinamik Fren Asistanı DBC özelliklerine sahip olan Riding Modes Pro;

Elektronik süspansiyon Dinamik ESA tam otomatik yükleme telafisine sahip “Yeni Nesil”.

• Koltuk yüksekliğinin standart olarak ayarlanabilmesine ek olarak (istisnası: R 1250 GS için HP style), geniş koltuk yüksekliği değişkenleri mevcut.

• Standart olarak R 1250 GS için LED far ve her iki modelde de isteğe bağlı donanım öğeleri olarak kullanılan LED gündüz sürüş lambası.

Bağlantı: 6.5 inç renkli TFT ekranlı ve R 1250 GS’de standart olarak sayısız özellik bulunan çok işlevli alet kümesi.

• Eski acil durum seçeneği olarak Akıllı Acil Çağrı.

BMW Motorrad Spezial – fabrika çıkışlarında isteğe bağlı donanım öğeleri olarak kişiselleştirme özellikleri.

• İsteğe bağlı donanım ve genişletilmiş BMW Motorrad Aksesuarları ürün yelpazesi.

• Yeni R 1250 GS: iki modern maça ve iki çarpıcı stil seçeneğiyle seyahat ve arazi yetenekleri.

• Yeni R 1250 RT: tek bir temel renkte özel karakteri, iki stil seçeneği ve Option 719 Spezial’e sahip olarak gelir.

2019 BMW R1250GS6 1024x724

R 1250 GS R 1250 RT Teknik Bilgileri

Motor

Kapasite cc 1.254

Delik / strok mm 102.5 x 76

Çıkış kW / bhp 100/136

Motor hızında devir 7,750

Tork Nm 143

Motor hızında dev / dak

İki havai, düz dişliye sahip, hava / sıvı soğutmalı 2 silindirli 4 zamanlı boxer motor tipi tahrikli eksantrik milleri, bir denge mili ve değişken emme eksantrik mili kontrolü sistemi BMW ShiftCam

Sıkıştırma 12.5 / 1

Fuel Premium kurşunsuz

95 RON (seçenek: 91-98

RON)

Silindir başına vana 4

Ø giriş / çıkış mm 40/34

Ø gaz kelebeği mm 52

Motor kontrolü BMS-O

Emisyon kontrolü Kapalı devre üç yollu katalitik konvertör, egzoz standardı EU-4

Elektrik sistemi

Jeneratör W 510 508

Batarya V / Ah 12 / 11,8 12/16

Far LED’i H7 12 V 55 W

Arka lamba LED fren lambası / arka lamba

Başlangıç ​​kW (0,9)

Güç iletimi

Debriyaj Kilitlenme önleyici özellikli ıslak debriyaj, hidrolik olarak etkin

Şanzıman Sabit örgü 6 vitesli şanzıman, helisel dişli sistemli

Birincil oran (1.650)

Vites şanzıman oranları I (2.438)

II 1.714

III. 1,296

  1. 1,059

V (0.943)

  1. 0,848

İkincil sürücü Kardan

İkincil oran (1.061)

 

R 1250 GS R 1250 RT

Süspansiyon

Çerçeve konstrüksiyon tipi Cıvatalı arka çerçeveli ana çerçeveden oluşan iki parçalı çerçeve konsepti,

taşıyıcı motor

Ön tekerlek kontrolü BMW Motorrad Telelever,

merkez yaylı gergi, Ø 37 mm

Arka tekerlek kumandası BMW Motorrad Paralever, WAD ile alüminyum döküm tek taraflı döner kol

yaylı gergi, el çarkı ile sürekli ayarlanabilir yay ön yükü,

el çarkı ile ayarlanabilir geri tepme sönümlemesi

(Seçenek: Dinamik ESA)

Yay hareketi, ön / arka mm 190/200 120/136

Tekerlek tekeri mm 109 116

Dingil mesafesi mm 1,525 1,485

Direksiyon kafa açısı ° (62,9) (64,1)

Frenler ön İkiz diskli fren, hareketli fren diskleri, Ø 305 mm,

4 pistonlu radyal fren kaliperleri

İkiz diskli fren, yüzer

fren diskleri, Ø 320 mm,

4 pistonlu radyal fren kaliperleri

Arka Tek diskli fren,

Ø 276 mm, 2 pistonlu yüzer kaliper

ABS BMW Motorrad Integral ABS standart olarak (kısmen entegre), ayrılabilir

(seçenek: ABS Pro)

Tekerlekler Döküm alüminyum jantlar

ön 3.00 x 19 ″ 3.50 x 17 ″

arka 4,50 x 17 ″ 5,50 x 17 ″

Ön lastikler 120/70 R19 120/70 ZR 17

arka 170/60 R17 180/55 ZR 17

Boyutlar ve ağırlıklar

Toplam uzunluk mm 2.207 2.222

Aynalar dahil toplam genişlik mm (952,5) 985

Koltuk yüksekliği mm 850/870

(800 ila 900 mümkün)

805/825

(760 – 850 arası mümkün)

DIN yüksüz ağırlığı, yola hazır kg 249 279

İzin verilen toplam ağırlık kg 465 505

Yakıt deposu kapasitesi l 20 25

Performans rakamları

Yakıt tüketimi (WMTC) 1/100 km (4,75)

CO2 g / km 110

Hızlanma 0-100 km / sa (3.6) (3.7)

Azami hız km / sa 200 200

 

iyi sürüşler

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok