15.2 C
İstanbul
Pazartesi, Nisan 22, 2024

2017 Ducati SuperSport

Ducati, gündelik yollarda spor tarzı yakalamaya istekli olanlar için motosiklet olan SuperSport’u sunuyor. Gerçek Ducati spor stilini ve zevkini yaşayarak eğlenceli ve çok yönlü olan SuperSport, sürücülerine yarış hissi veriyor.

Ducati Tasarım Merkezi, güçlü Panigale  dinamik, görsel olarak kompakt, hafif bir makine ortaya çıkardı: işte o Ducati. Yalın ve orta yollu bir makine olan SuperSport, kolay kullanım, güven veren Ducati Güvenlik Paketi (ABS Bosch + Ducati Çekiş Kontrolü), ekipmanın mükemmel fiyat – kalite oranı ve uzun bakım aralıkları sayesinde ulaşılabilir bir güce sahiptir.

2017 Ducati SuperSport1 smallŞehir sokaklarında çevik, otoyolda rahat ve şehir dışı virajlarda üstün olan SuperSport çok yönlüdür. Rahat binici ve yolcu pozisyonları, yüksekliği ayarlanabilen Plexiglas ekranından iyi hava akımı atımı ve 16 litrelik yakıt deposu tarafından sağlanan fazlaca kilometre de yeni Ducati SuperSport‘u orta mesafeli sürüşlerde keyifli bir arkadaş haline getiriyor.

SuperSport serisi, tamamen ayarlanabilen Öhlins süspansiyonlu bir SuperSport S versiyonu, Ducati Quick Shift yukarı / aşağı sistemi ve bir arka koltuk örtüsü içerir; bunlar, SuperSport için aksesuar olarak da mevcuttur.

SuperSport’a güç verilmesi, iki silindirli 937 cm³ Teststretta 11 motorudur. Bu, 9.000 rpm’de 113 hp ve tam 6.5,700 rpm’de 96.7 Nm’de tepe noktasına ulaşan tam bir doğrusal tork eğrisi sunar. Üç Sürüş Modu (Sport, Touring ve Urban) sayesinde, SuperSport’un mizacı sürücü koşulları ne olursa olsun maksimum keyif alabilmek için uyarlanabilir. Elbette, her biniş modu kişisel tercihlere ve sürüş becerilerine uyacak şekilde motosikletin hızlı bir şekilde harekete geçmesine izin verecek şekilde özelleştirilebilir.

SuperSport çerçevesi, motoru yük taşıyan bir element olarak kullanan ünlü Trellis tasarımının son gelişmesidir.

2017 Ducati SuperSport3 smallKompakt, hafif ve sağlam olan bu sistem, SuperSport’un hızlı bir şekilde açılmasında önemli bir rol oynuyor, aynı zamanda eşsiz bir makine. Akıllı çerçeve konfigürasyonu, ıslak ağırlığın yaklaşık 210 kg’a düşürülmesinde anahtar rol oynamıştır. 1.478 mm’lik dingil mesafesinin ve 180/55 arka lastiğin üzerinde mükemmel şasi geometrisi, SuperSport’u hem şehirdeki sokaklarda hem de şehirdışında idare etmeyi kolaylaştırır, virajlarda ve hızdaki dengeyi en üst düzeye çıkarır.

Ducati’den bekleyebileceği gibi, SuperSport, sahiplerinin motosikletini kişisel istek ve ihtiyaçlarına göre yapılandırılmasına izin veren Ducati Performans aksesuarlarının tamamı (bazıları Sport, Touring ve Urban paketlerinde bulunur) ile donatabilir.

Uzman sürücüler SuperSport’un gerçek spor karakterini, mükemmel yol performansını ve yolculuk, günlük kullanım için belirgin bir eğilimden memnun kalacaklar. Ducati’nin spor dünyasına ilk kez tanışan göz kamaştırıcı çok yönlülüğü, kolay kullanımı ve her şeyden önce, Ducati’nin izlediği spor sürüşünün özünü keşfedecek.

 

Ana ekipman 
6,500 rpm’de 113 9,000 rpm’de hp ve 96.7 Nm 937 cm3 Testastretta 11 ¢ – motor
– Euro 4 emisyon
alt ön susturucu ve istiflenmiş boruları yanal susturuculu 2-1-2 egzoz sistemi

– Yüksekliği ayarlanabilir 2-konumu pleksiglas bölgesinde 50 mm ekran
– Pirelli Diablo Rosso III lastik o 120/70 ZR17 ön ve 180/55 ZR17 arka
– Tam ayarlanabilir 41 mm o Marzocchi çatalları
– Sachs’ın ayarlanabilir yay ön yüklemesi ve rebound sönümüyle şoklanması
– İki 320 mm disk ve M4 ile Brembo ön fren sistemi.32 kumpas
– Brembo PR18 / 19 ön radyal fren pompası

Ducati Sürüş Modları

– Binek Modları (Spor, Turne, Kentsel)
– Ducati Emniyet Paketi (ABS Bosch + Ducati Çekiş Kontrolü)
– Gündüz LEDli far Koşu Işıkları (DRL)
– Tam LCD gösterge
– Koltuk altı su geçirmez USB portu
– Ducati Multimedya Sistemi (DMS)Urban) Ducati Emniyet Paketi (ABS Bosch + Ducati Çekiş Kontrolü)
– Ducati Hızlı Değişime Hazır (yukarı / aşağı)
– LEDli farlar Gündüz Çalışan Lambaları (DRL) o Tam LCD gösterge
– Oturacak yer altı suya dayanıklı USB portu
– Ducati Multimedya Sistemi (DMS)Urban) Ducati Emniyet Paketi (ABS Bosch + Ducati Çekiş Kontrolü)
– LEDli farlar Gündüz Çalışan Lambaları (DRL)
– Tam LCD gösterge
– Ducati Multimedya Sistemi (DMS)

Motor 

SuperSport, daha önce tanınmış ve beğeni toplayan 937 cm3 ikiz silindirli Ducati Teststretta’nın 11 ° özel olarak uyarlanmış bir versiyonudur. Euro 4 uyumlu, silindir başına dört vana, ikincil hava sistemi, sıvı soğutma, 12.6: 1 sıkıştırma oranı ve sırasıyla 94 ve 67.5 mm çap ve strok ölçümleri var. Motor çıkışı 9.000 dev / dak’da büyük 113 hp ve 6.500 dev / dak’da 96.7 Nm’lik maksimum torka sahiptir.

SuperSport’da, Testastretta 11 ° motor, güç ünitesini çerçevenin tam gerilmeli bir parçası haline getirmek için yeniden tasarlanan krank karteri ve silindir kafaları içerir; Diğer değişiklikler, suyun kafalar boyunca yeniden yönlendirilmesini ve yeni vites sensörünün kurulumuna izin vermek için özel olarak tasarlanmış bir alternatör kapağını içermektedir. Tam Ride-by-Wire sistemi ile sorunsuzca kontrol edilen 53 mm’lik gaz kelepçesi gövdeleri, motorun hava-yakıt karışımında gulp olmasına izin verir. Dahası, bu motor benzersiz kontrol ve enjeksiyon sistemlerine de sahiptir.

54 mm’lik bir dış çapa sahip kanalları bulunan egzoz sistemi, daha düşük bir ön susturucunun yanal susturucuya iki son derece kompakt istiflenmiş boruyla bağlandığı 2-1-2 düzenine sahiptir.

Bakım, olabildiğince endişesizdir: ikiz silindirli motor, her 30.000 km’de (18.000 mil) vana oynamaya muayene ile, 15.000 km’lik (9.000 mil) veya 12 aylık bir servis aralığına sahiptir.

Motor gücü, SuperSport serisinin SuperSport S serisinde standart olarak sunulan ve mevcut SuperDrive S serisi standart Ducati Quick Shift (DQS) yukarı / aşağı birimi ile donatılabilmesi için özel olarak tasarlanmış bir vites sensörüne sahip 6 vitesli bir şanzıman vasıtasıyla iletilir SuperSport için bir aksesuar olarak.

Düşük çabuk tel kumandası ile debriyaj yağ banyosu terlik tipindedir. Arka tekerlek arka tork uyguladığında terlik işlevi keser, böylece rekabetçi sürüşe tipik olan agresif vites küçültme sırasında araç kararlılığını sağlamak için disklerdeki basıncı düşürür.

Güç ve moment eğrileri 

İkiz silindirli Ducati Teststretta 11 ° motor, devir aralığında tam güç çeken bir tork eğrisiyle, gazın her bükülmesine karşı güvenli bir tepki verir: özellikle yol kullanımı için tasarlanmış bir motosiklet üzerinde bir zorunluluktur.

3.000 dev / dak’da maksimum torkun% 80’i biniciye zaten elveriyor: yüksek devir sayısı torkda belirleyici, doğrusal bir artışla karşılanıyor ve 6.500 devirde 96.7 Nm’ye ulaşıyor. Bu eşik değerin ötesinde, tork eğrisi kademeli olarak eğim gösterirken, devir sayısı 9000 dev / dak’da hala% 90’ın üzerinde kalmaktadır; 113 HP’lik maksimum güç aynı noktada, 9.000 dev / dak’da teslim edilir.

Yoldayken, Testastretta 11 °, devir aralığında her yere bol miktarda güç sağlıyor; bu da kırbaç benzeri ivmelerin köşelerden çıkması, daha az vites değişimi ve eşsiz sürüş keyfi anlamına geliyor. Yolda bile, motor sporcuların toplam 113 beygir gücünden tam olarak faydalanabilirler, çünkü motor, toplam araç kontrolünün güven verici hissi verir.

Motor kontrol ve enjeksiyon sistemleri, ikiz silindirin doğal özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmak için SuperSport’un muhtemel kullanımını göz önünde bulundurarak değiştirildi. Elektronik gaz kelebeği kontrolü, sürücünün bilek hareketinin motora kesin olarak aktarılmasını sağlar; SuperSport’un muazzam çok yönlülüğüne kusursuz bir şekilde uyan pürüzsüz, her zaman kesin bir yanıt izliyor.

Çerçeve

SuperSport, motoru tamamen stresli bir eleman olarak kullanan yeni Trellis çerçeve tasarımı geliştirmelerinden mükemmel bir şekilde yararlanmaktadır.

Her iki silindir kafası ana çelik çerçeveye bağlanır: koltuk alt çerçevesi – yine çelikten yapılmıştır – bunun yerine sadece dikey silindir kafasına bağlanır. Bu konfigürasyon, SuperSport’un mükemmel dinamik performansını ortaya çıkarmak için mükemmel, yüksek torsiyonel sertlikte oldukça kompakt, hafif bir çerçeve sunar. Üstelik, bu çerçeve-artı motor yük taşıyan konfigürasyon, ıslak ağırlığın yaklaşık 210 kg’a düşürülmesine yardımcı olur.

24 ° tırmık ve 91 mm iz içeren bir direksiyon geometrisi ile birleşen, 1,478 mm dingil mesafesi, köşelerde ve hızla dengeyi en üst düzeye çıkaran SuperSport hafifliği, mükemmel sürüş ve mükemmel açılma performansı sağlar. Bu özellikler aynı zamanda – SuperSport’taki ilk sürüşten itibaren – arka lastiğin seçimi ile de açıkça görülüyor: 180/55, büyük kullanım ile optimum temas yamasını birleştiren etkileyici bir işi yok. Çerçeve performansı, 48 ° eğim açısıyla da ortaya çıkar ve sınırsız sürüş keyfi sağlar.

SuperSport’un yeteneklerinden bir diğer kaynağı, üst çatalın üzerine monte edilmiş, çatal ayarlayıcılarını görünce bırakan, akıllıca tasarlanmış dövme alüminyum kollardan gelmektedir.

Dökme alüminyum destekler içeren ayak izleri kavramayı en üst düzeye çıkarmak için desenlenmiştir. Bununla birlikte, kentsel sürüş için daha uygun olan kauçuk kaplı mandallarla değiştirilebilirler. Binici ayaklıkları alüminyum topuk koruyucuları ile birlikte gelir. Yolcu mandalları doğrudan arka alt şasiye bağlanır ve bisiklete daha eğlenceli bir görünüm vermek için kolayca çıkarılabilir.

Koltuğun altında, alet takımına ek olarak, uygun bir su geçirmez USB telefon şarj portu da bulunmaktadır.

 

Süspansiyon

Tüm gerçek Ducati spor motosikletleri gibi, SuperSport’da ayarlanabilir süspansiyon ve hafif ancak son derece katı olan tek taraflı döküm kolu salıncak silahı var, bisiklete kesinlikle teknik, profesyonel bir görünüm kazandırıyor.

Ön tarafta, tamamen ayarlanabilir sönümleme ve ön yüklemeye sahip 43 mm Marzocchi çatallarımız var. Arka kısımda bir Sachs monoshock – bir ucunda dikey silindire ve diğerinde salıncak askıya takılmıştır – bu da yay ön yüklemesi ve geri tepme sönümlemesinin ayarlanmasına olanak tanır.

SuperSport S rafine edilmiş bir çok ayarlanabilir Öhlins süspansiyon seti monte eder; 48 mm TiN kaplı çatalların önü pürüzsüzlüğü en üst düzeye çıkartırken, arka kısımda entegre gaz kartuşu ile tamamen ayarlanabilir Öhlins monoshock bulunuyor.

 

Lastikler ve jantlar 

SuperSport, alaşım jantlar, üç agresif görünümlü Y şeklindeki parmaklıklar, ön tarafta 3.50 x 17 ve arka tarafta 5.50 x 17 ölçülerinde bulunuyor. Tekerlekler yeni Pirelli Diablo Rosso’yu takıyor mu? III lastikleri, önde 120/70 ZR 17 ve arkada 180/55 ZR 17.

Pirelli Diablo Rosso mu? III – Diablo Rosso’nun doğrudan halefi? II – benzeri görülmemiş seviyelere kadar yol lastik performansını artıran daha iyi spor kullanımı ve tutuş sağlar. Diablo Rosso mu? III, yeni profiller, en yeni nesil malzemeler, yenilikçi yapı, yeni bileşikler ve doğrudan Diablo’dan kaynaklanan bir sırt deseni sunuyor? Süperkursa, emniyet, tutarlı tepki ve tutuş (aynı zamanda ıslak) açısından maksimum ama uzun ömürlü performans sağlar.

 

Fren sistemi 

SuperSport fren sistemi teknik içerik ve görsel etki bakımından en yüksek performans gösteren spor modellerinde görülenlere çok benzer. Ön tarafta, ayrı rezervuar ve ayarlanabilir kola sahip bir Brembo PR18 / 1 radyal pompa ile çalıştırılan radyal monoblok Brembo M4-32 kaliperler – iki 320 mm disk sıkıştırın. Arkada SuperSport, 2 pistonlu Brembo kaliperiyle kavranan 245 mm’lik bir diske sahiptir. Brembo sistemi, uygulanan kuvvet ile gerçek frenleme arasında mükemmel doğrusallıkla güçlü frenleme sunar. Bu, birinci sınıf “parmak ucu hissi” vererek hazır yanıt vermeye dönüşür. Fren sistemi, 3 eşlemeli Bosch 9MP ABS sistemi ile kontrol edilir.

 

Ducati Quick 
Shift (DQS) yukarı / aşağı Ducati Quick Shift (DQS) yukarı / aşağı, rakiplerin, debriyajı kullanmadan yukarı-aşağı ve değiştirme yapmasını sağlayan ve ırktan türetilen elektronik bir sistemdir; dişli. Vites değiştirme kolunun bağlantısına yerleştirilmiş iki yönlü bir mikro şalterden oluşur; Çalıştırıldığında, ECU’ya bir sinyal gönderir. Sistem, vites küçültme süreleri sırasında bir otomatik blipper işlevi ile vites yükseltme sırasında kıvılcım ilerlemesi ve enjeksiyon ayarını bütünleştiren vites değiştirme ve vites küçültmeleri için farklı bir şekilde çalışır. Sistemin çalışma süresi ve süresi, tüm sürüş koşullarında kesintisiz dişli takma işlemini sağlamak üzere tasarlanmıştır; Vites küçültme sırasında sistem, terlik kavramasıyla uyumlu çalışır. Vites büyütme, debriyaj kullanılmadan tam ivmelenme altında yapılabileceği için, gazın kapanmasında boşa harcanacak olan saniyenin değerli fraksiyonları elde edilir: dahası, güç dağıtımı daha az zaman olmadığı için kararlılık geliştirilir. Debriyajsız aşağı vites değiştirme, pistlerin düzgün bir şekilde takılmasını sağlar, böylece biniciler dikkatlerini frenleme ve köşe girişlerine odaklanmalarına izin verir.

Bu sistem, yalnızca binicilik sporunun heyecanını arttırmakla kalmaz aynı zamanda şehir trafiğinde veya sık sık vites değişimini gerektiren virajlı yollarda hoş geldiniz. Ducati Quick Shift (DQS) yukarı / aşağı yuvası, SuperSport S’de standart olarak bulunur ve SuperSport için bir aksesuar olarak bulunur.

Ducati Güvenlik Paketi (DSP) 
SuperSport’da Bosch 9MP ABS ve Ducati Çekiş Kontrolü (DTC) içeren bir Ducati Güvenlik Paketi (DSP) bulunuyor. Birlikte, dinamik performansı artırır, kontrolü optimize eder ve piyasadaki en yüksek güvenlik düzeylerini sağlarlar.

Bosch ABS Sistemi 
SuperSport, dahili basınç sensörü olan 9MP Bosch ABS çoklu kalibrasyon sistemi ile kontrol edilen bir Brembo fren sistemi monte eder. Bosch 9MP ABS, tekerlek kilidini ve arka teker kaldırılmasını önler, fren mesafelerini kısaltır ve kararlılığı artırır. Üç seviyeli ayar, kullanıcıların istenen Sürüş Modunu seçerek bir seviyeden diğerine geçmesini sağlar: bu, sürüş koşulları ne olursa olsun ayarların en iyi seviyede olmasını sağlar. Yüksek kavrama yüzeyleri için 1. seviye önerilir. Bu konfigürasyonda Bosch ABS, sadece ön tekerlek üzerinde hareket ederek ve arka tekerlek anti-kaldırma fonksiyonunu devre dışı bırakarak ray türü performansı sağlar; 1. Seviye herhangi bir Binicilik Modunda varsayılan ayar değildir, ancak bisikletçiler belirli menüye girerek kendi Seçtikleri Binme Modu ile ilişkilendirebilirler. Seviye 2’de Bosch ABS de arka tekerlek üzerinde hareket eder ve anti-lift işlevi devreye girer. Maksimum frenleme ve arkadan tekerlek kaldırma kontrolü, sistemi 3. seviyeye ayarlayarak elde edilir. Bosch ABS sistemi, Binme Modunda kapalı olabilir ve sonraki Tuşa kadar kapanır. Fabrika ayarları, “varsayılan” seçenek aracılığıyla kolaylıkla geri yüklenebilir.

Ducati Çekiş Kontrolü (DTC) 
DTC, bisiklet performansını ve aktif güvenliğini arttıran her tekerlek pimini algılar ve sonradan kontrol eder. DTC, sekiz profil veya “duyarlılık düzeyi” içeriyor. Her biri, binicilik becerisi ve / veya kavrama koşullarının aşamalı seviyelerine karşılık gelen (bir ila sekiz arasında sınıflandırılmış) farklı bir wheelspin toleransı ile programlanır. Seviye 1, sistem müdahalesini minimuma indirirken, seviye 8 duyarlılığı en üst düzeye çıkarır. SuperSport, optimize edilmiş bir DTC yazılım sürümüne sahiptir. Bu, yalnızca kıvılcım ilerlemesi üzerine müdahale ederek, tam arka son kavrama yeniden sağlanıncaya kadar torkun azaltılarak akışkan bir tepki vermesini sağlar. Ducati, üç Sürüş Modu’nun her biri için DTC seviyeleri ayarlarken, sürücülerin özel ihtiyaçlarını karşılamak için kişisel olarak kişiselleştirilebilir ve kaydedilebilirler. DTC fonksiyonu herhangi Binme Modunda kapatılabilir ve sonraki Tuşa kadar kapanır. Fabrika ayarları, “varsayılan” seçenek aracılığıyla kolaylıkla geri yüklenebilir.

Ducati Biniş Modları 
Ducati Binicilik Modları bisikletin bireysel sürüş stillerine ve farklı yol koşullarına uyarlaması için binicilere farklı motor parametreleri ve elektronik kontrol ayarları arasından seçim yapmalarını sağlar. SuperSport’un her biri, elektronik Ride-by-Wire sistemi (güç ve teslimatı değiştirmek için), Bosch ABS ve DTC seviyeleri ve DQS yukarı / aşağı etkinleştirme üzerinde görev yapan üç Spor Modu – Spor, Turne ve Kentsel – vardır. Sürüş Modu, göreceli tuşa basarak hareket halindeyken değiştirilebilir. Bununla birlikte, fabrika ayarlı Binme Modu parametrelerinin kişiselleştirilmesi ancak güvenlik nedeniyle bisiklet dururken yapılabilir. Fabrika ayarları, “varsayılan” seçenek aracılığıyla istediğiniz zaman kolayca geri yüklenebilir.

Sport 
Sport Riding Mode, binicilerin SuperSport’un tüm potansiyelini ortaya çıkarmalarını sağlar. Motor, direkt Ride-by-Wire kıvrılma tepkisi ile 113 bg sağlarken, DTC düşük bir ayara (3. seviye) sahiptir, Bosch ABS 2. seviyededir ve arka tekerlek kaldırma önleme orta seviyededir. DQS açık.

Touring 
Touring Riding Mode, performans ve konfor arasında olağanüstü bir denge sağlar. Motor, tam güç sağlar (113 bg), Ride-by-Wire sistemi, azami fren kontrolü ve stabilitesi sağlamak için gaz kıvrımına kademeli olarak tepki verir, DTC orta (seviye 4) ve Bosch ABS seviyesi 3’e ayarlanır. DQS açık.

Kentsel Sürüş Modu,
az tutuş sağlayan yüzeyler için tasarlanmıştır. Güç 75 hp ile sınırlandırılmıştır; Ride-by-Wire sistemi gaz kıskacına kademeli olarak tepki verirken, DTC, daha iddialı müdahalelerde bulunur (6. seviye). Bosch ABS 3. seviye seviyesinde tutulurken. DQS kapalı.

LCD Ekran
Kompakt SuperSport gösterge panelinin üst kısmındaki Işıklar, nötr, yüksek kiriş ve DRL bilgisi gösterir; Ilave uyarı lambaları ABS durumunu, DTC durumunu, DTC müdahalesini, motor hatasını (MIL), devir limitini, yağ basıncını ve yakıt rezerv durumlarını vurgular. Diğer tüm verileri gösteren alt bölüm, hızölçerin çerçevelerini oluşturan bir yarı dairesel rpm grafik baskılı bir LCD ekran içerir.

Ekranda görüntülenen diğer bilgiler şunları içerir: Toplam mesafe, sürüş 1 ve yol 2, motor suyu sıcaklığı, ortam sıcaklığı, saat ve DQS açık / kapalı durumu (varsa). Yakıt seviyesi, geriye kalan mesafe, gerçek zamanlı yakıt tüketimi, ortalama yakıt tüketimi, ortalama hız ve yol süresi. Seçilen Sürüş Modu ve ilgili ABS ve DTC seviyeleri her zaman gösterilir.

LCD gösterge paneli Ducati Multimedia System (DMS) ile ilgili bilgi göstermeye de hazır; Ikincisi, sürücülerin akıllı telefonlarını Bluetooth modülü (aksesuar olarak bulunur) üzerinden bağlamalarını ve işlevlerinin bir kısmını şalt cihazları vasıtasıyla kontrol etmelerini sağlar. Panelde, müzik çalar kontrolleri ve kulaklık bağlantısı, gelen çağrı ve alınan mesaj simgeleri görüntülenir.

Farlar ve göstergeler 
SuperSport far, Panigale süper bisikletiyle stil bağlarını güçlendirmek ve motosikletin yolda hemen fark edilmesini sağlamak için derinlemesine tasarım çalışmalarının sonucudur. Bineklerin gün boyunca görmelerini sağlamak için ön far, Daylight Işık Işıkları (DRL), Panigale ile ‘aile hissini’ güçlendirecek göz alıcı tasarım özellikleri taşıyor. Yüksek ve alçak far farlık parabolaları DRL düzeneğinin gölgelerinde ustaca gizlenmiştir. Arka aydınlatmalar, plaka lambaları ve dikiz aynalarına gömülü ön göstergeler LED tipi olup, ampul aydınlatmalı arka lambalar aksesuar olarak bulunan LED versiyonlarıyla değiştirilebilir.

Motosikletler