Giriş Yap



1942, Gilera Marte (swd) | italya

Gilera-marte (8)

1942, Gilera Marte (swd) | italya

Motosikletin ilk seri olarak üretildiği tarihten kısa bir süre sonra ortaya çıkması ile ortaya çıkmıştır. İnsanlar sadece 80 yıl önce 3. tekerleği ile sürülen ve dengeli bir motosiklet olarak tasarlandı. Yandan çekişli motosiklet ailesine SWD denilmişti.

Gilera marte 9

İkinci Dünya Savaşı, o zamanın motosiklet endüstrisinin gelişimindeki ana çizgileri belirlemişti: bütün ülkeler, motosikletli bir orduya sahip askeri motosikletlerin üretimine yöneldi ve İtalya’da kendi modelini geliştirdi. Gilera şirketi için amaca yönelik yapılmış bir askeri motosiklet, Marte (Mars) modeliyle giriş yaptılar. LTE’ye ve 500 yan vana motoruna sahip olmasına rağmen, bazı önemli değişiklikler oldu – sıkıştırma 5: 1’e yükseldi ve motora daha fazla güç verildi (4800 rpm’de 14 hp).

Gilera marte 7

Gilera, İkinci Dünya Savaşı‘nın hem motosiklet tekerleği hem de vagonun kendi süspansiyon sistemine sahip olduğu ve her iki tekerleğe de tahrik sağladığı bir sepet eklenen tek motosiklet üreticisiydi. BMW ve Zundapp bile bu alandaki Gilera ile yarışmadı, kombinasyonlarının yalnızca yan tekerlekleri ile değil arka tekerlekleri ile öne çıkmaya çalıştılar. 1950 yıllarına kadar BMW’nin sepetli modellerini geliştirmedi.

kaynak: https://www.facebook.com/motosofwar/posts/1965134440281209

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok