1913 Excelsior C7 1

1913 Excelsior C7 V-Twin, 819 cc, 8-10 hp, zincir tahrikli hava soğutmalı V-Twin motor.

• 1913 için teklif edilen hattın başında

• Dönem aksesuarlarıyla restore edilmiş örnek

Excelsior Motor İmalat ve Tedarik Şirketi, Chicago’da Illinois’de, 1800’lerin sonlarında ünlü bisiklet üreticisi Ignatz Schwinn tarafından, gelişen bisiklet endüstrisi için parça tedarik etmek amacıyla kuruldu. Schwinn’in bu yan kuruluşundan inşa edilen ilk “autocycle”, 1907 yılında geldi. Dönemi çok iyi inşa eden ve yenilikçi, tek silindirli bir F kafalı, otomobil motorlu ve etkileyici bir 40 mil elde edebildi. Excelsior, 1924’te üretime son verilene kadar autocycle terimini kullandı.

Schwinn’in gücünden yararlanan Excelsior, kurulu dağıtım ve satış kanallarından faydalandı ve hızla büyüdü. Gençler tarafından Excelsior, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Indian ve Harley-Davidson’un arkasındaki üçüncü en büyük motosiklet üreticisi haline geldi.

1913’te Excelsior iki seri otomobil üretti: 4 seri ve 7 seri. 4 serisi 4-5 beygir gücünde tek silindirli bir motorla geliyordu; 7 serisi Excelsior’un yeni X Serisi motorunu, 819 santimetrelik hava soğutmalı V-Twin’i 8-10 beygir gücü üretti. Her iki seride de bir kayış tahrikine veya zincire sahip olduğunu belirten bir “B” veya “C” olabilir.

Burada sunulan Excelsior Autocycle Model 7C, 1913 için birinci sınıf tekliflerdi ve döneme uygun aksesuar çeşitleriyle güzel bir şekilde restore edildi; Presto-O-Lite şişesi, Claxon boynuzu, Troxel koltuğu ve Excelsior döşeme tahtası, 1914 yılına kadar üretim otomobillerinde sunulmayan bir özelliği olan asetilen kafası ve farları var. Herhangi bir vintage motosiklet koleksiyonu için

İlgili Yazılar