Giriş Yap



Yamaha YZF-R1 2015

2015 Yamaha YZF R1 EU Race Blu Studio 002

 

Ürün detayları

Motor

Motor tipi sıvı soğutmalı, 4-zamanlı, DOHC, Öne eğimli paralel 4-silindir, 4-subap
Motor hacmi 998cc
Çap x Strok 79,0 mm x 50,9 mm
Sıkıştırma oranı 13,0 : 1
Maksimum güç 147,1 kW (200,0PS) @ 13.500 dev/dk.
Maksimum tork 112,4 Nm (11,5 kg-m) @ 11.500 dev/dk.
Yağlama Islak karter
Debriyaj tipi Islak, Çoklu disk
Yakıt sistemi Yakıt enjeksiyonlu
Ateşleme sistemi TCI (dijital)
Çalıştırma Elektrik
Şanzıman Sıralı, 6-zamanlı
Son aktarım Zincirli

Şasi

Şasi Aluminyum Deltabox şasi
Ön süspansiyon Teleskopik çatal, Ø 43 mm
Ön teker hareketi 120 mm
Kaster Açısı 24º
Kaster mesafesi 102 mm
Arka süspansiyon Salınım kolu, (mafsallı)
Arka teker hareketi 120 mm
Ön fren Hidrolik çoklu disk, Ø 320 mm
Arka fren Hidrolik tek disk, Ø 220 mm
Ön lastik 120/70 ZR17M/C (58W)
Arka lastik 190/55 ZR17M/C (75W)

Boyutlar

Toplam uzunluk 2.055 mm
Toplam genişlik 690 mm
Toplam yükseklik 1.150 mm
Sele yüksekliği 855 mm
Tekerleklerarası mesafe 1.405 mm
Minimum yerden yükseklik 130 mm
Ağırlık (dolu yağ ve yakıt tankı dahil) 199 kg
Yakıt tankı kapasitesi 17 litre
Yağ tankı kapasitesi 3,9 litre

Özellikler

 

M1 temelli 200PS çapraz motor

Yeni nesil R1 modeli; havalandırma boşluğu basıncı olmadan 200PS güce sahip, yeni, 998cc, çapraz, 4 silindirli, 4 valfli motor ile çalışır. Şampiyon YZR-M1 MotoGP motosikletimiz temel alınarak geliştirilmiş, yeni tasarlanmış çapraz krank mili, yüksek doğrusal tork düzeyleri için asimetrik 270° – 180° – 90° – 180° ateşleme sırası sunar.

Yüksek sıkıştırmalı silindir başlığı ve hafif parçalar

Yüksek sıkıştırmalı silindir başlığı ve hafif parçalar

Yeni motor, optimum performans sağlamak için geniş çaplı giriş ve çıkış valfli tek çatılı yanma odasına sahip, yüksek sıkıştırmalı, 13:1 silindir başlığı kullanır. Ayrıca yüksek güç ve güçlü doğrusal tork ile anında yanıt için R1 modeli titanyum krank kolları ve dövme alüminyum pistonlarla donatılmıştır.

Yüksek hacimli hava girişi

Yüksek hacimli hava girişi

Optimum giriş verimliliği için YZR-M1 türü merkezi hava girişi, geniş kapasiteli, 10,5 litrelik hava kutusunu besler. Temiz hava, yüksek kullanılabilir performans düzeyleri sunmak amacıyla, optimum güç özellikleri sunmak üzere motor devrini eşitlemek için uzunluklarını ayarlayan, elektronik olarak etkinleştirilmiş Yamaha Çip Kontrollü Giriş (YCC-I) kanallarına zorla beslenir.

Hafif titanyum egzoz ve orta susturucu

Hafif titanyum egzoz ve orta susturucu

Azami güç ve güçlü doğrusal tork için yeni çapraz motor, hafif 4-2-1 egzoz sistemiyle donatılmıştır. Servo motor kontrollü egzoz valfi, gelişmiş yanıt ve daha güçlü motor çıkışı için gaz akışını ayarlar ve kompakt orta susturucu, kütle merkezileştirmeye katkıda bulunur ve benzersiz bir kükreme sesi çıkarır.

Kompakt Deltabox şasi

Kompakt Deltabox şasi

Yepyeni alüminyum Deltabox şasi; R1 modelinin güçlü M1 yarış motosikleti mirasının altını çizen uzun, yukarıya dönük, kiriş tipi bir salınım koluna ve magnezyum arka şasiye sahiptir. Kısa 1405 mm aks açıklığına sahip şasi ve R1 modelinin yalnızca 199 kg’lık hafif ıslak ağırlığı, mükemmel yarış ve pist performansı için R1 modeline yüksek çeviklik ve hassasiyet kazandırır.

YZR-M1 modelinden ilham alır

YZR-M1 modelinden ilham alır

Merkezi basınçlı hava girişi, yüksek ön cam ve düşük ön far konumuyla yeni nesil R1 modelinin aerodinamik ön duruşu, gözden kaçmayacak bir şekilde M1 yarış motosikletinin silüetine sahiptir. Yarışa hazır görünümü güçlendirmek için kompakt ve yeni LED ön farlar hava girişinin her iki yanına “gizlenmiştir” ve çift LED sinyal lambaları bu yeni süper motosiklete gerçekten benzersiz bir görünüm kazandırır.

Pist için geliştirilmiş süspansiyon

Pist için geliştirilmiş süspansiyon

43 mm’lik tamamen ayarlanabilir KYB çatalları, dengeli bir his için geniş çaplı, 25 mm bir ön aks kullanır. Pivot ekseni, tahrik dişi ekseni ve salınım kolu uzunluğu arasındaki dikkatli bir şekilde dengelenmiş ilişki ise hızlanma, frenleme ve viraj alma sırasında dengeli, hassas ve etkili sürüş performansı sağlar.

Birleşik Fren Sistemli ABS

Birleşik Fren Sistemli ABS

220 mm arka diskin yanı sıra, yeni R1 modelinin ikili 320 mm ön diskleri ve tek gövdeli kaliperler, sürücünün farklı pist veya yol koşullarında yüksek kontrol düzeyleri elde etmesini sağlamak için Yamaha’nın Birleşik Fren Sistemi’nin yanı sıra, sofistike bir viraj yüksekliğine duyarlı ABS (Fren Kilitleme Önleyici Sistemi) ile donatılmıştır.

Yarışa ve piste hazır

Yarışa ve piste hazır

Yeni R1 modeli damarlarında YZR-M1 DNA’sı dolaşan, piste odaklı bir makinedir. Yüksek düzey ekipmanları hafif, döküm magnezyum jantları kapsar ve 17 litrelik alüminyum yakıt tankı etkili bir sürüş pozisyonu sunmak üzere derin girintilere sahiptir.

6 eksenli IMU

6 eksenli IMU

Son derece sofistike 6 eksenli IMU, çalışmakta olan makinenin tüm özelliklerine ilişkin hassas verileri ECU’ya gönderir. ECU ise MotoGP’den esinlenilmiş viraj yüksekliği açısına duyarlı arka teker Patinaj Kontrolü Sistemi (SCS) ve Çekiş Kontrolü Sistemi (TCS) de dahil olmak üzere, R1 modelinin elektronik kontrol teknolojisini etkinleştirir.

3 boyutlu kontrol

3 boyutlu kontrol

Ön Teker Kaldırma Kontrolü Sistemi (LIF), İndirme Kontrolü Sistemi (LCS) ve Hızlı Vites Sistemi’nin (QSS) yanı sıra, viraj yüksekliği açısına duyarlı arka teker Patinaj Kontrolü Sistemi (SCS) ve Çekiş Kontrolü Sistemi (TCS) ile donatılmış R1 modelinin elektronik kontrol teknolojisi her sürücünün pistte gerçek potansiyeline ulaşmasını sağlar.

 

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok