17 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 18, 2024

Tüm sürücülere örnek olsun! – 8 Aralık 2017

İtfaiye ya da ambulans hiç fark etmiyor, birçok araç adı her ne olursa olsun yolda kalıyor. Ulaşamıyor, çabalıyor ama gidemiyor.

‘Olay yerine geç giden itfaiye ekipleri’ ya da ‘Ambulans gecikti’ gibi şeyleri sıklıkla duyuyoruz.

Çünkü çok fazla araç var ve trafik her yerde kilit. Ama işte İzmir’de çekilen bir video umutları yeşertti.

İzmir’de dün sabah saatlerinde çıkan yangına müdahale etmek isteyen itfaiye ekiplerine yol veren İzmirli sürücüler ‘Burası gerçekten Türkiye mi?’ dedirtti…

Trafiğin yoğun olmasından dolayı ilerlemekte güçlük çeken ekiplere tünel içindeki sürücüler özellikle Avrupa’da kullanılan ‘Fermuar sistemiyle’ yol vererek ekiplerin hıza olay yerine ulaşmasına yardımcı oldu. İzmirli sürücülerin örnek davranışının görüntüleri sosyal medyada paylaşılırken, sürücüler vatandaşların büyük takdirini kazandı.

‘FERMUAR SİSTEMİ’ NEDİR?

‘Fermuar sistemi’, trafikte acil durumlarda kullanılan ve acil araçlar için diğer araçların yol açma tekniği olarak açılı bir şekilde yol açmaları yöntemi olarak biliniyor. Özellikle Avrupa’da yaygın olarak kullanılan sistemde araçların açılı bir şekilde sağa ve sola yanaşarak hayat koridoru oluşturmasıyla ortaya çıkıyor. Fermuar şekline benzeyen sistem çok pratik. Trafikte ambulanslar, itfaiyeler gibi geçiş üstünlüğü olan araçlara yol açmak için kullanılıyor.

izmir gezilecek noktalar

Kaunak: haberler, atv, milliyet

Motosikletler