Giriş Yap



Motorcu adamın bu benim işte diyeceği 5 kitap

kitap

Motorcu adamın bir kitabı var mı diye sorduk, 5 kitap bulduk. Araştırdık bulduğumuz kitapları gezen adamların ve bunlar motorun efendileri denebilecek kişilerin bilgileri ile dolup taşan. Seyahat anıları kıvamında anlatılmış ve motorcu anıları ile birleştirilmiş.

Motorcu adamın bu benim işte diyeceği 5 kitap

Motosiklet Teorisi – Reşat ARBAŞ

Motosiklet Teorisi - Reşat ARBAŞ
Motosiklet Teorisi – Reşat ARBAŞ

Bu kitapla nihayet Türk motosiklet camiası kendi içinden bir yazarla, tercüme eserler bir yana, ilk Türkçe kaynağa kavuşmuş oluyor.Kitapta ilk motosiklet nasıl seçilir, nasıl antreman yapılır, üstünde nasıl oturulur gibi en temel bilgilerden fren, viraj, kıvırmaca gibi kullanma tekniklerine; mental hazırlık, hatta biraz fizik, ve giyim kuşam hakkında temel bilgiden küçük bir sözlüğe; cadde-trafik stratejilerinden motosikletçinin aile ve çevresi ile olan ilişkilerine kadar hemen her konuda oldukça etraflı bilgi bulunuyor.

 

Cehennem Meleği (Hell’s Angel) – Ralph Sonny Barger

Cehennem Meleği (Hell's Angel) - Ralph Sonny Barger
Cehennem Meleği (Hell’s Angel) – Ralph Sonny Barger

 

Çoğumuz liseyi bırakmış, yirmilerinin başlarında birbirine sürtecek iki beş sentliği olmayan gençlerdik. Arkaşlarımızın garajlarında yaşıyorduk, sahip olduğumuz tek şey sırtımızdaki giysiler ve bacaklarımızın arasındaki motorlardı.

 

Motosiklet Günlükleri – Ernesto Che Guevara

Motosiklet Günlükleri - Ernesto Che Guevara
Motosiklet Günlükleri – Ernesto Che Guevara

İşte bir devrimcinin ilk gençliğinden motosiklete dair günlüğü. Che’nin arkadaşıyla birlikte motosiklet ile yaptığı Güney Amerika gezisi sonrası devrimci ruhunun geliştiği söylenir.

“Bu kitap, Che’nin 23 yaşında Alberto Granado’yla birlikte bir motosikletle çıktığı ilk Güney Amerika yolculuğunda tuttuğu günlüklerden oluşmaktadır. Che’nin derdi Amerika’yı keşfetmekti bir bakıma. Nitekim içindeki çağrıya uymamazlık edemeyip, üniversite eğitimini, ailesini, hatta ilk aşkı Chicniya’yı geride bırakarak yollara vurmuştu kendini.

Çeşitli ülkeleri dolaştıkça ve özellikle cüzamlıların bulunduğu hastaneleri ziyaret ettikçe, gözlerinin önündeki tablo netleşmeye başlamıştı: Hem tüm insanlığı ikiye ayıran muazzam bölünme gerçekleştiğinde halkın yanında saf tutmaya karar veriyor, hem de tüm Amerika kıtasını Yankiler dışında bir melez ırka ait sayıyordu. Kadehini Birleşik Amerika için kaldıran bir Amerikalı!

 

Asya Yolları, Himalayalar ve Ötesi – Nasuh Mahruki

Asya Yolları, Himalayalar ve Ötesi - Nasuh Mahruki
Asya Yolları, Himalayalar ve Ötesi – Nasuh Mahruki

Bizden bir isim daha Nasuh Mahruki’nin motosiklet ile İstanbul – Katmandu yolculuğunu anlattığı kitabı.

17 Mayıs 1995’te dünyanın en yüksek tepesi olan Everest Dağı’nın (Chomolungma) zirvesine (8848 m) tırmanarak, ‘Everest zirvesine çıkan ilk Türk ve İlk Müslüman’ unvanını alan dünyaca ünlü dağcı Nasuh Mahruki sayısız başarılı tırmanışa imza attı. Gezi ve tırmanışlarıyla ilgili gözlem ve anılarını da Bir Dağcının Güncesi, Everest’te İlk Türk – Chomolungma, Bir Halalin Peşinde – Yedi Zirveler’ adlı kitaplarda topladı. Asya Yolları, Himalayalar ve Ötesi, Mahruki’nin uzun yıllar hayalini kurduğu overland (karadan) Doğu yolculuğunun öyküsü.

 

Küba’yı Keşfederken – Christopher P. Baker

Küba'yı Keşfederken - Christopher P. Baker
Küba’yı Keşfederken – Christopher P. Baker

İster başkent Havana’nın zarif bulvarlarında olsun ister Küba’nın okyanus dalgalarıyla yıkanan köy yollarında, yazar Chtistopher Baker’ın 1000cc’lik motoru sadece bir ulaşım aracı değil, aynı zamanda özgür bir ruhtu. Ateş kırmızısı motoruyla Küba yollarında üç ay dolaşan Baker, yaşadığı bu romantik macerayı mükemmel bir kitaba dönüştürmüş. Öyküsü, kozmopolit Havanalılardan çiftçi ve balıkçılara uzanan geniş bir toplumsal kesit sunarak, yüzyıllardır gezginleri cezbeden neşeli bir atmosferi yakalıyor. Yoksulluğun, siyasi belirsizliklerin, acı dolu bir geçiş sürecinin izlerini taşıyan bu güzel adanın zengin mirasını keşfediyor. Ve ateşki cennette gezgin bir şövalye gibi, Baker’ın gittiği her yerde nasıl güzel kadınlar bulduğunu anlatıyor. Duyarlı, espirili ve şaşırtıcı derecede samimi tesadüfle harmanlanan “Küba’yı Keşfederken” sizi uzun süre unutamayacağınız bir yolculuğa götürüyor. Uzaklardaki bu ezgotik ülkeye ve onun sıcakkanlı insanlarına mükemmel bir bakış sunuyor.

 

 

 

İlgili Yazılar

1 Yorum

ALkent Moto  -  26 Şubat 2018 / 9:58 am

Bizi haberdar edin lütfen, emailimiz sizde var

Yanıtlamak için giriş yapın

Başka Yazı Yok