Giriş Yap



KTM 450 SX-F 2015

f3caf5641d

Herkes İçin Güç

KTM 450 SX‑F başarısını güçlü motorundan ve buna mükemmel derecede uyumlaştırılmış yürüyen aksamından almış, birinciliği kimseye kaptırmayan bir motosiklet. Resmi KTM fabrika takımı için AMA Şampiyonasında ilk seçim 450 SX-F. Pek de şaşırtıcı değil, çünkü çığır açan enjeksiyon teknolojisine sahip kompakt SOHC motor ile vahşi ama iyi kontrol edilebilir güç sunan bir motosiklet 450 SX‑F. Büyük 4 zamanlı rakiplerinden özellikle performans ve kontrol edilebilirlik konularında farklılaşarak artı puan topluyor. En önemli kriterleri yüksek tork ve iyi kontrol edilebilir sürüş olan ve her koşulda daima yeterli güç isteyen her motokrosçu için en ideal motosiklet.

MOTOR

Yapı tipi 1 silindirli 4 zamanlı benzinli motor, sıvı soğutmalı
Hacim 449,3 cm³
Çap 95 mm
Strok 63,4 mm
Marş desteği Elektrik marşı
Vites kutusu 4 vitesli tırnaklı şanzıman
Motor yağlaması 2 Eaton pompasıyla basınçlı yağlama dolaşımı
Birincil aktarma 32:76
İkincil aktarma 14:50
Soğutma Sıvı soğutma, devirdaim pompası üzerinden soğutma sıvısının sürekli devirdaimi
Debriyaj Yağ banyolu / hidrolik tahrikli DDS çok plakalı debriyaj
Ateşleme tertibatı Dijital ateşleme ayar özelliğine sahip, temassız kontrollü tam elektronik ateşleme tertibatı

YÜRÜYEN AKSAM

Şasi Krom molibden çelik borulardan merkezi boru şasi
Çatal WP Suspension Up Side Down 4860 MXMA CC
Arka amortisör WP Suspension 5018 BAVP DCC
Süspansiyon yolu Önde 300 mm
Süspansiyon yolu Arkada 317 mm
Fren tertibatı Disk fren, fren kaliperleri yüzer yataklı
Fren diskleri – çap Önde 260 mm
Fren diskleri – çap Arkada 220 mm
Zincir 5/8 x 1/4″
Gidon kafası açısı 63,5°
Dingil mesafesi 1.495±10 mm
Yüksüz durumda yerden yükseklik 371 mm
Yüksüz oturma yüksekliği 992 mm
Yakıt deposu kapasitesi toplam yakl. 7,5 lKurşunsuz süper (ROZ 95)
Yakıtsız ağırlık yakl. 105,5 kg

MOTOR

Kompakt, üstte tek eksantrik miline ve son nesil elektronik yakıt enjeksiyonuna sahip 60 PS’lik güç paketi, rakip tanımayan performansıyla ve çok verimle güç açılımıyla muhteşem. 2015 model için, ekstrem koşullar altında daha fazla sağlamlık ve daha iyi dayanıklılık için yeni geliştirilmiş yağ süzgeci conta halkaları kullanılıyor.

ELEKTRİK MARŞI

Tüm 4 zamanlı KTM motosikletleri gibi450 SX‑F de düğmeye basarak, kolayca çalıştırılabiliyor. Özellikle kıran kırana geçen bir motokros savaşının en ateşli yerinde, elektrikli marş paha biçilmez bir avantaj sağlayabilir.

SİLİNDİR KAFASI

450 SX‑F motorunun silindir kafasında bulunan üstten tek eksantrik, emme tarafında DLC kaplı olağanüstü sağlam külbütör kolları üzerinden, dört ultra hafif titan supapı kontrol ediyor. Bu konfigürasyon 11.500/dak’ya kadar devirlere izin veriyor ve güçlü KTM motorunun benzersiz performansına büyük katkı sağlıyor.

PİSTON

95 mm çapa sahip silindirin içinde, Box-in-Box tasarımlı, olağanüstü hafif bir dövme piston çalışıyor ve hafifliğiyle vibrasyonun düşmesine ve motorun devirlenmesine önemli katkılar sağlıyor. Sıkıştırma oranı 12,6:1.

KRANK MİLİ

450 SX‑F modelinin 63,4 mm stroklu krank mili, alt biyel kolu yuvasında, bir kaymalı yatakla donatılmış. İki preslenmiş yatak kovanı, doğrudan krank milinin krank kolu muylusunun üzerinde çalışıyor. Yatağın yağ beslemesi, basınçlı motor yağlaması üzerinden gerçekleşiyor. Bu konstrüksiyon, yüksek devir seviyesine ve 450 SX‑F motorunun etkileyici azami gücüne ulaşılması için önemli bir önkoşul. Öte yandan kaymalı yatak sayesinde krank mili için servis periyodunun uzatılabilmesi de belirleyici bir müşteri avantajı.

BALANS MİLİ

Yanlamasına düzenlenmiş balans mili, aynı zamanda devridaim pompası tahriki görevi görüyor. Mükemmel kütle dengelemesi ve tahrik düzeninin düşük salınımlı kütleleri sayesinde, motor vibrasyonları üst devirlerde bile düşük tutulabildi.

DEBRİYAJ

450 SX‑F motorunda, aşınmaya dayanıklı çelik debriyaj tasına ve ısıya karşı olağanüstü mukavemetli debriyaj balatalarına sahip, KTM’nin geliştirdiği DDS debriyaj (Damped Diaphragm Steel) kullanılıyor. Bu konstrüksiyonun özelliği, normalde kullanılan spiral yaylar yerine, kontrol gücünü önemli ölçüde düşüren bir disk yay kullanılması. Disk yay, entegre göbek sönümleyici için yer sağlıyor – yol tutuşu ve dayanıklılık açısından bir avantaj. Brembo hidrolik debriyaj kumandası, debriyajda kolay çalışan ve iyi kontrol edilebilen bir dozlama garanti ediyor.

VİTES KUTUSU

450 SX‑F’in motorunda, güçlü hacme sahip motorun karakteristiğine özel tasarlanmış, hafif bir 4 vitesli şanzıman kullanılıyor. ABD pazarında ise 450 SX‑F, biraz daha ağır olmasına rağmen Amerikalı müşterilerin taleplerini karşılayan bir beş vitesli şanzımanla teslim ediliyor.

MOTOR YÖNETİM SİSTEMİ (EMS)

Elektronik yakıt enjeksiyonuna ve 44 mm gaz kelebeği gövdesine sahip Keihin motor yönetim sistemi, KTM tarafından geliştirilmiş devrimsel enjektör pozisyonuyla, motorda spontane tepki karakteristiği ve maksimum performans sağlıyor. Kablo demetindeki çok sayıda soket şimdi tazyikli su basıncına karşı koruma amacıyla, yeni kauçuk başlıklarla kapatıldı. PowerPart olarak satın alabileceğiniz bir Map-Select-Switch sayesinde, yine EMS üzerinden çeşitli motor karakteristikleri seçilebiliyor. Bunun dışında yine isteğe bağlı sunulan bir User-Setting-Tool, dizüstü bilgisayar üzerinden makinenin verilerini okuma ve fareyle birkaç tıklamayla, ateşlemenin ve yakıt enjeksiyonunun mappingini değiştirme olanağı tanıyor.

 

TEKERLEKLER

Tekerlek konusunda 2015 modeller, üst düzey Excel jantlar ve minimum ağırlıkta maksimum stabilite elde etmek için hafif, CNC ile işlenmiş göbekler ve hafif alüminyum jant teli vidalarına sahip, siyah kaplanmış jant telleriyle donatıldı. Yeni Dunlop Geomax MX 52 lastikler, KTM USA fabrika takımı ile birlikte geliştirildi ve üstün performansta mükemmel yol tutuşu sağlıyor. Yeni zincir dişlileri, yaylanmayan kütleden 50 gram tasarruf sağlıyor.

 

FRENLER

Brembo yüksek teknoloji frenleri öteden beri KTM offroad motosikletlerinin standart donanımları arasında ve hafif, dalgalı fren diskleriyle birlikte, fren teknolojisi konusunda gelinen son nokta. Motorkrosta sınıfının en iyi frenleri olarak 2015 yılında değişiklik yapılmıyor.

İlgili Yazılar

1 Yorum

Motorcu Abi  -  31 Mart 2018 / 11:58 pm

16bin tl Spor motosiklet önerisi istiyorum.

Yanıtlamak için giriş yapın

Başka Yazı Yok