Giriş Yap



KTM 1290 SUPER DUKE R ABS 2014

950f69bf09

Tam Bir Canavar!

KTM 1290 SUPER DUKE R, Streetfighter kavramını yeniden tanımlayan bir makine ile KTM’in Naked Motosiklet serisini zirveye taşıyor. 1290 R’ın tüm zamanların en ekstrem Super Duke makinesi olduğunu anlamanız için etkileyici performansına ve agresif tasarımına göz atmanız yeterli.  Ayarlanabilir sürüş modları ve PowerParts ayarları sayesinde ortaya çıkan çok yönlülük ve rakipsiz performansı ile yarış pistinden şehir içine gerçek saf sürüş zevkini vadediyor.  Yeni KTM 1290 SUPER DUKE R, KTM felsefesinin ideal bir yansıması: Bitmeyen güç, üstün sürüş hassasiyeti, mükemmel ergonomi, en rafine ilaveler ve bir gram fazlası yok, sadece “Ready to Race”! KTM 1290 SUPER DUKE R, agresif tasarımı, yüksek teknolojisi, benzersiz işlevselliği ve bıçak gibi keskin sportifliğiyle, gereksiz hiç bir fazlalığı olmayan sade kastan oluşan gerçek bir motosiklet. Yeni KTM 1290 SUPER DUKE R, en üst performansı maksimum güvenlikle birleştirerek olağanüstü bir sürüş keyfi yaşamanızı garanti ediyor.

MOTOR

Yapı tipi 2 silindirli 4 zamanlı benzinli motor, 75° V düzeni, sıvı soğutmalı
Hacim 1.301 cm³
Çap 108 mm
Strok 71 mm
Marş desteği Elektrik marşı
güç 132 kW (180 PS)
Motor yağlaması 3 rotor pompasıyla basınçlı yağlama dolaşımı
Birincil aktarma 40:79
İkincil aktarma 17:38
Soğutma Sıvı soğutma, devirdaim pompası üzerinden soğutma sıvısının sürekli devirdaimi
Debriyaj PASC™ Antihopping debriyaj / hidrolik kumandalı
Ateşleme tertibatı dijital ateşleme ayar özelliğine sahip, temassız kontrollü tam elektronik ateşleme tertibatı

YÜRÜYEN AKSAM

Şasi Krom molibden çelik borudan ana boru şasi, toz kaplama
Çatal WP Suspension Up Side Down
Arka amortisör WP Suspension Monoshock
Süspansiyon yolu önde 125 mm
Süspansiyon yolu arkada 156 mm
Fren tertibatı önde Radyal vidalanmış dört pistonlu fren kaliperine sahip çift disk fren
Fren tertibatı arkada Çift pistonlu fren kaliperine sahip tek disk fren, sabit tip fren diski
Fren diskleri – çap önde 320 mm
Fren diskleri – çap arkada 240 mm
Zincir 5/8 x 5/16” X‑Ring
Gidon kafası açısı 65,1°
Dingil mesafesi 1.482±15 mm
Yüksüz durumda yerden yükseklik 140 mm
Yüksüz oturma yüksekliği 835 mm
Yakıt deposu kapasitesi toplam yakl. 18 lKurşunsuz süper (ROZ 95)
Yakıtsız ağırlık yakl. 189 kg

MOTOR YÖNETİMİ

Çift gaz kelebekli elektronik Keihin Engine Management sistemi, modern elektronik benzin enjeksiyonunu düzenlerken, kontrollü güç açılımıyla maksimum güce ve yumuşak, kontrollü gaz alışta, spontane tepkiye odaklanıyor. KTM 1290 SUPER DUKE R’de güç çıkışını optimize etmek için gaz kelebeği gövdesi, gaz kelebekleri bölgesinde 52mm’den 56 mm’ye genişletildi.

KRANK MİLİ

KTM 1290 SUPER DUKE R’nin tepki davranışı ve devirlenmesi, krank milinin çok düşük volan kütlesi sayesinde de iyileştiriliyor. Ayrıca krank kollarının akışı optimize edilmiş biçimi, üçüncü bir yağ pompasının kullanılması sayesinde karter vakumu etkisine sahip krank tahrikinin bilhassa kayıpsız bir akışını destekliyor.

MOTOR

KTM 1290 SUPER DUKE R’nin motoru, çağımızın en güçlü ve sofistike V2 makinelerinden birine ait, KTM Superbike 1190 RC8 R. KTM mühendisleri, LC8 makinesinin hacmini sadece genişleterek değil, bilakis çap ve strokun dengeli bir şekilde büyütülmesiyle yükseltti. Olağanüstü incelikteki dört supaplı makine, 62 kg ağırlığıyla dünyanın en hafif büyük çift silindirli makineleri arasında yerini aldı ve 180 PS azami güç ile 144 Nm tork üretiyor.

SİLİNDİR KAFALARI

KTM 1290 SUPER DUKE R LC8 makinesinin göz dolduran performansına, çift ateşlemeli ultra modern DOHC dört supaplı silindir kafaları önemli katkıda bulunuyor. Çift ateşleme, silindir başına çift bujinin ateşleme kıvılcımını, birbirinden bağımsız olarak ayrı karakteristik alanlarla kontrol ediyor ve daha verimli bir yanma ile birlikte daha yumuşak bir yanma yakışı da sağlıyor. Sonuç daha fazla güç, daha fazla tork, daha balanssız çalışma, daha iyi dozlama, daha az yakıt tüketimi ve daha düşük emisyon. Her silindir kafasında üstten çift egzantrik, DLC kaplama külbütör kolları üzerinden, gaz değişimini akışı optimize edilmiş kanallar üzerinden kontrol eden dört supaba kumanda ediyor.

PİSTONLAR

KTM 1290 SUPER DUKE R’nin Formüla 1 teknolojisinden alınan cast-in-cast piston yapısı, ekstrem ince ve hafif yapı tipine rağmen, azami yüklenebilirliğe izin veriyor. Çapları 1190 RC8 R’nin pistonlarına göre üç milimetre büyümüş olmasına rağmen, Super Duke R’nin pistonları 47 gram daha hafif. Bu sayede salınan kütleler minimize edildi ve böylece motorun tepki davranışı ve devirlenmesi optimize edildi. Bunun dışında piston gömlekleri ultra modern bir sert anotlamaya sahip, bu da sadece aşınmayı minimize etmekle kalmıyor, ayrıca çok dirençli ve böylece dayanıklılık üzerinde olumlu bir katkı sağlıyor.

ANTI-HOPPING-DEBRİYAJ

KTM 1290 SUPER DUKE R’nin Anti-Hopping-Debriyajı, motor ters torku çok yükseldiğinde, debriyaj diskleri üzerindeki basıncı kendi kendine düşürüyor. Bu sayede keskin frenleme sırasında arka teker vurması etkili bir şekilde engelleniyor. Ayrıca debriyaj motor torkunun artmasıyla birlikte debriyaj diskleri üzerindeki basıncı artırıyor, böylelikle daha zayıf debriyaj yayları kullanılabiliyor. Bu sayede debriyajın hidrolik çalışması için gerekli el gücü düşürülebiliyor – yani sadece tek bir parmakla dozlanabiliyor.

EGZOZ TERTİBATI

KTM 1290 SUPER DUKE R’nin karmaşık, tamamen yeni tasarlanmış egzoz tertibatı, komple paslanmaz çelikten imal edildi. Test standı üzerinde yapılan yüzlerce test ve karmaşık hesaplar, ön susturucusunda katalizatörü gizleyen egzoz tertibatının, güçlü iki silindirli makinenin fazlasıyla dengeli tork akışına ve mükemmel egzoz gazı emisyonlarına katkı sağladılar.

İlgili Yazılar

1 Yorum

Nihan Kader Mert  -  27 Şubat 2018 / 8:18 am

Yeni yazılarınızı bekliyoruz

Yanıtlamak için giriş yapın

Başka Yazı Yok