Giriş Yap



Çanakkale Uluslararası Motosiklet Festivali, 14 – 17 Mayıs 2015

10987652 10206018283442484 779464987674739370 n

ÇANAKKALE ULUSLARARASI MOTOSİKLET FESTİVALİ “1915’TEN 2015’E 100. YILDA ÇANAKKALE’YE SÜRÜYORUZ”

Çanakkale Uluslararası Motosiklet Festivali önümüzdeki sene tüm yıl boyunca düzenlenecek olan “2015 Çanakkale Savaşları 100. Yılı” kutlamalarına özel olarak “1915’den 2015’e 100. Yılda Çanakkale’ye Sürüyoruz” sloganı ile Çanakkale Troas Motosiklet Grubu tarafından 14-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında Çanakkale Merkez Mutluluk Ormanı Asmatepe Mesire Alanında gerçekleştirilecektir.

canakkale

 

 

https://www.facebook.com/groups/1543136259236807/permalink/1577725519111214/

Çanakkale Mutluluk Ormanı Asmatepe Mesire Alanı Çanakkale Merkez Kipa arka giriş – çıkış kapısı radar yolu 3’ncü km’sinde bulunmaktadır. Sayfamızda Festival alanımızla, yerimizle ilgili görseller bulunmaktadır. Çanakkale Mutluluk Ormanı Asmatepe Mesire Alanı toplamda Çanakkale Şehrine hakim bir noktada 100 – 110 dönümlük bir alan üzerine kurulu bir alandır. Festival, etkinlik, kamp alanımız bu alandır. Alanımız her türlü alt yapı ve üst yapıya sahiptir. Alanımızda bulunan işletme 7/24 saat boyunca katılımcılarımıza hizmet verecektir.

Konaklama ihtiyaçlarını Otel, motel, pansiyon v.b. konaklama alternatifleri ile düşünen katılımcılarımız için festival alanımıza yakın alternatifler üzerinde çalışılmakta ve bu çalışmalar sonuçlandıkça sayfamızda yayınlanmaktadır. Bu işletmelerle Festival , etkinlik adına girişimlerde bulunulmakta, katılımcılarımız adına uygun fiyatlar alınmaktadır. Sayfamızda ifade ettiğimiz üzere festivalimize özel fiyatları aldıktan sonra muhatap katılımcılar ve otelin ilgili sorumlularıdır. Sayfamızda belirteceğimiz konaklama alternatifleri dışında katılımcılarımız tarafından tercih edilen/edilebilecek alternatifler üzerinde de yardımcı olabileceğimizi ifade ve beyan ederiz.

Çanakkale Uluslararası Motosiklet Festivali “1915’den 2015’e 100. Yılda Çanakkale’ye Sürüyoruz” organizasyonumuz Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediye Başkanlığı, Çanakkale Alan Başkanlığı, Çanakkale Yüzüncü Yıl Kalkınma Ajansı, Çanakkale İl Özel İdare Müdürlüğü , Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı, Eceabat Belediye Başkanlığı bilgi, destek ve izinleri ile gerçekleştirilmektedir.

Festivalimiz Çanakkale Savaşları’nın 100. Yıldönümü Anma ve Kutlama Etkinlikleri kapsamında oluşturulan “Çanakkale Valiliği 2015 Koordinasyon Merkezi” tarafından onaylanarak Yüzüncü Yıl Projeleri sayfasında yayınlanmıştır.

Çanakkale Uluslararası Motosiklet Festivali “Yüzüncü Yılda Çanakkale’ye Sürüyoruz” etkinliğimiz 14 Mayıs 2015 tarihinde Katılımcıların/Misafirlerin Festivalin gerçekleştirileceği Mutluluk Ormani Asmatepe Mesire Alanında kabul edilmeleri ile başlayacak 17 Mayıs 2015 tarihinde katılımcıların kamp alanından ayrılmaları ile sona erecektir. Facebook üzerinde ki etkinlik sayfamızda ve yaptığımız telefon görüşmelerinde belirttiğimiz üzere uzak bölgelerden ve Yurt dışından festivalimize, etkinliğimize katılacak olan dostlarımız, katılımcılarımız bölgemize, alanımıza bir kaç gün önce gelebilir, etkinliklerimiz sonrasında da alanımızda kalmaya devam edebilirler. Etkinlik alanımız buna uygundur.

 

10959656_940007746018079_8322210166887826857_n

 

 

Festivalimiz önemli sosyal projelerle de yaşayacaktır. 14 Mayıs 2015 tarihinde Katılımcıların/Misafirlerin Festivalin gerçekleştirileceği Mutluluk Ormani Asmatepe Mesire Alanında kabul edilmeleri esnasında misafirlerimizden, katılımcılarımızdan 10 (On) lira kayıt ücreti alınacaktır. Katılımcılarımızdan alınan bu 10 (On) liranın 5 (beş) lirası oldukça geniş bir bölgeye hitap eden ve hızla gelişen, yenilenen Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağışlanacaktır. Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimliği ile bu konuda protokol yapılmıştır. Çanakkale Uluslararası Motosiklet Festivali “1915’den 2015’e Yüzüncü Yılda Çanakkale’ye Sürüyoruz” ismi Festival katılımcılarının katkıları ile yeni binasında giriş kısmında bulunacak Biyokimya Labaratuarına vereceği isimle yaşayacaktır.

Çanakkale Uluslararası Motosiklet Festivali, 14 17 Mayıs 2015 – Sayfamızda ilan ettiğimiz üzere ikinci önemli projemiz Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nin “Çanakkale Şehitlerimiz için Hedef 1 Milyon Kitap” ismi ile yürüttüğü projeye destek olmaktır. Bu amaçla Etkinlik alanımızda bir kitap kumbarası oluşturulacak ve toplanan kitaplar etkinlik sonunda “Çanakkale Uluslar arası Motosiklet Festivali” “Yüzüncü Yılda Çanakkale’ye Sürüyoruz” etkinliğine katılanlar adına Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesine bağışlanacaktır. Bu projeye destek vermek adına Lütfen gelirken beraberinizde en az bir kitap getirmeyi unutmayın.

Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı nedeniyle 1915’te şehit düşen öğrencilerin aziz hatıraları için düzenlediği ‘Şehitler İçin 1 Milyon Kitap’ kampanyasıyla büyük yankı uyandıran ve yerel ile ulusal basında sık sık yer alan ÇOMÜ Kütüphanesi tarafından 100 ve üzeri kitap bağışı yapanlara ÇOMÜ Kütüphanesi’nin duvarlarında sergilenen bir plaket yaptırılıyor. 1000 ve üzeri bağışlarda ise bağışçının ismi ve resmi plaketlerde yer alıyor. Amacımız “Çanakkale Uluslar arası Motosiklet Festivali” “Yüzüncü Yılda Çanakkale’ye Sürüyoruz” ismini hızla büyüyen, gelişen bir kütüphanenin salonlarında yaşatmak. Son 3 yılda yapılan yatırımlarla ve bağışlarla adından sıkça söz ettiren 7 gün 24 saat açık ÇOMÜ Kütüphanesi yayın sayısını 80 binden 600 bine çıkarmayı başardı. ÇOMÜ Yönetiminin dışında ülkenin hatta dünyanın dört bir yanından kütüphaneye katkı sunanların isimleri hem duvarda hem de ÇOMÜ hafızasında yerlerini alıyor.

Çanakkale Uluslararası Motosiklet Festivali
Çanakkale Uluslararası Motosiklet Festivali, izmirden gelecekler için

 

Çanakkale Uluslararası Motosiklet Festivali, 14 17 Mayıs 2015 – 15 Mayıs 2015 tarihinde Çanakkale Şehir İçi Güzergahta Motosiklet Konvoyu gerçekleştirilecektir. Konvoyun sona ermesinin ardından serbest program halinde Çanakkale’nin Şehir Turu planlanmıştır. Serbest Program içerisinde katılımcı grup başkanlarının katılımı ile Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Belediye Başkanlığına ziyarette bulunulması düşünülmektedir. 15 Mayıs Cuma günü şehir içi kortej, serbest program halinde şehrin dolaşılmasının ardından festival alanımızda konserlerimiz olacaktır.

16 Mayıs 2015 tarihinde Katılımcılar festival alanından Morabin Parka intikal edecektir. Morabin Parkta gerçekleştirilmesi düşünülen törenin ardından katılımcılar Çanakkale İskele Meydanına intikal edecek ve Eceabat Limanına geçiş yapacaklardır. Konvoya katılacak tüm katılımcılar Kabatepe’ye intikal edecektir. Motosiklet konvoyu saat 13:00’da Kabatepe Kavşağında oluşturulacaktır. Kabatepe kavşağından Biga’lı Köyüne sonra sırası ile Büyükanafarta, Anzac Koyu, Arıburnu geçildikten sonra Kemalyeri mevkiinden 57. Alay Şehitliği ve Conk Bayırına doğru çıkılacaktır. Sonrasında Simülasyon Merkezine inilerek Alçıtepe İstikametine doğru devam edilecektir. Alçıtepe Köyünden Şehitler Abidesine gidilecektir. Saat 15:00’da Abide’de tören gerçekleştirilecektir. Gerçekleştirilecek törenin ardından Şehitlerimize Dua yapılacaktır. Bu etkinliğin ardından katılımcılar Kilitbahir güzergahında Çanakkale’ye intikal edecektir. Gün boyunca katılımcıların belirlenecek güzergah/güzergahlar boyunca Şehitlikler Bölgesi ve Gelibolu Yarımadasını gezmeleri, ziyaret etmeleri sağlanacaktır. 16 Mayıs Cumartesi akşamı festival alanımızda konserler ve Altın Elbiseli Adam’la söyleşi etkinliğimiz gerçekleştirilecektir.
Çanakkale Uluslararası Motosiklet Festivali, 14 17 Mayıs 2015 – Festivalimiz, etkinliğimiz 17 Mayıs 2015 tarihinde katılımcıların kamp alanından ayrılmaları ile sona erecektir.

Festivalimizin çatı organizasyonu büyük ölçüde tamamlanmıştır. Organizasyonla, organizasyon içeriği ile olarak A’dan Z’ye tüm görüş, önerilerinizi ekibimize lütfen iletiniz. Festivalle ilgili yeni detaylar netlik kazandıkça bu sayfa üzerinden paylaşılmaya devam edilecektir.

Cennet vatanımızın neredeyse her ailesinden, her köyünden bir yiğidinin (Şehit) hiç yaşlanmadan yaşadığı bir cennet. Bütün milletimizin yüreğinin bir parçası bu şehirde! Çanakkale! Çanakkale “Manevi Başkent”imiz. Burası hepimizin şehri! Yüzüncü Yılın Onursal hassasiyetinden dolayı çeşitli festival, etkinlikler vasıtası ile Ülkemizden ve Ülkemiz dışından yıl boyunca birçok kurum ve kuruluş Çanakkale’de yer alacaktır. Bu sebeple Çanakkale’de etkinliğimiz vasıtası ile sizleri etkinliğimizi onurlandırmaya davet ediyoruz.

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok